Отговори
# 90
аз родих без упойка мирно и кротко както Кали е описала за упоеното момиче , е болеше но не съм испадала в истерии  Crazy
И една моя приятелка роди така.  Тя отиде с твърдото намерение да й сложат по-бързичко упойката. Ама докато каже "А" и роди. Нищо не разбра  Joy
Направо ви завиждам за късмета, който сте имали и го пожелавам на всички ви.
За протокола: и моят д-р иска да раждам вагинално тоя път  Twisted Evil Като знам какви мъки бяха първия, не знам. КАзах му-ще пробваме, ама никакви мъчения. Ако пак не получавам разкритие, няма да чакам изобщо  Crossing Arms
Иначе нормалното раждане си е най-добре  Wink

# 91
Здравейте моми4ета!
Незнам какво ми става напоследак....не мога да се отърва от мисълта за раждането.Все ми се въртят едни лоши мисли в главата ...от сега.Умирам си от страх.Пък съм раждала,ама беше много трудно раждане....и бебето 4 кила беше.Не мога да си избия тези мисли от главата.И главоболие имам от 3 дни...това дали е сварзано с бременноста? Tired

# 92
http://childbirth.amuchbetterway.com/2007/05/birth-4.html     
Тук има няколко клипчета на естествено раждане #Crazy
 Crossing Arms като ги гледах 15те и се отказах за малко!

Последна редакция: сб, 12 яну 2008, 22:03 от dobs_

# 93
Момичета гледали ли сте http://semeistvo.rozali.com/galeria.php?catid=bremennost-desi, аз преди го бях гледала и ми хареса много, сега пак попаднах на него от темата на февруарките.  Peace Може да го сложим на първата страничка  newsm78

Вече е на първата страничка Peace Взето от сайта на февруарките. Дано да нямат нищо против Peace

Ако искате и други линкове, сигнализирайте  Wink Hug

# 94
Ееххеее,ама вие сте големи бързаци!!!!За има-няма 2 дни- половин нова(за мен) тема сте изписали!!Браво ви казвам!!! Peace
Старата не можах да я дочета,съжалявам... Rolling Eyes...
Сега пък стана късно и ми се доспа.
Всеки път пропускам да кажа,че на последната ми ЖК(а тя беше средата на дек.2007),док ме уплаши с новината,че плацентата ми е ниско,и аз оттогава много се притеснявам да не се наложи да родя секцио Sad.Виждам различни отзиви за този начин на раждане и ,като че ли повече от майките го одобряват,но аз не съм в това число.Страхувам се от упойката,или по-скоро от резултата от нея.Гадно ми е да си представя как ще ме срежат и шият,как ще извадят бебчето....,ужасии  SickМинала съм през едно нормално раждане и ,колкото и болезнено и продължително да беше,отново го предпочитам.Моля се и този път да е така Peace,хич не искам секцио,ама изобщо!!Чудя се на онези, които сами си го избират ,без да имат мед.показания  и си мисля,че са много смели...Вярно е,че в 21в. науката е много напреднала,но това не означава,че природата е назаднала Naughty,а според мен природата си знае най-добре работата.Жената така е създадена,че да може да се справи с раждането.Единственото,което е пречка то да се осъществява по нормален начин-това е страхът ни.Е,ако вече няма на къде-тогава съм съгласна да играе ножа,но...само в съвсем краен случай.Всички знаете за случая с Елвира,предполагам...Е,как да се довериш и на най-добрите лекари,кажете ми! #2gunfire
Айде,лека нощ,муцки,че се ядосах и на себе си...Дано утрото ни донесе повече приятни моменти Praynig!!!

# 95
и аз май взех да си мисля много за тия раждания,и за бебето,кое как трябва да се направи-и така пак няма спане #Crazy.а неискам да се притеснявам излишно,но явно е нормално вече да си мислим.сега ще хапна 1 банан и ще се опитам да поспя.

# 96
  • Русе
Добро утро момичета  Hug !!!
Аз вчера се похвалих ,че нямам проблеми със спането и явно някой ме е урочасъл  #Crazy .Тази сутрин изпратих мъжо ми на работа в 5:30 и после 1 час не можах да заспя.После съм се унесла за малко и преди 1 час пак станах на крак.Сигурно следобед ще ми се доспи рано  Tired .
Гледах клипчетата с ражданията.За мен това е най-естественото нещо на света,още повече,че там са показани все безпроблемни клипчета.Не мога да разбера,защо се плашите от болката.Нали за това сме жени-трябва да я испитаме.От както свят светува все така се е раждало.Аз поне не съм чула родилка да почине от болка  newsm78 .Аз сметам,че в момента,в който гушна малкото същество и ще забравя всичко и ще бъда много щастлива,че съм дарила живот както са го правили винаги.Само се моля всичко да мине добре и да мога да родя нормално без упойки и каквато и да е външна намеса  Praynig  Praynig  Praynig
Приятен ден за сега.Аз отивам да готвя и после пак ще намина  Wink

# 97
Добро утро и от мен, аз пак съм на работа, едвам станах сутринта  Tired
SUNI_22 абсолютно права си, това и аз се чудя, защо трябва да се шашкаме и притесняваме излишно и предварително. Нормално е да мислим вече за раждането, все пак не е далеч, но нека се опитаме да бъдем спокойни и да си мислим само позитивни неща, за да може и бебоците да са добре и да се настроим само с хубави мисли за предстоящото изпитание.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251110.0
Ако ви се виждат много реалистични клипчетата кажете на ЛУРДЕС  да  ги махне от първата страничка  Peace

Последна редакция: нд, 13 яну 2008, 10:11 от Aquariel

# 98
Момичета да ви напомня за молебен-а за Елвира, днес в 11 часа  Praynig

# 99
Момичета, знам, че е най-естественото нещо на света за една жена да роди дете, но аз наистина се страхувам. Много се страхувам от болката, не само от тази родилна болка, а от болката по принцип. Изгледах 2 от клипчетата за раждане и се разплаках. Мисля, че трябва да си набавя повече информция и да говоря подробно с моя лекар за това, за да се чуваствам по-готова за този ден. Постепенно започвам да мисля все по-често за раждането и наистина се притеснявам. Браво на смелите майчета - възхищавам ви се!!! Аз лично ще раждам с епидурална упойка - за мен това е начин да се чувствам по-спокойна, знам че за всеки е различно и някой не одобряват, но аз лично не си предтсвям всичко това без упойка - ще припадна от страх Sad

# 100
Нормално е да те е страх. Но някъде четох нещо което  си остана за мен, по време на раждането да не се опитваме да спрем болката или да се паникьосваме, а просто да я приемем и да се опитаме да се стегнем психически за да мине по-бързо и по-добре за нас самите пък и за бебчо.
Аз почти избягвам да мисля че ще ме боли много или ще стане нещо лошо, защото наистина ще се побъркам от тия мисли, опитвам се да се настроя за раждането и да си мисля че всичко ще е наред и ще мине без голяма болка Simple Smile

# 101
Добро утро , момичета !!

За витамините- моята док ми ги изписа едва миналия месец , но не защото беше забравила. Питам я в началото , да пия ли , а тя казва -  има време.може би има причина , но не я попитах каква е .

По повод раждането - не се притеснявайте , така вредите на себе си и на бебето.
Аз родих с епидурална.раждането беше удоволствие, смяхме се с екипа през цялото време.Поставянето въобще не боли, не знам кой ви е наплашил така.Усещаш едно леко бодване.След това не усещаш никаква болка от кръста надолу.Не знаеш даже кога имаш контракция .Но напъните ги усещаш.Аз лично отидох в болницата в 7 см.разкритие и родиш за 4 часа. Имам само забележки за след раждането от упойката , но то не може без хич , нали.

мислете позитивно

# 102
Здравейте момичета тази нощ успях да поспя което ме радва.Относно раждането преди няколко дена говорх с доктора и му казах че възнамерявам да родя нормално но с епидурална упойка и той каза че ме подкрепя и в това няма нищо лошо да искаш да си спестиш болките.Така че живот и здраве ако и бебка е решила да излезе по нормален начин съм си избрала нормално раждане с епидурална упойка.Лек ден на всички.

# 103
  • София
Добро утро и от мен Simple Smile

Съгласна съм с Aquariel трябва просто да приемем тези неща за нормални. Ако можете опитайте се да не мислите всеки ден за това, защото още повече ще се паникьосате, поне моето мнение е такова. Когато му дойде времето нещата ще минат много по-просто отклокто сме си ги представяли, так си мисля ........
Мен от самото раждане не ме страх, от болката също, единственото което искам е бебо да е жив и здрав и да е добре, всичко останало ще се оправи.Само затова се притеснявам. Луда работа, защото всеки ми казва да не се стряскам толкова, че бебо ще е добре и няма за какво да се притеснявам, ама .... Пък и си мисля че няма по-естествено нещо от това една жена да стане майка, според мен (а и според много раждали вече жени) всички болки се забравят, защото все пак смисъла на това е да дадем живот на новите човечета и вагиналното раждане е най-естествения начин това да стане Simple Smile

Въпрос на мнение ......

Аз да ви кажа нямам търпение и понеже вече и аз съм в 7-ми месец и забелязах че Януарките вече са се преместили от отчетни ииии....момента наближава - остават Фивруари и Март и сме ние Simple Smile Хайде вече да идва момента и да се запознаем с нашите слънчица Simple Smile Искам през Април всички априлки да са много щастливи Simple Smile

Някой има ли инфо за Сладка Мама, тя май трябваше да е МД две или три седмици...дали е добре? Надявам се, стискам палци всичко да е ОК този път при нея Simple Smile  Praynig

Аз също рано се ококорих и сега само се прозявам Simple Smile

Хубав ден на всички Simple Smile

# 104
  • Русе
Аз днес реших да изпера дрешките за бебка,който съм купила и да ги подредя в шкафчето.Знам,че е рано и към средата на март пак ще го повторя ама...пусти му мерак  Crazy .Като ви гледам снимките на дрешките от албума забелязвам,че доста от вас са купили бодита без копчета отпред.Да ви питам те отзад ли имат или само отгоре при главичката и отдолу за памперса.Питам,защото повечето,който ми предлагаха на мен бяха точно такива(само отгоре и отдолу с копчета)пък на мен ми е чудно как се облича такова  чудо на новородено  newsm78 .Аз определено търсех само такива от типа "прегърни ме" и с копчета отпред да се отварят изцяло,защото много ме е страх да не направя нещо на бебка ако я обличам през главата .Поне за началото ще карам само с такива.

Общи условия

Активация на акаунт