Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 20

  • 44 303
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 3 861
хм, белята вече е сътворена защото аз ги бях смесила маслото и млякото, когато попитах, сега набутах и пудра захар и съм оставила миксера да се бухта, но сместа седи на парцали, като пресечена, как да я спася? Embarassed
Наталина, правя торта Рафаело всъщност...

Да, разбрах...
Може да става на парцали защото се е пресякло, ако е така, опитай за малко - 5 сек да пуснеш в МВ или да сложиш съда в топла вода, която постоянно сменяш.  Лошото е, че ме е страх дали консистенцията ще стане. Според мен ще стане доста течно. Друго за което се сещам е, да прибавиш сухо мляко за да се стегне. Успех, дано да стене! Praynig

добре, ще опитам така, чудя се акоо сложа един пудинг, имам бадемов в момента на д-р Йоткер дсали ще го сгъсти, отези , които са без варене е.

# 151
  • Мнения: 6 243
Не хаби продуктите повече, почни отначало.
Не става с неподсладено кондензирано мляко и това е. И аз съм се мъчила, ама освен да се изнерви човек, друг ефект няма.

# 152
  • Мнения: 3 861
Докладвам!
Стана, но понеже не съм я правила досега, не знам дали това трябваше да стане Rolling Eyes

Стана гладък маслен крем, пухкав, без парцали и гъст. Топи се в устата!
Не знам как да го опиша по друг начин.

Загрях цялата купа на няколко пъти в МВкато събирах маслото на едно място и като се позатопли леко, то се виждаше как маслото стана по гладко и меко се погнах пак с миксера и стана това, което описах.

Сега какво да добавя стърготините ли?

# 153
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Докладвам!
Стана, но понеже не съм я правила досега, не знам дали това трябваше да стане Rolling Eyes

Стана гладък маслен крем, пухкав, без парцали и гъст. Топи се в устата!
Не знам как да го опиша по друг начин.

Загрях цялата купа на няколко пъти в МВкато събирах маслото на едно място и като се позатопли леко, то се виждаше как маслото стана по гладко и меко се погнах пак с миксера и стана това, което описах.

Сега какво да добавя стърготините ли?

Добре звучи - слагай стърготините, но вече бъркай без миксер!

# 154
  • Мнения: 3 861
Добре звучи, но за кратко.
В момента, в който сложих стърготините и пак се пресече. Маслото пак стана на парцали  #Cussing out
 Метнах го на котлона, сложих му сметана(от тази, която е на прах, слага и се мляко и се бие с миксер и става на крем)+ 2 жълтъка за да го сгъстя. Сга го чакам да го видя като изстине какво ще стане, ще се пресече ли пак  newsm78. Очевидно това ще бъде крем за ядене на домочадието, а кремът за тортата ще правя утре.

Значи ми трябва подсладено кондензирано мляко??? Мамка му, не съм предполагала, че е толкова съществена разликата Thinking

# 155
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 046
Здравейте дами!
Утре имам именичка и спретнах торта Джунгла.Бая зор беше,че малкото обикаля и дърпа с малките си лапки,но стана.Бананите са от домашни еклери покрити с мастик,а шебека е грейпфрут с половинка кора от мандарина.
 http://drozofila.multiply.com/photos/album/3#12

# 156
  • Мнения: 6 243
 ilang-ilang, много оригинална торта - поздравления!!! Супер е!

# 157
  • София
  • Мнения: 282
Момичета имам нужда някой ако има желание да ми обясни как се прави така наречената переста украса(дано не бъркам името и). Сътворих една тортичка и исках отгоре да изглежда така,но за съжаление пълен провал. Сложих един шоколад да се разтопява в микровълновата, чела съм че и така става, но той първо не се разтопи добре остана малко на бучици, а и беше много гъст. Реших да добавя прясно мляко, а той се стегна и стана като пресечен. Сложих втори шоколад, в него вече не добавях нищо, но като го изсипах върху тортата въобще не можах да го разстеля и докато го позамазвах отгоре той се стегна и нищо не се получи. Чудех се дали не трябва да използвам течен шоколад? Моля ви дайте ми идея как да си направя тази шоколадова глазура така че да стане по-течна. Дали трябва да използвам бял шоколад или може и със течна сметана?Благодаря предварително за помощта!
Ето го и провала ми:   Embarassed

# 158
  • Мнения: 484
ilang-ilang,много готина тортичка!

# 159
  • София
  • Мнения: 547
Аз пък искам да питам, как правите тортите Барби?
Искам да изненадам дъщеря си и за РД да направя тортата с рула на Лео, но кога и как слагате кукличката?  Embarassed
И с какво да я украся отгоре - марципан Варна ли е за предпочитане?
Помагайте  Praynig

# 160
  • Мнения: 7 144
ilang-ilang и мен ме изкефи тортичката ти, много оригинално хрумване и изпълнение!


marina7510, шоколада се разтопява с малко прясно мляко, което си сипала в купата със натрошения шоколад и след това загряваш заедно, докато млякото започне да кипи. Вадиш купичката и започваш да мешаш, докато всички бучици се разтопят и стане гладка смес. Като поизстине заливаш тортата и заравняваш с широк нож или шпатула, ако имаш. След това разтопяваш бял шоколад на същият принцип, слагаш го във фунийка или пош и очертаваш спирала. С клечка за зъби или шишче изтегляш линийки от средата на тортата към края, следващата обратно - от края съм центъра на тортата. Ти този принцип си го приложила, видно от снимката ти, само дето шоколада си го разтопявала на "сухо" и затова така бързо ти е стягал и не е гладка повърхността.

# 161
  • София
  • Мнения: 282
3ори  много благодаря за отговора. Аз го разтопявах на сухо, защото когато разтопявах шоколад за трансфер пишеше че се разтопява тъмния с малко масло. И аз сложих едновременно маслото и шоколада и тогава отново се пресече и стана на бучки. За това сега реших така на сухо . Следващия път ще опитам както казваш с малко мляко и дано се получи. А дали има значение какъв е шоколада? Аз в момента имах само фин млечен и с него го правих. Благодаря ти!   bouquet

# 162
  • Мнения: 7 144
Аз в момента имах само фин млечен и с него го правих. Благодаря ти!   bouquet




ааа....хъммм, значи най-добрата (като консистенция) шоколадова глазура става от шоколад с голям процент какао ( над 70%). По тази логика, ползвам само на Своге-натурален, тъй като у наше село се намира най-лесно  Laughing. Иначе съм виждала на Нестле нарурален 70% и 85% даже ако не се лъжа. Ако си намериш готов шоколадов кувертюр  е най-добре, но Своге-то на мен ми върши идеална работа.
С фин млечният няма да стане така добре, иначе не че няма да стане  Peace. Правила съм и с шоколадови яйца заливка, за да не ги хвърлям след щерката, но резултатът е по-скоро задоволителен.

# 163
  • Мнения: 2 282
Някой от Варна не иска ли да направим комбина и да си купим и разделим, моделираща маса???
Aз искам, таман се оглеждах. Обаче имам няколко въпроса и много се надявам някой да ме ориентира:
1. За колко торти (средно) е една кофа? Половин ще ми стигне ли за една огромна торта?
2. Бавносъхнещата (несъхнещата) маса става ли и за фигурки (осн. цветя, но и животинки)?
3. От бързосъхнещата може ли да се спретне и чаршаф? Някакви проблеми?

Много ме съблазнява идеята за бял цвят по тортата и лесна за моделиране маса...
Естел, ако си навита и се спрем на един и същ вид маса, може още в четвъртък или етък да се видим и да си купим от склада на "Български орел" или другото място. На мен на "Орела" ми е по-удобно, че стигам пеша, но не съм сигурна дали има там. Някой има ли прясна информация?
Daniell, чувала съм, че в Крамера има вафлени листи с различни картинки (продавали). Звънни по телефона да питаш.

# 164
  • Мнения: 98
Доня КОПРИВКА,аз направих същият гаф с тази торта.И аз като теб добавих един пудинг без варене,но го разбих с около150-180мл.пр.мляко.Добавих го в сместа заедно със стърготините и вс.си дойде на мястото.Оставих крема в хладилника за около час и го нанесох на блатовете.Пак оставих да стегне малко и залях с бял шоколад.Стана добре. 

Общи условия

Активация на акаунт