Техники за вадене на банани от ушите

• 10 959
  • 209
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Нъц, мойта вече се научи да не плаче като се удари!
Вчера ми показа една цицина, която е получила оня ден, след като и казах да не пълзи под мебелите, защото ще се удари.

# 16
  • София
Най - лошото е,когато бананите са в двойна доза:( Повтарям три пъти, после наказвам леко. Засега има ефект - след втория път ушите "чуват" (в повечето случай) Rolling Eyes.

# 17
  • Талант на 2012,2013 г.
А ще дойде и един момент в който ти си приказваш и си мислиш, че те слуша. В един момент се обръща и казва:"Моля? Каза ли нещо?" ooooh!Тогава вече не знам банани ли са или какво...

# 18
Заглавието ти е трепач!
Да ти кажа, че колкото по-големи стават децата, толкова по-тлъсти са бананите и толкова по-навътре в ушите са наврени. Направо няма вадене. Обикновено на двайсетия път виквам. И тогава следват обидени погледи "Ама ти защо ми крещиш!?" Ако съм в непосредствена близост до детето, просто го завъртам към себе си, хващам го за раменете и го разклащам. В такива случаи и тонът ми е нормален, защото така вече чува.
Това щях да кажа и аз ... Сега  на почти  9 години не банани ами незнам какво има  в ушите си ... Като повиша тон отсреща ми се казва : " Какво ти става ? Защо ми викаш ? Да не изтеряса нещо?" ... Преди това всички опити с нормален тон са безуспешни.
Но и аз поставям ултиматум , поставям задачи ... но мъка си е ... ooooh!

# 19
  • Талант на 2012,2013 г.
Това на 9. Елате да видите какво става на 18... Whistling

# 20
В някаква степен и каката /на 8г./ има банани, нонейните са значително по-малки и лесно се изхлузват от ушите.
Но дребното е опасна работа. И най-лошото е, че се скатава. Ет един пример : Казвам им 'приберете сега играчките, щом сте свършили тази игра", каката започва да прибира, малката започва да се мотае. Ама видимо. Пее си, чопли си нещо, заиграва се. Аз отивам и казвам - 'прибери ти това само /защото знам,ч е като по-малка може да я плаши количеството за прибиране/, а сестра ти ще прибере другото'. Е, все едно съм й казала "я, вземи си поиграй и се потъркаляй, докато сестра ти прибира.' Естествено каката забелязва, че сестра й не прибира и започва да я подканя - първо с мил тон, после с по-разрдазнен, докато се стигне до това да я обиди и да се разсърди. Да не мислите, че малката започва да прибира след това? Продължава да се прави на дръж ми шапката.

За проблеми с ушите и отити няма да говоря - удувително е как добре чува, когато и кажа дори шепнешком "искаш ли сладолед?"

# 21
 Ивиче - пробвай да й "изхвърлиш" някоя любима играчка, която не е прибрана, може и да подейства. При мен поне стана номера.

# 22
Колкото и да ми е неприятно да го призная - и това пробвах. Пострада малко и после й мина.
Все ми се щеше да намеря някакъв по-позитивен начин, не със заплахи. Опитвам се да я хваля всеки път, когато реагира веднага, радва се на момента,но в дългосрочен план няма съществена промяна.

# 23
  • София
У дома върши работа лекото повишаване на тон от моя страна. Тъй като съм с добре изразен алт към мецосопран, повишаването се чува от комшиите и на осмия етаж. Засега е безотказно.

# 24
А 10м имат ли ванани в ушите Confused
Ние сме малки и не разбира уж,ама като казвам не за нещо той ми се смее или изобщо не ме отразява,или като го махна от контакта то пак отива там и се сърди и реве.Ето пример-радиатора беше пуснат и горещ-малкия приближава а аз казвам не-ама то решило-оставих го да се опари и да разбере че там няма работа-е да ама не смее се и стои и бута ли бута.....а все пак на 10м трябва да схваща поне малко какво му казвам нали  newsm78

# 25
За съжаление и при мен засега най-безотказно работи повишаването на тон Tired И това не е защото не чува, периодично играем разни игри шепнейки, чува ме прекрасно (за щастие). А бананите не са само когато я карам д анаправи нещо. Понякога просто ме игнорира, дори не се обръща като я викна.
И една историйка свързана с темата - отиваме на гости на сестрата на мъжа ми. Киара обикаля стаята, пеейки си нещо. Леля й няколко пъти я пита "Киара, искаш ли пица?" Никаква реакция. Накрая аз малко се ядосах и с леко сърдит тон й казах: "Киара, спри и чуй какво иска да те пита леля ти." Отговорът й беше, без лелята да е повтаряла въпроса си: "Не, не искам пица". Т.е. тя прекрасно е чула какво я питат, ама защо да се хаби да отговаря Crazy

# 26
Колкото и да ми е неприятно да го призная - и това пробвах. Пострада малко и после й мина.
Все ми се щеше да намеря някакъв по-позитивен начин, не със заплахи. Опитвам се да я хваля всеки път, когато реагира веднага, радва се на момента,но в дългосрочен план няма съществена промяна.

С 1 любима може и да не стане, пробвай с всички. Аз не ги изхвърлих, не се стигна до това, само влетях в стаята с 2 плика от големите за боклук и започнах да събирам подред  Whistling
Тук подробно сме описали http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=428493.20

# 27
У дома върши работа лекото повишаване на тон от моя страна. Тъй като съм с добре изразен алт към мецосопран, повишаването се чува от комшиите и на осмия етаж. Засега е безотказно.

Joy
Вкъщи,ако повиша повече тон,мъжът ми вика,ти полудя Sunglasses.Не е нужно да те чуват всички комшии hahaha

# 28
Интересна тема. И актуална за нас, т.е. за мен и моето рожбе.
Тя е на почти 6 години. Много неща си повтаряме по много пъти.
За съжаление, случва ми се да повиша тон, след като нещото кофти
вече се е случило. На моето: "Знаеш ли колко пъти съм ти повтаряла"
ми отговаря: "Да, сто пъти си ми го повтаряла". Това е защото преди
време аз започвах със "Сто пъти съм ти повтаряла ... ".  Joy  Нека ми е.

По-простичко казано - не знам как се поотпушват ушичките. Единстве-
ното е тонът. И аз не искам да го ползвам, но друго не съм измислила.
И да, желателно е, ако нещо наистина е важно, да влезе в употреба
в самото начало.

# 29
  • София
Ми аз ледения глас почти не мога да го използвам.
Имам ужасно честолюбива и чувствителна четиригодишна девойка, при която употребата на леден или много строг тон води до искрени и драматични терзания и огромна обида.

Ще ви чета да се образовам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт