Раничка на шийката на матката - 2 част

• 95 091
  • 561
  •   1
Отговори
# 345
miiaa, пробвах най-различни пози, ама тцъккк. Пак същата работа.
По-скоро болката ми е при самото проникване и после като че ли е по-малко  Rolling Eyes

Странно, ако е от раничката болката е само при някои пози, когато прониква по-дълбоко, но при  самото проникване няма логика да е свързана болката с раничката.  newsm78
И аз само мисля от какво може да се получава така, но още не съм намерила отговора  Confused

# 346
  • Sofia
petka_7 благодаря ти за изчерпателния отговор.  Peace Ако действително нещата ще се отложат само с месец, може и да не се инатя толкова  Embarassed
Пожелавам и на теб скорошен успех!!!

# 347
Момичета, правих цитонамазка в края на февруари, резултатите показаха 2 група  Peace
Лекарката ми обясни, че ще ходя през две седмици или нещо такова. Каза ми да си взема само едно шишенце и ще направим общо 3 намазвания. С друг лекар не съм се консултирала по този въпрос. Избрах нея, тъй като в белия списък за Пловдив има само положителни отзиви за нея  Peace
Говорихме и по един друг въпрос. Понякога изпитвам невероятна болка при секс, чак ми идва да рева, та я питах дали тая раничка може да оказва някакво влияние, а тя беше категорична, че не е от раната. Каза ми, че матката ми била изместена по-наляво и просто трябвало да си намеря по-удоба поза  Confused Rolling Eyes
А на мен продължава да си ме боли и ми е адски тъпо  Cry Cry Cry
Не знам к'во да правя, обче тотално се отчайвам  Confused Cry

smile smile,  Rali27, благодаря ви за подкрепата  Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

След малко ще отида да потърся резултатите от цитонамазката и ще напиша какво точно пише  Peace
Намерих ги  Peace

За цитонамазката пише ето това:
Достатъчен по качество и количество материал от трансформационната зона.
Негативен е за интраепителни лезии или малигненост.
Сегментоядрените леквоцити са необилни.
Описаната находка съответства на II гр. по Папаниколау.

Джей и аз съм от Пловдив,помоли доктора да ти направи нова цитонамазка,понеже от последната са минали 5 месеца,по-принцип през 6 трябва но след като предприемаш лечение трябва да ти се направи!Някой момичета се изказват много крайно относно горенето на ранички при нераждали от рода че не е вредно,че това са остаряли работи и т.н.т. слушай докторите и ако един доктор ти каже,че може отиди при втори за друго мнение.Успех мила! Hug Grinning

# 348
Здравей desive 78,след като си ходила при двама специалиста и никой нищо не ти е казвал за раничката,защо си решила да я гориш.Някой доктор каза ли ти,че абортите ти имат връзка с раничката и втората група от цитонамазката ? Според мен не е в това проблема!Пожелавам ти успех!дано всичко да е наред при теб и да се похвалиш скоро време с нова и безпроблемна бременност! Simple Smile Hug

# 349
Rali27, мерси мила  Hug Heart Eyes
(Писах ти на лични)

# 350
След като ми направи снимка на раничката и видях действително за какво иде реч,...

sunkiss, можеш ли да разкажеш по-подробно как ти направиха снимка на раничката. С какво? Мазаха ли те с нещо предварително...? Моля, напиши всичко, което знаеш.
Благодаря ти предварително!

# 351
Здравейте, момичета!
Вече 4 години се боря с една упорита раничка.
Преди 4 години ми я обгориха с ток. След раждането пак се появи. Мазаха я със Солкожил и уж всичко бещше наред, но ето че този месец при АГ преглед се оказа, че пак я имам....
Това доста ме притеснява, започнах да си мисля лоши неща и с свит стомах чакам резултатите от цитонамазката.
Мисля да сменя гинеколога, защото ми се струва че малко нехае. При такава поява на раничката отново е длъжна да ме прати на колпоскоп за да се огледа добре шийката на матката за атипични участъци, а не да ми предлага пак да се гори.
Ще се ориентирам към онкогинеколог.

# 352
minuvachka, най-добре потърси второ мнение, не се доверявай само на сегашното.
Успех мила и дано всичко да е наред  Hug

# 353
  • Sofia
След като ми направи снимка на раничката и видях действително за какво иде реч,...

sunkiss, можеш ли да разкажеш по-подробно как ти направиха снимка на раничката. С какво? Мазаха ли те с нещо предварително...? Моля, напиши всичко, което знаеш.
Благодаря ти предварително!

Така-по отношение на моето изказване-По добре ли е да си нераждал, отколкото да имаш рак ще обясня малко по подробно-раничката ми я откри един доктор преди 5 години, който ми обясни, че е невероятно малка и няма от какво да се притеснявам, те раничките сами изчезвали и т.н. Та така допреди година и половина, докато не отидох на нормален профилактичен преглед при друг доктор-жена, която ми изкара ангелите-тя има кабинет в района около Плиска, жалко, че не мога да се сетя за името и и да препоръчам на никой да не стъпва при нея. Въпросната "докторка" установи, че раничката е станала огромна, взе ми 50 лева за преглед и цито и на другия ден ми звънна по телефона да ми каже, че съм 3А група и веднага да заминавам в частна клиника за по сериозни изледвания. Отидох при нея и си поисках изследванията и тя ми каза, че не са в нея-та така не стъпах повече там и се почнаха премеждията с другия доктор и Солкожина-но той не ми обясни, че при такава голяма раничка, това с намазването не работи-След като видях при д-р Мазнейкова на въпросната снимка колко е голяма с очите си-разбрах, че с мазане наистина не става и този ми е губил времето година и половина. Като винаги ми предлагаше да си купя Солкожина от него, че той го предлагал по евтино #Cussing out
Та с изказването ми По добре ли е да си нераждал, отколкото да имаш рак -не искам да стряскам никой, напротив-искам да насърча всеки да ходи редовно на прегледи, да не вярва 100% на доктори, които си продават услугите и лекарствата и да търси мнението на няколко специалисти и да не се отчайва-защото винаги има изход Simple Smile Просто аз вече 6г и половина си мъкна тази раничка, благодарение на некадърни лекари и слава Богу, че съм 2ра група и не е станало нещо по сериозно

По отношение на въпросната снимка-Д-р Мазнейкова ме прегледа с Колпоскоп, но за първи път видях какво предсатлява въпросната раничка-Има огромен монитор на който се виждат здравите и увредените клетки. След това тя ми изкара снимка, с размерите на раничката и т.н-ако случайно отида при друг лекар да нося цитото и снимката.
Досега всички доктори, които ме гледаха само цъкаха с език и се вайкаха, а сега за пръв път и аз видях за какво става въпрос Simple Smile

# 354
sunkiss, мерси. Колпоскопска снимка ти е направила. Аз си помислих да не е някаква нова технология, за която не съм чувала.

# 355
  • Sofia
sunkiss, мерси. Колпоскопска снимка ти е направила. Аз си помислих да не е някаква нова технология, за която не съм чувала.

Да-Колпоскопска снимка е, но поне ми даде по- ясна представа за състоянието ми.

# 356
Здравейте всички,

Извинявайте, че се включвам в този форум , но съм много притеснена за майка ми. Миналата седмица й взеха цитонамазка и резултатите бяха ужасяващи - ПАП 4 - 5А. Заведх я веднага в ракова болница, където й направиха биопсия. Резултатите от това изследване бяха - слабо инвазивен плоскоклетъчен карцином на цервикалния канал, на маточната шийка и на маточната кухина! Знам, че трябва спешно да я оперират, но съм страшно изплашена, не знам кой да я оперира, защото в нейния случай е много важно.... Доцент Кърлов (който ми препоръчаха като най-добър в Ракова вече е пенсионер, пък и няма да бъде в София до 11 август) Опитвам се да намеря неговия син, но пък ми казаха, че той все още е млад, няма много опит... Моля, помогнете, насочете ме какво да правя, моля ви....

# 357
  • Sofia
Здравейте всички,

Извинявайте, че се включвам в този форум , но съм много притеснена за майка ми. Миналата седмица й взеха цитонамазка и резултатите бяха ужасяващи - ПАП 4 - 5А. Заведх я веднага в ракова болница, където й направиха биопсия. Резултатите от това изследване бяха - слабо инвазивен плоскоклетъчен карцином на цервикалния канал, на маточната шийка и на маточната кухина! Знам, че трябва спешно да я оперират, но съм страшно изплашена, не знам кой да я оперира, защото в нейния случай е много важно.... Доцент Кърлов (който ми препоръчаха като най-добър в Ракова вече е пенсионер, пък и няма да бъде в София до 11 август) Опитвам се да намеря неговия син, но пък ми казаха, че той все още е млад, няма много опит... Моля, помогнете, насочете ме какво да правя, моля ви....

Bilito,
Чувала съм за двама много добри доктори-баща и син в Токуда. Ако искаш отвори сайта на балницата и прочети информацията за гинекологичното отделение Hug

# 358
  • Sofia
Здравей desive 78,след като си ходила при двама специалиста и никой нищо не ти е казвал за раничката,защо си решила да я гориш.Някой доктор каза ли ти,че абортите ти имат връзка с раничката и втората група от цитонамазката ? Според мен не е в това проблема!Пожелавам ти успех!дано всичко да е наред при теб и да се похвалиш скоро време с нова и безпроблемна бременност! Simple Smile Hug

Рали, благодаря ти за пожеланията.
Никой не ми е казвал, че абортите имат нешо общо с раничката,нито пък съм си го помислила. Имам доста други проблеми. Освен това не съм решила да я горя. Просто казах, че ако док реши, че трябва да го направя преди забременяване, вероятно ще се навия, след като няма да се отложат за много време опитите за бебе.  Дано все пак не ми се наложи!!!
 Peace

# 359
Здравейте всички,

Bilito,
Чувала съм за двама много добри доктори-баща и син в Токуда. Ако искаш отвори сайта на балницата и прочети информацията за гинекологичното отделение Hug
Сигурно  за Ташков - баща и син става дума.Чела съм добри мнения за тях. Пусни на търсачката да видиш мнения за тях.
Успех ти желая - дано всичко с майка ти се оправи.Стискам палци и се моля жената да е добре Hug Praynig
О  Embarassedсега видях, че се говори за Токуда.Ташкови са в Тина Киркова - май повече обърках вместо да помогна Embarassed
Но и там мисля има добри специалисти newsm78

Общи условия

Активация на акаунт