Люта зима вън вилнее,МАРТЕНЧЕ на топло,през прозореца се смее!

• 12 106
  • 285
  •   1
Отговори
# 15
Тася при положение,4е кърмиш е нормално да хапва по малко,въпреки 4е на мен ми се вижда нормално коли4ество.
Ели и при вас ми се вижда нормално при положение,4е е моми4енце,според мен не я преследвай с храна,а просто и оставяй неща за ядене и тя като иска ще отива и ще си взема.
Тук искам да отбележа,4е Дани в злоядите си периоди яде следното:сутрин един йогурт,обяда го отказва,следобяд бисквити и мляко и ве4ерята също я отказва,най много да изяде един банан.
Мики според мен е ял нещо,което не му е понесло,стискам палци бързо да се оправя Praynig
дани пък от 5 дена въобще не спи на обяд,но за сметка на това ве4ер си ляга по рано към 22 4аса.А снощи ме изуми като спа 8 4аса без прекъсване не ми се беше слу4вало от лятото.Взех да се 4удя оба4е дали е нормално на тази възраст да не се спи през деня newsm78,ина4е нощем спи по 11 4аса.

# 16
Привет милички! Hug

За заспиването и аз да се оплача,че лягаме и на обяд и вечер с триста зора...... ooooh!Нещо два дни се скъсва да реве вечер  #Crazy сигурно е от зъб  Rolling Eyes
Иначе Юджи си похапва доста добре чак се чудя къде го побира  Joy Неиска да пие вода,обаче  Rolling Eyes иначе със сок може да се налива до безкрай  Whistling
Мики,дано да не е вирус и се оправи бързо милото! Hug

# 17
Ели ,аз съм го писала и друг път този случай и се извинявам че се повтарям ,но ако не си го чела може да опиташ. Приятелка на майка ми си осинови дете на 3 годинки беше и положението с храненето беше трагично, страшно злояда беше . Заведоха я с майка ми при Лидия Ковачева и тя беше казала да не и дават и да не и предлагат абсолютно нищо и единственото което да правят е на масата да има различни плодове които да седят там непрекъснато. Та първия ден това дете залък не сложи в устата си просто нищичко, втория към обяд си е взела зрънце грозде и това е било за целия ден, на третия е изяла сутринта една ябълка и вечерта още около 10-20 зърна грозде и на 4-тия ден за закуска сама си пойскала филия и от тогава започна това дете едно ядене немога да ви опиша ,порастнала ми е пред очите и винаги ме е изумявала как добре хапва , сега е на 21 години вече ама и добър метаболизъм явно има защото изглежда много добре .

# 18
Аз Алекс незнам колко кг. е /ще взема да го премеря като се събуди/ ама като гледам колко е жизнен и пъргав мисля ,че няма проблем колкото хапва явно му е достатъчно . А между другото напоследък за следобедна закуска иска да яде само сух хляб изяжда около 2 филий и съответно вечерята ну е 2-3 залъка  Crazy

А с гърнето е цирк голям ,в градината ги учат и той е много ентусиазиран и всяка вечер сам си го взима сяда седи на него по 15 мин. и никога не върши нищо. Онзи ден вече ми писна да се размотава гол и му казах или да пишка или го обувам веднага . След 2 минути обръщам се и гледам пишнал точно една капчица клекнал до гърнето и с пръст я размазва вътре  ooooh! явно още не зацепва за какво става въпрос  Tired

# 19
  • In the jungle out there..
Привет мацки Hug
Лелееее, цяла тема съм изпуснала Crazy
Мики, вирус е, без Т! Никола го изкара миналата седмица. 5 дни продължи, дано при вас да е по-кратко Praynig Никола повърна общо 3 пъти за тия 5 дни, но затова пък колко дрисканееее ooooh! Ентерола нямаше никакъв ефект, а и педито потвърди че не действа на този вирус. Изписа ни Хидрасек. За повръщането Натриев Цитрат, ако Деган-а не помогне. Безвреден е и ако детето повръща много се дава през 20 минути, а не както пише на опаковката 3-4 пъти на ден Peace Никола не хапна нищо докато беше болен и педито категорично забрани да го тъпчем. С триста зора хапваше малко лечебна хумана и някоя друга солета. Стискам палци бързо да се оправя Алекс Praynig

Мила, първо, Честит Рожден Ден, на патерици! Пожелавам ти много здраве и любов!
Никола е доста лаком (когато не е болен). Примерно меню:
8.00 - банан, за да не пищи докато му правя закуска
8.30-9.00 - Овесени ядки с масло и сирене (около 300гр)
10.00-10.30 - фреш от цитруси
12.30-13.00 - обяд от детската кухня, супа +второ (около 400гр.)
17.00-17.30 - десерта от кухнята+плод(около 300гр.)
20.30-21.00 - каквото ние ядем или ако не е подходящо, кисело мляко с бисквити (около 300гр)

С гърнето никакъв успех Rolling Eyes Като го сложа, точно след половин минута е скочил...Наистина насила не става newsm78

Зъбите мием с четка Аквафреш и паста Ненедент. Първо търкам аз, после му давам да се кефи, много обича Mr. Green

Дейзи, на дядо ми скоро му правиха същата операция на окото и нямаше никакви проблеми Peace Има-няма 2 часа да е седял в болницата..Беше много доволен, мисля че в очната клиника на Александровска се оперира...

# 20
Здравейте,

Мики дано не е някой вирус и бързо да му мине на Алекс  Praynigвнимавайте да не се обезводни и задължително минете на диета за всеки случай.

Аз вчера пак се обринах от моите алергии по лицето и ме хвана депресията  Confused не мога вече 15 години да разбера от каква храна са  Confused

Алис също се храни много слабо напоследък. Както знаете много ядове съм имала с нейното ядене. След като я отбих прояде доста и яде сигурно в продължение на месец, после е на приливи и отливи. Отдавна не ми прави впечатление. Сутрин хапва малко корнфлейкс или макарони със сирене /ама като казвам малко, то е  5-6 лъжици/, към 10 пие сок от портокал. Обядва една малка купичка манджа и то ако я оставиш сама да се маже. Към 16-17 хапва ябълка или пак пие сок. Към 19 вечеря с нас, доста малко, предимно ни рови по чиниите и ни храни нас /имали сме случаи, когато хапва коричка от някоя филия и това е/. Новото напоследък е, че се пристрастила към прясното мляко и пие по 3-4 чаши на ден  Shocked Снощи я мерих, няма и 11 кила.

За гърнето- като се разболя зарязахме ученето. Беше се понаучила да пишка в тоалетната директно, но и много често се изпускаше и по 2-3 пъти на ден бършехме. Та сега майка сигурно пак ще я подхване.

Ели  Wink и аз си купих най-после ботуши и то доста здрави  Grinning

Зоуи, как е сега Дани, уцелихте ли най-после диагнозата  Praynig мойте цици пък тотално изчезнаха след кърменето, хич и незнам коя чашка съм, ама ще да е някоя много малка  Grinning

Калаза, дано и при майка да е така  Praynig

# 21
Привет в новата темичка Hug Тася   bouquet
Мики , дано да не е този вирус за който Калаза пише Peace и Алекс скоро да се оправи!
Ели , не се впрягай наистина , като й дойде музата на Катя пак ще прояде , аз си знам със Стела как беше в началото , но сега да чукна на дърво си хапва добре. Идеята сама да яде е добра , при Стела така тръгнаха нещата.
Иначе като чета менютата на някои от децата , при нас е по-скромно , но си е до дете , момчетата би трябвало да ядат повече , пък и Стела още суче , такаче много често сутрин незакусва , най-много малко фреш или мандаринка , следобед също е нещо символично - мандаринка, бисквитка или айран. Но пък на обяд и за вечеря си хапва добре - днес примерно хапна половин печено пил.бутче+картофена салата , а вчера половин риба Лаврак на пара+зелева салата+хляб.
Мила , Бобчо поне малко не се ли заиграва самичък , струва ми се че трябва да почваш да го учиш , да му даваш там разни задачки и той да се занимава самичък. Вече си е голям , ако можеш разбира се .Стела и тя си иска понякога просто да съм до нея , тя да си играе , но аз да съм там. Но се заиграва и самичка , готви , разнася разни неща , рисува...
 За гърнето- ако съм по-сериозна може и скоро да имаме успех , но чакам да се постопли , от друга страна така като сме по-дълго вкъщи може да е по-лесно , отколкото като тръгнем на дълги разходки newsm78 На няколко пъти ми казва че има аку и като я сложа си върши работата , а и като я сложа винаги пишва по малко , знае за какво служи , ама май аз съм несириозната.
 Зъбите ги мием с Ненедент и четка Аквафреш , първо Стела гризе четката и мие , после аз търкам доколкото ми позволи.
 И да ви напиша как снощи с баща й изнцидентно решихме да видим какво ще стане , ако той я приспи и спят двамата в спалнята , а аз в хола. Е удържах фронта при приспиването , после към 2.30 пак , но към 4 вече нямаше успокоение и се придадох. Та Мила , как се справяте с Боби ?  . Чета аз , че най - сигурния начин да се научи детето да заспива без цица е като го приспива друг. Незнам , чудя се , те дечковците досега като са свикнали само мама да ги приспива , не е ли по-голям тормоз - хем цица няма , хем мама. Неплачат ли поскоро за мама? Но пък като сме там те ни свързват с цокането и друг начин за приспиване непризнават.
 Оф , айде  чао за сега , че много стана Grinning

# 22
Ох незнам с този хидрасек как ще стане номера  newsm78 пробвали ли сте го каква зла гад е направо не се преглъща  Sick Алекс вече не е бебе за да му го налея в устата и ако някак успея просто го плюе  Tired

Дейзи ,то няма варянт без диета лошото е ,че няма да е малко ,педито ни  каза 4-5 дена само картофи ,моркови и ориз  Tired

Премерих го сега 11.300 кг.

# 23
Мики, Хидрасека, аз й го наливах на Алис в човката със спринцовката от Панадола, всъщност всички лекарства така й давам. Мляко да ти подскажа, ние бяхме на Нестле АЛ 110, питай вашето педи може ли да му даваш от него. Уф, гадна работа  Confused

# 24
Да и аз със спринцовката от панадола се опитах ,но той директно го плюе  Tired а адаптирано мляко не понася от месеци и немога и капка да го накарам да преглътне  Confused ужас направо , сега ще се пробваме по най съдистичния начин да го държиме легнал и да му го изсипваме в гърлото пък дано влезне нещо  ooooh!

# 25
  • София
Момичета дайте идея за ресторант за сватба а 180 човека, куверт до към 30лв и да е приличен newsm78
Сватбата ще е Март или май Thinking забравих Blush

П.п. Не е за мен Joy

# 26
Да де разпиша в новата темичка  Grinning

Ей, Мики, това звучи ужасно  Confused Дано ес оправи бързо момчето  Sad

Маги да не ви разправям колко яде  Laughing Менюто от кухнята все още си го делим за три яденета  Mr. Green Закуската е по-стабилна. Т.е. една цяла купичка бърканица от мляко, овесени ядки, грис и плодово пюре, или кус-кус, корнфлейкс и т.н. Обяда е от кухнята, в повечето случаи без сухар. За следобяд кремчето от кухнята. И за вечеря супата от кухняка с 1 сухар. Като супата няма и едно бебешко бурканче. Ами това е  Mr. Green Вчер похапва и малко кашкавал или нещо такова, като седнем ние да ядем. Ама аз не се притеснявам. Понякога и толкова не иска да яде, но не я насилвам. Гладна няма да остане. Но майка ми е друга работа. Тъпче, тъпче, на клоун се прави половин час, само и само да си изяде манджата  ooooh!

За гърнето вече съм писала. Все още се поизпуска от време на време, като се заиграе и ми каже, като вече й е много на зор. И докато стигнем до гърнето, то почнала да пуска вече  Laughing Ама какво да я правя. Сега мисла да взема едни гащички на БамбиноМио и да пробвам да спи без памперс. Сигурно ще си сменяме чаршафи известно време, защото тя доста си поспива и почти винади е пикнала в памперса  Thinking

Зъбите си ги мием с четка Аквафреш и каквато детска паста взема. Не съм я учила да плюе. Гърта си пастата. А зъбите много обича да ги мие  Grinning И напоследък иска сама да си ги търка, на мен не ми дава. Започнахме и ръцете сами със сапун да си мием. Абе голяма чистница ми е  Laughing

# 27
Здравейте и от мен!
Току що си изпратихме гостите и реших да отдъхна малко тук с вас. Много сте активни този уикенд Hug Вчера пък бях на среща със стари колеги, първо хапнахме на пицерия, а после малко танци в едно много приятно клубче. Сутринта разбира се си платихме за това леко "кривване". Катерина се събуди в 6.30 и пожела да дойде при нас, след което започна едно въртене, едно бутане, едва успяхме да подремем до 8.30. Това не се беше случвало от месеци Close Close
Момичета, като чета менюто на по-ящните, оставам с впечатление че недохранвам Катерина. Гледам да не й давам повече от 200-250 гр. на хранене и яде по 4 пъти дневно. Важно за мен е, че тя се чувства добре така. Ето примерно меню: 9.00 кус-кус със сирене или овесени ядки с мляко 200гр., 12.00 малко супа, малко основно и малко десерт от кухнята, но не повече от 250 гр. общо, 17.00 плодово кис. мляко - 200 гр., 21.00 АМ- 210мл., като преди това хапва 2-3 лъжици от салатата ни Wink  Пие по малко сок, когато поиска, но не повече от 2 пъти дневно и хапва малко бонбони преди обяд. Тежи 12 кг. и е висока 88см. Явно е прочела, че адашката отказва да яде в последните дни и започна и тя да не яде. От 3 дни не обядва, но аз и не я насилвам, като каже не, значи не.
Мики, много гадно това с Алекс. Помня, че когато Катето беше с такива проблеми лекарят беше казал, че не е страшно да не ядат, по-опасно е да не се обезводнят. Беше ми препоръчал Хидратин Алфа. Пие се като вода, има вкус на подсладена морска вода. Знам, че е много трудно да ги излъжеш вече нашите деца. Успех и кураж Hug
А гърнето у нас стои като паметник на културата. Сеща се за него само за да го ползва за игра, но идея си няма как се правят нещата в него. И аз мисля че лятото ще е може би моментът да се научи. Забелязах, че нещата стават, когато Катерина е готова за тях, иначе само се тормозим взаимно Peace
Лека вечер и  Heart Eyes Heart Eyes

# 28
Аз като чета как измервате всичко, което ядат децата в грамове, направо се чудя дали Криси яде достатъчно или да не й е пък много. Винаги всичко слагам "на око" - и бавачката й също. Само вечерното мляко го знам колко е, ама то шишето си е тарирано, иначе сигурно и то щеше да е едно към гьотере  newsm78 Тази вечер напр. вечеря 1 пълнена чушка - средна категория - без хляб. На обяд хапна 1 филийка с пастет (домашен), сутринта - макарони със сирене (каквото й ние). През другото време е яла 1 ябълка и половин банан. За следобедна закуска яде някакви солети, друго не пожела да хапне  Crossing Arms А и няма вид на недохранена, като я гледам  Joy

Мики, дано да не е вирус Sad А и каквото ще да е, ама да се оправя бързо Алекс  Heart Eyes  Hug

У нас гърнето най-вече се ползва за пренасяне на играчки от точка А до точка Б  #Crazy Може би в началото още направих грешка, че й го дадох да си играе с него, за да й мине страха от него. Сега си плащам за грешката. И аз съм се заканила лятото да проявя повече търпение за това гърне или тоалетна чиния - все едно, само да не е в памперса поне денем.

Веси, браво на Маги!  Heart Eyes

# 29
Боже, никога не съм била първа!
Герчо, писала си в другата тема , ама да ти отговоря тук. Аз по принцип не съм от тези дето много се впрягат, особено за храненето ( за протокола, аз съм те виждала по снимки и да ти кажа пред мен си елегантна Laughing), но щом и аз съм се разтревожила значи вече наистина е много страшно. А за Саностола, аз давам всеки ден. Обаче явно е фаза. Дано скоро да мине Peace
Елегантна като манекенка на Родопа съм  Joy Joy Joy... Ако си в моята категория разходка до турция оправя и проблемите с гардероба и проблеми със самочувствието... Там сме си направо *машала* и от нашия размер започва номерацията  Joy... Имам дрехи от арабски държави  дето са ми S  Joy Joy Joy. Тук в Сф в Овиесе има щанд за *удобни размери* - аз нося най-малкия- много приятно
Аз май за иван повече съм се шашкала като е бил във фаза много да яде, отколкото за неядливите му периоди... Щото е имал случаи да яде от 7 до 9.30 вечер без да спира и то все високо калорични неща и в 5 да се буди озверял от глад с мощни писъци, които се заглушават само с обилна закуска. Ама яде, не яде до преди месец беше 11 кг... Сега малко ми се струва понапълнял, но все нямам време да се вейнем до педито....
Зоуи, за сутиена - винаги имаш вариант да стесниш обиколката - много е лесно... Иначе твоите проблеми с намирането са бели кахъри в сравнение с моите 95 F... Обикновенно продавачките ми казват, че не се произвеждат такива, защото повечето не са и виждали или се опитват да ме убедят, че видите ли 2Д ще ми е тамън  Joy

Общи условия

Активация на акаунт