Затова съвсем накратко:
Danielad , добре дошли в отбора на футболистите

shushi-mamo, страдах много , че изтървах срещата, но живи здрави за Април стягайте нова и с наше участие

poli.jecova, за езика - да сърбо-харватски май се води ....
Близък е до сръбския, ама не баш

Той е по насечен като динамика на речта, докато тук по мелодично го карат и завалят някак си....
Имат един звук: "je" , дето при сърбите е "ja" ... например "довиджениЯ" .... тук е "довиджениЕ" .
Изобщо туй "J" .... го имат в много думи и то омекотява буквата след него .
В друг аспект, тук има много повече думи които звучат като българските им значения или като други такива наши , отколкото в сръбския

Това са ми наблюденията за сега ... дано не съм ви отегчила, че пак се увлякох

А, и пишат само на латиница, докато в Сърбия са официални и кирилица и латиница .
Това щурото от втория месец реши, че от сън спомен няма
И... мое чудо та ничио.
Предремваше по 3-4 пъти на ден за по 10-15-20 минути. Добре, че през нощите спи защото иначе.... 
Само да вметна, че моя син още си цока палеца.
И не само когато заспива или е гладен.....дърпа ли дърпа....през целия ден.....и цяла нощ 

Добре, че педиатърката ни е и хомеопат и се бори жената упорито, и все се чуди как да ме успокои защото аз по едното време вече бях луднала. Но тя ми потвърди нещо, което бях чувала и преди - Хомеопатите много се радвали на обрив!!! Това означавало, че тялото изхвърля проблема навън, а не задълбава навътре. Честно казано не съм сигурна, че разбирам, но...
Ум не ми го събира как съм пропуснала, че в тъпото пюре има масло. Ако обаче се окаже, че не това е проблема...идея си нямам какво ще да е. Вече пробвах всичко, за което се сетих. Не давам кравешки, яйца, свинско и риба. Стоим далече и от всичко що е от семейството на зелето. Не знам да се моля ли да е от маслото или да не е
А нощем добре, че още суче. Ако случайно не се отзова веднага, настава такъв рев, че после поне 2-3 часа не се спи. Хем искам да я отбивам, хем не знам как ще се оправям със ситуацията нощем когато това стане. Понякога - както снощи например - се събужда по над 10 пъти.
- най-малко 2 пъти кърмене до 6 часа
така каза докторката. Сложиха и ваксината дето се слага на 1 г. против: заушка и видовете шарка. Като го боцнаха Крис гледаше и не разбра, ама като влезна лекарството се размрънка само, без да пла4е, аз си го гушнах и му мина
.
Чудя се флуорна вода ли да му давам, капки с флуор ли, моля кажете ми.
- пак постигнах своето! С всичко е било така, със спането с неяденето, с приспиването, оставяла съм го да си поплаква, и разбира че няма да става по-неговата и ще не ще се нагажда! Много търпение и упоритост и лека коравосърдечност са необходими, ама няма да позволя да ми се качва на главата! Ама едни инати, едно тръшкане, рев, ако не му дам нещо или взема нещо от ръцете му, малиииии - голям характер! Да ама в къщи аз командвам, а не едно бебе!
има ли и други като мене ?
- за днес гледам тоз ти е втори
.... Добре дошла !