ФЕВРУАРСКОТО човече чука на вратата вече!

• 19 717
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
ЧЕСТИТО НА МАМА ДЖЕСИКА! МНОГО ДА ВИ РАДВА МИЛОТО МОМИЧЕ! Чакаме подробности.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА МАМА АВИ! ЩАСТИЕ НЕЗЕМНО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ ДА СИ ИМАШ!
ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
rosi_bosi ЦЯЛ ДЕН МИЛА СЕ СЛЕДЯ ЗА КОНТРАКЦИИ. Кръста малко ме поотпусна. Имам чувството, че бебето иска да се обърне. Току се напъне и ще ми разпори коремчето. Мисля си, че може от това да ме боли толкова много и кръста.
Дано Баленка да се справи и да може да го задържи бебенцето още малко.

# 151
Момичета аз да попитам нещо което се сетих сега, та за контракциите горе долу ясно, но ако ми изтекат водите веднага ли трябва да тръгна за родилното, притеснението ми е дали ще имам време за клизма да си направя, дамски тоалет, душ а бе изобщо да се поподготвя малко? newsm78

# 152
Сенди, ако раждаш за първи път, ще имаш време за всичко. Е, поне е хубаво да си си приготвила документите и чантата Grinning За другото няма да ти трябват при добра организация повече от 40 мин.
Но ако не ти е за първи път, ще трябва по-бързичко да се ориентираш към болницата.

# 153
Сенди днес като бях на запис и аз питах АГ и тя  ми каза в момента в който изтекът не трябва да мислиш нито за дамски тоалет нито за каквото и да било, а веднага да се тръгва за болницата, защото може да бъде фатално това забавяне. Може да тръгне първо пъпната връв което е доста опасно.
Иначе да се отчета от записа. При нас е всичко ОК, записа е прекрасен без никакви забележки. Аз съм свалила едно килце newsm78 което малко ми е странно, но кантарчето таака показа.
Това е за сега от мен приятно изкарване на всички празнуващи.

# 154
  • Варна
Момичета аз да попитам нещо което се сетих сега, та за контракциите горе долу ясно, но ако ми изтекат водите веднага ли трябва да тръгна за родилното, притеснението ми е дали ще имам време за клизма да си направя, дамски тоалет, душ а бе изобщо да се поподготвя малко? newsm78
Ако ти изтекат водите веднага в болницата.

# 155
  • Варна
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАМА АВИ!

ЧЕСТИТА  МОМА НА ДЖЕСИКА!

Днес само хубави новини  smile3501

Понеже леко съм стресирана от това което се пише по вестниците и се лансира изобщо,като новина по отношение на раждането в Майчин дом Варна, и конкретно случая с Елвира Керемян тези който /като мен/ да снасят там със секцио какво мислите?
Това е последното което намерих в нет-а http://www.presscenter.bg/kriminale.php?get=6048

Утре съм на консултация и ще взема да разпитам, как я смятат тези хора? Confused дали наистина им са запорирани сметките, дали е отстранена тази анестезиоложка  д-р Добрева.

# 156
daniela_ch,честито легълце за бебчето 1crib,много е хубаво.
Сенди,на мене първият път ми изтекоха водите и се обадих на акушерката,тя каза да се изкъпя и да се приготвя и тогава да тръгвам към болницата,така и направих newsm78.Когато ме приеха ме включиха на системи и тогава ми започнаха контракциите.

# 157
честито и от мен на джесика!да ти е жива и здрава дъщеричката!БРАВО!

# 158
Понеже имаме много въпроси , свързани с разни неразположения, ще ви цитирам част от книгата "Какво те чака, когато чакаш дете"
Какво е възможно да чувствате през деветия месец
 Физически
-промени в активността на плода( повече въртене и по-малко ритане, защото имс все по-малко място за движение)
-белезникавото вагинално течение се засилва, става по-слузесто и евентуално ще се появи мъничко кръв или ще се оцвети кафяво или розово след полов акт или преглед
-запек
-кислеини, лошо храносмилане, газове, подуване
-от време на време главоболие, прималяване или световъртеж
-запушване на носа и понякога-кръвотечение от носа, запушване на ушите
-кървене на венците
-крампи в краката по време на сън
-засилване на болките и тежестта в кръста
-дискомфорт и болезненост в хълбоците и малкия таз
-все по-силно подуване на глезените и стъпалата, а понякога-на дланите и на лицето
-сърбеж по корема, изпъкване на пъпа
-варикозни вени на краката
-хемороиди
-по-леко дишане след слизането на бебето
-по-често уриниране след слизането на бебето, защото притиска пикочния мехур
-все по-трудно спане
-по-чести и интензивни контракции на Бракстън Хикс( някои могат да бъдат болезнени)
-все по-голяма тромавост и затруднено движение
-коластра, процеждаща се от гърдите( но този предшественик на кърмата се появява чак след раждането)
-умора или свръхенергичност, или редуване на едното и другото
-увеличение или загуба на апетит
Емоционални
-Все по-голямо вълнение, по-голямо нетърпение, по-голяма тревога, по-голяма разсеяност
-облекчение, че очакването почти свършва
-раздразнителност и свръхчувствителност( особено към хора, които казват "Още ли не си родила")
-нетърпение и неспокойствие
-сънища, свързани с бебето"

# 159
Честито на новата мама Jesica_fresh и на нейната дъщеричка Ивана! Да расте здрава и весела и много да радва мама и тати!

Бързо възстановяване на маминката, и скоро да се приберат с беба у дома. И да пише при първа възможност.

Изида - наистина полезна информация. Почти всичко от написаното се отнася и за мен. С изключение на подуването на крайниците (поне засега). Но останалото го компенсира. Добре че още мъничко остана.  Grinning

# 160
Момичета доки ми каза да продължавам да си пия магнерота до секциото и то 3*2 на ден,абе не е ли много това аз направо се стряскам Crazy.И пак съм с контракции и незнам дали ще я изкарам до 29.
Всички възможни оплаквания при мен са на лице и направо вече изгубих търпение. ooooh!
Моля се да е живо и здраво априлчето  Praynig да го гушка мама скоро!

# 161
illana,и аз пия от вчера 3*2 магнерот(досега пиех 3*1),обаче АГ-то ми каза на 27.01. като вляза в деветия месец да го спирам.Ако не се лъжа някъде бях чела че се пие до края на осмия ThinkingИ аз съм с контракции по цял  ден и не знам как ще изкарам до края на февруари Confused

# 162
  • София
Добър вечер!
Честито отново на всички празнуващи!
Честито бебоче на Джесика! Да расте Ивана много щастлива!
Момичета, направо не мога да си кажа заглавието. Днес ми е ужасно просто. Не можах да излеза до ранния следобед, кълбо от нерви съм нещо, ребрата ме болят без спир. Досега подреждах с дъщеря ми играчки, че е ужас някакъв. Утре ще закарам част от тях в градината. Свивах се, лазих, сгъвах се и направо имам чувството, че някой крак може да съм счупила на бебо. Ох, много ми е....и аз не знам какво. Утре съм на изследвания, в понеделник на консултация.
Евелинка, извиняваям се искрено, че не питах в нито една аптека докато бях навън, но не можах нищо да свърша като хората. Embarassed
Лека нощ от мен. Отивам да легна, че хич не са ми всички братя.

# 163
Момичета Ивана на Джесика тежи  2350кг. и 45см. Секциото е минало ок,но с епидуралната упойка са видяли затруднение и са я боли няколко пъти Tired.Тя скоро ще ви пише и разказва на дълго и широко с подробности...Сега се възстановява има болки и и слагат аналгетици. А аз днес разбрах и още една радостна новинка Party.Още една наша приятелка ,която се измъчи много с два спонтанни аборта вече пак е бременна и стискаме палци.Целувки на всички от мен.Страхотни сте ,че изтърпяхте посредника Тони във вашата тема.Пожелавам ви леко и безпроблемно раждане и мноого да гушкате и да се радвате на здрави бебоци Hug.

# 164
mama toni Благодаря за информацията за джесика !

Хубава вечер!

Hug

Общи условия

Активация на акаунт