МАРТенки сме ний красиви,чакаме бебчета здрави,игриви!

• 11 262
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
За количките: започвам да обмислям варианта да свием една количка от Била, да й сложим едни обиколници, и така да си караме....[/b]
Уникална си  Joy  Joy  Joy

# 256
  • Sf
   Снощи бяхме на гости с още 3 семейства с малки деца и татковците като награбиха мъжа,че слуша майка си и иска всичко да купи аз като съм в болницата-обявиха го за луд.Казаха му,че майка му ще е доволна,но жена му(т.е. аз)ще му стъжни живота ако ми донесе неща,които не са по моя вкус,а живее с мен,не с майка си и е важно аз да съм доволна,така че почваме сериозните покупки и аз доволно и злорадо потривам вече ръце,че я спечелих тази война!

Еее, браво на вашите приятели - страхотни са! В нашата компания са само свободни електрони и понякога направо ми стъжняват живота с реплики от сорта: всички деца са малоумни, що не си взехте котка по-добре и пр.  Crazy

Анина, честит рожден ден. Здраво и хубаво бебче ти пожелавам.   bouquet

Нашият татко май иска да присъства по време на раждането. Аз ще съм щастлива, ако се получи - ще видим док какво ще каже на 30-ти.

# 257
    на луната имало най-много раждания и минавали най-леко и естествено.Другите такива дати са 07.02 и 21.02,
помоли и за датите за март- Мартенки сме все пак  Laughing Laughing

Льо Пингвин, никът ти ми влияе положително- винаги като го прочета и се усмихвам.
аз днес открих начин да манипулирам мъжът си относно покупките. той нали мрази да го мъкна по магазините...имах кратка контракция по пътя към работа и го помолих да отбие колата, докато премине. той се притесни и ме пита дали да кара към родилното. и аз викам- недей, че иначе трябва сам да ходиш да пазаруваш нощници и дамски превръзки, не съм си гласила сака още. и той геройски се съгласи да ме придружи довечера за личните ми покупки.
някоя от вас нагласила ли си е багажът за постъпване в болницата?

# 258
Мерси много за хубавите пожеланя.
Черпя всички мами и бебета със  вкусотия , която имсе хапва. smile3510 eat eat Popcorn

# 259
Честит рожден ден, Анина! Пожелавам ти да родиш лесно едно здраво и хубаво бебче. 

# 260
Първо и аз да честитя рожденния ден на Анина!Второ оспах се и не отидох на лекцията.Ходещите да разправят.Днес мисля да си сменя личния лекар  а после и гинекологаллллда видим как ще стане..........

# 261
Анина, честито!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 262
Привет и от мен мацки!

И аз да се похваля с една покупка Grinning
Купих вчера кошарка-многофункционална и съм безкрайно доволна.

http://dizainbaby.com/bg/adelina.php Laughing

Не съм я взела у дома ,но съм я платила и другия месец накрая ще я сглобим .

Мноооого се изкушавам и за други покупки,но ще изчакам.
Харесах страхотни панталонки ,блузка и жилетка за бебоци в Бенетон,
но се питам как ще го облека в тия дрещки бебко-той ще е като кашкавал....това ме спира до някъде,а искам да е гиздав за изписването newsm78

Мисля да излезна на разходка,че е пекнало едно слънчице... Grinning

Хубав денн-весел и усмихнат на всички Laughing

# 263
  • София
Анина,честит празник-нека мечтите ти се сбъднат и да бъдеш много щастлива!

Дея,на мен за сега друго не са ми дали,но казаха че ако не смогваме с Допегита-ще ми изпишат.Обаче на мен ми казаха по 6 таблетки Допегит,а не 4.За храните-добавям и пикантно.

Janett ,мерси-ще се замислям ,какво правя на тези дати. Hug

Чили,аз също бих се посъветвала и с друг за всеки случай.
Честити покупки на всички. Grinning

# 264
Честит рожден ден,Анина!Желая ти много здраве и добър късмет!  bouquet

# 265
И ОЩЕ НЕЩО ВАЖНО ЗА МАЙЧИНСТВОТО<КОЕТО ОТКРИХ!!!!

Става дума, преди всичко, за промените в КСО които прие НС или 315 дни платено майчинство от които отново 45 дни преди раждането и останалите 270 след това.
 при варианта 135 дни платените осигуровки и обезщетението което в последствие се изплаща бяха почти равни .. докато във варианта 315 дни майчинство за първи път се явява реалната възможност полученото в последствие обезщетение да е по голямо от внесените осигуровки .. или да внесеш 100 ед. .. и да получиш 200ед. напр. това .. чисто математически.

1.   Обезщетението се определя от размера на внесените осиг.вноски .. който не може да надхвърля максималния осиг.доход /1400лв за 2006г./.
2.   Определя се на база среднодневно възнаграждение.
3.   Когато нямаме осигуряване /демек не сме работили/ за база се взима минималния осиг.доход /160лв За 2006г./ или т.нар. минимална работна заплата, което вече не съществува като понятие.
4.   И нещо също много важно чл.6 (4) от текста по горе .. чиито принцип ще онагледя по надолу.

Сега малко примери:
Сигурно някои от Вас са виждали долната таблица .. но все пак да кажеме кое за какво е .. и как се получава .. Крис работи по тр.договор и таблицата изглежда така:

Месец        Бр.тр.         Нет.тр.      дни без       болнич       раб.дни
                   Възнаг.       Възнаг.      Осиг.                           Месец  

01            545.00         413.29           0                  0                 22
02            635.00         474.75           0                  0                 20
03            635.00         474.75           0                  0                 22
04            635.00         474.75           0                  0                 19
05            635.00         474.75           0                  0                 21
06            635.00         474.75           0                  0                 22
ОБЩО:   3720.00      2787.06         0.00            0.00              126

Сега да видиме какво стои зад сухите цифри ... Крис е осигурявана в/у 3720.00 лв. Сумарен осиг.доход ... ако го разделиме на раб.дни или 3720/126= 29.52 лв  среднодневно възнаграздение от което 29.52 * 90% = 26.57 лв би трябвало да бъде дневното ни обезщетение за майчинство... ОБАЧЕ .. тук се проявява чл.6 (4) от Наредбата и ни поставя като максимален размер 2787.06/126 = 22.12 лв .!!! .. и тази сума са умножава по дните в майчинство .... Сега Вие ще кажете .. ама защо .. нали са внесени осиг. в/у 3720.00 лв .. защо да ми се изплаща обезшетение в/у 2787.06 лв .. отговора е .. ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА ГЛЕДА ДА СИ ЗАЩИТИ МАКСИМАЛНО ИНТЕРЕСА И ДА НЕ СЕ “МИНЕ” ДА ПЛАТИ ПОВЕЧЕ … или пак ма бъл.език .. понеже в/у обезщетенията не се дължи данък /ДОД/ ако го нямаше чл.6 (4) от Наредбата ще се получи така .. че лице в болничен или майчинство ще получава по голямо възнаграждение от колкото когато е на работа .. при това няма да му плаща работодателя .. а НОИ .. само си представете какви злоупотреби ще има с болничните.....
..

Дано ви е била полезна информацията,както и на мен Wink

# 266
Момичета, здравейте! Честито на Анина   bouquet , добре дошли на новите мами  Hug Честити покупки на всички Simple Smile Ането - силно те прегръщам за кураж  Hug
МАМИ, МОЛЯ ВИ ДА СТИСКАТЕ ПАЛЦИ НА МОЯ МЪЖ. Снощи отиде да рита мач и скъса ахилесовото сухожилие на десния крак (преди 3 години си е късал на левия ....) Довечера сме на операция - в 20.00 часа го викат в Пирогов. После 2 месеца ще лежи....вкъщи, после раздвижване и ..така Simple Smile Обещал ми е за раждането да ходи - макар и с патериците Simple Smile
 Доста ще ни е трудно сега ...вкъщи, нито аз пълноценно ще мога да го обгрижвам, нито той да ми помага - както досега,, чистене, истории....Но ще се справим, може да не живеем в блясък от чистота, важното е да ми се оправи...любовта  Praynig Praynig
   А за Токуда и др.Димитров - аз вчера бях при него - точно преди Къдричка. Направо ще ви копирам какво писах като отзив в темата за Токуда в Здравния форум, разчитам да ми дадете вашите обективни мнения относно чуденките, които ми изникнаха след срещата ми с него  newsm78  Hug
  Днес бях при Димитров, човечеца е много симпатичен, но ми обясни, че ако искам нормално раждане  - не може да ми гарантира, че ще дойде на 100 %. Виж за секцио - там няма шест-пет.....на линия ще е.....    Така или иначе - посочи ми и 2 серизони прични, че трябва да съм секцио - мери ми таза (много тесен, според думите му, а и дисковата херния, която имам също била причина). Аз исках нормално с епидурална, но при дискова херния - не се знае дали ще се намери анестезиолог, който да се навие да слага упойки.....риска да се увредя много не  е малък.
От друга страна, при секциото не се ли слага пак упойка и пак там??   Късно се сетих да го попитам това ..... следващия път ще го направя (а той каза, че тогава и "окончателно ще решим какъв да е начина на раждане").
Въпроса е до колко мога да вярвам на "тесен таз" и т.н...в смисъл - страхувам се да не спекулира с това, просто защото секциото е по-добре платено. Добре знаем всички, че раждането в БГ го обърнаха на пълна печалбарщина... Ще потърся и втро мнение, иначе др. Димитров прави добро впечатление - определено, сериозен и стегнат (за разлика от Диков)

# 267
Добро утро и от нас!
Анина, честит рожден ден. Пожелавам ти много здраве, любов, а през март и едно малко, сладко бебче!
 newsm59 nbirthday  bigdance2
Славундер,
много е яко писъмцето на бебето. Чак се просълзих. Такава лигла съм станала - ужас.
Днес наистина май трябва да се пазим. Аз се събудих като дроб сърма, та сега мисля да мързелувам. Не че напоследък правя нещо друго Blush
А пловдивските мами кога ще направим една срещичка???

# 268
   Оле,че съм отнесена,ние си имаме рожденничка!Анина,честито-топлина,семеен уют и много щастие!И разбира се прекрасно бебче!
   Поли,това което се е случило е ужасно,дано по-скоро се оправи момчето ти,та да може той да носи бебока на изписването като един горд татко.Ако нямаш кой да ти помага в домакинската работа,може да потърсиш някоя жена,да идва да ти чисти веднъж седмично,аз да си призная така се оправям като има голямо чистене и съм много доволна.

# 269
Анина, честит рожден ден, много здраве, късмет и семейно щастие  bouquet

Поли, искрено ти съчувствам Sad Това е много неприятно, нашият кум сега се възстановява от същото и пак от мач ... но при него беше още по-сериозно, вече 3ти месец е на легло, нервен, тъжен, направо е изперкал ooooh! Много е неприятно, но все пак е малко зло, всичко ще мине добре и ще се оправи, освен това ще има найййй-големия стимул! Стискам ви палци да се справите леко.
охх а за раждането, направо не ми се говори ...  Sad

Общи условия

Активация на акаунт