Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 20

• 44 319
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Някой от Варна не иска ли да направим комбина и да си купим и разделим, моделираща маса???
Aз искам, таман се оглеждах. Обаче имам няколко въпроса и много се надявам някой да ме ориентира:
1. За колко торти (средно) е една кофа? Половин ще ми стигне ли за една огромна торта?
2. Бавносъхнещата (несъхнещата) маса става ли и за фигурки (осн. цветя, но и животинки)?
3. От бързосъхнещата може ли да се спретне и чаршаф? Някакви проблеми?

1. С момичета от Пловдив си разделихме една кофа на 3- Оттогава съм правила 3 торти и имам за още 2 мисля. За покриване на голяма торта отиват около 300гр.
2. Бавносъхнеща става само за покриване и апликации. От нея цветята няма да ти изсъхнат никога. Макар, че за топката направих една апликация която не успях да сложа (нямах време да я оцветя) и на другия ден беше поизсъхнала.
3. Може, но съм чувала, че става много твърд.

# 166
  • София
Мами, днес имам повод да почерпя, имам рожден ден!

Ето каква торта сътворих по случая, почерпете се виртуално за мое здраве!  Heart Eyes

Напука ми се глазурата отгоре Sad
Цялата е шоколадова с Ганаш крем, а блатовете готови.

Иначе нямах време да правя сложни цветя защото от два дни съм със страшен коремобол.
Следващия път ще се постарая повече.

# 167
  • София
Да си жива и здрава и да ти стават тортите, така както  искаш newsm51

Вътре ганаша с какъв шоколад го направи с натурален или с млечен?

# 168
Izvinqvam se za latinicata, no mi iz4ezna kredora. 4estit rozde den Fasta4ka, da si ziva i zdrava i mnogo 6tastliva   bouquet
I az imam povod da po4erpq, dnes imam rozden den.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=210529

Eto tazi torta napravih.Ne e ni6to osobeno,no poneze e parvata mi torta po taka sam mnogo gorda s neq  Embarassed S gotovi blatove e i krema e rafaelo, stana mnogo vkusna. Blagodarq na vsi4ki za pomo6ta   bouquet.

# 169
Пепи и Сребърен облак огромно благодаря newsm51.Утре ще проверя и на двете места и дано да има.

# 170
Честито на рожденичките! Бъдете живи и здрави, усмихнати и обичани!!! newsm59

# 171
Честит рожден ден на Фъстъчка и на Bonita!Да сте живи и здрави,много успехи и радости!Чудесни торти сте направили!

# 172
Толкова отдавна не съм влизала, че чак не съм разбрала, че има нова тема! ooooh! Надявам е скоро и аз да се включвам по-често, че моят дребосък ми мърмори каква да му е тортата за РД и хич не ми се помисля как ще ги сътворявам тези гадини!!! ooooh! Rolling Eyes Laughing

# 173
  • София
ЧРД и на теб Bonita! Много добре си изглежда тортата даже...

# 174
МОМИЧЕТА, имам половин кофа бавносъхнеща моделираща маса - НЯКОЙ ИСКА ЛИ Я? ИЛИ НА ПОРЦИИ? В къщи не харесаха "увити" торти  Tired Tired Tired та няма да мога да я ползвам.
Половин кофа? По колко я даваш?  Laughing

и мен ме интересува, по колко я даваш?  Laughing

Момичета, баката я взех за 32 лева (4,5кг), ако искате ще ви я разделя на две равни части и ще ви я пратя - или сами ще я вземете? Живея в Красна поляна - до бившият Рамстор. В момента и трите ми деца са болни, така че или я взимате или ви я пращам с куриер - цена ако искате 6лв за килограм? Разходите по доставката делим на две?

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 23:22 от NellyDi

# 175
  • София
Много здраве и красиви вдъхновения на рожденичките  bouquet

И да попитам, някой правил ли е лалета от фонаданова или фонданоподобна смес или да е срещал що годе свестни напътствия в интернет за това как се правят? Много ще съм благодарна на каквато и да било информация...влязоха ми в главата, а нямам много идея как да ги моделирам...друг е въпросът, че и моделиращата смес засега не ми се получава, но ще упорствам с нея, поне да имам начинът на моделиране...
В тази връзка, дали в България има откъде да се закупи тази tragacanth gum за gum paste?....Както и да е...на калпавият космонавт и космосът му е крив, но...чета, чета и до този извод достигнах - с тази смес май най-лесно би се работело, но тази странна гума обърква нещата...

Да добавя и малко вдъхновение

http://www.wildflowersbylori.com/Wedding%20cakes.htm
http://www.wildflowersbylori.com/Meet%20Lori.htm

Фъстъчка, Bonita - "изберете си", която и да било торта от тези в първия линк и дано поне една толкова красива мечта ви се сбъдне:)))

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 23:57 от dimitrina73

# 176
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=157092&photo=22
моята първа торта с покритие от марципан
това кафявото което се вижда  върху тортата е карамел , по принцип го нямаше в-у тортата

# 177
В тази връзка, дали в България има откъде да се закупи тази tragacanth gum за gum paste?....Както и да е...на калпавият космонавт и космосът му е крив, но...чета, чета и до този извод достигнах - с тази смес май най-лесно би се работело, но тази странна гума обърква нещата...

Моят съвет е да практикуваш правенето на цветя с фондан докато не задобрееш много, защото с гъм пейст-а стават наистина много реалистични цветя, но съхне адски бързо и ако не знаеш какво правиш, няма да имаш време за поправка, а и ако нямаш машина за паста да разточваш лист от гъм пейст-а имай предвид, че дори и при точенето съхне. С две думи- много бързо трябва да се работи.
А, и като си направиш да знаеш, че той не се разточва с пудра захар като фондана, а с мазнина! ( не олио разбира се!)

# 178
  • София
Благодаря, Tandoori, олекна ми:))))))) сега поне няма да мисля  за невъзможни неща...ще пробвам с фондан, дано случа скоро добра консистенция:)

# 179
Честито и от мен на празнуващите, макар и на патерица   bouquet!

Диминрина, виж този пост на Тането от една по-стара тема, може да ти е полезен, в него накрая тя е дала един линк, откъдето можеш да си свалиш файла с изработката на цветя на уилтън, там има и лале, но за съжаление се моделира със специална формичка.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180699.msg3773048;topicseen#msg3773048

Иначе Gum paste има на Кадемлия, ето това , но беше скъпичко май, а не става кой знае какво количество.

Общи условия

Активация на акаунт