Отговори
# 195
Пешеходке , и аз четох до сега линка дето си дала ..... някак си не бях разбрала какво е станало  Sad
Кошмар е това ... вечна и памет на жената и господ да пази дечицата и да помогне на баща им  Praynig
И на мен не ми се пише ....   Cry

# 196
 трагедията е голяма!Стискам палци бащата да се оправи и да продължат напред заедно с дечицата!Момичета,чета много зор с тези зъби и падания,а?Ние втота поредна вечер се будим с плач.И днес видях,че си имаме още един зъб! GrinningНо ще давам дентокинд само вечер,че горкото отроче да си поспива,а и ние покрай него.за паданията и ние сме на ход,но с разликата,че не плачем а и умеем май да падаме по дупе!  girluuГолеми палавници!Да са ни циви и здрави,май сега следва най-интересното Joy

# 197
  • Бургас
Голяма трагедия! От темата ръзбрах за случката, нещо новините са ми убягнали. Дано само за децата има кой да се грижи.

# 198
Ехоооо къде сте,бе девочки.

Инак и аз стискам палци таткото да се оправи и да си гледка дечицата,защото инак ще бъде още по-голяма трагедия

# 199
  • София
айде и аз да се запиша набързо.
голям ужас Cry и аз разбрах за трагедията от пешеходката и направо съм потресена. дано поне бащата се оправи.
ние имахме кофти премеждия вчера вечерта. уж на ния нищо й няма и се събуди в 1.30 с 38.7 температура и аз направо откачих #Crazy а на всичкото отгоре и майка ми беше в нас за 2 дни по работа и тя, тъй като е нереализиран лекар, си изпробва уменията върху всчики болни в нас. а иначе е адвокат и не можеш да й запушиш устата и въобще и тя изпадна в паника. едвам я удържанме да не вика бърза помощ ooooh! абе - голям спек. дадохме й панадол, към 3 заспа, в 5. 30 - пак 38. 5. не сме спали хич. вчера ния голям киселоч - спи й се, сополи. днес да чукам на дърво - нищо й няма. какво беше туй нещо не знам. от зъби да е? педката вчера по спешност я викнахме. няма хрипове, дробовете чисти, уши, гърло - всичко в ред.  33uu

# 200
  • София
Дани две вечери вдига температура, мисля че е реакция от ваксината, защото казаха , че тази дава реакция тепература на 5-6 ден от ваксинацията.

# 201
Не мога вече да издържам на новини за катастрофи, не моогаааа  newsm45

# 202
Аз днес голямо премеждие изживях. Звъни ми рано сутринта педката и ми каза, че Теди е с анемия и да ходя да ми изпише нещо, защото хемоглобина и е 94 при норма 120 и разговора прекъсна.  Shocked Звъня пак, дава ми свободно, но не вдига. Полудях. Звъня на мъжа си да идва да си вземем изследванията и да ходим на друго място......ама рева вече с глас. Дойде за нула време той, отиваме в поликлиниката, но мойта педка липсва. Само една непозната сестра се мота вътре. Почаках аз, ама нервите ми опънати и влезнах вътре и казах на сестрата да си ми дава изследването да ходя да се оправям (междувременно съм звъннала още 1000 пъти на педи, ама без резултат). Отидох в една лаборатория, която предварително ми бяха похвалили и жената ме гледа невярващо и казва: Ама дъщеря ви с вродена анемия ли е? Ама аз на 6 месеца като я изследвах всичко си и беше наред. Поуспокои ме жената, боцна Теди и веднага погледна хемоглобина, а той 118. В този момент щях вече да се строполя. На кого да вярвам, да се радвам ли, да удуша ли педи (за безхаберието и) и скапаната им лаборатория (за некадърност).  #Cussing out Купих подарък на детето и сега си се треса от нерви в къщи, но мисля да подремна. Стана много дълго, но трябваше да си излея мъката. Извинете ако съм била досадна.   bouquet Но нямате идея през какъв ад минах и колко се обвинявах, че съм лоша майка и не си гледам детето.

# 203
  • Бургас
Пижулинка,не се ядосвай!Това с лабораториите е често срещано.На нас ни се случи в 6м.Първото изледване-95показа хемогл.,повтаряхме го в друга 110 хемогл.Сега на една година като правихме,излезе пак 110гр/л.Изписаха ни Малтофер-да пием на капки.Давах ги в началото редовно,но сега наблягам на храната-червено цвекло-в супичката,телешко месо,спанак,и други такива храни.Не съм привърженик на тези лекарства-ама никак.Да ви питам -давате ли още вит. Д? Защото на нас педката ни каза през зимата да и давам. newsm78Лек ден на всички.  bouquet

# 204
  • Варна
на моята истерия пък нещо и пукат кокалаците newsm78 трябва да я закарам на ортопед за втори преглед Embarassed

# 205
Аз днес реших и от там да мина, но във Варна нали е само великия Райков, та първия свободен час беше за 15.02.08 за 15:15 ч.  Laughing

# 206
Пижулинка, не се тормози излишно. Ами я напъни педката да обсъдите резултатите. Междувременно за твое успокоение - богати на желязо са просото и елдата, плюс месата, червеното цвекло, жълтък, спанак (за него има противоречива информация  newsm78). Предлагай по-честичко на детенце и дано всичко да е било само една неприятна неразбория.

elmi73 аз вигантола го спях в петия месец (но честно казано от третия го давах през ден през два па дори и през пове). Нашата педиатърка на всеки преглед опипваше фонтанелите и понеже при нас бързо се затвориха затова го спряхме бързо. До колкото знам именно затварянето на фонтанелите е показател за процеса на  вкостеняването. На тази възраст вече би следвало децата без проблем и сами да си го синтезират. Просто им трябва малко слънчице. Но все пак питай педката защо ти го препоръчва, че витамин-витамин, ама си е химия това в шишенцето  newsm78

# 207
Пижу, педката ви да ходи някъде да се гръмне. 108, а не 120 e долната граница на хемоглобина за деца на 1 година: източник. Освен това при кръв, взета от пръстчето (а не от вената) винаги показва по-малко отколкото е в действителност. Освен това железни препарати не се изписват преди да се изследва желязото! Абе нямам думи просто.
Много съжалявам за случилото се с многодетната мама.  Cry
Вигантол давам през ден по капка, а може би и по-рядко, лятото ще го спра.
При Вики изби и 8-я зъб и това чувствително се отрази на наспиването на всички вкъщи. Simple Smile Лекарства при зъбоникненето не съм давала никакви, ама аз и капки против колики не съм давала, в нашето семейство май прагът на болката е висок. Wink

# 208
  • Варна
Аз днес реших и от там да мина, но във Варна нали е само великия Райков, та първия свободен час беше за 15.02.08 за 15:15 ч.  Laughing

що бе нали имаше и някакъв Живков ли там къв беше newsm78

# 209
  • Бургас
tini-mini e права, долната граница е 108. И ние сме в долна граница, аз обаче поразпитах и ето какво ми отговориха:
В много страни хемоглобин не се проверява до 2-годишна възраст, дори по-късно.
Достатъчно е да се спазват препоръките за балансирано и здравословно хранене на бебето и подрастващото дете. Няма практиката да се 'лекува' хемоглобин с масиран прием на жълтък, месо, да не говорим за лекарства.
Отделен е въпросът, че по-ниският хемоглобин не означава автоматично дефицит на серумно желязо.

Общи условия

Активация на акаунт