6 дена на режим , на седмия потоп

• 44 521
  • 497
  •   1
Отговори
# 120
привет отново! nepukistka, не съм съгласна с това, което казваш за намалянето на количеството храна с времето. По тази логика излиза, че ако си 58кг и имаш да сваляш 2кг не трябва да ядеш почти нищо. идеята на режима е да се покачват постепенно калориите, за да може, като стигнеш до задържащ режим, да гориш всичко, което приемаш. да не говорим пък за свободно хранене - ако си приемала по 1000 калории дневно и като свалиш килограми започнеш да приемаш 2000, със сигурност ще си върнеш килограмите бързо бързо. това си го спомням много ясно от ипократис - с времето се увеличава разнообразието и количеството храна, за да може организма да изгаря повече и да свикне да изгаря всичко.

а относно кофичката кисело мляко - обема храна също е от значение. ако всички слабеехме само при отрицателен калориен баланс, никоя нямаше да има проблеми с килограмите. важни са комбинациите храни, последователността, която ти също отчиташ, но и обема. една малка активия може да е същите калории като една цяла кофичка кисело мляко, но една цяла кофичка е доста повече като количество. калориите не са всичко, има и количество белтъчини, както и други съставки. по-добре изяж половин кофичка кисело мляко и 1 плод, отколкото цяла кофичка без плод. поне това е моето мнение Simple Smile успех!

# 121
Здравейте всички Hug,
на този режим бях преди малко повече от три години. Тогава имах десетина килограма за смъкване. Първата седмица отслабнах с 2кг, на втората почти нищо, което ме демобилизира. На всичкото отгоре това беше преди коледните и новогодишните празници. После се заредиха самите празници и диетата отиде в забрава. След празниците пък почнах да спортувам три пъти седмично и храната от този режим вече не ми беше достатъчна, та го прекъснах. От спортуването не отслабнах, но се стегнах и се виждаше ефекта. После забременях с третото си дете и така килограмите пак тръгнаха нагоре.
Сега съм 71 кг и съм висока 1.68. Смятам да се присъединя към вас в понеделник. В началото няма да спортувам, защото съм със счупена ръка и ще ми свалят гипса в края на другата седмица. После вече ще реша как ще повиша двигателната си активност.
Поздравявам всички волеви дами от тази тема и се надявам, че реално ще стана една от вас, защото като стане дума за хапване, особено на тестени работи, волята ми е нула Embarassed

# 122
  • София
Здравейте момичета,
 smile3501 на Saga и bifana!
Rien, довечера от къщи ще дам таблицата на Търмънд. Там се следи основно пулса според възрастта. За мен оптимален е 120.
Привет на всички, които сега започват!
Днес ми е много натоварен ден и изобщо нямам време за ядене, което е кофти за режима. То и без това на обяд имах само плод и кисело мляко, та в движение хапнах една мандарина и пропуснах любимото ми мляко Simple Smile
Момичета, пиете ли витамините?
До довечера.

# 123
  • Mediterraneo
Какви витамини пиете  Thinking Аз никакви.

# 124
Цитат
Витамини,минерали и др. хранителни добавки.
Закуска :1 разтв.табл. вит.с(1000mg), 2 хапчета невробекс.1 хапче витА.
Обяд: 2 хапчета невробекс.
Вечеря: 1 разтв.табл. някакъв мултивитамин с минерали ,1 хапче витЕ.

ето тези витаминки тарталета, принципно е хубаво да се пият , аз в началото не ги пиех (като спазвах режима миналата година) и след две три седмици започна да ми се лющи кожат, така че наложи ми се да ги почна и естествено след няколко приема нщата се нормализираха. Ако искаш виж сама как ще се чувстваш, забележиш ли нещо просто ги купуваш и почваш
аз малко съм несериозна и тази седмица, ноо от другата съм твърда, нищо няма да ме спре

# 125
с огромно удоволствие бих пила витамините, но не мога да си позволя повечето, че тук са доста скъпи.. пия вит. Ц сутрин и мултивитамина вечер, а за Б ям най-вече банани Simple Smile А и Е за сега не мога, но бих искала (те са тези, които влияят на кожата). иначе вит. Б е важен за разграждането на мазнините, както и за да не се изнервя човек (действа успокояващо до известна степен). ако не се лъжа бях чела, че намаля и желанието за сладко, тъй като има регулиращо действие върху кръвната захар. с други думи - пийте витамините при възможност Simple Smile

Добре дошла Галче и успех с режима!

# 126
  • в резерват
За кожата и косата се препоръчва ленено семе - смляно, по 1 с. л. на ден. Аз ще си слагам от него в млякото вместо мюсли.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=237996.0

# 127
момичета, искате ли да определим ден за теглене веднъж седмично? хем ще следим прогреса, хем ще се фукаме, хем ще знаем, че трябва да се отчитаме Simple Smile един вид заместваме контролното теглене при ипо! аз предлагам вторник. на кой кой ден му е удобно?

# 128
  • в резерват
момичета, искате ли да определим ден за теглене веднъж седмично? хем ще следим прогреса, хем ще се фукаме, хем ще знаем, че трябва да се отчитаме Simple Smile един вид заместваме контролното теглене при ипо! аз предлагам вторник. на кой кой ден му е удобно?

По принцип съм за идеята, обаче току що ми дойде МЦ-то и кг-те ми са с поне 1.5 отгоре  Embarassed.
Саморедактирах се.  ooooh! С тези хормони в момента.... естествено, че само първите две седмици няма почивка.

Та както решите за тегленето  Peace

Последна редакция: чт, 17 яну 2008, 20:40 от Danielka1

# 129
Аз съм съгласна с контролното теглене, но смятам контрола да ми е четвъртък понеже днес почвам. Стартирам 77 кг. Да видим ще има ли полза от глада.
Някой ще даде ли задържащ режим?

# 130
то само първия 7-ми ден от режима няма потоп. след 12-тия ден всеки седми ден е свободен от ограничения. ако примерно свободния ден се пада в неделя се изпуска само първата неделя. след 12-те първоначални дни всяка неделя е свободна от ограничения. а и е добре да се тегли човек няколко дни след потопа, вместо точно преди свободния ден, за да види как му реагира организма и дали се възстановява бързо след свободния ден. на мен свободен ми е неделя, вторник-четвъртък съм ок да се тегля. вие?

# 131
  • Има много детски смях.
Потопът е всеки 7- ми ден.
Цикълът от 13 дена режим,  ядене  чак на 14- ия важи само за първите две седмици. Т.е. само през първата седмица седмият ден  е режимен.  Peace

# 132
  • София
 PeaceСъгласна за меренето! Който и да е ден, за мен няма значение, само да спра с това ежедневното.
Rien, не се сещам къде в компютъра ми е таблицата, но формулата знам наизуст:
220- възрастта=максимален пулс. Изчисляваш 65-70% от максим. пулс и получаваш пулса, който трябва да поддържаш по време на тренировката, за да бъде тя аеробна, т.е. да гориш мазнини. И задължително поне 40 мин. Горенето започва след 30-тата минута.
В никакъв случай не казвам, че точно това е най- добрия начин за каране на велоергометър. Това е моят начин. Много специалисти поддържат т.н. интервално каране.

# 133
chugra явно всеки си има версия ... но аз си поддържам моята .
С намаляване на килограмите се намаляват и калориите , друг е въпроса , че при достигане на оптималното тегло се минава на поддържащите калории за него .
И колкото и да ти е добър метаболизма , пак има леко покачване / 1 - 1,5 кг/ , което се нормализира с времето . 

А ти гарантирам , че е по добре да изядеш една кофичка с кисело мляко от 400 гр пред една активия .
Първо защото това замества цяло хранене и не е добре да падаш под 1000 калории и втора , защото в активията има захар , повече въглехидрати и най - новото - рициново масло .
Това след се установи след като едно момиче от форума пусна да изследват една активия в лаборатория - имаше и тема за това .
Никакви тайни бифиду есенсис бактерии , чисто рициново масло .  Mr. Green
И за да не спорим повече и да разваляме темата , приемаме и двете версии , а всеки си има главата на раменете сам да си решава .  Peace

# 134
  • в резерват
Записвам се за първия си  ден.
Закуската вече е преодоляна.

Карол и аз тренирам по М. Търмънд,  освен велото си правя и упражненията му.  Peace

В другата тема, където пиша винаги напомням за водата, пренасям този си навик и тук:

Да не забравяте водата

Хубав и успешен ден на всички  Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 09:01 от Danielka1

Общи условия

Активация на акаунт