Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 20

  • 44 297
  • 297
  •   1
Отговори
# 180
  • у дома
  • Мнения: 1 581
NellyDi писах на лични Hug

# 181
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
И най-важното, писах го и в темата с формичките на Уилтън - гъм пастата не се яде. Не е отровна, но не е и за ядене!

Честит рожден ден на патерица Фъстъчка и Бонита! Бъдете здрави и успешни във всичко! Тортите ви са чудесни - браво!  bouquet

# 182
  • Мнения: 208
Честит рожден ден на рожденничките. Здраве, щастие ,любов , вдъхновение и разбира се цялото нужно време, за да се насладите на тортоправенето.
Някой може ли да ми каже тази машинка за разточване на масата за цветя как изглежда. Уууф още една от моите фикс идеи. Накрая ще си отворя сладкарница - да се знае

# 183
  • Мнения: 2 282
Като гледам, май ще се спирам на бързосъхнеща (съхнеща де). Но ако някой има успешни опити за цветя с несъхнеща, моля да пише!
Такааа, кандидати за споделяне на кофа маса от Варна? Може и още двама?
Някой може ли да ми каже тази машинка за разточване на масата за цветя как изглежда.
точилка? Mr. Green

# 184
  • Мнения: 6 243
В домашни условия за разточване на гъмпейст-а обикновено се ползва това:



т.е. машина за паста. В промишлени условия сигурно си имат специални машинки, но от тях не разбирам.

# 185
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Честит Рожден ден и от мен на Фъстъчка и Бонита макар и на патеричка. Много усмивки да има винаги на лицата ви момичета.   bouquet  bouquet  bouquet
Много хубави торти видях пак за, което ви поздравявам  Hug.
Момичета повредата в моя телевизор ли е или постинга ми от онзи ден с  тортата ми го няма (изтрит е). Вчера влязох през профила ми ( покажи последните публикации) за да мога да вляза направо в темата за тортите и гледам не съм влизала там от предната темичка. Стана ми много странно и се зарових да не би да съм имала проблем с публикуването на постинга, но се оказа, че няколко човека споменават за него пък той го няма  newsm78. Не че е кой знае какво ама се чудя защо така, дали е имало проблем и с други през тоя ден  Grinning.
Лек ден ви пожелавам и в неделя ще се похваля с още една тортичка.

# 186
  • Мнения: 745
Izvinqvam se za latinicata, no mi iz4ezna kredora. 4estit rozde den Fasta4ka, da si ziva i zdrava i mnogo 6tastliva   bouquet
I az imam povod da po4erpq, dnes imam rozden den.
 
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=210529

Eto tazi torta napravih.Ne e ni6to osobeno,no poneze e parvata mi torta po taka sam mnogo gorda s neq  Embarassed S gotovi blatove e i krema e rafaelo, stana mnogo vkusna. Blagodarq na vsi4ki za pomo6ta   bouquet.

Мжеш ли да ми кажеш с коя рецепта направи чаршафа и с коя розите?

# 187
  • Мнения: 3 861
Здравейте момичета!
Честито на всички празнуващи!  bouquet

Моят кошмар с торта Рафаело продължи и снощи.
След като спасих вчерашния крем, защото той се пресече още веднъж, като сложих стърготините(ядосах се, бухнах в го в една тенджера сложих му жълтъци и сметана и го сварих, стана много вкусен и повече не се пресече) снощи си купих ПОДСЛАДЕНО кондензирано мляко и запретнах ръкави да направя тортата. Наистина разликата между 2-те млека е огромна. Всичко беше наред докато крема докато го бърках с миксера пак се пресече. Полудях. Тогава установих, че е от маслото. Явно е с по-високо съдържание на вода от необходимото и като го бие миксера и му излиза водата и става  на парцалки и не е еднородна консистенцията.
Маслото е "РОСА" - слагам му голяма черна точка

Тогава го загрях в МВ да се спои и го оставих така споено, сложих му стърготините и го нанесох на тортата преди пак да е станало на парцалки.

Загладих го хубаво с нож отгоре и го украсих(а си бях приготвила бял шоколад за глазура, но не посмях да го сложа защото е топъл и ме беше страх да не се прецака крема. като се има предвид каръка с тази торта...
Извадих си останалия жълт и оранжев марципан Варна от "каручката с лисичката" украсих с него и това е!
Стана прилично, не беше това, което бях планирала(пиано), но ми дойдоха малко в повече провалите с тази торта и затова я скалъпих набързо. Довечера ще пусна и снимки, сега нямам време да ги качвам, че отиваме на имен ден на майка ми, за която всъщност беше тортата.

# 188
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Някой от Варна не иска ли да направим комбина и да си купим и разделим, моделираща маса???
Aз искам, таман се оглеждах. Обаче имам няколко въпроса и много се надявам някой да ме ориентира:
1. За колко торти (средно) е една кофа? Половин ще ми стигне ли за една огромна торта?
2. Бавносъхнещата (несъхнещата) маса става ли и за фигурки (осн. цветя, но и животинки)?
3. От бързосъхнещата може ли да се спретне и чаршаф? Някакви проблеми?

Много ме съблазнява идеята за бял цвят по тортата и лесна за моделиране маса...
Естел, ако си навита и се спрем на един и същ вид маса, може още в четвъртък или етък да се видим и да си купим от склада на "Български орел" или другото място. На мен на "Орела" ми е по-удобно, че стигам пеша, но не съм сигурна дали има там. Някой има ли прясна информация?
Daniell, чувала съм, че в Крамера има вафлени листи с различни картинки (продавали). Звънни по телефона да питаш.

Ама хич не съм в час, каква ми трябва бързо или бавно съхнеща, на мен ми трябва за покритие и за фигурки. Някой може ли да ме ориентира? Аз до сега съм си правила сама в къщи, но ме съблазни снежно белия цвят, а и може би вкуса ще е по-хубав, а и по-лесно ще се работи с него (май е по жилав и не се къса лесно). Аз и двата цеха не ги знам къде се намират, но и двата ще са ми далеч, живея във Виница. До колкото знам най-малката опаковка е 4,5кг., за цени не знам.
В Крамера продават захарни фигурки (предполагам), мъжа ми им обслужва компютрите там и ми взе от тях една камара захарни фигурки но не са много красиви,(правени са май от бързо съхнеща маса и то с шприц), тези които аз си правя са по-хубави. Аз от тях щях да си взема и моделираща маса, но не разботели с нея.

# 189
  • Мнения: 745
И аз искам готова моделираща маса, някой знаели колко струва дена кофа?И ако има желаещи да си я разделим.Проблема е, че другата сряда ще имам 30-ти рожде ден и искам тогава да направя торта Laughingдано да се сдобия с нея до понеделник Rolling EyesВ кауфлонд видях разни неща за декорации, но незнам дали има такава смес или от тези бонбони.

# 190
  • Мнения: 255
Izvinqvam se za latinicata, no mi iz4ezna kredora. 4estit rozde den Fasta4ka, da si ziva i zdrava i mnogo 6tastliva   bouquet
I az imam povod da po4erpq, dnes imam rozden den.
 
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=210529

Eto tazi torta napravih.Ne e ni6to osobeno,no poneze e parvata mi torta po taka sam mnogo gorda s neq  Embarassed S gotovi blatove e i krema e rafaelo, stana mnogo vkusna. Blagodarq na vsi4ki za pomo6ta   bouquet.

Мжеш ли да ми кажеш с коя рецепта направи чаршафа и с коя розите?

Pak nqmam kredor za koeto se izvinqvam. I 4ar6ava i rozite sa ot marcipan " Varna" ( receptata e ot 1-va stranica), ocvetih go sas boq za qica.  Cqlata ukrasa q pravih ra4no poneze nqmam formi.

Zori,  vav vidin ima li ot barzosahne6tata masa?
Momi4eta blagodarq vi za pozelaniqta   bouquet

# 191
  • Мнения: 972
... някой правил ли е лалета ...
Аз съм правила лалета от несъхнещата маса - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109755&photo=6
Оставих ги да съхнат 3 дни. Станаха достатъчно твърди, но като прибрах тортата после в хладилника и клюмнаха. Добре, че вече я бяхме поизяли  Mr. Green
Оцветявах ги с боя на прах и изрязвах без формичка.

# 192
  • Мнения: 6 243
Ама някой изобщо чете ли какво е написано в тая тема?
на всяка страница има въпроси колко струва една кофа маса, от къде се купува и каква е разликата между двете!

Момичета, моля ви, уважавайте труда на човека, който е оформил подробната пълна страница и пожалете малко тоя сървър. Аз съм достатъчно отдавна тук, за да си спомнам, че имаше време, когато сървърът се задъхваше и форумът увисваше с часове, защото не можеше да поеме натоварването. Трябва и пак да стигаме до там, като пълним страниците с едно и също?

Масата е с различна цена в Пловдив и във Варна - във Варна е малко по-скъпа - 32 лева, в Пловдив, където е производителя, все още е 29 лв. за 4,5 кг.

Бавносъхнещата маса става за покриване на торти. Могат да се правят и някои фигурки от нея, но ако са много обемни, вече е доста по-трудно, защото листенцата на цвутята "увисват" надолу. От бързосъхнеща маса тия неща стават без проблем. Не съм сигурна,че бързосъхнещата става за покриване на торти, защото стяга доста и на другия ден тортата трябва да я дялате с теслата.

# 193
  • Мнения: 7 144
Zori,  vav vidin ima li ot barzosahne6tata masa?


Къде ти, тук не са и чували за нея. Аз до сега два пъти съм поръчвала от борсата на Кадемлия в София, и ми я пращат с куриер.

п.п. Сладка Хапка е много права. Търсачката работи перфектно, така че пробвайте първо с нея. Има въпроси, на които е отговаряно безброй пъти.

# 194
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Още някой иска ли да се включи към бързо съхнещата моделираща маса? За сега сме две.

Общи условия

Активация на акаунт