Раничка на шийката на матката - 2 част

• 94 206
  • 561
  •   1
Отговори
# 375
vstan, лекарят ли ти каза, че нямаш раничка?

При абнормален ПАП резултат не е задължително да имаш кървене след секс, бяло течение или каквито и да е други външни симптоми. Аз бях с ПАП 4А и изобщо представа си нямах, защото нямах никакви гинекологични проблеми.

Много момичета има във форума с ПАП 3А минали по твоя път. Аз бих отишла за контролна цитонамазка при друг гинеколог веднага и то не защото не вярвам в сегашния лекар, а защото стават грешки понякога.
Иначе лечението, което ти е назначил е ок. Дано вагиналните таблетки ти помогнат. fingerscrossed

# 376
  • Варна
Cubbit,  а при теб какво се установи? Правиха ли ти допълнителни изследвания и какъв бе резултатът от това? В момента съм в М, но сигурно ще повторя изследването. Чудя се само дали да го направя след приема на таблетките или още след като ми свърши Rolling Eyes Не знам също може ли да се изгори цялата шийка на матката, след като нямам раничка? И ако имаш раничка, само тя ли се гори?

Последна редакция: вт, 29 юли 2008, 13:09 от vstan

# 377
аз имах раничка голяма колкото 1лев моята гинеколожка се наложи да я гори 3 пъти с един разтвор солкогин мисля че се казваше ,при всяко мазане през 40 дни ме караше да правя промивки със смрадлика слагах си свещички и така за няколко месеца из4езна

# 378
vstan, ето ти хронологията при мен:

- цитонамазка - ПАП 4А
- колпоскопия
- контролна цитонамазка - ПАП 4А
- диагностична биопсия - ЦИН 3
- HPV тест - положителен за високорискови типове
- конизация
- цитонамазка - ПАП 2
- HPV тест - отрицателен за високорискови типове

Според мен имаш раничка. Или лекарката ти не ти е обяснила добре и ти не си разбрала, или тя изобщо няма понятие. Не може да ти гори шийката ей така...
Иди при друг след като ти свърши цикъла. Най-добре е цитонамазката да се направи на 2-3 чист ден след цикъл, преди овулация. Така че при теб е идеално.

# 379
  • София
cubbit искам да те попитам-знаеш ли след като се изгори раничката колко време е необходимо да мине за да започне стимулация за инвитро?

# 380
ninka, както писах вчера в темата на цитонамазка, човешката тъкан / кости без значение как са интервенирани и къде е раната (вътрешна или външна), зараства от 6 до 8 седмици. Консултирай се пак с твоя лекар, но не мисля, че ще ти отговори по-различно.

Успех! fingerscrossed

# 381
  • София
Благодаря ти  bouquet за отговора!

# 382
  • Варна
Благодаря ти много за информацията cubbit   bouquet. Определено смятям, че трябва да се консултирам с друг гинеколог. Благодаря ти и за информацията за периода, през който трябва да се направи цито. Аз също си мислех, че има фактори, които влияят на изследването, но не ги знам какви са. Е, поне ще спазя съвета ти да отида на преглед преди овулация.

# 383
  • София
Здравейте!  bouquetКакто писах миналия петък ми откриха раничка и ми взеха изследване за цитонамазка.И днес за когато имах час  резултата още не беше готов,казаха другата седмица да го потърся.Док ми направи колпоскопия и после биопсия.Това което ме притеснява е че ще разбера резултата от биопсията след около месец защото клиниката излиза в отпуска от11.08 до 11.09,а ако е нещо съмнително нали казват че нетрябва да се губи време та незнам какво да правя да отида ли при още един лекар или да си чакам този резултат newsm78 Hug

# 384
Мисля,че не е фатално.Лошо е чакането за теб,защото знам какво е да чакаш резултат.

# 385
... клиниката излиза в отпуска ...

Цялата клиника?!  Shocked
Това може само в България да се случи!  ooooh!

Не се притеснявай. Един месец няма да промени ситуацията. Само гледай да не пощурееш от нерви.  Hug

# 386
  • София
Ами незнам дали цялата клиника но двамата акушер-гинеколози ще са в отпуска.
Ще гледам много да не го мисля въпреки че е доста трудно като знам каво може да е се стряскам на моменти. Hug

# 387
"двамата акушер-гинеколози" какво общо имат с лабораторните изследвания, че да ти бавят хистологията. Я се обади и ги разпитай по-настойчиво.
Стига са се правили на важни и да те държат в напрежение 1 месец.  Close

# 388
  • София
cubbit  може би аз не съм се изразила правилно.Резултатите се получават от секретарките т.нар.администрация,където се и записват часове за прегледи и т.н.,а те са към екипа на докторите и също ще почиват в този период.Няма какво да се направи за да ги взема по-рано,ще си чакам и това е. Hug

# 389
Тогава си взимам думите назад!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт