Отговори
# 105
SUNI_22, аз съм купила само 3 такива бодита, просто защото ми харесаха, иначе предпочитам тези тип прегърни ме или с копчета отпред, най-лесто се обличат. А тези другите ще се притеснявам като ги обличам.

За раждането, мен май не ме е страх от болката от контракциите, въпреки че повечето майки казват, че това е най-болезнената част. Притеснявам се от тази част, в която излиза бебето, разкъсванията, шиенето и т.н. Иначе и аз гледам да се настройвам позитивно, и да взема най-правилното решение за раждането за мен и за беба доколкото зависи от мен.

# 106
  • в илюзия
Здравейте.
И мен ме е страх от раждането , даже много се замислям да родя секцио, защото и бебето не се мъчи така , хайде мен ще ме боли после , но май го предпочитам . От друга страна съм наясно , че естественото раждане е за предпочитане . Ще видим ...........

Аз след малко пак ще излизам на разходка дано да си купя нещо. Praynig

# 107
  • София
Ами то всъщност контракциите са болезнени. После същинското раждане минава така бързо, а и покрай напъните не усещаш много болка. Относно шиенето - ако си раждала с епидурал, просто ти добавят в катетъра още малко и нищо няма да усетиш, но ако си раждала без упойка те шият с местна /лидокаин/ и откровено казано май боли. Аз от собствен опит казвам, че най-мъчителната част от раждането на Ния ми беше да стигна заветните 4см. разкритие, за да ми сложат епидурална. От там нататък всичко беше направо песен.
Едно помнете момичета - колкото и истории да прочетете и чуете, никоя няма да ви доближи до реалността на вашето преживяване. Бъдете позитивни и когато дойде момента не се паникьосвайте. Много бързо се забравят всички болки и проблеми, иначе представете си как една от нас, на която ще и е за втори, а че и за трети път щеше да се навие да мине през раждането отново Mr. Green

# 108
  • в илюзия
Момичета да попитам къде се намира Джъмбо в София?

# 109
На бул.България, точно до SPRIDER и до БИЛЛА (която е на ъгъла на Тодор КАблешков и България) Джъмбо се вижда отдалеч има голяма табела и  е мн шарен и голям Simple Smile

# 110
  • в илюзия
Aquariel мерси отивам да разгледам какви красоти има .

# 111
Много хубави  неща има и не са скъпи  Hug Приятно пазаруване  Mr. Green

# 112
Ами то всъщност контракциите са болезнени. После същинското раждане минава така бързо, а и покрай напъните не усещаш много болка.

И на мен това ми каза една приятелка, която ражда нормално - за да ме успокои малко, че се бях шашнала по едно време #Crazy
Няма какво да се плашим за раждането, всичко да е наред с бебенцата е най-важното Peace

Искам да попитам опитните мами - към кой месец бебето започва да спи през нощта? Нали първите месеци яде на всеки три-четири часа, но по някое време предполагам влиза в режим и спи поне няколко часа през нощта?

# 113
Ами то всъщност контракциите са болезнени. После същинското раждане минава така бързо, а и покрай напъните не усещаш много болка.

И на мен това ми каза една приятелка, която ражда нормално - за да ме успокои малко, че се бях шашнала по едно време #Crazy
Няма какво да се плашим за раждането, всичко да е наред с бебенцата е най-важното Peace

Искам да попитам опитните мами - към кой месец бебето започва да спи през нощта? Нали първите месеци яде на всеки три-четири часа, но по някое време предполагам влиза в режим и спи поне няколко часа през нощта?

Това със спането е строго индивидуално.Ще ви кажа как беше с дъщеря ми.Отивам при педиатърката и я питам кога ще почне да спи дъщеря ми по цяла нощ , а тя казва - много е чуствителна , любознателна, всичко преживява нощно време , но това ще отмине до 3-годишна възраст !!!!!!    Аз се изсмях вътрешно и си казах , че е луда.Викам си , как ще изкарам до 3 години.Но за мое съжаление докторката се оказа права. Затова сега стискам палци това бебе да е по-спокойно.

# 114
  • Русе
Аз съм чувала,че това със спането на бебето е строго индивидуално и от мнпого голяма степен зависи и от живота му в утробата.Нали казват,че още от 4 месец бебетата започват да си изграждат режим за спане и бодуване в утробата  newsm78 .

# 115
Вие ще взимате ли бебешки дневник, вижте мартенките какво хубаво дневниче са купили http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4396482
Много ми хареса, ще си търся такова, на издателство ФЮТ Simple Smile
И аз съм чувала че контракциите са най-страшни, така или иначе отдолу се получава изтръпване и не се усеща болката толкова, поне така са ми разказвали.  newsm78

# 116

Здравейте мами Hug

Аз искам да дам съвет на мамчетата, които се страхуват от раждането. Защо не се запишете на йога (ако ви позволява състоянието ви). Не става въпрос само за физически упражнения, но и техники на релаксация, групово обсъждане и най-вече преборване със страха. Много често жени ориентирали се към секцио след няколко занимания сами решават да раждат нормално, даже без упойка.

Има и един много хубав диск (от личен опит го казвам) с техники на релаксация, подготовка за раждане и пренатално общуване. Не изисква никаква предварителна подготовка и не те задължава с нищо. Ефектът е само положителен, като дори помага при безсъние.

Ето малко повече инфо:
http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=124540&a … SID=404231205eb80

Относно самата мен нямам щастието да съм раждала до момента, но се моля да успея да родя нормално и без упойка. Не ме е страх, даже нямам търпение.

# 117
Момичета какъв трябва да е матракът за бебето, знам че не трябвало да е дунапрен, че се потят мъниците. Четох за кокосовите матраци с кокосови влакна вътре- http://www.junio-bg.com/index.html?p=matraci.Матрак с пенолатекс - http://nani.bg/product_info.php?products_id=83&osCsid=fe2946 … ff43590211d60edab.  Какъв е най-добре да се купи? Има ли и други видове?

Последна редакция: нд, 13 яну 2008, 14:41 от Aquariel

# 118
Момичета какъв трябва да е матракът за бебето, знам че не трябвало да е дунапрен, че се потят мъниците. Четох за кокосовите матраци с кокосови влакна вътре.Матрак с пенолатекс - http://nani.bg/product_info.php?products_id=83&osCsid=fe2946 … ff43590211d60edab.  Какъв е най-добре да се купи? Има ли и други видове?

http://www.junio-bg.com/index.html?p=matraci - попаднах на това, но ми се струва че между пластовете кокосови влакна е използван дунапрен? Или греша newsm78

# 119
да и аз тях гледах, май кокосовите влакна са между някаква пяна. Ама много изкуственно като материал ми се струва? То не че другите не са. ама тоя с пенолатекс го дават антибактериален ? Цените са и те сериозни, ама с това компромиси няма да правя, сънят на бебка ще е много важен не само за нея, ами и за мен  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт