Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси

• 136 428
  • 346
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте. Ще подавам молба за детски помощи и трябва да попълня данните за съпруга ми- дохода му от септември 07 г. до август 08 г. Сега видях в тр. му книжка, че е бил осигуряван от 26. 10. 07 г. до 03.12.07 г., а аз си мислех че не е бил Embarassed След това не е осигуряван. Трябва ли да ходи при стария си работодател да иска сл. бележка за тези 2 месеца за дохода?

# 211
Здравейте. Ще подавам молба за детски помощи и трябва да попълня данните за съпруга ми- дохода му от септември 07 г. до август 08 г. Сега видях в тр. му книжка, че е бил осигуряван от 26. 10. 07 г. до 03.12.07 г., а аз си мислех че не е бил Embarassed След това не е осигуряван. Трябва ли да ходи при стария си работодател да иска сл. бележка за тези 2 месеца за дохода?

Да, трябва ..

# 212
  • ул. "Мечтание"
Имам въпросче. Аз ли трябва да попълня сумите, които съм получавала след като съм родила, или трябвада взема от някъде бележка? Ако трябва такава бележка от къде да взема? Мъжът ми е неосигурен от няколко месеца, а преди това беше докторант. Какви документи трябва да взема за него?

# 213
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Имам въпросче. Аз ли трябва да попълня сумите, които съм получавала след като съм родила, или трябвада взема от някъде бележка? Ако трябва такава бележка от къде да взема? Мъжът ми е неосигурен от няколко месеца, а преди това беше докторант. Какви документи трябва да взема за него?

Вашия работодател ще ви издаде служебна бележка в която се вижда, че през съответния период сте получавала обезщетения за бременност и  раждане, но с нулеви стойности. НОИ подава информация за размера на обезщетенията по служебен път.
Съпругът ви е добре да напише собственоръчно декларация, че през този период не е работил по трудов, приравнен на него или граждански договор и няма доходи.

# 214
  • ул. "Мечтание"
Ясно... Ще стане малко по-сложно, отколкото си мислех, амай ще се оправим. Благодаря за инфото.

# 215

Да, трябва ..

Благодаря. А ще ми направят ли проблем при подаването, ако в моята бележка вместо нулеви доходи, т.е. майчинството, са ми попълнили 180.00 лв.

# 216
Ако ти ги е изплащал работодателя си е 180... ако ти ги е изплащало НОИ се попълва в графата за обезщетения - поне на мен така ми го обясниха миналата година като подавах  Peace

# 217

Вашия работодател ще ви издаде служебна бележка в която се вижда, че през съответния период сте получавала обезщетения за бременност и  раждане, но с нулеви стойности. НОИ подава информация за размера на обезщетенията по служебен път.
Съпругът ви е добре да напише собственоръчно декларация, че през този период не е работил по трудов, приравнен на него или граждански договор и няма доходи.
И аз искам да задам подобен въпрос.Работодателя ми е попълнил служебна бележка с дохода,на който съм осигуряване,а не с нулев.Отделно в декларацията има точка Доходи от майчинство.Направо вече се чудя къде какво да попълвам newsm78 Аз мислех,че трябва сама да си сметна парите,които съм взела от майчинство и да попълня дохода си по служебна бележка,но дефакто аз пари от фирмата не съм взимала  newsm78

# 218
  • Ланкър, планините Овнерог

И аз искам да задам подобен въпрос.Работодателя ми е попълнил служебна бележка с дохода,на който съм осигуряване,а не с нулев.Отделно в декларацията има точка Доходи от майчинство.Направо вече се чудя къде какво да попълвам newsm78 Аз мислех,че трябва сама да си сметна парите,които съм взела от майчинство и да попълня дохода си по служебна бележка,но дефакто аз пари от фирмата не съм взимала  newsm78

Как хем си в майчинство, хем те осигурява, та да пише такъв доход? В служ.бележка от работодателя е редно да пише нулев доход в такива случаи. Ако имате ПИК за сайта на НОИ, там чудно се вижда за всеки месец какви преводи са правени. Тези доходи се пишат е в таблицата с доходи, и отдолу, където отделно се пишат осигурителен доход, болнични, майчинство.... Ако нямате ПИК, нищо не пишете, поне така са ми казвали, аз имам ПИК и си следя.

П.П. Djina, сега погледнах възрастта на децата. Ти си в болнични от 2006г, нали? Значи болничните ти минават през работодателя и за това ти е издал такава бележка. Там трябва да пише, че парите са за болнични/майчинство.

# 219
Оле,съвсем се обърках. Тя моята работодателка останала без счетоводителка и тя не знае каква бележка да ми даде.Сега ще грабя децата и отивам в социалните да питам на място,че пак нещо ще объркам.

# 220
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ЗА ИЗМЕНЕНИЯТА КОЙТО ГОТВЯТ ОТНОСНО МАЙЧИНСТВОТО

# 221
Ходих до социалните и сега да кажа каквото разбрах,ако мога поне на някой да спестя обикалянето.Значи които са по стария закон - т.е. започнали са да си получават майчинството от работодателя,както съм аз,се попълва служебна бележка за получените майчинства,а останалите попълват служебна бележка с нулев доход.
И друго,което аз не бях разбрала,та ме върнаха още веднъж - молбата се подава в месеца след рожденната дата на децата,а не в същия. Ние сме родени септември и трябва да подаваме от октомври,а не както мислех аз още септември.Та така - другия месец пак Simple Smile

# 222
  • ул. "Мечтание"
И друго,което аз не бях разбрала,та ме върнаха още веднъж - молбата се подава в месеца след рожденната дата на децата,а не в същия. Ние сме родени септември и трябва да подаваме от октомври,а не както мислех аз още септември.Та така - другия месец пак Simple Smile

Ай ся друго двайсе! Това пък за какво? newsm78

# 223
  • Ланкър, планините Овнерог

Ай ся друго двайсе! Това пък за какво? newsm78

Ми така си е от преди.

# 224
Нормално е да се подава на следващия месец..
Моят син е роден на 30 май.. Нали се сещаш как ще я подам в месеца, в който се е родил  Mr. Green
Освен това, ако не можеш да взимаш детски поради по-висок доход, а след 4-5 месеца или година можеш - тогава си подаваш молбата в месеца, в който е изпълнено условието за доход..
Няма как да е обвързано с месеца на раждане  Peace

Общи условия

Активация на акаунт