~*~ Hosgeldiniz! ~*~ - Турция 3

• 24 391
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
Смешка от току що .... Казвам на детето :Мамо ,махни си чорапите , крачетата малко да подишат . Тя : Мамо, ми те нямат нослета бе мамо, виж , нямат  hahaha Joy

Ами нямат, защо лъжеш детето  Crossing Arms

# 211
pina, ако си регистрирана в замунда, там има
Gegen die Wand / Срещу стената на Фатих Акън

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=25394

G.O.R.A / ГОРА
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=113010

Може да ги потърсиш по име и в арена, или някой друг от по-известните торент тракери  Peace

Мисля че и на Орхан Памук има филмирани книги, но в момента не се сещам за заглавия...

Хм, интересно за филма за Ататюрк, как се казва, а Бонд ще го чакаме Wink още повече щом ще се филмира и в Истанбул.

bz, голяма сладурана твоята девойка, умна като мама  Wink

# 212
със замундата не се разбираме! Confused Много е взискателна и тъй като ползваме от дъжд на вятър - баннати сме и не дава да се регнем пак... Tired

арената  Thinking май не съм ползвала newsm78 ще видя, ама другия месец, че сега сме ограничени. Това Гора му видях афиш, нещо не ме кефи, но другия мога да го пробвам.Ако пък намеря нещо филмирано по Памук - задължително!Аз много го харесвам! Peace

Филм за Ататюрк и аз с кеф бих гледала!Даже много ще ми е интересно, давайте насам на някой ако му попадне!

# 213
  • Измир
ЧестИт рожден ден на АТИЛА!
Нека да расте здрав И послшен на мама И татко!

Цвете не мИ лИпсва Букурещ, не знам какво мИ става, сИгурно от времето.

AniSim, срам ме е да сИ прИзная, но снИмкИ от ИзмИр нямам Embarassed. ВсИчкИте нИ са от морето ИлИ в къщата. Но това лято обещавам да направя спецИално за вас  bowuu
ЧучулИгата е много стара, страхотна кнИга. Препоръчвам я горещо.

pina, ГОРА е комедИя!

Лек ден на всИчкИ

# 214
Годишнината на Кемал Ататюрк отбелязва документален филм
хотел "Принцес", София 08.11.2006
Сто двадесет и петгодишнината от рождението на Мустафа Кемал Ататюрк ще бъде отбелязана с представяне на документалния филм "Мустафа Кемал Ататюрк и България" тази вечер.

За живота и делото на бележития политик и държавник, основател на Република Турция, ще говорят доц. Хюнер Тунджер и проф. Дженгиз Хаков, организатори са турското посолство в София.

Документалният филм е дело на български снимачен екип от телевизионната къща "Интернешънъл филм сървиз - София" и Турската национална телевизия ТРТ. Той е в две части - "Мустафа Кемал Ататюрк и България" и "Мир в страната, мир в света",
научи БТА от сценаристката Елена Димитрова. Режисьор е Али Дервиш, оператор - Румен Смилевски. Продукцията е произведена на български и турски език.

Документалният филм е резултат на неколкогодишно проучване на темата и издирване на материали, спомени, писма, фотоси, свързани с Мустафа Кемал Ататюрк по време на неговото пребиваване в България като военен аташе. Първата част на филма, която обхваща живота на младия Мустафа Кемал в България, се спира на моменти, когато бъдещият голям политик и държавник се учи на парламентаризъм, когато у
него узряват идеите за демократичното и модерното развитие на Турция. Филмът докосва и една лирична част от живота на младия офицер - любовта му с българката Димитрина Ковачева.

Мустафа Кемал Ататюрк до последните си дни запазва голямата си обич и привързаност към България. Във филма са цитирани много ръководни негови мисли. Една от тях е: "Бил съм и винаги ще бъда приятел на българския народ. Всяко българско нещастие ми причинява невъобразима болка. Турция и България трябва да бъдат приятели. Който е против България, той е и против Турция." Втората част на филма е посветена на осъществените идеи на Мустафа Кемал Ататюрк. Включени са ценни архивни документални кадри от времето, когато Ататюрк е президент на Република Турция.

Във филма участват видни учени историци, изследователи на живота и делото на Мустафа Кемал Ататюрк - проф. д-р Дженгиз Хаков, ген. проф. д-р Стоян Андреев, проф. д-р Мехмет Сарай, проф. д-р Юсуф Халачоглу. Спомени за Ататюрк разказва Йозден Токер-Инюню, дъщеря на Исмет Инюню - най-добрия приятел на Мустафа Кемал Ататюрк и един от продължителите на неговото дело. 

# 215
Смешка от току що .... Казвам на детето :Мамо ,махни си чорапите , крачетата малко да подишат . Тя : Мамо, ми те нямат нослета бе мамо, виж , нямат  hahaha Joy

А като проговри на 2god. , тогава "изреченията" бяха мишмаш от БГ, Турски и English ...супер смешно  Whistling
Joy Joy JoyЕй голяма е сладурана твойта.Колко време ще сте на инхалации?вирус ли е пипнала?
А моят малък мъж чул недучул аз мъ викам да си свали чорапите -ще ходим да се къпим и той след 1 -2 дни ме дърпа и вика "пиати"-"пиати"- аз шах и мат-за него това е чорапи Joy Joy Joyама вика пиати [/color  и на чорапите и на краката си и на обувките -всичко е пиати.By the wayка е чорапи на турски?

# 216
.By the wayка е чорапи на турски?
Chorap Wink

# 217
А то като у нази-същото.
Сега се сещам -лятото като бяхме на почивка в Кемер и последния ден трябваше да си оставим багажа на регистратурата за да освободим стаите до 12 часа.Автобуса за летището е чак в 17 часа.От персонала обаче предния ден ни обещаха да ни оставят в стаите до последно.Е да ама не в 12 часа званят от регистратура и виката на турско-английски-ако до 10 мин не сте върнали ключа-по 40 долара на човек -още #Cussing out
И да видите наща Цветелина като се наежи и като връхлитам в офиса на шефа на хотела-(който между другото се скъса да зяпа приятелката ми ама тя нали е желязна - Laughing)заставав в стойка ФИ с ръце на кръста и пелтеча на английски и викам  luggage,baggage-шефа се пули.Накрая показвам куфара си и той Еххххх комшу комшу кази багажжжжж ееее Joy Joy Joy
Смили се човека и ни даде нова стая да доизчакаме автобуса си .Ама много се смях - Joy

# 218
Привет пак...Ей тия чорапи Simple Smile

Tsvete= дъщеря ми е със хроничен бронхит и нонатoпична алергия...и от смяната бна времето веднага се разболява и сега ще сме на инхалиции поне 6 месеца - сутрин и вечер ,,,Аз в една от темите на арбаските мами забелязах че Svear беше споменала нещо за нейната дъщеричка и правих масажи и на моята със зехтин близо 2 месеца , всяка вечер, но пак се разболява това дете ... направо не знам ...дано да и мине до пубертета..(вижтe колко съм оптимистична Simple Smile

А това за багажа ме наведи на мисълта да намеря турските думи в бългасркия език и ето какво открих
http://bg.wikibooks.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%B … D0%B7%D0%B8%D0%BA
...колко е по-лесен сега турскижа за учене нали Simple Smile

Аnisim и Аyla вие ми се майтапите Simple Smile но някой път такива ги ръси ,че аз падам буквално ...не знам от мен ли е от баща и ли е , но направо се хвaщам за главта откъде и идват някои идеи Simple Smile

bouquet

# 219
Здравейте всички. Нещо съм много заета напоследък

# 220
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
А не така.    Laughing
Çorap е на турски, един чорап, а чорапи е çoraplar!   bouquet
bz  hahaha

Последна редакция: сб, 19 яну 2008, 18:54 от drize

# 221
А не така.    Laughing
Çorap е на турски, един чорап, а чорапи е çoraplar!   bouquet
bz  hahaha

Mr. Green не е така  Hug няма множествено число, coraplar e определини чорапи т.е
казваш много чорапи=cok corap
ето тези чорапи=bu coraplar
coraplar e с определителен член

# 222
benmary, Да ви жив и здрав малкия рожденик и да ви донесе ощe много радостни мигове!

-lar, -ler са наставки за множествено число - çoraplar

след çok съществителното е винаги в единствено число, както и след бройните
çok çorap
bir çorap
iki çorap

bu çorap      този чорап
bu çoraplar  тези чорапи

çorabı става определителен член

# 223
Момичета, тези толкова смешни и верни ...особено последното "Space and time"  hahaha Joy
http://www.zompist.com/turkcult.html

Някой питаше за основни фрази и т.н. на турски...ето нещо полезно Simple Smile
http://www.turkuaz-guide.net/speak-turkish.html

Ей тия чорапи нЕмат свършване ,'айде по един çorap тогава  Joy
http://goto.glocalnet.net/tamam/Bilder/029-small.jpg
http://www.payidar.net/attachments/sanat-eserleri/12851d11705972 … ven-20_305059-jpg

Leka .... Heart Eyes

# 224
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
 Peace
Ще трябва малко граматика в темата!  Joy
Правилно казва kaigi!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт