Люта зима вън вилнее,МАРТЕНЧЕ на топло,през прозореца се смее!

• 12 107
  • 285
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от мен в новата тема!
Е, ама какви са тия болести. Мики, дано бързо се оправите, гадна работа. Ако Алекс не иска да пие мляко, давай му оризова вода, картофи, ориз, моркови, нещо такова. И ние карахме само на картофи, моркови и ориз последния път, когато имаше разстройство, защото не искаше да пие лечебното мляко, ама...
Иначе за храненето, моето дете си яде според мен нормално, ама като ви чета менютата, май е малко, но то според килограмите и нрава  Laughing. Нашето меню е:
9-9.30 - попара;
11-11.30 - сок от плодове;
12.30-13.00 - домашно сготвено пюре/манджа, около 200-250 г.;
16.00-16.30 - плодово мляко, пюре от плод и извара/сметана/, или нещо такова;
18.30-19.00 - крем супа или плод;
20.30-21.00 - адаптирано мляко, не повече от 100-150 гр в последно време.
И други неща, за които със сигурност незнам, когато баба ми я гледа, ама...
Иначе зъбите още не мием, тя не даваше преди, а сега не съм пробвала, но ще трябва да почна опити.
На гърне ходим чат-пат, с детегледачката са по-редовни, ама мисля напролет вече да се мъчим да махаме памперсите поне през деня.
А на дамите с големи "очи" завиждам малко. Аз бих искала мъничко повече да имам, ама и така съм добре, макар че нося 75Б, за моята фигура става.
Вчера ходих на фризьор и маникюр и сега се чувствам малко по-жива. Днес си купих и парфюм, от цялото това удовоствие ми олекна доста джоба, но пък веднъж се живее, нали така...
И тъй като утре е бабинден, не забравяйте поне да благодарите на тези, които ви помагат в отглеждането на децата, аз лично взех по един скромен подарък на детегледачката и баба ми, дано се зарадват.
Хайде лека вечер и успешна нова седмица.

# 31
Аз си мисля,че относно количеството храна всяко дете яде толкова колкото му е необходимо  Laughing Познавам едно детенце,което почти нищо не яде/по това което майката казва/а като хапне нещо с часове си го държи в устата .... Rolling Eyes Иначе детенцето си изглежда съвсем добре на кг.въобще не му личи,че е злоядо  newsm78 Явно си набавя някакво количество за деня и това му е достатъчно.

Маминки, Hugя и аз да ви питам нещо  Hug знаете ли хубав магазин за български сувенири?
Април ще пътуваме за Англия и трябва на свеки и др роднини на мъжа ми да им взема по нещо  newsm78 Те винаги са много точни пращат колети на малките за всеки празник  Heart Eyes и със сигурност трябва да им купя хубави подаръци. Hug  newsm78

Леле какви размери на сутиени носите  Whistling аз да не споменавам моя 75А  Embarassed  Joy

# 32
Успяхме да го набутаме тоя хидрасек , тази вечер повърна само веднъж за сега иначе разстройството си продължава. На няколко пъти за по 10 мин. го хващам ,че дига 37.2-37.5 но го няливам с чаша чай и я смъква.
Калаза ,взех натриев цитрат и му дадох сега преди да легне пък дано да изкараме по лека нощт.Днес му дадох една бисквита и вечерта 4-5 лъжички ориз който след 5 мин. го повърна това му е яденето за цял ден

Jessy I ,за сувенири се сещам един магазин който е на Пиротска по средата някъде се пада от лявата страна ако идваш от ЦУМ .

Абе тези размери на сутиени немога да ги науча и това си е  Rolling Eyes преди винаги на око съм си ги избирала и ги уцелвам даже без проба а сега пук ми е съвсем лесно взимам най малките възможни размери  Mr. Green

# 33
Мики, дано Алекс се оправи бързо милия, много гадно , как се справяш с толкова грижи напоследък, не знам.

За яденето на децата ни мисля, че е нормално всяко да яде различни количества, в крайна сметка ние да не би да ядем еднакво с вас? по-важното е да не се насилват, за да не стане обратния ефект, а "злоядите" във нашите очи щом се чувстват добре, значи им е достатъчно. Като гледам менютата , които сте описали чак пък някакви фрапиращи случаи  на постоянен глад няма. А когато човек е болен, по-вредно е да му се дава да яде насила, организмът се затормозява още повече.

с гърнето още не сме почнали "обучението", но всеки път щом отида в тоалетната задължително идва с мен и сяда на гърнето, без да й свалям гащите, като се постопли ще започнем.

Jessy, магазин за сувенири има и в подлеза на Президентството, както и на М. Луиза в посока хотел Принцес, като пресечеш Лъвов мост, от лявата страна. За съжаление обаче нямам впечатления от стоките им.

лека нощ ! Hug

# 34
  • София
Уф, Мики  Praynig Дано е чревно и да мине утре Ти даваш ли му въглен, той много пречиства newsm78 или на деца не може . Аз миналата година бях така 2 дни като се сетя, какво ми беше и ми се къса душичката за Алексчо  милото Sad

За гърнето. Аз нали ви разправях Дени как започна сам да си го иска . Обаче като е при свекитата и като каже Ако и те "ИИИИИИИИИ бързъ , бързо " И той  Shocked и започва да се крие и не иска да сяда . И го стресираха на ново Crossing Arms Сега като му кажеш айде на гърнето и бяга като от бой  Ако го сложа се изпишква, ама за друго  Нъц. Иначе му е пределно ясно за какво иде реч Wink Но аз не съм от най -амбициозните и не го насилвам . Тъпото е  , че като му сложа гащи и се напика 3пъти и не могат да ми изсъхнат чорапогащниците Crossing Arms Хич не ми е зор, Когато -тогава

Миличка  Hug Исках да ти кажа -Добре дошла в свата на белите хора , Ама аз вече не съм там Joy Друго си е да си хапнеш каквото поискаш, да си пиинеш Crazy Да се наблъскаш с шоколад и кола Joy Абе да злоупотребиш със себе си и само теб да те засяга това Joy

За яденето Дени е много злояд и яде само ако някой яде с него .

Зъбите мием с ненедент и една четка ни пратиха подарък, после съм си харесала Аквафреш . Много му е любима процедурата Heart Eyes

За сутиените и аз по принцип съм чашка А Joy То това не е и чашка , а чинийка hahaha
Сега съм по-добре Wink  Любо се радва. Но съм го предупредила, че е временно, да не се радва, а да събира пари за Цици Joy

Jessy I да дам и аз съвет Blush Аз не обичам излишни  работи и бих ти препоръчала нещо, което да им влезне в употреба . Има страхотни дървени, часовници, вази, нещо като подноси. Има и много готини сервизи от нещо като глина .... незнак как да ги обясня Thinking  може буренце за ракийка  /аз не ги обичам много /
Препоръчвом ти да е нещо, което биха използвали , а не да се чудят къде по на скришно да го сложат Peace

Последна редакция: пн, 21 яну 2008, 01:07 от ketito

# 35
ketito , ще умра от смях  Joy Joy Joy Joy за  чинийката  rotfImbo

Jessy I  и според мен е по добре да имзанесеш нещо което ще се използва ,аз за гюведжета се сетих.

# 36
ketito , ще умра от смях  Joy Joy Joy Joy за  чинийката  rotfImbo

Jessy I  и според мен е по добре да имзанесеш нещо което ще се използва ,аз за гюведжета се сетих.

Keti!!!!
Какво правите бе мацки! Не съм влизала от месец сигурно, и последния път пак цици обсъждахте! Wink

Дж еси, в минерал сувенир (ако все още така се казва) срещу руската църква, има няколко магазинчета на втория етаж.
има и един точно срещу задния вход на англ посолство на дондуков, в бившия какъв комбинат беше...

Зои, аз съм твоя размер и си накупих много !! сутиени от англия, от една верига магазини с испански дрехи, невероятно евтини, и сравнително качествени. Даже някои неща, особено бельото бяха много хубави. Primark, не знам има ли ги при вас. На Калоян му купих около 20 кг дрехи. Mr. Green и на мен си купих едни дантелени нощнички, имаше и като за нас (за пръв път ми се случва да си намеря нещо такова). Мъжо е много доволен от шопинга ми Wink

Мила,   bouquet честит рожден ден пак. Как си, как е зъбчето?
Хвърли ме в музиката с тези 15 кг на Б и колко яде!
Калоян от почти 2 месеца иска да яде само картофи със сирене, а когато е с мен почти нищо не яде. Днес напр е изял около 1/3 сварен морков и 10 зърна грах. Рева цяла вечер за кейк, отказва да яде друго. Ако му дадем нещо сладко, малко вафла, или кейк, 3 дни АБСОЛЮТНО нищо не яде, а е гладен, само обикаля под шкафа с вафлите и вие като гладно куче: Вафиии... Вафии мииии!
Днес вече се ядосах и сега още размишлявам утре дали да не остане само на боб  с месо, който сигурно няма да изяде. От сутринта ще се затръшка за същия кейк, и не знам.... Иначе закуска и вечеря е задължително 300 мл АМ. през деня почти не се сеща за вода, сок отказва.
Пишка предимно нощем, сутрин памперса му е прелял. През деня го оставям без памперс. Не си казва, дърпа се, но като го сложа понякога пишка в гърне или на чиния. Изобщо не му прави впечатление ако е напикан, казва че е мокър, но това не го притеснява.

Докато бях в Англия е проговорил и ми е малко странен Simple Smile Не спира да командва и слага окончания за минало време различни от императив или сегашно/бъдеще време, което много ме изненада.  прави разлика между "къде е" и "къде беше"... до колкото си спомням от университета, доста по-късно се развива усета за време. при вас как е?

Веси!!! Успех!!  Hug  bouquet Hug

Мики, и майка ми го кара този вирус, бързо оздравяване. Peace

За мухъл бяхте писали... И аз нашия го изтребих с белина и с един уред, който изсушава въздуха. Върши страхотна работа, нямаме вече конденз у дома, а си суша прането вътре. купихме го от метро, за 240 лв. ако някой иска подробности, ще пусна снимка.

Имам едно спешно питане за ЛЕГЛАта.
От няколко месеца вече Кайо спи с нас, отказва да спи в кошарата, въпреки че е отворена и може да излиза по всяко време.
Леглото ни е голямо и по принцип се събираме, но той обикновено спи върху мен, и аз не спя спокойно.
Премествам го като заспи, но започва да пищи веднага, щом се усети къде е.

Искам да му взема друго легло, не много голямо, че нямаме много място за съвсем голямо легло. Освен това той се премятя и понякога пада дори и от нашто легло насън. Какви легла имате? Подобен проблем? Мислех да му купя 2-3 дебели дунапрена и да ги постеля на пода или един върху друг (ние спим на дунапрен и съм много доволна, много е удобно). поне като пада, да не е от високо.

# 37
За сутиените и аз по принцип съм чашка А Joy То това не е и чашка , а чинийка hahaha

Joy Joy Joy Joy Joy
Е... нали не е дъска за рязане Mr. Green При мен нещата отиват към купа за салата Laughing
Размера е 95 D .
Но честно казано , много ми пречат , изгърбих се , едва обхващам Ели като я гушкам... и куп други неудобства.

За гърнето - Аз не съм от най настоятелните , но в яслата си ги слагат под час и това има ефект.Като и се доака си го търси и сяда направо с гащите , но не я тормозя.В събота се излъга да махне памперса и взе ,ч е се изпишка в гърнето.Това беше голямо постижение.
Но от тази нощ е болна Cry , което значи , че поне една седмица пак ще е у дома и сигурно пак ще загуби навици.Дано баба и да е по настоятелна , защото Ели определено е по-скоро готова за гърне.
За менюто:
Все още към 5,30-6 си иска мляко , но не винаги
9 :00 - сандвич със сладко или пастет + 1 чаша мляко или чай
12:00- основно ястие или супа + плод
15:30- плодово мляко , кисел или нещо подобно
17:00 -плод , солети.....(почерпка) Laughing
19:30 - успява да пооткрадне солидно количество от нашата вечеря .Докарва го до една нейна порция
20:30 - 200гр АМ

с това меню в момента е 11.200кг

Последна редакция: пн, 21 яну 2008, 08:49 от Цеци

# 38
Забравих да се похваля _ в събота бяхме семейно на фризьор.Двете с Ели сме подстригани на модната Черта.  bowuu(май с тази подстрижка и подпомогнах настинката , тъкмо се запази здрава в яслата цяла семица и аз насила я разболях). Cry

Когато мога ще пусна снимки.Аз за себе си съм доволна, защото това ми е любимата прическа и се радвам , че е пак на мода.И да не е - повече няма да си правя експерименти.Най - после  заприличах на себе си Laughing

# 39
здравейте момичета,
Цеци чистити ви прически, пусни снимки да ви видиме  Grinning Благо утре ще го водиме на фризьор и от сега се подготвям психически, не седи това дете и това си е, луди ни прави всички докато го пострижат.
Калина и Благо доста време спа при нас, преместих креватчето, но нашето е дървено с решетки, до спалнята, свалих решетката, търкаляше се по цяла нощ, но започна да си заспива само на креватчето, сложих пак решетката, но така че да може да я прескача и да идва при нас. сежа мисля малко по малко да я вдигна догоре и да преместя кревата, но малко по малко. Така решихме проблема, малко дълго, дано си ме разбрала Laughing
Мики аз изкарах някакъв вирус повръщане и разтройство, за 2 дни някъде ми премина. Да не се обезводни само Алекс, иначе не е опасно.
Джеси и аз за гювечета или гювеч се сетих  Peace

Бързо оздравяване на всички болни Hug
Лек ден от мен

# 40
Привет мацки!

Мики  Hug , много гадно, дано не е вирус и бързо се оправи Алекс, 4е го 4ака разходка в Рим Simple Smile 4увала съм 4е много действа преварена кока-кола срещу обезводняване и т.н.

Кали  Hug , добре дошла, как изкара, снимки ще покажеш ли? За леглата Анна-Мария спи още в нейното то е с решетки, не смятам да го снемям още 4е здравата се мята на сън и 100% ще се изтърси. Това за дунапрена зву4и супер, според мен това е 4удесно решение за децата а и не само за тях

Мила  Hug , браво 4е сте си изкарали хувабо!

Кети  Hug нямам  идея за   ресторант за сватба, 30 лв куверт ми се струват малко. Кажи да се поровят в сайтовете за сватби: svatbata.com нещо такова беше, има изредени ресторанти, примерни цени и т.н

За яденето: Анна-Мария си хапва добре, не е злояда слава богу Wink. Сутрин към 8:30 - 9;00 (през седмицата уикенда закусва към 10 като се събуди) кус-кус или попара, към 10:30 фреш или плод, обяд 13:00 - супата и по4ти цялото второ или обратното, 17:00 кисело мялко и плод или други бърко4и, ве4еря към 19:30:20:00 - от нашето ядене малко или крем супа (любимо ядене) и към 21:30 най-късно около 200 гр мляко. И много вода към всичко това: минимум по 2 литра на ден. Ина4е не е слаби4ка на килца : 12.500 кг, но доста висо4ка върви 92 см

За гърнето: знае много добре за какво служи но рядко го изплолзва по предназна4ение. Като ака задължително е под масата и веднага си казва Wink Смятам да се заема сериозно лятото.

За сутиените - и аз като Мики нямам никаква идея с номерата, така и не ги нау4их, ориентирам
се на око Simple Smile

Цеци, 4естити при4ески!

Джеси  Hug не мога да помогна с такъв магазин, ина4е и аз се сетих за гюведжета

# 41
Здравейте,
 Веси я кажи нещо повече за тези гащички ,че аз май не съм чувала за такива???
Ние имаме страхотен успех с гърнето ,даже от 2-3 дни иска на тоалетната и купихме дъска (мисля ,че е по-добрия вариант) ,следобяд спи без памперс ,но се изпуска от време на време.

За яденето при нас е много относително ,може да изяде много ако иска ,но може и много малко колкото да не е без хич.
Мики стискам ви палци пързичко да се оправяте (това ли е новия вирус който се задава) аз понякога съм подслаждала лекарствата само за да ги изпие.

Кажете как е при вас даването на играчки на други деца,тръшкат ли се ? бият ли се? или ги дават без проблем?Как се справяте ?

# 42
Здравейте! Hug

Момичета  Hug много ви благодаря за полезните съвети! Hug Наистина сте прави,че трябва да взема нещо по практично  newsm78 Ще пообиколя магазините,които ми казахте  Simple Smile Трябва да взема хем хубави неща,хем да не са много големи  Rolling Eyes че ще сме с децата и от сега се чудя как ще се оправим с багажа  Rolling Eyes
Мики,вие колко багаж ще носите ? Laughing
Кали,кажи по подробно как изкара! Simple Smile Времето как беше?
И ние с Юджи сме на същия хал  Whistling спи при нас няма отърваване от него  ooooh! Ама съм решила от март да го местя при Петя  Naughty Дано се получи,че неможем да спим спокойно от него!
Аз пък съм ужасно хремава от вчера и се наливам с колдрекс,дано удържа положението  Confused да не се влоша.  Whistling Писна ми от тези болести вече....... ooooh!
Цеци,давай снимки да ви видим двечките с Ели! Hug

# 43
  • In the jungle out there..
КетиJoy, и аз съм с чинийки....за кафе Mr. Green

Мики, наистина е много гаден Хидрасек-а. Едното от трите повръщания на Никола беше точно защото му го натъпках насила Confused А този Хидратин Алфа, за който е писала Лили, купих го, но нямаше сила, която да го накара да го пие Rolling Eyes

Кали, добре дошла Hug Как е на Острова? Добре ли прекара?
Това с леглото и на мен ми е болна тема...Никола си спи в кошарата, обаче се научи да я прескача #Crazy Принудена съм да я долепям плътно до спалнята, за да скача върху мен, а не на паркета ooooh! Не смея да я оставя отворена, защото и двамата с баща му спим като пънове и просто не ми се мисли какво може да направи докато ние сладко си спим. Така че на този етап предпочитам да ми скача на главата, поне да ме събуди Embarassed Rolling Eyes Mr. Green Ако спи при нас, когато е болен или нещо се е събудил през нощта, същата работа като Кало - върти се като риба на сухо и винаги пада отнякъде, не знам как успява да ни прескочи в съня си това дете ooooh! Така че нищо не мога да те посъветвам, аз още не съм намерила решение...Мислех да поръчаме някакво легълце, което да е затворено от три страни, а от четвъртата да е залепено за спалнята, та поне да не прескача, но пък тогава ще трябва да заключваме спалнята отвътре като си лягаме Crazy

Дарлинг, разбира се, че се тръшкат и бият...Моят е от тези, които взимат играчките на децата Embarassed Майка ми разказа как взел на някаква баба бастуна и не иска да и го върне, рев, тръшкане ooooh! Имаме си едно приятелче от блока, с което са всеки ден заедно откакто са се родили..Напоследък е някакъв ад, постоянно се дърпат за нещо. Никола го блъска, онзи го хапе и щипе, ужас! Никакви караници и шамарчета не помагат, предполагам ще отшуми с времето...

Хайде, че се олях!

# 44
  • София
Привет! Hug
Темата за циците е много забавна и актуална при нас Mr. GreenАз пък съм с една малка купичка за супа и една чинийка за кафе hahaha Joy

Кали,добре дошла!Пиши как изкара,беше ли ти мъчно за Кало и как са изкарали сами с баща му?
Дани е с легло с решетки,но едната отдавна е прибрана и вечер долепяме неговото до нашето легло.Така хем си спи на него,хем си е при нас и е доволен,че може да си цокне по всяко време Embarassed

Цеци,чакаме снимки! Hug

Общи условия

Активация на акаунт