Техники за вадене на банани от ушите

• 10 958
  • 209
  •   1
Отговори
Няма как по-кратко и ясно да си формулирам темата.
Ще бъда благодарна на всякакви идеи за вадене на банани от ушите.
Най-вече от ушите на една почти 4-годишна девойка. Прави си страшни оглушки.
Моля учтиво един път, моля учтиво втори път, на третия вкарвам ледена нотка и нещата се случват. Само че на мен тази ледена нотка хич не ми е присърце.
Изобщо не става въпрос за изпълняване на сложни неща, нито пък за прекалено много молби наведнъж.

Вече леко се изчерпвам, така че приемам идеи всякакви.

# 1
  • Пловдив
Aз...ъ...такова  Embarassed запис  Embarassed Току-що прочетох заглавието и текста на дъщеря ми... казах й, че една мама от форума пише за нея  Laughing На 5г. е, но май само това е по-различно от описаното...

# 2
A zashto izkluchvate vyzmojnostta deteto da ne chuva dobre?Moje da ima nqkakyv problem-slivici,otit...
UNG-lekar moje da ti otgovori nai-dobre zashto i kak.
Uspeh!

# 3
А ако и ти си сложиш банани в ушите, поне за седмица? Ама безотказно, нека младата дама види и другата страна на монетата.

# 4
Пробвай да вкараш ледената нотка още в началото, нищо че не ти харесва, направи го с "лечебна цел"  Wink Малко авторитет, ама съвсем мъничко  Peace

# 5
И аз запис - иде реч за три годишен калпазанин.  Rolling Eyes

# 6
A zashto izkluchvate vyzmojnostta deteto da ne chuva dobre?Moje da ima nqkakyv problem-slivici,otit...
UNG-lekar moje da ti otgovori nai-dobre zashto i kak.
Uspeh!

Стига,бе! Shocked
Прочете ли,авторката какво е написала?
За съжаление само тона може да помогне в случая.При нас за момента дейсва безотказно,нищо,че сме на година и осем месеца,прави си оглушки и слуша,само когато и изнася.

# 7
Колкото и да ми е неприятно, използвам леденият си глас доста често. Включвам и някаква заплаха от рода на" Ако пак си зарежеш играчките без да ги прибереш, ще ги изхвърля в кофата". Преди това е повтаряно и обяснявано няколко пъти, че трябва да се прибират и т.н. Общо взето вече има ефект, но и Иво е на 5 години. Отне ми известно време(и здрави нерви) да го науча, че не се шегувам, когато говоря.

# 8
  • Талант на 2012,2013 г.
Честно, ако искате ми се смейте ама като прочетох заглавието на темата и си помислих, че наистина детето си пъха банани в ушите... ooooh! #CrazyА то какво било... Това е най-малкия проблем - все пак е дете...И да - малко леден тон няма да навреди... Peace

# 9
И аз вкарвам заплахи и ултиматоми от време на време, даже по-често от колкото ми се иска. Вършат работа, но не искам да става по този начин.  Confused

# 10
Заглавието ти е трепач!
Да ти кажа, че колкото по-големи стават децата, толкова по-тлъсти са бананите и толкова по-навътре в ушите са наврени. Направо няма вадене. Обикновено на двайсетия път виквам. И тогава следват обидени погледи "Ама ти защо ми крещиш!?" Ако съм в непосредствена близост до детето, просто го завъртам към себе си, хващам го за раменете и го разклащам. В такива случаи и тонът ми е нормален, защото така вече чува.

# 11
Честно, ако искате ми се смейте ама като прочетох заглавието на темата и си помислих, че наистина детето си пъха банани в ушите... ooooh! #CrazyА то какво било... Това е най-малкия проблем - все пак е дете...И да - малко леден тон няма да навреди... Peace

Що,да се смеем?
И,аз това си помислих Embarassed

# 12
  • София
При нас напоследък дейстават две техники:
1. И аз преставам да чувам. Мамо, мамо, мамо!...
2. "А аз казах ли ти" - т.е. десет минути - половин час след като съм и предложила нещо и тя уж не ме е чула, сама се сеща за него. Но вече е късно. Е, понякога го правим де.

# 13
При нас напоследък дейстават две техники:
1. И аз преставам да чувам. Мамо, мамо, мамо!...
2. "А аз казах ли ти" - т.е. десет минути - половин час след като съм и предложила нещо и тя уж не ме е чула, сама се сеща за него. Но вече е късно. Е, понякога го правим де.

първата техника и при нас действа безотказно. Но бананите си раста с възрастта, за мен това си е чиста проба начин да види до къде ще ми стигнат нервите и дали ще му мине поредният номер.

# 14
Сетих се и за друг метод, който действа при мен. Примерно казвам " Ивайло, не се катери по това дърво, ще паднеш и ще се удариш", той " Няма пък, ще се катеря", "Добре, катери се, но ако паднеш и се удариш, няма да идваш при мен да се оплакваш, оправяй се сам". 5 секунди мислене...." Добре де, няма да се катеря". Важи за много и различни ситуации, но е постигнато с няколко сърцераздирателни сцени, когато наистина е падал и аз, за да удържа на това, което съм казала, съм го оставяла да си пореве 5 минути с обелено коляно или лакът или каквото там......

Общи условия

Активация на акаунт