Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 20

  • 44 309
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 3 926
Асинка, а на Династията като не се сиропират блатовете не се ли получава сухичка?
Ами не. Те самите блатова като им видиш състава и като си представиш, че долу-горе съхнат във фурната... стават леко влажни и лепкави. Но не в лошия смисъл - не се лепят по зъбите като ядеш Wink И двата крема имат вкус на течен шоколад. И освен това като стои една нощ се меланжира прекрасно. Среден клас тежка торта. Не е от най-леките, но не е и т най-тежките. А мъжът ми е луд по нея, въпреки, че торта не обича. Изобщо за мен това е идеална рецепта. И не е супер трудоемка. А и като стегнат кремовете много лесно се украсява.

# 136
  • Мнения: 3 927
Ето за доня Коприва:

Орехов блат за торта

9 яйца
9 с.л. захар
15 с.л. смлени орехи
4 с.л. галета

Жълтъците се разбиват на пяна с половината захар, прибавят се орехите и галетата и на края разбитите на сняг белтъци с другата половина захар. Пече се 6-7 минути, т.е. става бързо. Аз пека на около 180 С.


А ако ти се бърка Татяната - няма да сгрешиш - тя е вълшебна  Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 10:32 от Taneto

# 137
  • Мнения: 3 861
Момичета благодаря, след малко се захващам Crazy

# 138
Много сте напреднали в тортоправенето, страхотни тортички. Няма да изреждам, защото ще пропусна някоя мама.  От време на време като открадна време надзъртам, и ме сърбят ръцете да направя някоя торта. Мога да предложа една леко "пияна" торта /лично на мен ми харесва/, ако се интересувате ще я пусна.

# 139
  • Мнения: 484
нещо бяло,пускай я ,ще се радвам да си обогатя тефтера  newsm78

# 140
Торта: Баба Конка

Продукти за блат:
6 яйца
250 гр. захар
8 препълнени с.л. безцветно нишесте/ 200гр./
8 с.л. равни какао
Пече се от сместа блат, който се дели на три.
 
Продукти за крем:
5 жълтъка
1ч.ч. захар
2 пълни с.л. брашно
500мл. прясно мляко
150гр. краве масло се разбива с 1ч.ч пудра захар
2 бр. ванилии
5-те жълтъка се разбиват с 1ч.ч. захар с 2с.л. брашно и прясното мляко, сваряваме на крем. Като изтине почти се прибавя кр. масло разбито с пудрата захар и ванилия.
При сглобаването на тортата блатовете се сиропират с 100гр ром , малко вода и захар.
В оригинала на рецептата останалите белтъци се разбиват на сняг със захар и карамел и се покрива цялата торта с тях. Има невероятен вкус  Hands Thumbsup

Като деца с брат ми леко се опиянчвахме с тази торта и затова строго ни следяха колко си хапвахме от нея, макар сега да не ми се вижда толкова пияна. Дано ви хареса.

# 141
  • Мнения: 484
нещо бяло,не е ли много 100 гр. ром.Направо ще се напия,а не да се опияня Joy.Но иначе е интересна

# 142
  • Мнения: 28
Здравейте момичета,утре имам именичка и съм решила да направя торта.Досега не съм правила трансфер и се притеснявам да не оплескам тортата на детето.Иках да питам дали някъде във Варна се продават от готовите покрития(незнам как се казват точно)с анимационни герои-мисля че са вафленни или нещо подобно.Незнам дали няма да ги има във борсите newsm78,

# 143
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Daniell, виж в сайта на Новажел. Предлагат доста разнообразни захарни вафлени плаки. В контакти имат инфо за Варна. http://www.novagel.org/index.php?page=products&cat=7&lang=bg

# 144
  • На небето
  • Мнения: 5 530
МОМИЧЕТА, имам половин кофа бавносъхнеща моделираща маса - НЯКОЙ ИСКА ЛИ Я? ИЛИ НА ПОРЦИИ? В къщи не харесаха "увити" торти  Tired Tired Tired та няма да мога да я ползвам.
Половин кофа? По колко я даваш?  Laughing

и мен ме интересува, по колко я даваш?  Laughing


И аз искам, ама ти си от София! Някой от Варна не иска ли да направим комбина и да си купим и разделим, моделираща маса???

# 145
  • Мнения: 3 861
Много спешен въпрос...Оказа се, че кондензираното ми мляко е неподсладено. На вкус ли да го подсладя, с кристална или с пудра захар, изобщо има ли значение това как ще се подслади??? Досега не съм боравила с кондензирано мляко затова задавам тъпи въпроси, ще ме извините

# 146
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Много спешен въпрос...Оказа се, че кондензираното ми мляко е неподсладено. На вкус ли да го подсладя, с кристална или с пудра захар, изобщо има ли значение това как ще се подслади??? Досега не съм боравила с кондензирано мляко затова задавам тъпи въпроси, ще ме извините

доня КОПРИВА, малко по-нагоре отговарях на същия въпрос. Въобще не съм сигурна, че ще се получи с неподсладено кондензирано мляко, защото консистенцията му е много по-рядка от подсладеното. Аз лично не бих опитвала, особено щом не е за вкъщи тортата. ИЛи купи подсладено или пробвай някакъв друг крем! Peace

# 147
доня КОПРИВА една от мамите имаше подобен проблем и и беше препоръчано да не рискува.
irinka28  така е обаче с нетърпение чакахме рожденните дни на леля ми  и си знаехме , че това ще е тортата, тя затова и се казва Конка Embarassed.

# 148
  • Мнения: 3 861
Много спешен въпрос...Оказа се, че кондензираното ми мляко е неподсладено. На вкус ли да го подсладя, с кристална или с пудра захар, изобщо има ли значение това как ще се подслади??? Досега не съм боравила с кондензирано мляко затова задавам тъпи въпроси, ще ме извините

доня КОПРИВА, малко по-нагоре отговарях на същия въпрос. Въобще не съм сигурна, че ще се получи с неподсладено кондензирано мляко, защото консистенцията му е много по-рядка от подсладеното. Аз лично не бих опитвала, особено щом не е за вкъщи тортата. ИЛи купи подсладено или пробвай някакъв друг крем! Peace

хм, белята вече е сътворена защото аз ги бях смесила маслото и млякото, когато попитах, сега набутах и пудра захар и съм оставила миксера да се бухта, но сместа седи на парцали, като пресечена, как да я спася? Embarassed
Наталина, правя торта Рафаело всъщност...

# 149
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
хм, белята вече е сътворена защото аз ги бях смесила маслото и млякото, когато попитах, сега набутах и пудра захар и съм оставила миксера да се бухта, но сместа седи на парцали, като пресечена, как да я спася? Embarassed
Наталина, правя торта Рафаело всъщност...

Да, разбрах...
Може да става на парцали защото се е пресякло, ако е така, опитай за малко - 5 сек да пуснеш в МВ или да сложиш съда в топла вода, която постоянно сменяш.  Лошото е, че ме е страх дали консистенцията ще стане. Според мен ще стане доста течно. Друго за което се сещам е, да прибавиш сухо мляко за да се стегне. Успех, дано да стене! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт