42ра Американска- снежно Януарска или топло Януарска ;) тема

• 16 350
  • 305
  •   1
Отговори
# 225
Clairette, специалността ти тук е Associate degree in Hospitality Management или Associate in Hotel and Restaurant Management.  Peace
Професията е перспективна, но без тукашно ДОБРО продължение на образованието издигането нагоре е изключително трудно. CIA, Френският кулинарен институт, ICE, както и друго от този калибър са чудесен избор за продължение, зависи какво търсиш, но са първо доста пари, второ някои от тях (CIA) имат кошмарни приемни изпити.  Моят личен съвет, не си губи времето с J, H3 ( за тази също съм подготвяла документи) и студентски бригади. По-добре вземи си кандидатствай в университет, после за студентска виза F1. Най-трудно е откъм подготовка, но ще можеш да останеш 4 години ( ако имаш добър успех и задържиш университета разбира се), ще си си изкарала образованието, което после ще ти намери добра работа, а обикновено универистетите по тези специалности имат 99% успеваемост в това направление, ще си се прехвърлиш легално на Н, пък после си се жени ако искаш Simple Smile Успех! Peace

Аз вече не смея да се оплаквам дори, днеска се тръшнах и аз и направо не знам как ще се оправям.  Rolling Eyes Джена, не е от къщата, просто батко и мъкне бацили от училище, а тя няма време да се възстанови от болестите, щото са една след друга. За капак съм обещала утре да гледам на една приятелка хлапето, че има час за лекар и няма на кой да го остави и тя и нейното хлапе е на антибиотици също, пък аз съм с бъбречна криза   #Crazy  Само хвърча като финикиец, ей в такива моменти ми се иска да можеше майка ми да дойде за половин час поне  Cry Много е гадно да няма кой да ти удари едно рамо, ама справяли сме се, пак ще се справим. Мъжа ми и той вече упойки не го държат, пие болкоуспокояващи ама не е добре работата, всеки ден на превръзки го карам.  Sad

Биз, аз не съм чела тези дето пишеш, но препоръчвам  Raising a spirited child и Without siblings rivalry с две ръце! Аз четох доста д-р Спок, но не съм е ръководила сляпо. Повечко четох в Интернет, повече си съставях мои си теории за отглеждането Simple Smile

По ГПС отдавна въздишаме, да видим кога ще се обзаведем Simple Smile

# 226
Tandoori,  дано бързо да оздравявате Praynig
Бенсон ти с тази каска ме уплаши. Плами като го преглаждаха преди 5 месеца се чудеха дали е добре оформена главата и казаха, че ще се оправи от само себе си. Да ама не, така, че когато ходим на 18 за ваксина ще питам и за това. Аз въобще не знаех , че има и такава опция  newsm78
Аз освен да се похваля , че ми откриха супер висок пулс и сега си пия хапчетата, за друго не се сещам . Една сутрин просто си осъмнах в Спешна помощ с пулс 130 и доста хора около мен, а аз и името си не мога да кажа.
GPS- ние имаме Гармин, супер ми е а и има около 7 милиона точки  #Crazy
Добре дошли на всички  bouquet

# 227
С малко закъснение и ние да честитим на Антъни първата свещичка  bouquet! Да е жив и здрав и все така чаровен!

Тандури, дано скоро се оправят нещата при вас, незнам как издържаш на такова напрежение Hug

Много нови момичета последните дни, да сте ни добре дошли!

Я кажете, като сте отворили дума за GPS-и, някой знае ли ако са купени от тук дали работят в БГ? Ние най-накрая по КОледа се сдобихме ( даже с два). Това за хора като мен е супер нещо. Аз до ден днешен на ново място извън града да ме убиеш сама не отивам. По-голям човек без ориентация от мен няма. Ама с това ти ми чудо вече не ме е шубе, направих му сефтето, голям кеф беше Mr. Green.

Момичето дето пита за не бракуваното семейство и зелената карта ( съжалявам ама не помня ника). Аз знам за няколко случаи, в които е сключен брак след като единия е получил зелената карта и не са имали проблем. Те пък като са и с детенце хич не би трябвало да се притесняват. Важното е както каза Тандури тази работа да стане преди да се почне подготовката с док. по интервюто.

# 228
Мерси, момичета!
Знам, че не е кой знае какъв проблем, но беше като капак вчера наред с куп други нeща...и нещо не издържах... Blush

МVK, непременно питай. Видях, че имат офис в Charlotte, NC. Консултацията е безплатна, но първо педито.
В нашия случай май  не може от самосебе си, едната част на лицето е шифтед напред, не се забелязва, но жената като измери вчера разстоянието видях разликата.
Бързо се възстановявай  bouquet

# 229
Някой питаше за омъжване след слечелване на зелена карта[/b]. Важното е дали момичето е влезнало вече в САЩ за първи път с този статут. Ако не е, да се обади на консулството, за да каже, че и е сменен семейния статус и да пита как да кандидатства за мъжа си. Трябва и да е преди края на фискалната година - 30ти Септ, за да има още визи.

Благодаря на всички момичета, които се включиха с информация  Hug
Аз попитах дали е възможно да заминат заедно мои приятели, които имат бебе, но не са женени към този момент, а тя спечели зелената карта. Девойката не е минала интервюто, което дава отговор на въпроса, че имат шанс заедно.

Живи и здрави!
Благодаря ви още веднъж и хубав ден на всички   bouquet

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 22:46 от Cantariny

# 230
Benson 10 благодаря много   bouquet Hug
Мiss Z мисля , че GPS стават и за БГ, но трябва да се купи карта и то цената става една ooooh!. Баща ми си купи от БГ GPS , т.к като изчислихме че ако го купим от тук, изпратим и сложим карта ще стана доста скъпичък, ама това беше през лятото. А оттогава насам цените много паднаха на GPS
Cantariny имат шанс и то доста голям. съпругът ми спечели залена карта преди 3 години, не бяхме женени тогава, бракувах ме се буквално за 1 месец / не съжеляваме за това/. На  интервюто се явихме двамата, мойте документи ги попълнихме в посолството. За моята виза чаках 2 седмици повече, ама я получих
Плами си има ходещи крачета newsm68 newsm44 преди 1 минута излина целих хол, около 5 метра

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 18:10 от MVK

# 231
Иначе за К-3 (предполагам това имаш предвид) не трябва ли той да е гражданин  newsm78?

Мне, H-3 имам предвид.

МВК, честити ви ходещи крачета   bouquet

Мерси на всички за ГПС мненията   bouquet. За нас не съм се замисляла, първо, защото на пенинсулата има точно 2 магистрали, второ, защото имам мъж - агент на недвижими имоти и знае всички улици, безистени и alleys в радиус 50 мили сигурно. А и покрай ААА-мембършипа имаме 1300 карти сигурно. Но си мисля, че на брат ми ще му е полезно, а и той си пада по подобни гъзарийки  bowuu.

миз, умрях от смях с твоето описание на кака ви  Joy.

Tandoori, като написа CIA в първия момент реших, че имаш предвид ЦРУ  #Crazy. Ох, да се оправят и Ели, и татко й, и ти, и Калин и изобщо  Hug

Cathariny, в all.bg има форум за зелена карта. Струва ми се, че там има доста хора, които разбират от тези неща, та твоята приятелка да пита и там (ако вече не е).

Аз отсега знам ние кога ще спечелим зелена карта от лотарията - като ни стане current priority date-a за employment-based  Mr. Green

# 232

Аз отсега знам ние кога ще спечелим зелена карта от лотарията - като ни стане current priority date-a за employment-based  Mr. Green

И аз така бях сигурна, че ще спечелим от лотарията тъкмо на финала на процедурата, но пак не спечелихме. Щеше да е хубав повод да се науча да псувам.  Grinning

# 233
Най-сетне се ориентирах как да кача снимка на моето бебче, за сега само една, че много ми се спи:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=213091

# 234
MVK, честито ви ходещи крачета. Само напред и без много падания! А тези карти имаш ли представа колко струват в БГ? Защото на скапания долар сега от тук може би да е по--добре да се купи ДжиПиЕс-а, ние по Коледа много ефтино ги взехме. А казваш цените им там доста са паднали, любопитно ми е колко, ако знаеш?

# 235
Juturna, GPS-а е чудно устройство, особено за хора, които повече пътуват, или карат в тежък трафик. На мен Germin ми харесва повече от Магелан, по-добре предава като че ли, и са му по-точни картите.

МисЗ, може да се ползва в Европа, проблема е, че трябва да се супят допълнителни карти, които са доста скъпи. Другият проблем е, че картите в Европа, и особено в България не са подробни, и смисъла от употребата се губи.

Атти, вярно, че бебетата се променят с часове, сама ще видиш с малкия. Много сладко бебче, още снимки да качиш.  Simple Smile Как са при вас нещата, спите ли, ядете ли, свиквате ли едни с други?
За ваксините, общо са пет. Едната е комбинирана (т.е. три ваксини в една), и още две. Биха ги в крачетата, по една във всяко, а третата беше капки в устата. Вдигна температура почти веднага и днес още я поддържа, та пие Тайленол, и не спа добре през нощта.  

MVK, честити ходещи крачета. Пет метра не са малко!  Simple Smile

Иве, аз явно от Марс падам, защото за първи път чувам за такава процедура. Жалко, че се налага. От друга страна, както каза Анет, не е истински проблем, а повече козметичен. За парите не се ядосвай. Тъкмо ги нагодиш, и то изскочи нещо непредвидено, поне при нас е така. Май вчера не ти е бил лесен деня, не един и два проблема.. Има такива дни, добре, че минават.  За работата на мъжа ти, често такива проблеми водят до хубави неща, по-бързо развитие в работата, по-добри условия или нови възможности. Опитай се да гледаш оптимистично, нещата ще се изяснят. Важното е да сте здрави, всичко останало се преживява.

Тандури, нямам думи, с тия болести у вас, нещо страшно е. То не беше едно, та второ, та трето... Стискам палци бързо да се оправяте.

Бистре, мерси за линка, ще погледна.

# 236
Аз за първи път пиша тук, но реших да се посъветвам с вас, вместо да отварям нова тема.

Ще пътуваме за България със синът ми скоро. Имаме един престой от три часа в Франкфурт. Досега винаги е бил в количка и ми беше удобно, че не тичах след него по летищата, но сега нямаме количка. Изхвърлих старата, защото не я ползвахме вече, а изобщо не съобразих, че може да ми потрябва пак. Та всъщност въпроса ми е да купувам ли някаква евтина, колкото да издържи за пътуването или смятате, че няма да има нужда. Вие как процедирате?
Синът ми е на почти 3г.

# 237
  • Чикаго / София
baumy според мен количка не ти трябва. Моята малка дъщеря е на 2г5м. преди два месеца пътувахме Бг. САЩ и го изкара без проблеми, колика въобще не ни потрябва. Другата седмица ще пътува пак само яе САЩ-БГ - количка няма да носят. То ние и нямаме де.

Момичета да ви питам, че в соматохата чак сега се сетих! Нужно ли е да се прави нещо, декларация ли или нещо подобно, от мен, че съпруга ми ще пътува сам с децата сега и после на връщане! Ако е нужно казвайте по спешност как и къде се прави, че във вторник летят.

Мерси на всички за подкрепата. Знам, че е за добро, ама....

# 238
Irka, по закон мъжа ти трябва да има нотариално заверено пълномощно от теб, за да напусне България с децата. Вероятно подобно нещо важи и в обратната посока, т.е. от САЩ към България. Не винаги го искат на паспортен контрол, но е възможно и да го искат. Имам позната, която пренесе детето на наши приятели от САЩ до България без никъде да са й искали пълномощно (въпреки, че тя го има). Същевременно с това на наша приятелка всеки път й искат на българската граница, когато пътува сама с детето в чужбина.
Та, моят съвет е да направите, макар че може и да не дотрябва.

# 239
Бауми, има колички по 12 долара от тези дето са само с платче и са много леки, съветвам те да вземеш една такава. Може да ви се наложи чакане, какво го правиш детето? На ръце? Аз имах 4 часа закъснял полет, Калин спа в количката, нищо че беше на 3 г.  Peace

Ирка, ако децата са с БГ гражданство задължително ти трябва декларация, за да може после да излетят от БГ. Вие май в Чикаго бяхте, може би мамите ще те посъветват къде има БГ нотариус, аз съм правила само в БГ и идея нямам, но ако е на английски да не вземат да ви искат пък апостил, щото той е с много чакане.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт