Предлагат ми работа като касиер и личен състав в една общинска фирма. Хубавото е, че ще ми се плащат осигуровки на пълната заплата и че работното време е регламентирано 8.30 - 17 часа. Там е счетоводителка моя състудентка.
Лошото е че заплатата е 340лв бруто, т.е. чисто към 260лв., което дори за мен дето почти нямам стаж ми се вижда малко. Другото е че се намира на около час път с автобус от дома и вечерта да стигна за децата до ОДЗ преди 18ч е просто абсурд. А при нас към 18 вече почти всички са ги взели. Пътните са си за моя сметка. Кофти е и това че според моята позната е голям змиярник и е всеки срещу всеки.
Мъжът ми много ме натиска да приема и казва, че се чудя как да се скатая само да не работя, но както бяха станали при нас нещата само преди няколко дни, ако и работех и не бях викнала майка не знам как щеше да се оправи.
Вие какво ще кажете. Извинявам се, че ви използвам така, но наистина съм много объркана в момента.
....както казваш ти хубавото са осигуровките и раб. време....а вс. останало лошо-заплата, пътни, колектив-змиярник, взимането на децата от градина....така като ги съпоставям лошите неща са повече-съвет немога да дам, но аз не бих приела работата....все пак говори с мъжа си щом толкова те натиска да работиш дали ще поема ангажимента с прибирането на децата вечер....ох, незнам-много сложно
....то отстрани съвети лесно се дават, ама ти най-добре си знаеш.....дано вземеш най-правилното за теб и семейството ти решение, каквото и да е то
Когато е на ясли, се оправя без него, но вкъщи не иска 
Нали ви бях казала за детския център, където ходих на интервю. Реших да започна. В смисъл- те ми имат координатите и когато имат нужда от мен, се обаждат. Вчера ми звъннаха за едно детенце на годинка да го гледам в тях. В последствие решихме с родителите, че могат да ми го водят у нас, защото е близо до работата им.
Но иначе Силия също ще си е вкъщи, само утре ще я пусна.
Наистина отнякъде трябва да се започне. А за змиярника... навсякъде го има това. 
Не съм забравила как се сменя наакан памперс