"ДЕКЕМВРИйчетата пеят и танцуват, ала най ги бива да лудуват"

• 13 518
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Ей йй ! От сутринта пиша три отговора, и трите различни и нещо се ботурясват всичките  Crossing Arms
Затова съвсем накратко:
Danielad , добре дошли в отбора на футболистите  Wink Grinning
shushi-mamo, страдах много , че изтървах срещата, но живи здрави за Април стягайте нова и с наше участие  Peace
poli.jecova, за езика - да сърбо-харватски май се води ....
Близък е до сръбския, ама не баш  Wink
Той е по насечен като динамика на речта, докато тук по мелодично го карат и завалят някак си....
Имат един звук: "je" , дето при сърбите е "ja" ... например "довиджениЯ" .... тук е "довиджениЕ" .
Изобщо туй "J" .... го имат в много думи и то омекотява буквата след него .
В друг аспект, тук има много повече думи които звучат като българските им значения или като други такива наши , отколкото в сръбския  Peace
Това са ми наблюденията за сега ... дано не съм ви отегчила, че пак се увлякох  Praynig
А, и пишат само на латиница, докато в Сърбия са официални и кирилица и латиница .

# 91
Добър ден и от нас! Тя Зори още спи де, но скоро мисля да се поразтропам за да се събуди, че довечера ще си легне по никое време.
За къпането: май ние сме най-немърливи. Голяма баня с ваничката и гумените дзверове правим два пъти седмично, като веднъж мием и косата. През останалото време се мием под чешмата - сравнително обстойно, но не е баш къпане.
За спането... #Cussing out Това щурото от втория месец реши, че от сън спомен няма  Sick И... мое чудо та ничио.  #Crazy Предремваше по 3-4 пъти на ден за по 10-15-20 минути. Добре, че през нощите спи защото иначе.... #Crazy Мъчих се как ли да не я приспивам и накрая вдигнах ръце. Ако ще...нейн си проблем. През октомври започнах да я държа нарочно от 14 до 16 часа в леглото пък тя да прави каквото си иска. И тя някак си го нагоди това спане. Сега обядва около 13.00-13.30 и ляга около 13.30-14.00 часа. Обикновено спи час-час и половина, днес по изключение два часа. Ей я на - стана. Довечера едва ли ще заспи преди 22.30-23.00 часа и утре в 8.30-9.00 ще се оцъкли. Заспива със залъгалка в устата, но по някоето време сама я изплюва. После се присеща и на сън си я намира и бута в устата. После пак я плюе. Но...без нея не се заспива. Когато играе не й я давам за да свиква по-малко да е с тоз атрибут, но не ми се мисли как ще я откажем от този навик  newsm78
Ето и малко снимки от нас:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=197680&view=1&photo=9

# 92
Здрасти, здрасти, пфффф най накрая намерих време.

КрисДиМар направо ти завидях за спането до 9 часа. Алекс заспива в 8, а сутрин се сбужда в 6. Спеше по 2 пъти през деня, но от десетина дни спи само по един път(ПО 1-2 часа). Вечер към 6 часа е като пребит и иска да спи. Е да, ама не, да си гледа работата  Crossing Arms ако го приспа толкова рано, в колко ли ще ме сбуди сутринта.  Tired Само да вметна, че моя син още си цока палеца.  Cry И не само когато заспива или е гладен.....дърпа ли дърпа....през целия ден.....и цяла нощ  Rolling Eyes

Да споделя за АБ. Миналата година Алекс лепна някакъв грип от майка ми. Лекаря искаше да дадем АБ, но аз инатото магаре, отказах категорично, в следствие на което само за няколко часа детето направи бронхит и отит. В крайна сметка хем АБ дадохме, хем вдишваше Беровент и Флексотайд с маска. От тук нататък ще слушам лекаря.

За къпането.....къпя 2, най-много 3 пъти в седмицата. След баня екземите на Алекс се възпаляват още повече. Купищата медецинска козметика не помага.....вече вдигнах ръце. Ръце, лице, гъз се мият по 394623 пъти  на ден.
vmitkova, в крайна сметка разбра ли от какво е вашата екзема?

Честито прохождане на Павлинка и Андреа, честито зъбче на Даниел!

Да кажа какво яде моя син вчера:

6:00  - АМ
9:00 - оризова каша с круша
13:00 - пълнен домат (ориз, копър и т.н.) + обезсолена извара. Много харесва ориз.
16:00 - тост ( две филии хляб за тост без кора, много малко масло, кашкавал, затоплени в тостер и после раздробени в блендера. И без блендер става, но яде 100 часа, а аз нямам нерви за това  Wink )
19:00 - 1 банан
20:00 - АМ

Алекс обожава плодове, през целия ден нещо дъвче. Любими са му мандарините. В България не му давах, но тук си ги късам направо от дървото  Simple Smile
Ако му давах нещо по-човешко за вечеря дали няма да спи повечко а  newsm78 Сутрин е като ламя, сякаш съм го държала 5 дни гладен. Ама то детето си е малка ламя де  Laughing От друга страна пък спи поне 10 часа непробудно.....що съм толкова неблагодарна  Embarassed

# 93
Направо съм фенка на Зорничка. Всички са бонбони, но тя ми грабна сърцето!
И мойта ламя спи трудно и лошото е, че не мога да го оставя в леглото, защото го прескача, хопва се на скрина и от там-надолу с главата на пода!
Под здравословно хранене аз разбирам плод и риба, понеже те са рядкост на кухнята. Днес има за 4 часа паста, която ще притикам с райска ябълка, а на обяд яде дюля. Утре корнфлейкс и банан и така...А др седмица няма да го пиша на кухня в почивните дни, за да му дам риба и домашна пилешка супа.
Весел ден на всички. Аз припкам полека да стягам по малко багаж, нали ще се изнасяме.
                                                         Hug

# 94
iv4ok, много ти благодарим  Grinning  bouquet
shrew, Какво да ти кажа...Още първата седмица от живота на Зори като хапнах малко свинско - и тя се подсече, дупето й се сцепи и едни зверски колики (общо сме имали 6 дни колики за 3 месеца и все бяха от моя храна)...Повече от половин година не бях хапвала свинско и кравешки работи.Като беше Зори на месец и половина аз прекалих малко с мюслитата и тя така зверски се обрина, че...май съвпадна и с т. нар. бебешки пубертет, но все пак се видя пряка връзка с хапваната от мен пшеница и обривите. Цял живот ще се чудя дали по този начин не отключих последващите алергични реакции, ама...  newsm78 Аз самата съм със сенна хрема, та уж я пазех профилактично, но явно не се справям  Cry Embarassed
После при захранването на 5 месеца и половина направи зверска екзема на крачетата от карфиол. Докато го изловя от леки пъпчици мина на яко охлузено и накрая почти до кръв. Но със спирането на карфиола всичко изчезна за по малко от 2 седмици.
И в края на 8-мия месец цъфна подобна екзема, но на дясното рамо. Нея вече не мога да я овладея. Махах какво ли не от менюто й - домати, сливи, нектарини, глутен, масло, дори морковите и ябълките ги проверих. Нъц и нъц и нъц  Sad Добре, че педиатърката ни е и хомеопат и се бори жената упорито, и все се чуди как да ме успокои защото аз по едното време вече бях луднала. Но тя ми потвърди нещо, което бях чувала и преди - Хомеопатите много се радвали на обрив!!! Това означавало, че тялото изхвърля проблема навън, а не задълбава навътре. Честно казано не съм сигурна, че разбирам, но...
Та въпросната упорита екзема уж я пробвах на краве масло, обаче аз хубаво спрях да давам попара и да консумирам масло, готвя с един супер скъп зехтин (уж органичен, екологично чист и пресован без каквато и да била химия), ама кой да се сети, че в едно от пюретата на Гербер - пуешко със зеленчуци, има и масло. Е някак си съм забравила. И от август до момента какво ли не махах и не връщах докато патицата с патици се усетя, че тъпото пюре има масло. Сега наистина съм махнала всякакви кравешки и от нейното и от моето меню и да видим. Иначе педито след един тон и половина хомеопатични някак си овладя екземата и в момента вървим с бързи крачки към подобрение (пу-пу-пу-пу). Като се оправи ще дам ден-два попара, и ако пак се влоши...ще се гръмна  #2gunfire Ум не ми го събира как съм пропуснала, че в тъпото пюре има масло. Ако обаче се окаже, че не това е проблема...идея си нямам какво ще да е. Вече пробвах всичко, за което се сетих. Не давам кравешки, яйца, свинско и риба. Стоим далече и от всичко що е от семейството на зелето. Не знам да се моля ли да е от маслото или да не е  newsm78 newsm78

# 95
Спането.....ДаниелаД и на нас е най-големия проблем още от раждането. До 3 месечна на ръце, после тя сама го отказа. Добре, че е столчето за хранене и е на колелца. В него не ядем само се приспиваме. Даже като й се спи и ме води при него и вика "нани, нани" Heart Eyes А нощем добре, че още суче. Ако случайно не се отзова веднага, настава такъв рев, че после поне 2-3 часа не се спи. Хем искам да я отбивам, хем не знам как ще се оправям със ситуацията нощем когато това стане. Понякога - както снощи например - се събужда по над 10 пъти.
Освен, че се събужда, спи много нервно и леко. От всеки шум е събужда, не мога да се обърна на другата страна нощем, веднага е станала права и е заръбала кошарата. Sad Айде пооплаках се и аз...
Клеми, явно Нора и Дани бяха последните беззъби, но да се похвалим и ние вече първото зъбче изби. tooth
За къпането, vmitkova и ние сме от "немарливите" и се къпем на 3 дори 4 дни понякога, косата всеки път с шампоан. Но дупето го мия след всяка смяна на памперса с вода, а нощем със сапун.
А, забравих да се оплача и че сме подсечени...дупето е с 2 ранички, сигурно странична реакция на зъбчето.

# 96
Ау, че сте изписали....
Днес бяхме на консултация - 9.450 кг. Сложихме и ваксината, освен това дадохме кръв и урина, та утре ще звъня за резултатите.
Ние най-после минахме на еднократно спане. Вече се опитвам да я храня към 12.30, за да може след 13.00 да си легне. Вчера спа по-малко - до 15.15, но днес е спала един час повече.
Сутрин се кърмим около 9.00 часа
12.30 супа, пюре с риба, малко жълтък понякога и задължително сиренце
около 16.30-17.00 кърма
около 19.00 кисело мляко с бисквити, кремче, мляко с грис, каша Лека нощ на Ганчев
21.00-21.30 кърма и цяла нощ "колкото поеме" Joy - най-малко 2 пъти кърмене до 6 часа
Вчера успешно подадох молба за детските, много съм щастлива, че този път стана с едно отиване само!
Сега отивам да ви изчета. Лека вечер на всички!

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 17:44 от Betty L.

# 97
  • Бургас
Брех, пак сте писали, писали.
Честито на всички проходили   bouquet и озъбени  Hug
Пеш одавна спи по един път на ден, но при неговото ставане по обед, струва ми се повече от нормално. За приспиването кво да ви кажа, заспиваше много лесно, дам цице и до минути е отнесъл, но разбира се и този период отмина. Тук от няколко дни не се трае. Приспиваме се люлейки се и задължително на музика, вечер аз пея  Shocked Нощем вече и гърдата не помага.
Зъбчета имаме осем - четири от горе и четири отдолу. Ние пък вървим като по учебник с тия зъби.... Едното долното е малко кривичко, ама нали са млечни не се тревожа.

Днес ядохме:
10.00 /закуска или както искайте го разбирайте/ - кърма
12.30  - супа пиле с ориз + пиле фрикасе
15.00 - символично количество кърма, за приспиване, което обаче не помогна.
18.00 - мляко с ориз
довечера за приспиване ще има пак кърма....

# 98
  • Vaudreuil Canada
tini-mini ние от около месец преминаваме на едно спане за деня и май вече преминахме на този вариант. Но през този месец си беше зор - 1 сън не стига, а 2 са ни много.
Честито зъбче на Нора и Дани.
Честито и на проходилите.
Да се похваля - спах цяла нощ - от 1ч до 7ч. Това не ми се е случвало от преди раждането. Направо си е повод да почерпя. Подозирам че се дължи на гигантската порция месно пюре която дадох снощи на дребния при това я дадох по-късно от обичайното - ядохме я на два пъти, но я изядохме и мама се наспа ... кога ли пак ще ми се случи. Друг е въпроса че гърдите ми щяха да експлоадират сутринта.
Ние през деня се приспиваме на цица а вечер ако заспи на цицата добре ако ли не го оставям в леглото - мрънка реве и накрая заспива.

# 99
Днес бяхме на детска консултация: мерене, теглене: 10 кг. и 77 см. Кръвните и от урината резултати са много добре  newsm10 така каза докторката. Сложиха и ваксината дето се слага на 1 г. против: заушка и видовете шарка. Като го боцнаха Крис гледаше и не разбра, ама като влезна лекарството се размрънка само, без да пла4е, аз си го гушнах и му мина  smile3541 .
Лекарката каза, 4е имал май недостиг на флуор (за зъбките: ами на горните 2 предни зъб4ета като, 4е ли има петънца, все едно си е изцапал зъбките). Трябва да му давам пове4е Fluor: има флуорна вода, някакви капки с Флуор.  newsm12 Чудя се флуорна вода ли да му давам, капки с флуор ли, моля кажете ми.

shemet_neveroiaten честито дано всяка ве4ер да спинкате по цяла ве4ер.  newsm10

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 19:34 от КрисДиМар

# 100
  • Варна
запис,че нещо изтървах  newsm78

# 101
И на нас спането ни е болна тема. Спи един път на ден по 2-3 часа, но днес спа само час. В колкото и да си легне става в 7:30 ч., но днес за първи път стана в 9ч.(дано по-честичко да ми се случва). Та иначе си ляга м/у 8-9:30, но с дундуркане докато не ни окапят гърбовете и естествено с биберон. В чуденка съм как да я откажа от това люлеене, но при всеки опит тя така се обижда, че не заспива после с часове. След като я приспим до 12 обикновено спи непробудно, ноооо после започва едно будене едно чудооо. Вече изнемогвам.

Днес успях да и сменя режима на хранене:
9ч. попара с 3 сухара, сирене, масло и чай
14ч. пюре от елда, грах, морков и пиле
17ч. кремче с компот от праскова и манго
сега ще ядем пюре от морков, картоф, броколи, карфиол, фиде, копър, магданоз и зехтин
за приспиване АМ

Магеста аз успях да я прилъжа, като и купих коритце с бебе, което слагам в нейното корито и така аз къпя нея, а тя куклата.

Да ви разкажа мъката си: Чета аз тук как децата си имат някакви уникални умения, пък моето слънце не. Но търпението ми бе възнаградено с това  (само да отбележа, че идеята бе да снимам съвсем друго, но тя ме изненада с тези си способности) http://ivanina.multiply.com/video/item/119

# 102
  • СОФИЯ
Като сте почнали темата за спането и аз да кажа,че почти никога не сме имали проблем със спането,като изключим периода като се върнахме от морето,тогава ми разказваше играта,няма заспиване и това е Mr. Green Сега ляга с нас и става с нас. Казвам ляга, защото незнам кога заспива аз съм заспала преди нея почти винаги,тя си бърбори нещо и така се успива.
Лягаме към 23.00-23.30 и ставаме към 9.00-9.30ч.
tini-mini и ни е спим по един път на ден. Спи около час и половина два,почти всеки път заспива по различно време след 14.00ч.

Къпем я през ден. През ден мия и косата,дали не е често? newsm78

# 103
Относно спането отдавна, преминахне на еднократен режим през деня. Сутрин става към 8:00-8:30, после за обед от 13:00 до 15:00-15:30 пак спи и вечер пак към 8:00-8:30 ляга. За заспиването вечер до към 7 месечна възраст се люшкахме на ръце ама един ден ми писна и го оставях да си поплаква в леглото, докато не се научи сам да заспива, това стана за 4-5 дена. Поставях го в креватчето, давах бибата и се махах, в другата стая седях и само чувах рев-рев и пак рев, ама удържах и постигнах своето. Да ама тази проклета биба взе да ме дразни, с това че ако не я намери в леглото и става, и все се чудех как да я махна. До онзи ден когато той отиде и я пусна в тоалетната чиния, ооооо викам си сине майчин до тук, край с бибата, нея вечер беше ад докато заспи, пак рев-рев, ходихме до тоалетната, показвахме и казвахме къде и как я е хвърлил, вчера пак беше зор, днес на обед пак леко се поупъна, ама тази вечер без проблеми заспа сам в леглото без биба newsm44 - пак постигнах своето! С всичко е било така, със спането с неяденето, с приспиването, оставяла съм го да си поплаква, и разбира че няма да става по-неговата и ще не ще се нагажда! Много търпение и упоритост и лека коравосърдечност са необходими, ама няма да позволя да ми се качва на главата! Ама едни инати, едно тръшкане, рев, ако не му дам нещо или взема нещо от ръцете му, малиииии - голям характер! Да ама в къщи аз командвам, а не едно бебе!
Това е засега лека и спокойна!

# 104
Бързам да драсна някой ред, че толкова съм уморена , та току виж ... забравя какво ми е било в главата :
Абе четох, не помня кой спомена за яйце в менюто, което ме подсети, че аз яйце на давам - ама хич  Naughty
То моето е подсъдно сигурно  Thinking има ли и други като мене ?  newsm78
И чудя се на какво да наблегна, което да замести яйцето ....
Като се замисля, проблема е че просто не мога да измисля как да го включа в манджа или десерт  Tired
Споделете моля : има ли вариант да не е само сварен жълтък натрошен към обяда / просто не ми се връзва вкусово/ .... пък и ме мързи да го варя оттделно да си призная Rolling Eyes 
Никки, много фешЪн аватар  babydust7- за днес гледам тоз ти е втори  Wink ... ама и другия беше хубав  Grinning
Пижулинка, разсмя ме твойта девойка  Laughing .... тъй ли е модата вече - докато ти пеят , ти измъкват джобното съдържание  Joy
КрисДиМар, относно зъби знам за небезизвестния Зимафлуор, но мненията за и против него са противоречиви...сякаш не си убедена в диагнозата, която са ви дали ?  newsm78
Betty, да бе ! Къде изчезна  Party .... Добре дошла ! Peace
Георги спи също един път на ден : оптимамално за него е 1-1,5 часа максимум и то да е събуден преди 16ч. .... иначе отиде на кино на майка му свободното време / за къщна работа и форум  Wink/ от 21 ч нататък .
П.С. Утре живот и здраве ще ви споделя гениална   Wink метоДа -  2 в 1 за лъсване на теракот в съчетание с идейно забавление за младежта  Grinning
Спокойна вечер за мами и подрастващи  Hug

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 23:21 от Magesta

Общи условия

Активация на акаунт