Раничка на шийката на матката - 2 част

• 95 091
  • 561
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, момичета  Hug
На мен също ми намериха раничка и лекарката ми препоръча лечение със Солкожин.
Другата седмица ще ходя за първото намазване, каза ми, че ще направим общо 3 намазвания и тя щяла да изчезне.
Говорихме надълго и ми препоръча този метод, тъй като било по-добре за нераждали жени.
Да отбележа, че нямам деца, не съм раждала, нито имам аборти. Моля, ако някои е преминал през същата процедура да сподели мнение, че малко се паникьосах като четох тук-там из форума  Confused
Благодаря   bouquet

# 331
  • Sofia
Здравейте, момичета  Hug
Другата седмица ще ходя за първото намазване, каза ми, че ще направим общо 3 намазвания и тя щяла да изчезне.
Говорихме надълго и ми препоръча този метод, тъй като било по-добре за нераждали жени.
Да отбележа, че нямам деца, не съм раждала, нито имам аборти. Моля, ако някои е преминал през същата процедура да сподели мнение, че малко се паникьосах като четох тук-там из форума  Confused
Благодаря   bouquet

Джей,

от година и половина се боря с една раничка и с един още толкова некадърен доктор, който ми обясняваше, че със Солкожин ще изчезне, маза ме 2 пъти и нищо-та накрая най нагло ми предложи да се мажем още 2 пъти. А тя раничката вече година и половина си работи. Слава богу, че групата на цитонамазката се оказа 2ра и отидох при доктор Мазнейкова в Света София-ей така да чуя и друго мнение. Знам, че има доста противоречиви мнения за нея-но аз съм страшно доволна.  След като ми направи снимка на раничката и видях действително за какво иде реч, незабавно предприех обгаряне с лазер (и аз не съм раждала, но тези врели некипели дето на нераждали жени не се гори и т.н не им вярвам-по добре ли е да си нераждала и да имаш РАК?). Стана за 5 мин, нямах никакви проблеми и след 2 месеца съм на контролен преглед. Препоръчвам на всички с този проблем-не се доверявайте само на 1 доктор и особено на това прословуто мазане със Солкожин-глупости на търкалета. Потърсете мнение на няколко доктори Simple Smile

# 332
Здравейте, момичета  Hug
Благодаря   bouquet

Джей,

от година и половина се боря с една раничка и с един още толкова некадърен доктор, който ми обясняваше, че със Солкожин ще изчезне, маза ме 2 пъти и нищо-та накрая най нагло ми предложи да се мажем още 2 пъти. А тя раничката вече година и половина си работи. Слава богу, че групата на цитонамазката се оказа 2ра и отидох при доктор Мазнейкова в Света София-ей така да чуя и друго мнение. Знам, че има доста противоречиви мнения за нея-но аз съм страшно доволна.  След като ми направи снимка на раничката и видях действително за какво иде реч, незабавно предприех обгаряне с лазер (и аз не съм раждала, но тези врели некипели дето на нераждали жени не се гори и т.н не им вярвам-по добре ли е да си нераждала и да имаш РАК?). Стана за 5 мин, нямах никакви проблеми и след 2 месеца съм на контролен преглед. Препоръчвам на всички с този проблем-не се доверявайте само на 1 доктор и особено на това прословуто мазане със Солкожин-глупости на търкалета. Потърсете мнение на няколко доктори Simple Smile

Здравейте!Направо започвам по-въпроса какво значи раничката си работише!първо пита ли какво точно е това!щом като си втора група значи всичко е нормално и раничката си стои каквато си е просто ако евентуално клетките мутират тогава става лошо,но това значи че няма да си втора група!Ако ти се чете по-горе съм писала подробно описание на това какво представлява раничката!Има много доктори а специалисти малко!Това че не ти се ходи да мажеш всеки месец е отделен въпрос !с мазането става бавно,за това се щадът клетките които са си намястото,а се премахват само тези които са в повече!Аз ходих две години всеки месец,защото беше голяма с почивки по 2-3 месеца лятото!Ти от два пъти се отказваш!Всеки сам си преценя как да се действа,но е хубаво да се пита поне при два специалиста!Успех на всички!Аз вече нямам раничка и я премахнах с намазване и също не съм раждала!

# 333
Здравейте, момичета  Hug
Благодаря   bouquet
Здравей Джей!Пожелавам ти успех с лечението,но първо трябва да ти направят цитонамазка и тогва да мажат(предполагам,че твоята докторка го знае)Ако си 1-ва или 2-ра група е добре и може да се действа иначе не е желателно да се маже при 3 и 4 та група!Дори и от две намазвания да не се махне не се предавай,само че не ходи повече от два пъти в месеца да мажат,даже по един е най-добре след м.цикъл.Успех още веднъж! Simple Smile

# 334
Здравей и на мен ми мазаха раничката със Солкожил. Не усетих болка, а само леко щипане. Разбира се задължително първо ми взеха материал за цитонамазка. Мазаха ме три пъти - първите два пъти през седмица, а третият след следващата менструация. След 6 месеца ще ходя пак за цитонамазка. Аз също не съм раждала и гинеколога ползва този метод за туширане на раничката. А да и раничката беше много малка.
За да си по-спокойна искай второ мнение. Успех  Hug  Hug  Hug

# 335
  • Варна

по добре ли е да си нераждала и да имаш РАК?

Малко крайно ми се струва това изказване, не мислиш ли че може да стреснеш някоя девойка?  Naughty Все пак раничката не означава РАК, а когато няма изменения и не си раждала се маже със Солкожин, за да се щади шийката, а след раждане се обгаря. Много ясно, че ако цитото е 3-те или 4-та група ще се действа веднага без значение раждала или не.  Peace

# 336
  • Sofia
ЗА първи път се включвам в темичката ви момичета.
Моето не е точно питане.... и аз не знам какво очаквам да ми отговорите.
Имам раничка установена преди четири години. ПАП II , мазане със солкожин и това беше всичко... до миналата година. Пак ПАП II , док казва, няма проблем, аз не горя на нераждали жени. Оставих така нещата и започнахме да работим за бебе. Отидох и при един доцент. Нищо не спомена за раничката като ме прегледа, каза - няма нужда от цито само 6 месеца след миналата. Забременях , направих мисед аборт. После пак забременях, втори мисед. Док от Майчин дом, пак не спомена за раничка. Ходих при още един док, направихме цито - ПАП II, много левкоцити, препоръчва се втора цито. Междувременно ходя и при д-р Стаменов, който при първичния преглед също не спомена за раничка, видя ми цитото и нищо не каза.
От всичко което прочетох тук ми стана ясно, че горенето е задължително. Въпросът е, че искам пак да пробвам да забременея. Ако направя горенето, нещата пак ще се проточат. Знам че ще ме посъветвате, да имам търпение и да се отърва първо от проблема.... Но аз нищо не съм правила по него от 3-4 години, и точно сега, когато ИСКАМ БЕБЕ........

# 337
Момичета, правих цитонамазка в края на февруари, резултатите показаха 2 група  Peace
Лекарката ми обясни, че ще ходя през две седмици или нещо такова. Каза ми да си взема само едно шишенце и ще направим общо 3 намазвания. С друг лекар не съм се консултирала по този въпрос. Избрах нея, тъй като в белия списък за Пловдив има само положителни отзиви за нея  Peace
Говорихме и по един друг въпрос. Понякога изпитвам невероятна болка при секс, чак ми идва да рева, та я питах дали тая раничка може да оказва някакво влияние, а тя беше категорична, че не е от раната. Каза ми, че матката ми била изместена по-наляво и просто трябвало да си намеря по-удоба поза  Confused Rolling Eyes
А на мен продължава да си ме боли и ми е адски тъпо  Cry Cry Cry
Не знам к'во да правя, обче тотално се отчайвам  Confused Cry

smile smile,  Rali27, благодаря ви за подкрепата  Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

След малко ще отида да потърся резултатите от цитонамазката и ще напиша какво точно пише  Peace
Намерих ги  Peace

За цитонамазката пише ето това:
Достатъчен по качество и количество материал от трансформационната зона.
Негативен е за интраепителни лезии или малигненост.
Сегментоядрените леквоцити са необилни.
Описаната находка съответства на II гр. по Папаниколау.

Последна редакция: пт, 18 юли 2008, 12:05 от Джей

# 338
Джей  моята лекарка, когато ми каза че имам раничка ме попита дали съм усещала болка по време на секс. Каза, че това било възможно. Един или два месеца преди да отида на преглед наистина усетих няколко пъти съвсем слаба болка. Не бях обърнала особено внимание тогава.
Ако си последвала съвета и и не ти е помогнало просто и кажи пак. Може да потърсите друго решение на проблема ти.
 Hug Hug Hug

# 339
ЗА първи път се включвам в темичката ви момичета.
Моето не е точно питане.... и аз не знам какво очаквам да ми отговорите.
Имам раничка установена преди четири години. ПАП II , мазане със солкожин и това беше всичко... до миналата година. Пак ПАП II , док казва, няма проблем, аз не горя на нераждали жени. Оставих така нещата и започнахме да работим за бебе. Отидох и при един доцент. Нищо не спомена за раничката като ме прегледа, каза - няма нужда от цито само 6 месеца след миналата. Забременях , направих мисед аборт. После пак забременях, втори мисед. Док от Майчин дом, пак не спомена за раничка. Ходих при още един док, направихме цито - ПАП II, много левкоцити, препоръчва се втора цито. Междувременно ходя и при д-р Стаменов, който при първичния преглед също не спомена за раничка, видя ми цитото и нищо не каза.
От всичко което прочетох тук ми стана ясно, че горенето е задължително. Въпросът е, че искам пак да пробвам да забременея. Ако направя горенето, нещата пак ще се проточат. Знам че ще ме посъветвате, да имам търпение и да се отърва първо от проблема.... Но аз нищо не съм правила по него от 3-4 години, и точно сега, когато ИСКАМ БЕБЕ........

Здравей desive78.
Съжалявам за това през което си преминала, но моят съвет е да действаш смело по въпроса с тази раничка. Да намериш добър специалист който да те погледне специално за това и да я обгорят колкото може по бързо. Не е нищо страшно трае 2-3мин и е почти безболезнено. Веднага след обгарянето ставаш и си заминаваш като бял човек. После месец въздържание от секс и след това спокойно може да работите по въпроса за бебче.
Аз самата съм така преди 25 дни ми откриха раничка и вече 15 дни откак ми я обгориха и всичко за сега се движи по график.
Аз също отидох при доктора с цел да ме прегледа година след извънматочната ми бременност и да ми каже дали всичко е наред и дали може да подновим опитите за бебе-правене. И тогава доктора ми откри 2 малки образувания и макар и да не съм раждала ме посъветва да направим биопсия и след това за най сигурно да ги обгорим. Веднага след като излезе резултата от биопсията отидох при док и той ми каза че всичко е в норми няма място за притеснения и все пак за най сигурно е да се премахнат тези участъци чрез обгаряне за да няма бъдещи усложнения при опитите за бебче. По принцип има по голям риск за неуспех в бебе-правенето когато съществува такъв проблем. Това го каза както моят доктор така и много мои близки и познати които по един или друг начин имат подобна съдба. Мазането с лекарство е само временно решение, то е само вид запечатване на участъка или нещо такова.
И все пак ти си голям човек и сама ще прецениш как да се лекуваш.
УСПЕХ!!!  newsm10

# 340
Джей  моята лекарка, когато ми каза че имам раничка ме попита дали съм усещала болка по време на секс. Каза, че това било възможно. Един или два месеца преди да отида на преглед наистина усетих няколко пъти съвсем слаба болка. Не бях обърнала особено внимание тогава.
Ако си последвала съвета и и не ти е помогнало просто и кажи пак. Може да потърсите друго решение на проблема ти.
 Hug Hug Hug
Ами говорихме и тя беше категорична, че не е от раничката.
Само че при мен болката не е слаба, а ужасно силна. Понякога ми идва да заплача от болка.
Не знам на какво може да се дължи  Confused Rolling Eyes

# 341
Здравейте, момичета ,
някой разполага ли с актуално инфо за това къде в София обгарят ранички с лазер?
Предварително Ви благодаря Simple Smile

# 342
 Hug Hug Hug
Ами говорихме и тя беше категорична, че не е от раничката.
Само че при мен болката не е слаба, а ужасно силна. Понякога ми идва да заплача от болка.
Не знам на какво може да се дължи  Confused Rolling Eyes

Джей,
от собствения опит- в точно определена поза болката я има и е ужасна, но в други-няма никаква болка. Просто избягваме тази поза.Не зная дали е от раничката, след премахването й ще разбера дали все още я има болката

# 343
miiaa, пробвах най-различни пози, ама тцъккк. Пак същата работа.
По-скоро болката ми е при самото проникване и после като че ли е по-малко  Rolling Eyes

# 344
  • Варна
miiaa, пробвах най-различни пози, ама тцъккк. Пак същата работа.
По-скоро болката ми е при самото проникване и после като че ли е по-малко  Rolling Eyes

Странно, ако е от раничката болката е само при някои пози, когато прониква по-дълбоко, но при  самото проникване няма логика да е свързана болката с раничката.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт