МНОГОДЕТНИ МАМИ 31

• 17 125
  • 316
  •   1
Отговори
# 105
ЧЕСТИТО на рожденниците днес- Мартин на Рениса,Алекс на Алекса и Борис на Естрелла и на патерица на Яна на секси мама!!! Да са живи и здрави дечицата и мнооооого да слушкат майките си ,за да може те честичко да пишат  тук!
Нелето, направо ми напълни душата тази твоя красавица Heart EyesМного приятно бях изненадана от условията за живот които предлага Разлог.Радвам се за всички твои съграждани и желая все да е така.До сега бях чувала само подобни думи за Севлиево ,но вече знаем че там пък данъчните са гадюхи...Юле Hugфотошопа много ме разсмя Joy Joy Joy,но дали и Галин?????????А данъчните оздравяха ли????????
Цоци, spoko
Цитат
На мен ми е криво...че пак се разминахме с веселата част...брат ми и семейството му не успаха да дойдат...сега пак ни де разминава на косъм уикенда само с Лъчо....

Цитат
В Седмичният Труд днес има моя рецепта......при кулинарната рубрика!
smile3501  chef
КаНиМа за такова чудо даже и не съм чувала и не ми се е случвало ....Ще чакам да пишеш какво казват докторите.
Раде,благодаря за поздрава от Наталия.Дано при нея всичко да е ок.
И ние се разписваме при болните. София със симптоми на грип- за сега само редуваме Нурофен с Калпол+ и сироп за кашлица. А малките госпожици кашлят.Аз до края на месеца съм в отпуска но може и от март да съм в безсрочна.Говори се че според новоизбраните общинари ,  ансамбъла в който работя има нужда от чистка,т. е. смяна на ръководството и намаляване на състава.Предполагам че съкращението ще започне от половините бройки - на каквато съм и аз в момента ,макар че съм титуляр на цяла...Може и до конкурс да се стигне и макар че имам нужното образование за разлика от повечето си колежки ,имайки предвид шуробадженащината тук ,пак имам опасения за работното си место SadА и как ли ще гледа евентуалното ново ръководство на една многодетна майка (и то с толкова малки деца)???????????????Такива са ми мислите и тревогите напоследък мили дружки....
Е и една хубава новина -От днес имаме работещ татко.Болничните на Венко свършиха и той отиде да си командва войниците, ние се отървахме от равнис и мирно Joy Joy Joy(шегичка)
Лек и спорен ден ви желаяна всички Hug

# 106
Ами вие, многодетните мами, сте най-позитивните същества в целия форум на Бг-мамма!!! И да ви открия чак сега - направо ми топлите душата!!!

КаНиМа, Яна също имаше подобни обриви, близо пет месеца я къпах само с вода, без никакви сапуни, ползвах само прах СаноМаксима за бебета, мажех я само с А-Дерма Емолиент крем, но прилагах и Адвантан, предписан от дерматолог. То е ясно, че доктора ще каже какво е, но до срещата с него ней-добре е да не ползваш никакви сапуни, омекотители, шампоани и т.н. по кожата и дрешките...

За носията на Яна - всичко е правено! Първо, наши си са крайчето (така се казва кърпата на главата с асприте), кошулата (т.е. нощницата) и цървулките, от истинска кожа, купени в Гоце Делчев. Всичко това ни осигури нашата батнаа (така казваме на старата кума, майката на нашия кум), която сама е навезла нощницата и е направила кърпата. Прескутникът (т.е. престилката) и фустана са правени в Разлог, като да ви кажа честно, фустанчето изглежда много лесно направено и е ушито така, че може да се удължава и разширява и да се ползва по не още 5 години. Много хитро!

За Разлог - винаги съм си мислела, че няма да живея тук. Нещата бяха коренно различни преди 5 години. Но покрай развитието на Банско, тук всичко върза и цъфна. В самия град единствените промени са тези, че почти всички  къщи в града са ремонтирани (подмемена дограма, изолация, цветове). Всички хора имат работа. Безработни са само единици тийнейджъри-лентяи, братя и сестри роми (не всички, обаче), обичайно мързеливите и онези "специалисти", за които никога не може да се намери подходящата за "квалификацията" им работа. Аз лично си отворих Агенция за административни, посреднически, преводачески и технически услуги, защото с децата преценявам, че трудно ще спазвам работно време Simple Smile а и сега продължавам да работя от къщи. Ама вие много ми харесвате и предпочитам да ви пиша, та работата ми не спори тези дни  Joy

Разлог няма да прилича на Банско - там наистина настъпи някакъв пълен хаос. Сега се бъзикаме, че банскалии ще дойдат да живеят в Разлог - нещо, за което ако се е продумало някога, ще да е настъпила война!  Laughing Обаче сега е нещо съвсем нормално, защото всичко в Банско е поскъпнало. А хотелите при нас са около Разлог - като Катарино Спа - най-добрата според мен инвестиция до момента.  За раждането - болницата е значително по-чиста и приветлива от Майчин дом (предишният ми опит), "избрах" си да родя късно вечерта, със система, защото бяха вече започнали леки болки и докторката ми каза: или няма да спиш цяла нощ от вълнение и тези болки и ще родиш на сутринта, или ще те включа на система и след два часа си готова. Казах си - утре ще има много навалица, дай сега, че е по-спокойно в отделението. Включиха ме в 22.30, а Яна проплака в 00.35 - какво повече да ви кажа!  Heart Eyes

Идвайте!    bouquet    (Ох, много дълго стана  Embarassed

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 16:19 от neleto

# 107
Пешеходке, "чаушче" е малък "чауш", което пък значи "кукер" - тук обикновено са с дълги кози кожи, ама с много дълъг косъм  Simple Smile, 5-6 "звонци" и високи качулки, също направени от кожи.
Наслуки, абе я ти кажи за разложките ниви? Как се спи там? Защо се спи там? Че е било романтично, не се съмнявам, ама нещо местоположението ме съмнява...  Joy Аз лично не бих спала там  Joy

# 108
  • През девет земи в десета
Здравейте от нас,Цветето е много по-добре,вече няма температура и спря да повръща след пристъпите,остана да се пребориме с кашлицата Simple Smile

Нелето,наистина е така и както казва моя мъж,многодетните родители са много по-широко скроени,а твоята Яна е голяма чаровница Hug След всичко,което прочетох за Разлог сега навивам мъж ми ако детето е по-добре, в неделя да се разходиме и да видиме Peace

Юле,отива му на мъжа ти,а той какво мисли по въпроса hahaha

Канима,да има такава алергия,дъщеря ми/голямата/ доста често получава такива петна след къпане,може да е заради хлорирането на водата,откакто купихме къщата,където водата е от собствен водоизточник няма проблеми PeaceНо при вас може да е скрита хранителна алергия или от препаратите с които переш newsm78

Тъщичке,бързо да се оправят сладуранките,а що се отнася до шуробаджанащината,която се шири навсякъде,нямам думи,затова сме на този хал Crossing Arms

Отивам да погледна пак снимките на Габи,направо ми пълнят душата,показах ги на мъжа ми,а той милия нали все се занимава с това парно каза,че е крайно време да се ориентираме към местности с по-топъл климат Mr. Green

Забравих Wink Честито на всички празнуващи,да са живи и здрави и големи да порастнат!!! Party

# 109
На Пловдивския фронт нищо ново...(гледам поне радеток се е разписала)
Но пък тук какви новини, какви снимки...
Да е жив и здрав малкия юнак Калин!
Честити краченца на малката Пешеходка! Мама омеси ли ти питка, а? Къде проходи детето? Питам, щото според свекърва ми, ако детето проходи в чужда къща, стопаните трябва да му купят обущенца.
Нелето, прекрасно детенце! Напомни за онази народна песен за чудно красивата девойка дето Слънцето я откраднало за невеста. Изобщо от хубава Яна и Калин Орела ми стана едно хубаво и гордо, от това "какви е деца раждала, ражда и днеска българска майка юнашка", както е казал Поета.
ГабиС, какво стана със синчето и компютрите? И аз да те похваля - страхотно място и страхотни снимки. Гледам снимките на всички тук и ви се дивя - ние с моя мъж сме големи трътки и никъде не пътуваме - едва до едно море се дотътряме, и то заради децата.
Мимоза Глухарчева, една позната разправяше, че понеже не може да си отреже главата си реже косата. Смяната на ника ти има ли нещо общо с подобно състояние или е просто дамски каприз?
Кабо Алма, съжалявам, че не съм те гледала. Съдържанието на учебниците е въпрос, който ме вълнува и би ми било интересно да чуя мислите ти по него. Учебника по литература миналата година ( в V клас) беше написан на много висок стил и на моменти за мен беше мистерия какво е искал да каже автора (нали съм научена все това да търся Laughing) После се чудим откъде идват бисерите в работите на децата. Тазгодишния учебник е на друго издателство и съответно на други автори и ми се струва по-човешки (или вече съм обръгнала)
Цоцоланке, хич не ги слушай тези дето ти разправят, че близнаци се правят на спокойствие - нищо подобно  - стрес трябва. Ние живяхме около 4 години на квартира. След много перипетии си купихмe сегашното жилище и точно тогава хазяинът ни вдигна за пореден път наема (в пъти повече). Решихме, докато си стегнeм апартамента, да живеем при мама. Преместихме се - на 40 кв.м. - мама, тате, баба (Бог да я прости), аз, мъж ми и детето. И понеже вече бяхме почнали опитите за второ дете, независимо от условията, отказване няма. Според мъжът ми в условия на стрес и уплах (той казва - на тебе майка, на мене тъща все пак) кой к`вото можал направил - аз повече яйцеклетки, той повече материал... Гледам майка ти е у вас - условията са подходящи демек Mr. Green - дерзайте!... Всъщност винаги съм искала поне 3 деца и добре, че дойдоха наведнъж, че да бременея не ми е силна страна.
Пиги, радвам се, че детенце се оправя.
Приключвам, че трябва да прибирам малките от училище.
Болните дечица да оздравяват! Довиждане и лек остатък от деня!

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 17:41 от Блещулка

# 110
Добре че сте вие да ми оправите настроението! newsm51
В работата едно такова - тъпо smile3515 smile3507, дребни началници се правят на големи шефове, клюки бременна ли съм (на мен не ми се разказва на цялата служба защо искам 4-то дете и не съм уведомила никой, освен прекия си началник), Герганка сутринта за пореден път ми прави фасони - не ще да стане навреме, Боян закъснява за училище заради нея, та я наказах - никакъв компютър и телевизор, докато не започне да става първа сутрин. Кофти ми е, понеже това ми се струва неизпълнимо, никой не може да стане преди Аля - скача в секундата щом ме усети на по-малко от метър от себе си, а Гери си е по-поспалива, ама догодина ще трябва да става рано за училище, та по-добре отсега да свиква...

Нелето, историята за разложките ниви е отпреди 10-на години. Пътувахме с мъжа ми (още не ми беше и гадже дори) на стоп от Доспат към Кресна и замръкнахме още някъде в дефилето на Места, но се добрахме по тъмно до отбивката за Разлог. Там ни омръзна да стопираме и просто си легнахме в близката нива, под пътя. Бяхме ходили из Родопите, екипирани с топли чували и шалтета, та от студената нощ усетихме само романтиката - звезди, небе, свеж въздух. На сутринта се събудихме по изгрев още, но като видяхме че чувалите ни са заскрежени от слана, блажено си отспахме докъм 9ч. После постопирахме в околността, походихме почти до Предела и отпътувахме към кресненското ханче. Нищо особено, ама понеже беше с любимия ми е прекрасен спомен.

# 111
  • Пловдив
Габи - скоро не си писала нищо за децата си - какво става с колегата?
Тъщичке - радвам се че твойто мъжле най-после е добре - че звучеше сериозно, а за службата - да се надяваме че имат мозък и няма да почнат от тебе!
Всички болни да оздравяват!!!!!!!
Пиги, радвам се че се оправяте!!!
Глухарчева ми трябваше малко време за да я позная - но все пак не са много майките със счупени ръце в зимни курорти в темата - така че - успях да я разконспирирам  Shocked
Наслуки - не им се впрягай на колегите!!!

# 112
Здравейте от мен отново!
Аз два дни не съм влизала и четири страници имам за четене - не мога да ви смогна....
Пешеходке,честити Ви крачета - към много успехи да Ви заведат! Hug
Нелето,малката е страхотна и с тази носия...  Heart Eyes
Честито бебче в семейството на Неви,много Здраве и успехи в живота му да има!
Честити рожденници - изтървала съм вече много....Но от сърце желая на всички Здраве,Щастие,Любов и Късмет в живота им!  bouquet
Аз днес свърших работа сравнително рано и тази вечер ще обърна повече внимание на децата,че ми е едно мъчно за тях..А като прочетох хубавия дълъг пост на Цоци и съвсем ми докривя,че не им давам достатъчно внимание.Това за индивидуалното време към всяко дете го бях чела в една книга и аз го "практикувам",но напоследък все по-рядко...
Ани,да ти кажа честно,много ми хареса съвета ти - много точно казано! Peace
Ставам да си видя децата.  Hugза всички ви!  bouquet

# 113
  • София
Джули, много хубав колаж се е получил!

Bobi2mama , вярно че и татковците са си дечица. Трябва им гушкане. А мъжете на многодетните, май много ги гушкаме. То се вижда!

КаНиМа, Елица ми е с такива проблеми. Аз я мия с почистващия крем на Мустела стелатопия. След това мажа със Линолафет. Много добър ефект има. Само че причината при нас миналата година беше кравето мляко, а сега се оказаха цитрусовите плодове. При вас не знам какво е.

neleto, за председател става въпрос ( аз не се сетих точно каква беше титлата) Ще ти пиша на лични подробности. Така както е тръгнало май ще правим нов квартал в Разлог. Или поне една среща можем да спретнем, например на пролет.

Наслуки, голяма авантюрстка си била! Аз не бих спала на открито. Ами животни някакви ако бяха дошли?! Shocked

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 20:31 от Вълшебна

# 114
Хе-хе, какви сладкодумни мами са се заселили тук... Личи си кой разказва призказки отново и отново, за всяко следващо дете отначало...

Наслуки, от една кръвна група сме.  Hug Спалните чували и раниците ни бяха като зарастнали на гърба... едно време... Ама с караваната се разглезихме... Embarassed

# 115
Благодаря на МамаЦоцоланка, на Кабо Алма, на Пешеходката, на Наслуки, Марги-М, Пиги и най-вече на Вълшебна и Нелето за отговорите за алергичните петна на Марги.  bouquet

Аз също мисля,че алергията е по-скоро провокирана от нещо и се засилва при досег с вода.

Марги е алергична към белтъка на кравето мляко - установихме го още първите дни след като се прибрахме от болницата у дома. Затова й много настоятелно спазвах стриктна диета и я хранех на принципа на "изключителното кърмене" до шестия месец newsm10. До Нова година беше изцяло само на кърма, а другите й хранения (захранващите работи) бяха приготвяни вкъщи пюрета - без мляко, масло и т.н.

Но мако преди Нова година ми беше разранила едната гърда и се наложи да не я кърмя от нея докато ми заздравее раната (то беше гной, кръв... абе знаете, гадости) smile3518. Та оттова ми и намаля кърмата. Тя си хапва нощно време и когато не можех да й задоволявам гладното стомахче, а замразената кърма във фризера приключи, й купих Фризопеп (адаптирано мляко за алергични към БКМ деца). Малко след като започнах да й го давам се разболях от ангина и ми изписаха антибиотик Sad. На втория ден от пиенето на антибиотика (паралелно няколко дни от началото на даване на сухо мляко) започнаха да й излизат тези петна. Антибиотика го спрях, но петната продължават. Вероятно, както Вълшебна спомена, нашата алергиея към БКМ от чревна ((болки и спазми в червата и образуване на газове се е изменила в кожна...

Утре ще ходим на лекар (педиатър), но тя явно си е за гастрото, което ни наблюдава заради алергията към БМК... Там обаче ще се доребидм чак другата седмица...

Засега възприемам съветите ви за миене с минерална вода, без сапун, сменям праха за пране Бебе с посочения от Нелето (апропо откъде да го купя - не съм го чувала). Ако не го открия, мисля да взема на Персил за бебета, излежда ми надежден. newsm78 Имам Линола Фет, ще я мажа с него.

Още веднъж Благодаря ви, момичета  bouquet

Отива да лягам, че миналата нощ така се случи, че спах на два пъти по два часа  Sad... и съм пълно ГРОГИ...

Целувки

# 116
Да, класирах се и аз най после!
Здравейте на всички!
Пиги, намери ли таблетките?
Тъща, честит оздравял мъж! Стискаме ти палци за работата, а момите да се оправят бързо!
Раде, на 8 години е мекерето, ако до две години не измислят хапче против пубертет - ще се гръмна!
Неле, имам снимки, ама не съм на моя комп... По скоро изглеждаше като мъжкия вариант на вашия костюм, ама на ръкавите имаше нещо като нокти и звънци...
Ох, за Наталка - все забравям да пиша, аз знам от доста време... да я поздравите които се чувате! Дано и е на късмет Чехия... С децата ли е?
Не съм месила питка, щото след демонстрацията се върнахме на пълзящо-водещия режим и новото умение се практикува в много краен случай- когато разстоянието е такова, че не си струва да седнеш и да допълзиш до точка Б... Ще почакам по сериозни изяви!

КаНиМа, Сано Максима има в домашните потреби и прахове, ама май е само по поръчка щото е доста скъп. Ако във вашия квартал няма - ще ти поръчам тук и ще видим как да ти го дам...

Мами имам едно питане - не проявявате ли интерес към клуба? Няма нови членове, няма нови присъствия... Членския внос ли е висок? Какво ли  newsm78? Кажете ако нещо трябва да се коригира... Поне се включвайте със съвети и предложения в другата тема. В  newsm78райна сметка, нали за нас е ...

И последно - Албенчето е много скромна и не казва... Търси се бебешко легло за едно многодетно семейство - има ли някой излишно и ненужно такова? Бебето се чака всеки момент, ако можем с нещо да помогнем... Албенче, направи списък с нужните неща - за леглото писах и в отчетната ни тема...

Канима, сано максима се продава в магазините за перилни препарати, но в повечето - само с поръчка, щото е скъпичък, ако не го намериш - казвай, ще ти поръчам от нашия магазин!

# 117
КаНиМа в къщи перем напоследък със Сано Максима, намираме го на пазара Димитър Петков. Не е чак толкова скъп - 8-10лв пакета, а се слага по много малко и стига за доста време. Мога да ти взема, ако не ти е удобно да ходиш до там. Има няколко вида, освен Бебе и Био ми се струва подходящ за вас.

# 118
момичета влизам да ви поздравя специално от Цоци.Заминават с Лъчо на Предела за уйкенда.Тя няма нет
Лек ден и от мен

# 119
  • През девет земи в десета
 Hug Добро утро!!!

Канима писах ти на лични за праха,но наистина ако искаш мога да ти взема от борсата,само че как ще ти го дам newsm78

Пешеходке,намерихме,днес получих колета от Лилибон и отново едно голямо благодаря за вниманието и бързата реакция Heart Eyes  bouquet
Аз също не съм правила на Цвети питка за прощъпулник Embarassed,лятото всички познати бяха на почивка,после ние отидохме на Бяла и стояхме цял месец там,сега пък е студено,ще я отложим за пролетта Wink
А що се отнася до клуба,проявявам Hug,но чакам да оздравееме най-накрая Peace Отивам да чета и другата тема Peace
А срещата я пропуснахме Sad ,много ме е яд!!!!

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 11:36 от Пиги®

Общи условия

Активация на акаунт