Лечение на стрии с витамин А

• 50 463
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
necha ,най-напред научих за действието на Ретин от 2 интервюта на д-р Дарина Кръстинова,пластичен хирург във Франция,чувала си я,може би,която казва за този крем хубави неща,и аз се позаинтересувах.Та тя казва също,че трябва да се ползва в продължение на 2-3 години.Сега се рових,но не мога да и открия интервютата,в сп."Ева" бяха,преди доста време.Ти защо не си доволна от Ретин А,как ти действаше.Те в листовките на всички лекарства пишат,че трябва да се внимава при бременност.Разкажи за тези другите кремчета,гледам пише 0,1 %,не е ли по-силен от Ретин А?За това,че си правим пилинг спо-малко средства си много права.иначе аз искам кожата да ми се зачервява и бели,така че по-щадящи кремове  не ми вършат работа.
angieboo ,крема ми го носят от Франция.Акнедерм не мисля,че е спрян,питай и търси пак.

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 10:27 от pipilota viktualia

# 91
necha ,най-напред научих за действието на Ретин от 2 интервюта на д-р Дарина Кръстинова,пластичен хирург във Франция,чувала си я,може би,която казва за този крем хубави неща,и аз се позаинтересувах.Та тя казва също,че трябва да се ползва в продължение на 2-3 години.Сега се рових,но не мога да и открия интервютата,в сп."Ева" бяха,преди доста време.Ти защо не си доволна от Ретин А,как ти действаше.Те в листовките на всички лекарства пишат,че трябва да се внимава при бременност.Разкажи за тези другите кремчета,гледам пише 0,1 %,не е ли по-силен от Ретин А?За това,че си правим пилинг спо-малко средства си много права.иначе аз искам кожата да ми се зачервява и бели,така че по-щадящи кремове  не ми вършат работа.
angieboo ,крема ми го носят от Франция.Акнедерм не мисля,че е спрян,питай и търси пак.

pipilota viktualia ,Ретин-А ползвувах преди около 10-на години по препоръка на моя дерматолог паралелно и с химичен пилинг с гликолова киселина.Ефектът и от двете беше нулев,като от крема кожата ми стана прекалено чувствителна,много зачервена,дехидратирана и се белеше,освен това ми излезнаха едни ситни и дълбоки подкожни пъпки,които ми придаваха грапав вид на кожата.Със сигурност не е от пилинга,защото съм ползвувала продукти с много висок процент съдържание на гликолова киселина и не съм имала подобни проблеми.Не забелязах никаква промяна от използвуването на Ретин-А върху текстурата и тона на кожата,никакво подобрение относно разширените пори.
Нямам спомен какво беше точно процентното съдържание при Ретин-А,но доколкото знам Retinol 1.0 на  Skin Ceuticals е най-високо концентриран от всички подобни продукти -съдържа 1% чист ретинолhttp://www.skinceuticals.com/_us/_en/catalog/correct/Retinol-1.0.htm
Аз ще направя запитване в техния сайт за да ми кажат колко дълго може да се използвува и трябва ли да се правят някакви интервали почивка.
Аз съм на мнение,че не е нужно кожата да се травмира с белене и зачервяване,по-важно е да има видими положителни резултати а също и действие в по-дълбоките слоеве на кожата,а не само на ниво епидермис.Ако реша да си направя пауза за през пролетта и лятото,наесен ще започна с Retinol 0.5 на Skin Ceuticals http://www.skinceuticals.com/_us/_en/catalog/correct/Retinol-0.5.htmи след това ще продължа с Retinol 1.0.

# 92
Добре де,този 1% наистина е висок,не ти ли се бели кожата от него?Аз си мисля,че Ретин А и Ретинол са еднакви,само на различни фирми и с различен % на третиноин....или бъркам? От Ягодката казваш ги поръчваш....май няма да ги отмина....
Ама сега като се загледах май в твоя крем се съдържа 1 % чист ретинол,а в моя 0,5% третиноин,да не би това да е разликата?

# 93
Неча, мисля си че твоя дерматолог малко е попрекалил като ти е назначил Ретин-А паралелно с гликолова киселина и е нормално кожата ти да реагира така. По-принцип когато се започва едно лечение с Ретин-А, ще трябва количеството постепенно да се наслагва(например 1-вата седмица се използва 1-2 пъти, 2-рата 2-3 пъти и така..). Кожата ти се е раздразнила прекалено много и затова си получила по-скоро обратен ефект.
Пипилота- казваш,че ползваш Ретин-А от доста време-нормално е вече да не се зачервяваш и белиш толкова.Това не означава,че кремчето ти не действа, напротив-радвай се,че кожата ти вече го толерира и не я дразниш излишно.
Момичета има разлика mejdy ретинол и третиноин! Разликата е в самата молекула(ретинол е the whole molecule витамин А, докато третиноин е acid form of vitamin A-Retinoic acid ). Ох, незнам как да го обясня ето малко инфо,но на английски:
Technical name for vitamin A. There is research demonstrating that retinol can have the same action on skin as tretinoin (a derivative of vitamin A and the active ingredient in Retin-A, Renova, Tazorac, and Avita). In skin, tretinoin is the form of vitamin A that can actually affect cell production by binding to the tretinoin receptor sites on the cell, and, therefore, retinol and retinyl palmitate must become tretinoin in the skin if they are to do the same thing. Theoretically, retinol can become tretinoin in the skin, but it is not a direct process. Retinol can be absorbed into the skin and if certain enzymes are present it could be converted to tretinoin. There is research, however, showing that retinol (and retinyl palmitate) can increase epidermal thickness and can indeed function in a manner similar to tretinoin (Sources: Journal of Investigative Dermatology, 1998, volume 111, pages 478–484, and September 1997, pages 301–305; Skin Pharmacology and Applied Skin Physiology, November-December 2001, pages 363–372; and Experimental Dermatology, February 1998, pages 27–34).

# 94
А относно опасността от натрупването, това е по-скоро за оралното приемане. Макар и много по-малък ,риск съществyва ,когато се използват и кремове съдържащи третиноин. Затова НЕ ТРЯБВА  alertда се използват от бременни и от жени които се опитват да заченат:

Warning: Any vitamin A derivative, it should be avoided by pregnant women and those who may become pregnant. For example, oral tretinoin causes birth defects, and women should avoid even topical Retin-A when pregnant or trying to conceive.

# 95
angieboo ,много благодаря за полезната информация.Моят дерматолог тогава ми предписа Ретин-А за да се усили ефекта от пилинга и за по-добри резултати уж.
pipilota viktualia ,не се беля,аз започнах с Витерол-А,през вечер,видях че всичко е наред,започнах да се мажа всяка вечер,после вкючих Retinol 1.0,в момента редувам двете кремчета и се мажа всяка вечер.Веднъж само получих много леко белене на кожата,без зачервяване,защото без да искам,бях забравила,си измих лицето с един избелващ измиващ гел,който съдържа гликолова и салицилова киселина.И сега много внимавам,знам че не трябва да използвувам никакви ексфолиращи,избелващи продукти а също и такива които съдържат спирт и продукти за акне.Много внимавам след измиване да не си търкам лицето и много леко го подсушавам.Ползвувам постоянно слънцезащитен крем с фактор 50+.

# 96
Ми аз сега как да продължа,дали с Ретин А или с тези кремчета на necha...
angieboo,благодаря за включването.Най-накрая да намеря хора,с които да си говоря за ретини. Grinning Значи третиноина бели,а чистия ретинол какво прави...?Съвсем се обърках...

# 97
pipilota viktualia ,има много отзиви за Retinol 1.0 и 0.5% на  Skin Ceuticals в http://www.makeupalley.com/Трябва първо да се регистрираш за да може да виждаш коментарите на другите потребители.Тази марка козметика има изключително висок рейтинг на всичките си продукти.

# 98
Здравейте   bouquet .Моята дъщеря е на 16 години оше когато беше на 14 и половина започнаха да и се появяват стрии по дупето.Тогава и купих бадемово масло да се маже с него за да се свият но нямаше никакъв ефект.от както са и излезли прави много упражнения за стягане на дупето и краката но те не изчезват.А тя не е дебела даже за годините и височината си е под нормата !Моля ви кажете нещо с което наистина ще мога да и помогна! Cry  Cry Cry Cry Cry

# 99
Записвам се и аз да следя темата, че май след няколко месеца и аз ще трябва да заличавам стрии Cry

# 100
Pipilota третина и ретинола би трябвало да имат еднакво действие. Счита се обаче,че заради молекулната структура на третиноин той прониква безпроблемно в клетката, докато при ретинола процеса не е така директен и ще трябва да присъстват определени ензими за да се превърне в третиноин когато навлезе в кожата. Дълго ретинола не беше одобрен да присъства в кремовете(САЩ),заради неспособността да го задържат като активна съставка. Ретинола бързо \\\"изчезва\\\" ако е под преки слънчеви лъчи и ФДА предупреждава,че кремчетата съдържащи ретинол на обикновения маркет не са регулирани от тях..ето защо ти трябва рецепта за да си закупиш Ретин-
А от аптека в САЩ.А и в повечето кремчета % на ретинол е съвсем нисък и не върши никаква работа. Обаче ако попаднеш на такова кремче за което Неча пише ефекта би трябвало да е един и същ, защото ретинол дефакто се превръща в третиноин ако структурата на клетката my е направена както трябва и присъстват нужните ензими. Един плюс които е в полза на ретинола,е че почти не се наблюдават страничните ефекти от третиноин(белене,парене и т.н.)
Necha казва нещо много важно което ще трябва да се знае от всички ползващи ретинол/третиноин (0.05-1.0%)-в почистващите средства е добре да няма никакви други активни съставки.Най-добре си купете измиващо гелче Екстра Гентле,за чувствителна коя и не забравяйте СПФ за през деня(за зимата може и okolo25-30).

# 101
 Mr. GreenНай-добре си купете измиващо гелче Extra Gentle,за чувствителна кожа и не забравяйте СПФ за през деня(за зимата може и 25-30).

# 102
Мила АCИ, за съжаление нищо не може да премахне напълно стрийте Cry...Съветвам те да не си даваш излишно парите за бадемово масло, ампули Витамин Е и т.н. Единствените неща одобрени за сега от FDA(САЩ), които имат някакъв ефект са третиноин,но гледай да е по-голям процент 0.1%. Както вече съм писала подобрението е около 20%,което е не е много обнадеждаващо,но поне има някакъв ефект. Като има по-голям успех ако се третират пресни стрий-колкото по пресни толкова по-голям успех. Другите неща които имат горе doly същото действие като третинойна за IPL и PDL процедурите. Като при тях ефекта е по-бърз,но все пак трябват поне около 5 процедури, а и са доста скъпички. Същия ефект се наблюдава и при химически пилинг със  Trichloroacetic acid (TCA)  20%,но буди внимателна при изобра на професионалиста ако се спреш на тези процедури. Успех!
 Hug

# 103
angieboo,благодаря за написаното от теб,ти наистина разбираш от тези неща и си много полезна тук.  bouquet

# 104
Здравейте   bouquet .Моята дъщеря е на 16 години оше когато беше на 14 и половина започнаха да и се появяват стрии по дупето.Тогава и купих бадемово масло да се маже с него за да се свият но нямаше никакъв ефект.от както са и излезли прави много упражнения за стягане на дупето и краката но те не изчезват.А тя не е дебела даже за годините и височината си е под нормата !Моля ви кажете нещо с което наистина ще мога да и помогна! Cry  Cry Cry Cry Cry
Здравей, Аси  Simple Smile
Защо не опитате от тези кремчета, които ние си поръчахме ( с третиноин 0,1%).
Нашите ги чакаме всеки момент, но Краси74 беше казал, че пак ще взима, така че - ако искаш - може да се включиш към следващата поръчка  Peace  Прочети по-назад в темата какво точно сме разисквали по въпроса...
Поздрави  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт