МАЙчета 2005 (104)

• 15 602
  • 285
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Момичета, искам да се посъветвам с вас по един въпрос. Много ми е трудно да се реша и честно казано не знам какво да правя.
Предлагат ми работа като касиер и личен състав в една общинска фирма. Хубавото е, че ще ми се плащат осигуровки на пълната заплата и че работното време е регламентирано 8.30 - 17 часа. Там е счетоводителка моя състудентка.
Лошото е че заплатата е 340лв бруто, т.е. чисто към 260лв., което дори за мен дето почти нямам стаж ми се вижда малко. Другото е че се намира на около час път с автобус от дома и вечерта да стигна за децата до ОДЗ преди 18ч е просто абсурд. А при нас към 18 вече почти всички са ги взели. Пътните са си за моя сметка. Кофти е и това че според моята позната е голям змиярник и е всеки срещу всеки.
Мъжът ми много ме натиска да приема и казва, че се чудя как да се скатая само да не работя, но както бяха станали при нас нещата само преди няколко дни, ако и работех и не бях викнала майка не знам как щеше да се оправи.
Вие какво ще кажете. Извинявам се, че ви използвам така, но наистина съм много объркана в момента.

# 241
Деспинка, много сложно Thinking....както казваш ти хубавото са осигуровките и раб. време....а вс. останало лошо-заплата, пътни, колектив-змиярник, взимането на децата от градина....така като ги съпоставям лошите неща са повече-съвет немога да дам, но аз не бих приела работата....все пак говори с мъжа си щом толкова те натиска да работиш дали ще поема ангажимента с прибирането на децата вечер....ох, незнам-много сложно newsm78....то отстрани съвети лесно се дават, ама ти най-добре си знаеш.....дано вземеш най-правилното за теб и семейството ти решение, каквото и да е то Peace

# 242
  • София
Деспина, предвид това че нямаш стаж, аз на твое място бих започнала там, при условие, че любимия поеме както взимането на децата от градина, така и част от домакинските задължения. Парите наистина са малко, но както казах, предвид това, че нямаш стаж, използвай тази възможност, за да прпидобиеш нови умения, които ще ти отворят други врати и естествено други пари, само след няколко месеца. Ей ти на стратегия. Просто трябва да устискаш няколко месеца, след което ще можеш да избираш, защото ще имаш повече да предложиш.

# 243
  • Mediterraneo
Ау, много сте изписалиииии.

Криси, моята още продължава да заспива с биберон, но аз и не настоявам да го махаме  Blush Когато е на ясли, се оправя без него, но вкъщи не иска  Tired

Аз пък утре съм детегледачка  bowuu Нали ви бях казала за детския център, където ходих на интервю. Реших да започна. В смисъл- те ми имат координатите и когато имат нужда от мен, се обаждат. Вчера ми звъннаха за едно детенце на годинка да го гледам в тях. В последствие решихме с родителите, че могат да ми го водят у нас, защото е близо до работата им.
Та така- утре моето отива на ясли, а аз ще гледам това бебе  Simple Smile Но иначе Силия също ще си е вкъщи, само утре ще я пусна.

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 20:19 от Тарталета

# 244
Мерси за комплиментите.
Данчо е сладур голям,а малкия  е направо бонбон!
Чантите са на моя милост,качих ги да ги покажа в една тема на Красива мама.
Деспинке, парите верно са малко,но все от някъде трябва да се започне,ако ти сеработи приемай.Ако са доволни ще качат заплатата ,според мене!

# 245
Деспина, няма смисъл да повтарям Гуш. Тя ги разбира тези работи Wink Наистина отнякъде трябва да се започне. А за змиярника... навсякъде го има това.
Общинска фирма казваш.. Според мен, няма да имаш проблем за болнични, ако се налага (да не дава Господ, разбира се!).
Но бащата наистина трябва да поеме отговорности. Всъщност, къде се бутам аз в тая работа... току-що за пореден път се скарахме с моя мъж, защото се съсипвам наравно с него в служебно отношение, обаче мен няма кой да ме смени в къщата и по отношение на детето. Аз я водя, аз я взимам, знаете - с 4 часа път на ден с АДския транспорт, за да си тръгна по-рано, работя не на пълни, ами на двойни обороти, аз си домакинствам, къпя я, мия зъби, приспивам.... То не че има наистина какво да се направи той като се прибере в 9, но пък и не търпи да се оплача, едно рамо в психологическо отношение да удари - днес имах нужда просто да се нарева, завари ме и реакцията беше да съм ходела да се прегледам, че зле съм била с нервите... ай стига, че пак закипях и стана като за Дом и семейство.
Приемай, според мен.

# 246
Деспина, съвсем ли никаква друга работа не можеш да намериш? Просто ми се струват страшно малко тези пари, и то на пълен работен ден. Поразтърси се и в някои частни фирми. Все пак Варна не е град с голяма безработица, доста бизнес има там Thinking На твое място сериозно бих се разтърсила за работа, която да оправдава целодневно отсъствие от децата и която да ме удовлетворява. Едва когато съм сигурна, че няма такава за дадения момент, бих приела тази. Но пък сигурно нямаш време за мислене и трябва бързо да дадеш отговор. Уф, сложно. Confused
Мартеа, герой си ти. Това 4-часово пътуване е направо съсипващо. По-добре по-бързо си купи кола, че поне малко време да спестяваш.
Димана, успех на работния фронт и на теб Simple Smile
Сиска, за изнервянето в края на кърменето и аз бях така. Може би е знак, че и мама вече е готова за отбиване. Simple Smile И аз се чувствах виновна, че кърменето ме изнервя, а на Пламен то продължаваше да му носи такава наслада.

# 247
Мартеа я го стягай мъжът ти, ама ха.Трябва да помага,Деспинке и за тебе се отнася.Какви са тези мъже Twisted Evil
Аз пък загубих на Ники любимото шише и снощи един ревнаправо ме побърка за това пусто шише,тя като си хареса нещо и край.Мислих ,че сме го забравили в градинатаама там го нямаше,ходих да го търся на места където бяхме вчера,но уви.Днес ще купуваме ново,тя да си избере,дано да иска,че незнам.Скъсах си нервите.
От мене лек ден!

# 248
  • София
Деспина, а пък аз не мога да те посъветвам...според мен парите са мнооого малко, дори и за човек без стаж. Касиер+личен състав си е много, а и отговорна работа. Ако имаш икономичско образование, дори и без стаж ще имаш по-добри възможности, стига да си търсиш работа (напр., като помощник на нчкой счетоводител).
Така или иначе, ако започнеш, трябва да говориш с мъжа ти, че щом ще ходиш на работа наравно с него, ще трябва и домашната работа да е наравно. Защото след толкова години глезене, май мъжа ти го приема, като нещо, което се върши само от теб.
Така, че, в крайна сметка май съвета ми е да изчакаш и да си намериш по-добре платена работа, като преди това уточните подробностите със съпружето.

Мартеа, вие май нямате много време за говорене и споделяне...от там се получава така. Преди години бяхме така с мъжа ми и като избухнех ме гледаше, като луда. Но като работех до сред нощите и сутрин излизах по тъмно...просто не оставаше време. Редовно ходех и събота и неделя, а м/увременно чистех, готвех, поддържах двор, плащах сметки...и наистина не оставаше време за спокоен разговор. В един момент ми кипваше и ставаше страшно.
Намирайте време и за вас си, да споделяте за деня, детето, за ваши чуства и емоции. Знам, че ще ти е трудно вместо да си легнеш да останеш малко, но така ще успееш да влезеш в хармония (малко тъпо звучи) с мъжа ти. Всеки крачи, но в различен такт, трябва да се синхронизирате и ще е ОК.  Hug

Валя, аз изпуснах да напиша за градината...както писах и аз не съм ходила и се чуствах страхотно. Само една година преди училище съм била. Ако ти чустваш нещата така, значи всичко е добре. Майката никога не бърка за детето си. Аз например усещам, че детето е като завързано с мен и искам да ходи при дечицата. Не мога да го извеждам сред връстници, да му отделям часове за игри и занимания. Самото то иска в яслата и всеки ден ми хленчи пред вратата.

Тарталета, аз сериозно съм се замислила да стана детегледачка някой ден. Simple Smile

# 249
  • Mediterraneo
Бебето е ангелче. Доведоха ми го в 9 и нещо, сега вече спи  Laughing Поигра малко с едни книжки и взе да търка очичките  Grinning Не съм забравила как се сменя наакан памперс  Mr. Green

# 250
Олиии, къде сте всички, бре?

Тарталетке, айде, припомняй си набързо какво как беше и действайте за още едно наакано дупе  Wink

Деси, реши ли за работата?  Rolling Eyes

Сиске, губиш се нещо!... Нощни смени ли те завъртяха, що ли?  Wink

# 251
  • Варна
За работата в кайна сметка реши докторката, вместо мен. Каза че за сега не е добре да пускам децата на ясла и градина и че трябва да стоят у дома. За работата трябваше да отида в понеделник. Сега в понеделник ще ходим на УНГ, заради съмнение за възпалена трета сливица при Детелинка.

# 252
Привет!

Дианке, ще ви чакаме в края на май. Аз вече не живея в центъра, по-близо до Сарафово съм Laughing
Деспина, докато се включа- проблема е решен. Дано резултатите на Детелинка са ОК Peace
Тарталетке, аз останах  с впечатление, че ще гледаш деца в някакъв център. Но в къщи е по-удобно, разбира се.
Дидка, и аз видях твоите момчета- Даката е голям хубавец, а малкият такъв бузанчо, с кеф да го нащипеш Grinning
Дона, и аз имах гадже в градината, но си спомням много малко неща. Когато събирахме столчетата, аз сядах до него и си слагах главата на рамото му Embarassed

Първите три дни на Ава в градината минаха добре, не я взимах на обяд. Доволна е, ходи с желание. Сега забелязвам обаче, че нещо май започва да се сополиви Confused

# 253
Добрютру.

Деспина тамън вече нямаш дилема  Laughing. Дано нямате възпалена сливица.

Мартеа и аз като Диана мисля, че просто трябва да се синхронизирате. Някоя почивчица за събота и неделя извън София ще ви дойде добре май май.

Катка бравос! Дай и нещо да пресечеш сополивенето. И дребния му се повъзпали дерматита и сутринта качествено духна носа, та ще заредя и аз витамини, осцилококцинуми. Дано го пресека.

Пък аз имах една апатична седмица.... пролетна умора ли ме тресна... едно такова бааавно, безразлично и смотано ми е.... Но пък отказахме бибата. Съвсем случайно миналия петък не можах да я намеря къде я е сложил... и търсихме търсихме, заключихме че някъде се е загубила и така. Пу пу мина лесно, аз доста се тормозех, защото Калоян си беше доста привързан към нея.

Айде хубав ден!

# 254
Валя, Честит Рожден Ден! Желая ти много семейно щастие и здраве!

Общи условия

Активация на акаунт