Психолози и психотерапевти

• 676 623
  • 976
  •   1
Отговори
# 90
Искам да попитам знае ли някой нещо за д-р Арнаудова която лекува чрез лазерна терапия

# 91
Клиниката и се намира на улица Балкан 2

# 92
  • София
Гергана Прокопиеа - психотерапевт
гр. София; ж.к. "Младост" ІV бл. 462
Работи със Здравната каса

Много добър специалист.

Привет, Герберче,

Би ли обяснила по-подробно какво плаща в случая Здравната каса при консултации с психотерапевти? Мисля, че инфото би било полезно за всички интересуващи се. Hug  bouquet Hug

Znam samo, 4e s naprawlenie i potrbitelska taksa moje da se otide.

# 93
Днес попаднах на предаването "Елегантно" по TV 7 и гост беше д-р Руслан Терзийски - психотерапевт. Направи ми впечатление, че е добър и със задълбочени познания, поне в обсъжданата тематика.  Бих искала, ако някой има лични впечатления или е чувал нещо за него да го сподели! Търсих из интернет, но не можах да намеря почти нищо.
Благодаря ви!   bouquet

За него знам, че е работил по случая с Даниела - майката, която обвиниха, че е убила тригодишното си момченце. Чувала съм, че има кабинет някъде около 5-те кьошета, ако те интересува, ще намеря и координатите му. Преди някъде около месец имаше интервю с него в списание "Журнал за жената". Това е инфото, което знам за него, надявам се с нещо да съм ти била полезна.  Wink

Водил ми е упражнения. Като преподавател мога да кажа, че е много добър. Предполагам, че и като професионалист - нямам лични наблюдения. Впечатленията ми са все много добри

# 94
Някой знае ли телефоните или адрес на кабинета на Мадлен Алгафари? Има ли кабинет в София? Някой посещавал ли е нейна консултация?

# 95
Телефона на Мадлен Алгафари е 983 11 99.

Shanova, това е за теб! Hug

# 96
Имам проблеми с майка и не зная точно към какъв специалист трябва да се насочи. От години е в депресия, но от една започна прогресивно да забравя. Страшно много. Това допълнително я затормозява и става нещо като омагьосан кръг. По цял ден нещо оправя или готви, няма интереси, които да й доставят удоволствие, ако някой не и се обади, не излиза, все се чувства виновна и т.н. На няколко пъти започва антидепресанти, но ги спира, защото ни й действат. В момента пак пие, но без ефект. Според психиатъра забравянето е в следствие на депресията, но ми се струва, че той не е наясно, че тя забравя почти всичко. Ходила е и при различни лекари. Имаше съмнение за Алцхаймер, но скенерът го отхвърли. Не знам къде да я заведа. Някой има ли близки с подобни симптоми?

Здравей Лекси,
Един малко късен отговор на твоeто питане. Надявам се, че междувременно сте намерили някакво разрешение на проблема и майка ти е добре.
Пиша от свой личен опит. Миналата година есента изпаднах в много тежка депресия, която, си дадох сметка, се е натрупвала от години, но аз не съм я осъзнавала през всичкото това време. Беше ужасно! Няма да изпадам в подробности, но всички симптоми, които описваш, бяха както при майка ти. / Много е възможно с нея да сме и на близка възраст/. Осъзнах, че никой друг не може да ми помогне, освен специалист. Първо отидох при психиатър и той ми предписа антидепресант, като каза, че това е лек вариант. И освен това ми даде една малка брошура. В нея пишеше, че от депресии страдат доста голяма част от хората по целия свят, но това е лечима болест!
 Минаха 2 месеца, но резултат почти нямаше от лекарството. При нова среща с него ми предписа нещо по-силно, като ми обясни, че от него не се получава зависимост и няма странични ефекти. Започнах да го пия. Нямах друг избор! Confused Все още продължавам да взимам това лекарство. Скоро смятам да се видя с психиатъра пак. Между другото, четох в някакъв международен сайт, че антидепресантите трябва да се приемат между 9 и 17 месеца.
Но в момента се чувствам по съвсем различен начин! В положителен смисъл. Дадох си сметка, че животът е един и няма смисъл да го пропускаме.  Трябва човек да може да се наслаждава  и на малките неща от ежедневието.
Сега се чувствам по-оптимистично настроена и с повече вяра в себе си. Междувременно имах моменти, когато пак "изпадах в дупка". / Веднъж ми се случи да бъде твърде "дълбока" и се наложи помощ от лекар/. Но сега чувствам, че мога да владея ситуацията. Макар че пак има трудни моменти понякога.
Много ми помогнаха и физическите натоварвания. През лятото започнах всеки ден да правя преходи/ интевзивно ходене 1-1,5 часа/.
И сега продължавам с физическите упражнения, но по друг начин.
И бих ти препоръчала книгата на Джон Кехоу - "Подсъзнанието може всичко".
Надявам се, макар и малко късно, този мой опит да ти помогне.
Ако искаш, можеш да ми пишеш на: miva61@yahoo.com

С най-добри пожелания,
Malu

Майка ти трябва да е щастлива, че има дъщеря като теб!

Malu

# 97
имам проблем
 - искам помощ , на  ръба на силите си съм. имам прекрасно семейство , но се притеснявам постоянно , че съм имала няколко гаджета преди това и това ме имъчва много. какво да правя?
това е не:що като гузна съвест и изпитвам някакъв постоянен страх . какво да правя?

# 98
от посочените имена в пьрви пост, сьм чувала добри отзиви за Тинка Митева  Peace

# 99
Тинка Митева - завършила психология в СУ "Климент Охридски", специализирала в четиригодишен курс по аналитична психотерапия във Вестдойче Академия, Дюселдорф - Мюлхайм.

Лицензиран преподавател по динамична психотерапия към Международната академия за обмен и развитие на културата и науката /Лугано - Швейцария/.

Има завършени курсове по когнитивна и поведенческа терапия към Оксфордския университет.

Супервайзор на академията, аналитик -дидактик и преподавател по психотерапия във Варненския свободен университет.

С дългогодишен опит в областта на психотерапията и професионалната психодиагностика.

# 100
  • София
Предварително се извинявам, че не успях да прочета всичките страници и може въпроса ми да се повтаря. Някой може ли да ме насочи към добър специалист по хранителни разстройства. За съжаление си дадох сметка, че моето непрестанно тъпчене просто си се е превърнало в хранително разстройство, с което не мога да се справя. Като се добави и депресия - следродилна и вече не знам и аз каква...Та ще трябва да направя нещо по въпроса. Предварително благодаря!

# 101
Днес попаднах на предаването "Елегантно" по TV 7 и гост беше д-р Руслан Терзийски - психотерапевт. Направи ми впечатление, че е добър и със задълбочени познания, поне в обсъжданата тематика.  Бих искала, ако някой има лични впечатления или е чувал нещо за него да го сподели! Търсих из интернет, но не можах да намеря почти нищо.
Благодаря ви!   bouquet

За него знам, че е работил по случая с Даниела - майката, която обвиниха, че е убила тригодишното си момченце. Чувала съм, че има кабинет някъде около 5-те кьошета, ако те интересува, ще намеря и координатите му. Преди някъде около месец имаше интервю с него в списание "Журнал за жената". Това е инфото, което знам за него, надявам се с нещо да съм ти била полезна.  Wink

Водил ми е упражнения. Като преподавател мога да кажа, че е много добър. Предполагам, че и като професионалист - нямам лични наблюдения. Впечатленията ми са все много добри

Kонтакти с д-р Руслан Терзийски можете да намерите на този сайт: http://web.hit.bg/psychotherapy/

# 102
 потърси сайта на център Динамика...там специалистите са много добри професионалисти

# 103
Телефона на Мадлен Алгафари е 983 11 99.
Toва е за 3aka4JluBka
 Laughing
[/ :party:quote] mnogo iskam da se svarja s madlen za6toto maika mi se nujdae ot edin razgovor da se okuraji.dnes xorata stradat vse pove4e ot depresii ot straxovi nevpozi i iskam da posetim imeno za tova madlen ako moje nqkoi da mi dade adres v sofia molq svarjete se s men na evelina_stoi4eva@abv.bg''

# 104
pomognete tarsiq psixolog za6toto imam problemi s vnu6enie strax zatova me posavetvaite kak da se spraviq s tova pi6ete mi na adres evelina_stoi4eva@abv.bg

Общи условия

Активация на акаунт