Примерна схема за захранване 4

• 49 255
  • 583
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! Да се запиша и аз.Захраних бебчо на 4 м. и 1 ден защото имаше хемоглобин 93. Започнах с морков и картофи.Вече е ял цялата гама от пюретата на Hipp разредени с АМ или кърма.Яде по бурканче и половина от 125 гр.и иска още.От нищо не се мръщи отваря уста само като види лъжичката.Яде и каша засега ябълкова на Хумана и царевица на Фризокрем. Правя му и киселчета от ябълка същата работа не мога да смегна да му кусам.Пу-пу дано да продължава така.

# 211
едва ли има по-неящни от мира - малко се притеснявам вече Sad  само броколи яде и картоф с тиква или морков  Rolling Eyes  нито ябълка, нито круша, потриса се от сини сливи, от елда  Confused кашата оризовата на милупа я яде, ама пуст запек  Confused вече незнамммммммм  Rolling Eyes

наистина ли не става елда с плод?

# 212
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Защо да не става елда с плод? Аз така давам - готова каша елда с плодово пюре или има и елда с ябълки и банани на ХИПП.

# 213
  • София
desi encheva,  и аз съм като теб! ooooh! Нищо не иска гадта, цица и това е! Похвали се ако постигнеш някакъв успех. Peace

# 214
непременно ще се похваля Hugто и сега,да чукам на дърво,похапва мъничко от плодовите пюрета,ама.......виж,таткото,ако я храни-яде повечко,та се надявам,че като му я пооставя още няколко пъти,което скоро ще ми се налага,ще прояде по-охотно Peace

# 215
Защо да не става елда с плод? Аз така давам - готова каша елда с плодово пюре или има и елда с ябълки и банани на ХИПП.

Не че не става-просто май беше коментирано кои продукти как може и не може да се смесват-като полезно и по-малко полезно беше май посочено-но не ангажирам никой с моето изказване-нека Косе Босе се включи-може и аз да се бъркам! Hug

# 216
  • Пловдив
Да кажа и аз за елдата. Първоначално давах оризова каша на Виктория. Почнах към нея да добавям малко от елдата, докато стигнах 50/50. Пробвах само елда да й дам, но не й хареса много, и за това и я давам винаги смесена с оризова каша - така яде. Сега сме на ориз и рожкови на Нестле - умира си за нея. Гледах една на Нестле с 8 вида зърнени, но пише, че е след 8 месеца. Гледам давате царевица, значи следващата каша може да е царевична...
А какви плодове давате вие освен ябълка, круша, банан....

# 217
Косе Босе беше писала,че оризови изделия и плодове добре се допълват.също добре се допълват и зърнени изделия( от пшеница,елда и др.) и плодове,овесени ядки и плодове.
за неподходящи комбинации беше посочила плодове и нишестени храни,пъпеш и зърнени,пъпеш и мляко,пъпеш и др.полодове,банан и нишестени,банан и др.плодове,диня и др.плодове,кисело мляко и кисели плодове,млечни и цитрусови.

имам го преписано затова не мога да дам линк към постинга й.

# 218

Елда с плод му беше любимото на дребния.. Айде сега пък стига се престаравайте..
То и домат и сирене не е хубаво да се яде.. Нито картофи с месо.. Ама всички ги ядем нали  Mr. Green
Айде.. разделно хранене, диети.. тва не е много по бебешки  Rolling Eyes

# 219

Елдата се комбинира много добре с плодове! Витамин С от плодовете подпомага усвояването на желязото.
Не е въпрос на разделно хранене на бебета и престараване...

Цитат на: Косе Босе
НЕПОДХОДЯЩИ КОМБИНАЦИИ
...
--> съчетаването на въглехидрати със захари товари храносмилателната система (но пък се допълват добре):
* зърнени изделия (от пшеница, елда и др.) + плодове
...
Идеята е, че такава комбинация не е подходяща късно вечер например или при по-чувствително стомахче.

домашните ми каши от смляно от мен брашно от елда и кафяв ориз стават малко на зрънца, хич не са гладки като например оризовата каша на Милупа - това нормално ли е или нещо не правя както трябва? така не могат и добре да се смесят с пщре,водичка и т.н. 

Домашната каша (елда, кафяв ориз) има консистенцията на фин пясък, не е напълно гладка. С енергично бъркане става като цяло равномерно гладка смес, разрежда се лесно с кърма и пюре. За захранване (първа-втора храна) не е подходяща, но след като детенцето е минало през зеленчукови пюрета, не би трябвало да е проблем. Но си е до детенце, все пак.

# 220
мерси, косе босе   bouquet

и още едно въпросче: като има царевично нишесте в пюрето и го давам три дни, води ли се въведена царевицата?

# 221
  • София
ninochka, мисля че да Peace

# 222
  • под дъгата
И аз така мисля.

# 223
А да ви попитам как давате царевицата??Лятото направих няколко бурканчета,но когато давам на Алекс се налага на всяко зрънце по отделно да ми махам люспата...

# 224
  • под дъгата
И аз махах люспите, но си е голяма играчка. Затова рядко съм давала в такъв вид, по-скоро под формата  на царевична каша или пюре с царевица - на Хип, ако не се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт