Менюто за обяд е: пюре или каша за юлската дружина наша!

• 13 452
  • 270
  •   1
Отговори
# 45
Гоце, не е малко ген - а предимно ген, после възпитане. Въпреки че възпитанието може да преодолее генетически заложеното - но характера се формира.
А за следенето - аз не съм съгласна напълно - според мен е противоестествено.
Аз да питам - вашите бебета завиват ли се през глава???
Може ли да използваме за пюре замразен спанак - от Била?

# 46
  • sf
Гоца, по какви причини, ако не е тайна, предпочиташ частните градини? чисто любопитство...

# 47
Кой, къде ще си запише детето е въпрос на личен избор, а иначе гените са голяма работа Peace
Гъсе, Гого вкъщи винаги заспива така, сам се завива, преди го отвивах, мислех, че ще се задуши, но сега го оставям. Чудно, че вечер не го прави
Мария, както писа Росито, живеем в България, ние се бием за места в Ясли и ДГни, ти говориш за ранна интеграция...кой мислиш ще поеме отговорност и грижа за тези деца? Сама коментираш Могилино, а добре знаеш, че случая там не е единичен!

# 48
  • София
Аз пък съм съгласна с Гоца, възпитание е.
Няма такова нещо - "ми характер, кво да правиш". Да, има различни типове и заради това към всеки се намира правилния подход. Т.е. "лош" характер се възпитава, а не е по презумпция, ако е правилно - се изваждат положителните страни... Напр. към един "свестен" човек просто е било подходено правилно (ако щете и случайно), ако е бил възпитаван погрешно, са щели да му изплуват недостатъците, които при всеки тип биха били различни... някой разбра ли ме изобщо...  Crazy

# 49
... а аз също имам братовчед, който заеква и сестра му започна да заеква като него, та до сега на по 30 години са...
Да имаш случайно обяснение защо след като сестра ми носи очила, аз имам перфектно зрение?

Днес тази тема ме накара да се разплача. Дано да е за последно.

# 50
Здравейте  Simple Smile
Първо честита половин годинка на Доротея,Теодора и Цеци   bouquet

За камерите и въобще всякакви видове сниманици - счита се че с това се нарушава неприкосновеността на личния живот и са забранени без знанието и съгласието за заснемания обект.Не могат и да служат като доказателство в съда. Изключението за което се сещам,е когато се разследват тежки престъпления, но само от упълномощените за това разследващи органи и с предварителното разрешение на председателя на съда.

А пък за яслите и ДГ - де да знам, аз ако имам възможност /финансова/, бих предпочела частна ясла и държавна ДГ и училище по-натам. Не мисля че в ясленската възраст децата са дотолкова осъзнати,че да се помислят за нещо повече от другите,дето ходят на държавна. Пък предпочитам частна именно заради гъвкавостта,по-малките групи и все  си мисля че в частните самите собственици обръщат повече внимание на това как персоналът се отнася с децата.

Между другото докато ходех на работа във фирмата разработваха идеята да направят ясла за децата на служителите. Имаше даже вариант през обедната почивка да можеш да си видиш детето. Тогава работата не стана,щото нямаше достатъчно желаещи, ама миналата година имаше такъв бум с бебоци,че ще е много гот ако стане.

В "Нашите деца" имаше една тема за това как децата като тръгнат на ДГ и започват да подражават на другите. Една майка се беше видяла в чудо, щото хлапето като се прибирало вечер и започвало да псува и да вика на родителите си "Ей,глупаци,ще ви отрежа главите..." и тем подобни.  Crazy

А, Марти ме е изпреварила  Hug

# 51
Рокси, явно не си разбрала или прочела добре newsm78 ставаше въпрос за копиране на поведение, не за вид заболяване, било то и на очите...
Али, утре сме от 13.15ч. да мина ли да те взема?Защо пише, че Тута е на 5м.4с. и 2дни?

# 52
Фил,разбрахме те!Аз поне винаги те разбирам и постовете ти са ми безкрайно интригуващи.
Хриси,какво става с тебе?В някакъв кофти период ли си?Айде дано премине бързо.  Hug Напоследък усещам тъга в постовете ти!  Sad
Според мен е много важна учителката,да ги занимава,да извади най-доброто в детето,щото те и без друго помежду си имат доста конфликти.
В нашата ясла ходят близначките на моя позната и тя е доволна.А в темата за близнаците какво пишат,Гоце?Как се справят с положението?
Не мисля,че е снобизъм да дадеш детето си в частна ясла,просто търсиш най-добрия вариант за него.Някой са доволни от държавната,другите не и търсят алтернатива.

# 53
  • София
Гоца, по какви причини, ако не е тайна, предпочиташ частните градини? чисто любопитство...

Не всички частни градини предпочитам.Първо трябва да ходя на работа,никой няма да иска да гледа две деца визирам бавачки ще искат много пари ако се съгласят,второ не искам още 28 деца покрай моите,така или иначе ще имат две три приятелчета,процента да се разболеят е по малък.Познавам шефката на градината един страхотно интелигентен и мил човек сигурна съм че ще бъдат възпитавани правилно.

# 54
  • На края на вселената!
Вили, вярно, че живеем в България, но това не значи да си сложим капаци на очите и наушници. Би трябвало да се върви в тази посока към интеграция. Би трябвало да има достатъчно педагози подготвени да работят с деца със СОП, да има психолози, логопеди, рехабилитатори. Ясно е че Могилино не е единствения случай. Само илюстрирах до къде се стига когато не се прави нищо за промяна на мисленето, за интеграция и т.н. Ако тази година има 2 деца със СОП в нашата 1 група, другата година в 1гр може да са 4 деца. И ако това е във всяко общинско заведение, тези деца ще излязат на светло и света ще разбере, че и те съществуват. Ни най-малко мисля че предлагам ранна интеграция. Не е рано, късно е!
Извинете, пак мисля върху клавиатурата  Confused
С най-добри чувства   bouquet
Спирам да пиша по темата

# 55
Я вижте ще познаете ли кой е това?

Първи опити на гърне.Вижда се и килима,дето Хриси препоръча марката(само дето вече не изглежда така).

# 56
  • sf

Не всички частни градини предпочитам.Първо трябва да ходя на работа,никой няма да иска да гледа две деца визирам бавачки ще искат много пари ако се съгласят,второ не искам още 28 деца покрай моите,така или иначе ще имат две три приятелчета,процента да се разболеят е по малък.Познавам шефката на градината един страхотно интелигентен и мил човек сигурна съм че ще бъдат възпитавани правилно.
 ето тук е грешката на повечето хора. възпитанието е преди всичко работа на семейството. и ако някой очаква друг , било то и частен , мил човек,да свърши тая работа, е на погрешен път. ЛМ

Рокси   bouquet

това е Надина

# 57
Ника- добре дошла   bouquet
Честити месечинки на порастналите  Hug
Много сте се задълбали тук.....................я малко по ведро  HugХриси  Hug
Бебоците ви заглеждат ли се,ама в истинският смисъл на думата-като голям човек загледал се "в една точка"???
Някоя от вас да е ползвала антицелулитният на нивеа??-отзиви???????

# 58
Ранната интеграция според мен е начина, по който тези хора ще бъдат приети в обществото ЛМ разбира се  Wink
Но за да се осъществи това, като Томасе е казала, са необходими подготвени кадри и толерантни родители преди всичко  Peace
..............................................
 ето тук е грешката на повечето хора. възпитанието е преди всичко работа на семейството. и ако някой очаква друг , било то и частен , мил човек,да свърши тая работа, е на погрешен път. ЛМ
..............................
Абсолютно подкрепям!
Хриси Hug  bouquet Hug

# 59

...ето тук е грешката на повечето хора. възпитанието е преди всичко работа на семейството. и ако някой очаква друг , било то и частен , мил човек,да свърши тая работа, е на погрешен път.
Голямо  ДА и от мен!!!

Общи условия

Активация на акаунт