Техники за вадене на банани от ушите

• 10 979
  • 209
  •   1
Отговори
# 30
Уууф, при моя нищо не работи освен заплахи.
Повтарям един път, два пъти ...... 10 пъти, старая се да не викам, защото е така за почти всяко нещо и накрая последне изход казвам "Ако веднага не направиш това което ти казах - наказание" - много бързо действа  Peace

# 31
  • София
Сетих се и за друг метод, който действа при мен. Примерно казвам " Ивайло, не се катери по това дърво, ще паднеш и ще се удариш", той " Няма пък, ще се катеря", "Добре, катери се, но ако паднеш и се удариш, няма да идваш при мен да се оплакваш, оправяй се сам". 5 секунди мислене...." Добре де, няма да се катеря". Важи за много и различни ситуации, но е постигнато с няколко сърцераздирателни сцени, когато наистина е падал и аз, за да удържа на това, което съм казала, съм го оставяла да си пореве 5 минути с обелено коляно или лакът или каквото там......

newsm10

# 32
  • София
Е те нали психолозите съветват да не се казва:

Не се катери, ще паднеш и ще се удариш.

а

Ако се катериш, може да паднеш и да се удариш.

# 33
запис.
Явно в тази възраст 5-6 годишните карат някакъв детски пубертет, но моята девойка 10 дни както е тръгналана градина е станала ужасна.
Бухнала е здраво бананите в ушите и нямат измъкване.

# 34
...
Моля учтиво един път, моля учтиво втори път, на третия вкарвам ледена нотка и нещата се случват. ...

И смееш да се жалиш? Ау-у-, срамота!
Ние имаме един чифт уши у нас, които са направо с изсипан цимент в тях при раждането /да я знам коя е била майсторката- застреляла бих я/, втвърден при това, ни ледени, ни горещи нотки са в състояние да преминат.
Не е до периоди, не е до пубертети, другият чифт си чува фабрично, вторият- не чува, пак фабрично. Производствен дефект е, приех го.

# 35
Е те нали психолозите съветват да не се казва:
Не се катери, ще паднеш и ще се удариш.

а
Ако се катериш, може да паднеш и да се удариш.

Честно казано, използвам и двата израза. Не твърдя, че съм голям психолог, както дойде, така го казвам. Общо взето не вярвам с приказките си да предизвиквам падането му.

# 36
  • София
Е не, не - аз доколкото разбирам някои хора в други държави са по-смели, и като кажат фразата по определения начин, детето се счита предупредено. Така че ако се пребие, започва да трупа житейски опит, че родителите все пак може и да казват истината. Но ако не се пребие, пак няма разминаване между теория и действителност.

Не че е толкова важно де.

Иначе аз хич не съм от смелите.

# 37
Ивиче - пробвай да й "изхвърлиш" някоя любима играчка, която не е прибрана, може и да подейства. При мен поне стана номера.

Боже! Мазето ми е пълно с големи пликове, претъпкани с неща, които с дни съм молила да бъдат прибрани по местата им. В някакъв момент изпушвам и измитам цялата стая в черната торба. Мятам на гръб и хуквам към контейнерите, ама ми дожалява и затова складирам в мазето. Е, за 10 г. складът е набъбнал, но нито едно от двете ми деца дори не съжалява и не се сеща за "изхвърлените" играчки. Аз ги пазя с надеждата, че някой ден  някой ще възкликне спонтанно: "Ех, сега да ми бяха тук ония играчки, с каква радост бих си ги подредил по местата!". Ама не. Та затова - гният си в мазето и след време наистина ще поемат пътя към кофите, защото диванетата ще са достатъчно дърти, за да си играят с тях.

# 38
  • София
Да споделя, че моят основен проблем не е наличието на банани в ушите.
Дъщеря ми не се прави, че не чува, а още първия път отговаря например "Сега не искам да се къпя, заета съм. След 20 минути". Ако минат 20 минути следва подобен отговор.
Или пък ако давам ценни напътствия примерно да не се качва някъде щото може да падне, отговорът е "Ти пък откъде знаеш".
Че и ме гледа със съмнение на всичкото отгоре.

# 39
Аз ги пазя с надеждата, че някой ден  някой ще възкликне спонтанно: "Ех, сега да ми бяха тук ония играчки, с каква радост бих си ги подредил по местата!".

Joy Това си го представих...  Joy

# 40
... Та затова - гният си в мазето и след време наистина ще поемат пътя към кофите, защото диванетата ще са достатъчно дърти, за да си играят с тях.

Не изхвърляй! Ще ти ревнат след няколко години как децата им не щат да си подредят играчките, тогава заведи внучетата в мазето и им подари всички пликове Mr. Green

# 41
... Та затова - гният си в мазето и след време наистина ще поемат пътя към кофите, защото диванетата ще са достатъчно дърти, за да си играят с тях.

Не изхвърляй! Ще ти ревнат след няколко години как децата им не щат да си подредят играчките, тогава заведи внучетата в мазето и им подари всички пликове Mr. Green
Е,  БРАВО ... Това е страхотна идея !!! И аз трупам в мазето играчки , че ми се свиди да ги  хвърля !  Peace Peace Peace Peace

# 42

Ау, че си коварнаааа! Е такава идея не ми е хрумвала. Мда, ще си го върна тъпкано.

# 43
Само веднъж ми се е случвало да заплашвам. Това е по повод на играчките. Веднага хвана декиш,
та не се наложи да го правя. Защото момиченцето си знае, че кажа ли нещо - ще го сторя. А по
принцип наказания в нашето семейство си нямаме. Преди години два пъти е била наказвана - с
негледане на детски, но сега и това не се налага. Защото има друго. А другото е сериозен разго-
вор. Той винаги започва с въпроса "Защо?". Много е страшен този въпрос, да знаете. Особено, ако
мама и тати не приемат отговора "Защото така  Crossing Arms".

# 44

Ау, че си коварнаааа! Е такава идея не ми е хрумвала. Мда, ще си го върна тъпкано.

Лелеееее, това не е коварно, това е направо... престъпно  Crossing Arms

Казвам го като съвсем "пресен" потърпевш - вчера майка ми донесе на сина ми (първокласник) моята първа тетрадка, и ... познайте - "ОООО, мамо, твоите ченгелчета са по-криви от моите"  Crossing Arms Жената искала да има приемственост и да стане мил момент... Дръжки.
Казвам НЕ на компроматите от детството, независимо в коя посока   Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт