"ДЕКЕМВРИйчетата пеят и танцуват, ала най ги бива да лудуват"

• 13 395
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
poli.jekova аз лично се родих отново, откакто Нора проходи. Обезопасила съм й навсякъде доколкото мога и я оставям свободно да ходи дори по другите стаи самА когато иска. Така и на нея й е интересно и опознава света "апартамента  Rolling Eyes" и понякога така се заиграва, че идва при мен когато иска да суче или да спи"и ми вика "дай, дай, дай" Laughing
Аз лично смятам този начин за по-правилен, отколкото да вървиш постоянно след детето и да викаш "не там, не тук" първо защото детето като чуе "не" го приема явно като покана за атака, пък няма смисъл да си играем на кой ще победи, от тази ситуация победители няма. И второ, защото си постоянно нащек и нищо не можеш да свършиш.
Шкафовете съм ги залепила с изолирбанд  Simple Smile, цветята съм вдигнала нависоко, както и всичко с което може да се нарани. На по-острите ръбове съм сложила по нещо меко.
И ушите ми са винаги нащрек когато не е пред очите ми. Ако известно време не чуя никакъв звук, търча да вида кво става.
За пръв път откакто се е родила ми е толкова лесно!

# 136
От няколко дни мен ме гложди един такъв размисъл, че ми стана чувствително по-лесно откакто Дани проходи.
poli.jekova аз лично се родих отново, откакто Нора проходи.
За пръв път откакто се е родила ми е толкова лесно!
знаех си, знаех си, знаех си,  Joy, всички други ме плашат с прохождането, но ние вече от два месеца ходим за ръка, за една ръка, за качулка, за конец, но не се пускаме и това е, а и не сядаме, а на мене гърбица ми излезе #Silly. Със СилвърСтар това си говорихме онзи ден и тя вика родилни мъки с това прохождане ей, така си е, знаех си, знаех си, че ще родя като проходи.... rotfImbo
peca1218, какво значи не напипва, какви са тези работи, я разкажи подробности  #Shocked

# 137
  • София
Оо, и аз се присъединявам - откакто Алексис проходи направо си е рахат Crazy ...ходи си навсякъде, а аз се ослушвам като Муун Laughing А взе и да се заиграва с играчките и си седи и си играе, а аз си чета...абе преди не можех да си помисля за такива мигове Grinning

Цитат
Със СилвърСтар това си говорихме онзи ден и тя вика родилни мъки с това прохождане ей, така си е, знаех си, знаех си, че ще родя като проходи....

Joy
Моето мнение е, че не трябва да го държиш детенцето за ръчички и то да ходи...така свикват и ги е страх после да се пуснат. Но всичко си е и до детенце де...но все пак скоро ще родите и вие пак Joy Само не се радвайте предварително, защото първо има един период на лудо падане и удряне и мойто диване все син си ходеше, но сега като е вече стабилен и не пада.

peca1218, какво точно ви каза. Чувала съм за тестиси, които не са слезли в торбичките...ама чак пък да липсва Shocked

# 138
  • Под Сините камъни
ами подробностите.Отидохме на преглед заради температура която не мога да сваля за повече от два часа.Доки направи обстоен преглед на коремче гърдички пишка Embarassed и доста време се задържа там.Каза че едната торбичка е празна и не напипва тестис даже и по горе пипа където по принцип можело да се скрие но нищо.Каза да го заведем при специалист уролог да го видят.Но тая вечер се заех като някой детектив да разучавам как така детето е с един тестис и той е там на мястото си явно тя толкова е пипала или може би малкия доста се е стресирал той и доста плака по време на прегледа незнам как са вашите момченца но моят син не обича да му пипат пишата.Та така без малко да получа удар за няма и нищо но си мисля все пак още един лекар да го прегледа.Аз съм чувала че тестисите слизат в торбичките до шестата година

# 139
Хайде преди да си легнем пак да се разпиша. Ние днес бяхме с татито на кънки. Мнооооого добре ми се отразиха.  Grinning Чуствам се с 2 години по млада  Laughing Де да можеше всеки ден да карам кънки....ехеееее
shrew, то аз вече не знам сериозен ли е или не. В смисъл педито-хомеопат хич не се втелясва. Даже каза, че ако аз не се бях притеснила толкова и чавето не се чешаше толкова упорито (а тя гледа да се драпа при всеки удобен случай  Sick) хич нямала и да го бори обрива. Но да видим. Права е обаче за едно - на Зори й дреме за моите драми и притеснения  Laughing Laughing Тя да си се почеша, друго не й е зор  Laughing Laughing А морковите наистина се оказват вече не толкова рядък алерген заради нещо си дето не мога да го намеря. Рових аз още преди месец като ги проверявах при нас, обаче пусто не мога да намеря къде го четох.... Но, да са живи и здрави. Дано да ги израстат тези гадости. Laughing
А що се отнася до харесването - показвам й аз: "виж тука момченнцето...то ти е наборче" - а нашата чак на глас се хили.  Grinning Пък ако ще си я харесате момата - аз няма да се дърпам.  Laughing Laughing Нали знаеш "щом младите се харесват....ми нека да са вземат"  Laughing Laughing Laughing Малиии, ако види как я сватосвам милата сигурно ще се замисли дали пак да не започне да ме гризка докато суче  Laughing Laughing Laughing
peca1218, това с докторите май в цялата ни страна е така. Ние нали след рождения ден се разхремавихме и по Коледа вече бяхме и с кашлица. Отиваме на 24-ти на спешен кабинет, че на педката й беше изключен телефона. И доктора още преди да я прегледа вика "ааааа, с това гърло...най-вероятно е ларингит или нещо такова. Това само с болница се оправя. Готова ли си да влизаш с детето днес?" И аз като се оцъклих  #Crazy Как така болница? Хайде сега, тя няма ни температура, ни гявол, пъргава си е, хапва си, само дето буха и киха. Прегледа я и вика хммммм, дробчетата са чисти, гърлото не е зачервено...хайде ходете си...ето ви една рецепта - 20 реда писаници, и ако се влоши...идвате с багаж за болницата. Нали се сещаш, че нищо от боклуците не купих. Свързах се с педи, даде ни 2 хомеопатични и се оправихме за 4-5 дена.
А това с тестиса направо ме разби! И аз съм чувала, че при някои момчета по-бавно слизат в торбичката. ама това...айде сегада го няма. Знам, че има и т. нар. "плаващи" тестиси, които до един период слизат в торбичката и после пак се качват в коремната кухина, но това с времето само се оправяло. Питай си ти още един специалист та да ти е мирна главата.

# 140
detelini и мен ме плашеха, ама това са хора, които безредието в къщи ги изкарва от равновесие. На мен не ми пречи. Като си легне малката, обирам всичко де що е пръснала из къщата за 5 минути и като стане пак се почва. Mr. Green
А иначе Понтес е много права, че първо има един период в който падат и се удрят докато овладеят падането, ама при нас мина много бързо.
peca1218 трепането им е малко на някой доктори.... Close Как така до сега никой не е забелязал ако е няма един тестис! Все пак детето е на 1 година, било е на прегледи много пъти!

# 141
Добра ви вечер , мацки !
Незнам за вас , ама аз нещо много екшън го давам напоследък и вече по това време направо грохвам ...  Rolling Eyes
В новата обстановка , кухня и всекидневна е едно голямо хале и там сме с наследника по цял ден . Казвам ви мъж ми нарочно е избрал такава квартирата да не мога да бягам по тъч линията от готвене  Confused
Преди все се измъквах .... не смея да оставя детето само, ама то студено в кухнята, теб те няма  .... сега обаче примката е здраво стегната около вратлето ми крехко  Wink и това е .... ТамЪн свършвам за единия да готвя, айде почвам за другия . food002
Добре сте си вие / тези с финните мъже/   Wink като наготвите сигурно за цяла седмица има .... при мен едно готвене е едно ядене /и за двамата мЪже важи/ Thinking
Ама това е - съдба  Mr. Green
Поли, ти поне гледам как почна деня депресивно, а завърши с триумфа от чудото наречено прохождане  Wink Laughing
Да, по леко ми е откакто Жижи проходи, ама сега само викам по него .. ама туй друга тема ....
detelini и мен ме плашеха, ама това са хора, които безредието в къщи ги изкарва от равновесие.
Ето аз съм от тези хора , затова не ми се коментира .... хаоса направо мигрена ми докарва / особено, ако не е сътворен от самата мен/   Sunglasses
Шемет, взимам си бележка - от утре почвам с яйцата !
Vmitkova, мерси за комантара ти ....
И все пак успокоително е донякъде , че не съм единствена от тези без яйцата  Wink Laughing .... туй малко като в училище , ама
Тъй, а сега за мЕтодата .... да не ви мъча  Wink
В момент на безизходица вчера се присетих аз за добрите стари сапунени мехурчета от моето детство  Hug
Дядо ми ми правеше от тел едно приспособление :кръгче с дупка в средата и дръжка, после малко веро в една чашка и  ....
Духаш мехури до прималяване  Wink
Това е , че при домашни условия настилки като ламинат, паркет, мокет, килим и т.н. .... не са особено удачни за място където ще се приземят купища балончета от Веро .... та неволята ме отведе в кухнята , дето пусти плочки / нали все готвя  Sunglasses Mr. Green - видите  ли !!??/ .. все ми стоят мръсни и колкото и да мажа с мокрия МОП, си оставам недоволна от ефекта ....
Та тъй .... като приключихме с мероприятието , теракота беше с доволно препарат по него .... та само :хоп-хоп един, два МОПа и готово  Party
За всеки случай "гонещият/тата балони" е добре да не е все пак в най-новите си одежди, защото... абе знаете как е  Wink

Peca1218,  да има такива състояния за които писа Понтес ... мисля "асансьорни тестиси" се нарича ....
Уф, че неприятно ми стана като прочетох поста ти  Cry / дали защото съм мъжка мама и аз  Confused/
Стискам палци всичко да е наред и да е тъпа грешка , дръж ни в течение ....

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 23:39 от Magesta

# 142
Знам, че има и т. нар. "плаващи" тестиси, които до един период слизат в торбичката и после пак се качват в коремната кухина, но това с времето само се оправяло. Питай си ти още един специалист та да ти е мирна главата.

Знаех си аз, че мъж ми е недорасъл и ей на най-сетне го излових.  Laughing Нищо, че е на 30 години не го е израснал тоз асансьор. Т.е. от време на време му се качва в коремната кухина и иди го търси, та Пеца и при бебчо може да е случила на такъв момент.

Поли и на мен ми е по-добре от както проходи, но и не съм имала дълъг период на прохождане, та да се тормозя.

Магеста ето, че имаме второ съвпадение, освен, че не варим жълтъци (и като цяло мразим кухненски занимания) сме луди на тема подредба. Мен всички ме майтапеха как бързо щяло да ми мине като родя, ама аз съм държелива и още подреждам по цял ден и вечер съм скапана, пък не мога да кажа какво точно съм свършила.

Та като отворихме дума за жълтъка, някой може ли да пусне линк: кое му е толкоз важното, та дано се стресна и почна да го давам.

И все забравям да се оплача, че след като се похвалих вчера, каква съм майка героиня и как съм сменила хранене и спане на детето, то взе, че се събуди в 2:30ч. и рееев. Накрая се светнах да я нахраня и тя заспа, ама аз вече разсънена по нощите мих балкона и чиниите. Та въпроса ми е какво да правя, за да не си върне нощното хранене.

Последна редакция: чт, 17 яну 2008, 00:48 от Пижулинка

# 143
  • Vaudreuil Canada
Специално за недаващите жълтък и в частност Пижулинка.
Egg yolks supply cholesterol, which is needed for mental development. Remember, babies need fats. Organic, cage-free chicken's egg will also contain omega-3 fatty acids that stimulate brain development. Feeding your baby one egg yolk every day from the age of five or six months will provide these essential nutrients, as well as vitamin A and amino acids.
В допълнение жълтъка е източник на желязо особено във фазата на  … тбиване на децата .... изводите, който както намери за добре да си ги прави.

# 144
Шемет благодаря.  Heart Eyes

# 145
  • Бургас
И аз от как Пеш е проходил се родих. Периодът с паданията бързо отмина и слава богу без сериозни произшествия.
Сутрин още със събуждането се мята на пода, изсипва играчките и се започва едно разнасяне из стаята. Идва при мен само, ако иска да ми покаже някоя беля дето е сътворил или ако му се спи. Подреждам чак вечерта, когато Пеш блаженно спи, иначе удача нямам. В момента, в който се опитам да подредя той ме наблюдава много внимателно и секунди след това е на "подреденото" място и руши......, та отдавана се отказах да правя това, а и не намирам за редно непрекъснатото повтаряне "не там",  " не тук", "не пипай". Синът ми има нужда да пипне всичко /той просто си е такъв/, да провери какво аджиба има в гардероба и в  пералнята, в коша за дрехи, абе навсякъде. А и на мен ми е много лесно. Е, понякога трудно си намирам джи ес ем-а заврян под леглото, но това е част от забавлението. Може би и за това се вбесявам, когато вечерта всички се върнат от работа и свекъра започне да разнася Петър на ръце все едно е малко бебе. Било го страх да не се удари, ми който го е страх от мечки не ходи в гората. Дай да го заключим в златна клетка. /Оф, май се поолях тук, ама от вътре и дойде/  Mr. Green

Жълтък дадох днес за първи път в "натуралната" му форма т.е. сварен, защото нали супите на детската кухня са застроени и той вече се е сблъсквал с него, но не и във вида от днес. Твърдо съм решила да направя Пеш "железен". Та съм се снабдила освен с яйца, още с червено цвекло и просо и се почва едно желязиране Laughing

Това за тестисите и аз съм го чувала, мойта свеки, още от как се е родил Пеш почти при всяка баня му ги проверява. Тя е медицинска сестра, а и опит със сина си е имала.

# 146
... подреждам по цял ден и вечер съм скапана, пък не мога да кажа какво точно съм свършила!!!

А, точно !  Peace .... това ми беше думата  Hug
И сега даже се поразмислих .... ама то явно е и до дете  Thinking
Мен би ми било невъзможно да оставя Георги цял ден да вилнее ... без да пипна нищо след него...апсурд  Naughty!!!
Особено ако има налице играчки , дори се замислям, че по този повод подържам активно на вън не повече от 10 играчки и то по възможност дадени на порции. Свидетелка съм била как отива , бута коша : вади - хвърля, вади-хвърля .. и накрая отива пак на плочките на камината , където от миниатюрна дупка между две плочки вече има издълбани улеи от всички страни на едно паве и чакам да видя кога ще стигне тунела при хазяйката отдолу  Mr. Green
Дори да няма играчки, ама хич  Naughty / защото и това съм опитвала/ той почва да разтребва други вещи .... постоянно еквилибрирам върху щипки за пране, капаци от тенджери, бурканчета, пластмасови купи и т.н .... или просто намирам калкулатора в коша за пране  Confused .... а вече и с играчките сещате се  Sunglasses
Абе забелязвам, че и той се потиска от хаоса .... ама като не може да го сътвори  Wink Grinning
Пижулинка, майката му на добрия сън е здравата вечеря .... и аз не вярвах и избягвах от сображения да му е леко на стомахчето, ама се уверих, че не съм права  Peace
Усмихнат ден !  Hug

# 147
  • Варна
запис!
Нямам време за писане, но Ви чета с удоволствие когато мога.  Благородно Ви завиждам ,че ви остава време за писане - аз все не мога да я сколасам Cry

# 148
  • София
По темата за чистенето да се изкажа Whistling Аз изобщо не съм по чистенето, признавам си чистосърдечно (и по прането и по гладенето не съм всъщност Blush С готвенето нямам проблем, защото моят мъж яде много малко и ако има, аз също Blush Обачеееее....нали напоследък единственият със социален живот у нас е Алексис и през ден сме на детски рждени дни в квартала. И там моят син моментално се ориентира и хваща едни детски метла и палцал за под и се започва едно чистенеееее. Всички други майки ахкат и викат "Лелеее, ти сигурно по цял ден парцала не изпускаш и виж как се е научило детето" ooooh! Shocked Laughing Та така.... такава слава ми се носи Mr. Green

Peca1218, невинаги се напипват теститчетата. Моята педи на предишния преглед каза да ги проверя след баня (когато са се стегнали от студеното), защото на топло като са мекички можело да се направи погрешен извод. Та кажи ти след баня като е голичък какво е положението? Малко натуралистично стана, но си е важно.

# 149
peca1218, не бой се. У дома цялото мъжко е така. Наричат се асансьорни тестиси. Заведи го на хирург да го пипне хубаво и да реши ще слязат ли сами или има нужда да им се помогне. На една определена възраст си слизат, където им е мястото.
Иначе за здравата вечеря какво да кажа-хване ли го "зъбешкото" не го спасява ни глад, ни ситост.Вчера спа до 7 вечерта и яде ябълков сладкиш А,ла мама и в 9 му дадох крема, защото ако беше ял и супа с месо...Но за компютъра е луд, до сега сме се карали за него. Изключвам го като е буден, за да не стигаме до бой.

Общи условия

Активация на акаунт