Примерна схема за захранване 4

  • 49 251
  • 583
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 1 531
благодаря ви   bouquet  а овесени ядки с чай вкусно или тъпо е? щото аз никога досега не съм яла самата аз и хич нямам представа как се ядат  Blush а, грейс, как предлагаш да въведа глутена:събирам идеи все още, нали съм страхлива Wink  Blush

херелина,най-добре недей ябълка,ориз,морков - все запичащи  Rolling Eyes  пробвай сини сливи: готово пюре или от накиснати сушени ти пасираш  Peace тиква също е ок за запек, а доколкото знам и броколи - мира обожава май само броколи и не й се отразява запичащо  Peace

# 376
  • Мнения: 11
И аз също исках да попитам за глутена-как и кога го въвеждате newsm78На нас още ни е рано,но предпочитам да съм подготвена...Благодаря предварително

# 377
  • София
  • Мнения: 6 276
Вчера,Райън изяде 90 гр пюре от сушен сливи и пак не ака ooooh!
Какъв е тоя стомах не знам Crossing Arms Rolling Eyes

# 378
  • Мнения: 2 652
ninochka, аз правя нещо като комбинация межу ПЗ и пюрета. Т.е. давам малки парченца варен картоф, морков, тиква, карфиол. Когато седнем на масата, малката винаги много иска от нашата храна и ако не съм подготвена с нещо като за нея, директно й давам малки парченца от нашата манджа. И така няколко дни подред на всяко хранене й давах по 3-4, после по 5-6 трохички хляб. Аз също бях страхлива в началото, но когато се дава малко количество и то непасирана храна (малки парченца), рисковете от алергия са много по-малки. Досега по тази схема е яла и сиренце, и оризчета, месце, боб, хляб - всичко от нашите манджи.

# 379
  • Мнения: 1 449
Ами, когато готвя за нас замразени храни (месо, чушки) винаги размразявам. Затова и с храната за бебето така правя. Мисля, че по този начин се съхраняват по-голяма част от полезните съставки, но е съвсем възможно да бъркам. Поправете ме, ако греша.  Peace


Сборно инфо за размразяването на зеленчуци и месо:

Зеленчуците се слагат директно във вряща, леко подсолена вода – така се запазват витамините и минералите им:
- Достъпът на кислород (т.е. продължителното размразяване) е най-големия враг на някои основни витамини.
- Поради високото съдържание на вода, при замразяването се разрушава структурата на клетките (водата се превръща в лед), оттам – и част от витамините, минералите и пр. Обратният процес на размразяване допринася още повече за това.
- Слагат се в кипяща вода: така се съкращаване времето за термична обработка (с ¼).
- Не се слагат в хладка/студена вода: при вода с температура около 40-50 градуса се активизират ензимите, които окисляват витамините, най-вече водноразтворимия витамин С.
- Слагат се в подсолена вода: добавянето на захар, сол или киселини при термичната обработка на плодовете и зеленчуците пречи на окислението и подпомага запазването на витамините (основно С и А).

Обратно, замразеното месо се размразява бавно, в хладилник, за около 12 часа. При замразяването сокът (в който се съдържат ценни белтъчини, минерали и витамини) излиза извън мускулните влакна. Когато месото се размрази бавно, месото може да поеме обратно сокът.
Ако се сложи замразено във вряща вода, сокът (и ценните вещества в него) преминават директно във водата.

# 380
  • Мнения: 1 449
И аз също исках да попитам за глутена-как и кога го въвеждате newsm78На нас още ни е рано,но предпочитам да съм подготвена...Благодаря предварително

Примерна схема за захранване 2 /линк на 1-ва стр./
Примерна схема за захранване: стр.18-19
Глутен 
Кога и под каква форма въведохте глутена? 
Откога и с какво захранихте с глутен? 
Как се захранва с глутен
и др.

# 381
  • Мнения: 455
Цитат
author=ninochka
благодаря ви   bouquet  а овесени ядки с чай вкусно или тъпо е? щото аз никога досега не съм яла самата аз и хич нямам представа как се ядат  Blush а, грейс, как предлагаш да въведа глутена:събирам идеи все още, нали съм страхлива Wink  Blush.........
Ами овесени ядки с чай не ми звучи добре...А аз съм голям фен на овесените ядки - ям ги във всякакви комбинации и от опит знам, че си подхождат най-добре със мляко (и кисело и прясно).
Така, че ти предлагам да ги свариш във вода и да добавиш малко кърма след това. Ако трябва да бъда честна с АМ сигурно ще е по-вкусно, защото АМ сладни (това по спомени от менюто на голямия ми син). На бебка аз лично не съм и давала АМ (като изключим, че в родилното са и давали през нощта).

# 382
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
  • Мнения: 2 975
Момичета с по-големи дечица от нас- моля дайте идеи за готвени пюрета, ястия. ИМам много рецепти, но искам ако може да ми изброите вие какво готвите. Praynig

# 383
  • Мнения: 527
Момичета,какво ще кажете за детските кухни,от кой месец мога да запиша евентуално малкия,който е захранен на 6 месеца,и още не е ял яйце,глутен,плодове(освен ябълка)?То май докато ги прояде и няма вече да е за детска кухня LaughingДнес ходих на частна педиатърка и тя сто пъти ми повтори да запиша детето на детска кухня,защото в готовите пюрета има консерванти(а в гозбите от детската все едно няма нитрати примерно).И аз вече не знам какво да предприема.И още един въпрос-понеже малкия е с нисък хемоглобин,тя ми каза да му сваря коприва(купена от билкова аптека),и да му дам водата да я пие,а листенцата да ги нарежа на ситно в пюрето.Вие  какво мислите,защото тя е възрастна педиатърка и нейните съвети са все бабини?Благодаря  bouquet

# 384
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
  • Мнения: 2 975
natalii да ти опиша ситуацията за кухнята в Габрово. Млечната е след 6-ти месец. Преходната е след 10-ти. Но аз лично мисля да го запиша след годинката, ние също сме късно захранени. На кухнята кремчетата са с прясно мляко, трябва и глутен да ти е вкаран, че давам кремче с бисквитка.
Относно копривата- нямам мнение. Нашия хемоглобин на 6 месеца беше 109, педито каза, че е ОК.

# 385
  • Мнения: 4 546
благодаря на всички   bouquet май ще пробвам да предложа сливи. днес беше отново потресен от ябълката, въпреки че пак отваряше устата, ама хем зяпа, хем му е гадно като преглъща  Crazy поне един плод да имам въведен като съм ги почнала  Tired

# 386
  • Мнения: 6 467
ninochka ,според мен не е подходящо да се дават сушени плодове на бебенца.Те са за деца над 18 месеца  Peace

deni_k-аз правя всичкито дом пюренца на един принцип.Заленцучите на пара,а месото го варя.И после слагам краве масло,намачквам или пасирам и готово.Понякога добавям по много малко кашкавал или сирене(само в зел пюрета).

Днес ядохем броколи,картофи и пил месо.Сега се сещам още за картоф,морков,сирене и броколи,тиквички и пуешко ,също чушка,картоф и тиквичка.

Дано да съм ти помогнала.  Hug

# 387
  • Мнения: 70
Много ви благодаря, момичета   bouquet Вече ще знам, че зеленчуците не се размразяват   chef

# 388
  • Мнения: 6 467
Момичета,пак да ви попитам-от кога може да се дава топено сирене?

# 389
  • Мнения: 1 900
Незнам за топеното сирене Rolling Eyes Thinking
Аз се чудех дали вече мога да правя пюретата с не толкова гладка консистенция. Досега ги мачках с вилица и после ги прекарвах през цедак, иначе на блендера или с пасатора ми стават по-груби, но сега вече като влезем в 6м. не е ли по-добре малко по едри  да са частиците за да свиква?
Според вас от кога горе долу може да се предлага суров плод, настърган примерно?

Общи условия

Активация на акаунт