Сняг се сипе на парцали,в Пазарджик през януари(17)

• 14 184
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
чета ви,а сълзите ми стичат се,не питам ги защо - те знаят си защо са тук...
 Най - чистосърдечно Благодаря за думите ви,за мен значими са,днес получих скъпи за мен подаръци - безброй беззъби все още усмивки от малкият си мравчо,дето има слон.Въпроси с труден отговор от малкият порастващ мъж в живота ми - къде живеят облаците и защо се раждаме.Вечеря за двама на края на вселената,на ръба на измерението,поглед,в който се чувстваш единствена.Разцъфнал,ухаещ,бял зюмбюл през зимата.Това за мен е скъпо и важно и думите ви слагам тук при моите си нещица значими.
 Благодаря ви!

# 166

ЧЕСТИТА 2008 година!!!

НОВАТА ГОДИНА

Безименна идвам.Вий дайте ми име!
И празна дохождам.Вий дайте в мен плод!
Такава ще бъда, каквато сами ме
изваете вие във своя живот.

Щастлива наричат ме Нова година
онез, що не знаят, че празен съм съд.
Аз пусто поле съм, което в градина
цветуща превръща единствен трудът.

От мен радост чакат онези, които
в съдбата измамна са вдали сърце.
Аз буен поток съм и в мойто корито
се крий златен пясък за смели ръце.

Аз взимам и давам.Въздигам и свалям.
Аз водя към Бога, към ада влека.
Аз чистя душите и в грях ги окалям.
Аз давя и къпя – чудата река.

Безлика дохождам сред вас във света.
Такава ще бъда, каквато сами ме,
о, люде, отпратите към вечността.

/Архимандрит СЕРАФИМ (Алексиев)/

# 167

Аз давам ти име - ДНЕС се нарича,
живеем със спомени в минало време,
мечтаем за утре с надежда за много неща,
а днес се изплъзва и мислим,че имаме време,
а всъщност пропускаме много истински,важни неща...

Добро утро,
Хайде днес всеки да направи само нещо едно,което за утре отлагал е, и все нещо не ни е достигало днес да го свършим.
 Усмивки много в мъглата от нас,дано да ги видите в гъстата мъгла  Grinning

# 168
  ANISHA04,съвсем младичка си и нова във форума,а може би си само с ново име,коя си ти - кажи ни моля,аз съм любопитна. Rolling Eyes

# 169
Добро утро  food010
аз да се оплача разболях се newsm45 yu5 Това е ужас , а кажете ми как стана тази работа като от началото на годината съм излязла навън два пъти,никой не е идвал у нас. Освен виртуално да съм се заразила от някой болен Joy
Хич не е смешно да да се оправя с бабешки илачи защото антибиотици не ми си пият мразя ги smile3513 , дано  дребния не го хване този бацил че тогава какво ще правя незнам . Таткото трябва да си остава в къщи да ни гледа двамата. Но повече няма да ви занимавам с моите болежки. Вие се пазете и умната

# 170
ted_,дръж фронта,да не си посмяла да се дадеш без бой на микроскопичния вирус,пий чай,яж лимони с мед,греяно червено винце с черен пипер също помага,никакво сериозно разболяване не е разрешено  Naughty

# 171
Ted_ и аз май на там съм тръгнала, бъркам едни чайове в офиса.Гледам да го пресека още в началото.
Viva333 вече те е посъветвала, не се отпускай, направи си ударна доза чай, мед, лимон.Бързо оздравяване и дано не заразиш малчо! Peace

# 172
Държа се дано да не заразя никой, аз бъркам лимон, мед и сода. Да ви кажа помага, това е рецепта на свекито. Peace

# 173
За всички любители на поезията,поздрав от нас:

Черна песен
Аз умирам и светло се раждам -
разнолика, нестройна душа,
през деня неуморно изграждам,
през нощта без пощада руша.

Призова ли дни светло-смирени,
гръмват бури над тъмно небе,
а подиря ли буря - край мене
всеки вопъл и ропот замре.

За зора огнеструйна копнея,
а слепи ме с очите си тя,
в пролетта като в есен аз крея,
в есента като в пролет цъфтя.

На безстрастното време в неспира
гасне мълком живот неживян
и плачът ми за пристан умира,
низ велика пустиня развян.
                    Д.Дебелянов

# 174
viva333,душицо, и без това днес ми е чоглаво нещо, а сега успя да ме разплачеш  Cry
продължавай все така, кефиш ме много   bouquet

Тед, Ember, дръжте се, не се давайте  Wink

# 175
Моят убавец днес заспа на бънджито и то за втори път, но този път щрак и ето го

# 176
ted_не мъчи го детето така,лелее колко много сте пораснали пу пу да ви посерат най едрите кокошки

ANISHA04 добре дошла,бъди една от нас,пиши при нас   bouquet!

# 177
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ АНТОНОВЦИ И АНТОНИНИИ.................... Heart Eyes

# 178
Мисли и наставления на св. Антоний Велики

"Огледай обкръжаващите те и знай, че началниците имат власт само над тялото, а не над душата, и винаги помни това в мислите си… Бог е създал душата свободна и самовластна и тя е свободна да постъпи така, както иска – добре или лошо".

"Който кове парче желязо, обмисля от началото какво иска да направи от него - коса, нож или брадва. Така ние сме длъжни да мислим към каква добродетел се стремим, за да не се трудим напразно".

"За да не изпаднем в безгрижие, нека си спомним думите на светия апостол "всеки ден умирам" (Кор.15:31). Когато ставате от сън, помислете си, че няма да доживеете до вечерта. Когато си лягате, помислете, че може би няма да видите разсъмването на деня. Този, който всеки ден се приготвя за смъртта, ще се предпази от грях".

"Аз се молих за вас, казвал той някога на своите ученици, да се удостоите и вие да получите този велик огнен Дух, Който получих аз. Ако искате да Го получите така, че Той да пребъдва във вас, принесете най-напред телесни трудове и смирение на сърцето, и въздигайки своите помисли към небето, ден и нощ търсете с чисто сърце този огнен Дух - и Той ще ви се даде завинаги и навеки ... и Той, когато бъде приет от вас, ще ви открие небесните тайни, ще прогони от вас страха от хора и зверове и вие ще пребъдвате в небесна радост ден и нощ и, живеейки още в плът, ще бъдете подобни на тези, които вече се намират в Царството Небесно." Добротолюбие, т. 1, стр. 35.

Св. Антоний Велики прекарал дълги години в тежки изпитания и борба с бесовете сред пустинята. Той се молел на Бога, но Бог като че ли не му отговарял. Това продължило много време. Най-накрая св. Антоний почувствал присъствието на Спасителя и извикал: "Къде беше, благий Иисусе? Къде беше до сега?" И чул глас: "Тук бях, но чаках да видя твоето мъжество. А сега, понеже храбро се бори, всякога ще ти помагам."

# 179
  • София
Честито на празнуващите,в това число и на моята свекърва!!!
  bouquet   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт