Примерна схема за захранване 4

• 49 320
  • 583
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте момичета. Гого е захранен вече със зеленчуци,плодове и от време на време му давам и кашичка. Питанките ми са две:
1. Мога ли да предлагам вече плодовете сурови?
2. Месото или жълтъка да предложа първо и кога?

newsm78

# 301
sheherezada, чула съм, че след 6-7 се дават сурови плодоове. Аз освен няколко пъти банан не съм давала. Почнах с пилешко пюре, след 2-3 седмици дадох 1/4 жълтък и сега давам пред ден по около половин жълтък.
m_a_y_a, ти ме разби с тази снимка  Joy Joy Joy Прилича на нашто, но ние сме с памперс. Как научи Гого така?

# 302
 Laughing  Laughing  Laughing
ами викам да успокоя притеснените майчета, че и аз се паникьосах като го видях (в памерса си беше гъстичко, но размазано и не му личеше, но като успяхме да го "приберем" в гърнето и да му видим оригиналната форма се  Shocked )
А пък за научаването - от както яде, различна от кърма храна и когато не е с разстройство, сам си показва, че ще ака - става сериозен и почва да се напъва  hahaha Като го забележа и веднага го събувам и го слагам на гърнето, но все пак минава време и интересното е, че той изчаква да седне и тогава върши работата  Laughing Много е интересен, напъва се докато свърши каквото трябва, а после се обляга и се усмихва облекчено. Но стига толкова, че сигурно има и по-гнусливи читателки в темата, моля ги за извинение, ако съм им досадила  Hug   bouquet

# 303
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте момичета. Гого е захранен вече със зеленчуци,плодове и от време на време му давам и кашичка. Питанките ми са две:
1. Мога ли да предлагам вече плодовете сурови?
2. Месото или жълтъка да предложа първо и кога?

newsm78
Сурови плодове предложих след 7-ми месец и то банан.
Първо въведох месото, но също може да изчакаш ако искаш след 7-ми месец.

# 304
Здравейте,

моят Алекс е на 6м и 20дни. От кога мога да му давам суров банан, не мога да намеря тази информация във форума.

Благодаря

# 305
  • София
Аз давах 2 пъти по малко парченце но спрях,не че е имал проблем ама.....
Иначе от пюре купешки обожава!  Mr. Green

# 306
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Djidju ето кога съм давала аз:
суров намачкан банан -  28.10.2007, 7 месеца 18 дена

Изчакай да навършите 7 месеца. В предишната тема някъде, мисля, че Никки, беше споменала, че не трябва да се прекалява с банана.

# 307
Ами аз скоро давах суров пасиран банан. Харесва му естествено и пита за още. Нямахме проблем, ама се чудя за другите плодове - ябълка, круша и т.н. дали да са сурови вече  Thinking

# 308
m_a_y_a , ние придобиваме тази физиономия докато папка обедното пюренце  Embarassed

# 309
Искам да ви питам може ли да давам сладък картоф? newsm78

# 310
  • София
И аз се включвам с въпросче...
Взех днес едни гранулирани бисквити безглутенови на Плазмон и се чудя дали да давам и с какво да ги мешам и мога ли да замествам хранене newsm78

# 311
Тиквата с кората ли да я варя? Домашна е.

# 312
  • София
Аз я варя без! Peace

# 313
И аз я варя обелена и нарязана Peace

# 314
Момичета имам нужда от спешен съвет Simple SmileТа до сега се хранеше така малкия-в 5 и 9 кърмене(през нощта вече гледам да не го кърмя),в 12ч. зеленчуково пюре или месно пюре(пуешко,заешко) 200 гр.,около 14 ч. кърмене,около 18ч. каша 50 гр.(предимно оризова)+ пюре от ябълка 190 гр., и кърмене в 20.30 ч. .Та въпросите са ми:
1.Понеже отказва от няколко дена сученето в 9ч. сутринта и в 15ч. следобяд(ако въобще иска,суче малко,почти нищо),какво да предлагам в тези часове.До сега съм въвела само пюре от ябълка като плод,защото в момента въвеждам месните.Мога ли преди да въведа всички месни да въвеждам паралелно и друг плод като пюре(примено круша).А мога ли да започна да давам суров банан с АМ(като пюре направен) в 15 ч. newsm78Това при положение,че не е ял друг плод ,освен пюре ябълка,за суров да не говорим.
2.Предлагането ми на каша ориз+пюре ябълка в 17-18 ч. добър вариант ли е,защото той хапва доста ,дори повече от 200 грама понякога,а часът е късен?И преди лягане пак суче доста активно.Да не го прехранвам,защото бях чела от Косе Босе,че смесването на каша с плодове не е много удачно.
3.Всъщност колко хранения трябва да има на ден бебе на 8 месеца?Три кърмения достатъчно ли са,слагам АМ по 1-2л. в кашата от седмица.
Приемам всякакви съвети и критики Laughing

Общи условия

Активация на акаунт