Австрия - мами, татковци, дечица и бебоци обменят полезен опит тук!

• 19 155
  • 276
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, да почерпя и аз с нещо по ваш избор за годинка и половина на Начи, и да позрдравя другите две рожденичета Талито за 2 и половина, и малкото шуше на Клементина за половин годинката  bouquet  bouquet  bouquet

Днес попаднах на този текст и се почувствах много странно, в смисъл че нахлуха много спомени от детството ми и от предишното време, чак ми дотъжня и домъчня, дано не ме помислите за луда  Laughing
Мисля си какво ли ще е детството на Начи и едни такива меланхолични неща...

Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали!

С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!

Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео!

Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели?
Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема. През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите:

Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:
1.По погрешка въвеждаме системната си парола на микровълновата печка.
2.Имаме списък от 15 номера да се свържем със семейството си, което се състои от 3 човека.
3.Пращаме e-mail на колегата, който седи в съседната стая.
4.Губим контакт с приятелите си, които нямат електронна поща
5.След края на работния ден се връщаме в къщи и отговаряме по телефона така, сякаш още сме на работа.
7.Изпадаме в паника, ако излезем от къщи без мобилен телефон и се връщаме да го вземем.
8.Щом се събудим сутрин, първата ни работа е да влезем в интернет, още дори преди да си изпием кафето.
9. Сега накланяш глава, за да се усмихнеш.
10. Четеш този текст, съгласен си с него и се усмихваш.
11. Още по-лошо – вече си намислил на кого ще го изпратиш.
12. Прекалено се увлечен, за да забележиш, че в този списък няма точка номер 6
13. Трябва ти само секунда за да пробягаш с поглед текста и да се убедиш, че номер 6 наистина няма

# 166
Аз изпуснах точка 6, ужас  Sad

# 167
Благодаря за пожеланията
Нека и Тали и Начи да растът весели и щастливи и на 9-ти август ще правим общи рожденни дни.

Вяра - бях чела някъде, че в Австрия хората получават по малко слънчева светлина, от която се образували хормоните на щастието, затова повечето хора в метрото, убана са бледи, нещастни някак си, замисленни, попаднали в някаква меланхолия. ...Друго си е южната кръв и нашата България, особенно пък на морето ....мечти.

Патенце - супер сте си изкарали, радвам се, и ние преди 2 год бяхме с моичкия на Маями, беше гот. 

Елфльо - кърми го още, не се отказвай, досадно е, но като не иска да пие от шишето като моя, нямаш друг избор. Видях, че си пускала тема в кърмене и захранване,...явно доста деца не искат да пият от шише...
Ние вече ядем зеленчуковите пюрета, и местните вече пробвахме, но пък на плодовите се мръщи сякаш му давам прясно изцеден лимонов сок.  А вече и отказва нощното хранене...

Душе - много готин текст - ще го пратя на още познати
Чао, че имам да помпя мляко за вечерта.

# 168

"майне Пеги дойде къщи..."

Диана, Joy Joy Oх, много смешно. И моята ги реди точно в същия стил, една дума на български, една на немски и ме побърква от смях.
А за ББП-то нещо явно не съм се изразила точно. Йогата ми е бавна и мудна. А ББП-то зависи много от инструктура, може да е много интензивен курс. Аз си бях подбрала инструктури, при които здраво се изпотявах. На степ също ходех понякога, а и на разни други неща, които по същество май си бяха аеробика с други имена. Но всичко това беше в предишния ми живот.  Cry Сега няма на кого да оставя детето, а и предполагам ми липсва организация, тъй че не ходя на нищо. Обаче май най-много се нуждая от рюкентрейнинг.

Патенце, и аз като Свити сьм градско дете и не мога съвсем на село да отида. Но за нищо на света не мога да си представя да живея в централен бецирк. При нас в общи линии е оптимално, хем не е като в центъра, хем не е съвсем село.
И ние плануваме една отпуска по ергенски, но ще остане за лятото и ще нещо в стил рундрайзе.

За пюретата, и моето дете е изяло много бурканчета. И сега си хапва когато не успея да сготвя. През лятото са голямо удобство, а и сега като тръгнем някъде. След като започнах да и готвя, пак не ми ги отказва. И сега и слагам от месните концентрати в манджите защото не мога да готвя месо всеки ден, това е много трудоемко. Зеленчуците са бърза работа, но телешкото месо го варя по 4.5 часа. И понеже понякога приготвям месни концентрати и сама, мога да ви кажа, бурканчетата никак не са скъпи. Смятала съм цената и като купите био-месо, изобщо не излиза по-евтино да го сготвите вкъщи. А пък да не ви казвам колко работа и миене ще си отворите.  #Crazy

# 169
Еееех, Душе, наистина така беше  Laughing, и така стана  Sad. Много ми хареса текстът   bouquet

Клементина, на мен пък в БГ хората ми изглеждат бледи, нещастни и загрижени. Даже ако сравня пътниците на тукашен и бълг. трамвай тези тук ми изглеждат идиотски щастливи. Само бабите да сравнявам в това отношение и хормона на щастието за мен определено повече го има тука  Cry Ама вие морските хора пък наистина като че намирате повече хубавото на живота  Peace

Вяра, защо го вариш телешкото толкова дълго? Аз каквото и да е месо варя 1 - 1 1/2 час  newsm78

# 170
Ами не знам защо, Диана, ама толкова се вари докато стане годно за ядене. Аз може и да успея да го ям и 'само' след 4 часа, но за детето трябва да е малко по-крехко и неведнъж съм засичала че ми отнема 4.5 часа за телешко или говеждо. Да добавя също че аз нямам тенджера под налягане и варя в най-обикновена тенджера. Пиле се вари доста по-бързо за 1-1.5 часа ще стане.

Текстът на Душето го прочетох и за моя радост установих че нито едно от изброените неща не важи за мене. Даже не забелязах че номeр 6 липсва.  Joy

# 171
 Опааа Честити Половин годишнини на всички деветоавгустинчета Начи, Тали и Алекс и  едно десетоавгустинче - Бомбю !  Да са ни живи и здрави усмихнати и доволни и само с хубави неща да изненадват мама и тате baloni
За захранването аз пък съм в другата крайност (той Стоян е там де Laughing) купени пюрета не яде, за месни и дума да не става, в началото хапваше по няколко лъжички, но в един момент категорично отказа и искаше от нашата храна, така че минахме на нещо като педагогоческо захранване Mr. Green Плодови пюрета му правя  с пасатора от пресни плодове и определено съм на мнение че са с пъти по добри от купешките и далеч с повече полезни неща вътре (личното ми мнение, не искам да влизам в спорове за това  Peace)
 Та за месото, никога не съм му давала пасирано, но започнах да му давам към осмия месец направо кълцано и детето си яде и дъвче вече всичко, зеленчуците също не пасирам освен в супи че иначе се олива. И не мисля че ми отнема повче време готвенето отколкото да отида до магазина за пюре, така или иначе готвя и за нас ако не всеки ден то през ден понеже сме с малък хладилник и не мога да съхранявам храна. Пък ако няма готвено Стоян се задоволява с каша, добре че ги прояде за да има и той какво да хапва набързо Simple Smile Съгласна съм че е хубаво да имаш нещо под ръка  за навън, но хич не съм фенка на консервите, купих му нещо като термус-кутия и мисля че ще върши работа и през лятото да съхранява  храната за няколко часа ако не е много sweating

Свити аз съм в 5-ти бецирк за съжаление , хич не ми допада тоя квартал ( да не казвам по-силна дума) абе въобще и аз ако можеше някъде в покраинините да живеем щях да съм много доволна. Диана то мойто куче не го гледай че е голямо много е добро и послушно , представи си само че Стоян какъвто е запъртък и едва крета я води на каишка, та на Тали ли ще се опре Joy
 Лелее отнесох се в писане, то никое време станало ooooh! , само да вметна още, че и аз пропуснах номер 6 hahaha Душееее а бяхме млади и мен ме разносталги (Sick ама и дума измислих)

# 172
  • Vienna
sviti , Vjara  не дейте така, аз съм до мозъка на костите си градско 4едо! ме4таех си за село, та поне въ6ки от прасетата да хвана , както моите съу4ени4ки. Mr. Green...а ние имахме една вила при Княжево, ама то си е София и о6те по ония времена страдах за села и безгрижни игри. тук не е село тип Бг село, по4ти вси4ки къ6ти имат открит или закрит басейн и детски пло6тадки.  има бецирки от които едва ли 6те стигне6 по барзо от мен до центъра, пък и имаме С -бан до Хаилигенстадт,6пителау или Франциозефс. практи4ески за 30мин съм навсякъде с транспорта или с колата Wink а и аз по4ти всеки ден съм или в идеален център или в 19.  т.е градът не ми липсва! Живеели сме за 6 месеца на Мариахилфер, фалирах, все акциони и аз като невидяла, от тогава там не стъпвам, освен като ходя при Пе6о, мн хора, мн туристи, те на коли4ката 6те седнат да ме избутат #Crazy. В 23 как е, аз не съм ходила там, за мен о6те от както пристигнах тук живота ми се върти около 1, 3,19 и 20 и Клостернойбург -там ми е любимо
Roroana, тук има мн ку4ета, но в определени къ6ти с по 2, 3  трябва да ми гостува6 с ку4о та да потър4и из близките полета или по дунав!
6те ка4а снимки днес, ако успея да се сетя как бе6е, 4е мозъка ми .... newsm78 Embarassed
И 4естито на половинките (ве4е и това ли празнуваме? по4вам да броя)
Айде бе Жени 6те остареем докато се запознаеме.....само те хвалят тебе и Тали дай да ви зърнем, или я криете тая мацка от Макси newsm78, споко той е фергебен Wink

Последна редакция: нд, 10 фев 2008, 09:41 от Patenze25

# 173
  • Виена, Австрия
Добро утро!
Хайде честита половинка и на  малък сладък Бомбю! Да е жив и здрав и много да радва мама и тате!

Патенце, то не е лъжа това с остаряването  Laughing Ние сме си тук, ти изчезваш от време на време! Вземи се в ръце  Wink и ела най-накрая на среща, че нямам търпение да се запознаем!

Роси, това среднощно люлеене на люлките не ти се отразява добре Wink Тали досега не е разхождала кучето на Свити  Joy , ама нищо не се знае, може и това да стане, нали ще ставаме съседки!

Прибавете още едно градско чедо, ама от най-градските, в центъра на София  hahaha Мъжа ми и той се беше хвърлил в някакви мечти за къща на село, ама... Много искам и аз да си имам дворче и басейн и разни други екстри, които предлага къщата, но за момента не бих предприела тази стъпка, не че имаме и възможност в момента, но това е друг въпрос. По-скоро бих искала да си имам една виличка и като ми писне от лудницата в града, да мога да избягам там и после пък като ми писне от спокойствието, пак да мога да се върна в данданията и мръсотията в града! Това ми е в главата в момента, ама нищо не се знае, може след време да ми дойде друг акъл!

Лек и приятен ден на всички и успешен старт на новата седмица!   bouquet

# 174
Черпя ви виртуално по повод 1/2 рожден ден с една оризова каша с пюре от круша  Mr. Green, щото от дундуркане на "малък сладък Бомбю" няма време за торта.
 Tired Tired Tired

Моят мъж пък сега взе, че се разболя ( ама аз злобея, пада му се! Няма само на мен да ми е гадно Mr. Green) Явно съм го заразила. Взел вчера да ми обяснява, че толкова зле както на него му зле не ми е било, а  аз нямах време да се осъзная колко гадно ми беше хремясала и с това бебе...  #2gunfire #2gunfire #2gunfireМъжете са едни търтеи, дето чакат всичко на готово и са егоисти до мозъка на костите си. Много обичам въпроса "Не ти ли писна с Бомбю по цял ден?" и коментара " Бомбю повече от половин час е досаден". Ама и аз съм гадна, един чай не му направих. Да се спасява! А друг път чайчета, разтривки...

# 175
 ooooh! Жени права си хич не съм в час моя мозък чавка го е изпила smile3537 извинявайте и ти и Диана , аз още първия път като я видях и обърках Габи с Тали ,  много ме е впечатлила май и затова   Kissing Heart Още веднъж извинявайте , да са ви живи и здрави дъщеричките   bouquet
 Елфи недей така с мъжете  да ги слагаш в един кюп, не са всички такива, по скоро е до човека, има и майки на които са им досадни децата Naughty То и на мен понякога  ми иде да #2gunfire някой особено ако Стоян се е разлиготил и се инати за нещо, но като се сетя че баща му пък не може и 2 часа на ден да си поиграе с него на спокойствие и ми завижда само, мирясвам Confused

# 176
Хей, мами,
Ще ми помогнете ли със съвет?  Simple Smile Чула съм, че в Австрия има много хубави био-пюрета и искаме да идем да купим за дребосъка. (Ние сме в Братислава и често ходим на шопинг в Австрия.)
Може ли да ми препоръчате някои? Тук има само Хип и Алнатура.
Много благодаря Simple Smile

# 177
Ето ни и нас HugЧестито на всички рожденици да са ни живи и здрави!
Ние вече сме в новото жилище,и макар в малко първобитни условия сме много доволни и щасливи и се ширим на воля.За Мария пълен кеф лази из цялото жилище и тъй като то почти празно на този етап ми се улеснява постоянното тичане след нея и притеснение да не се удари някъде удобна работа.
 Приемам обаждания за подстригване,айде докато бабата е тук,че по лесно ще стане.Свити понеделник е ок,оставила съм телефона си обади се за час да се разберем.

# 178
Roroana, вярно, е че обърка девойките на летището  Laughing Laughing Laughing Ама те и двете едни къдрокоси и тъмнокоси - случва се. Жени, аз Тали само веднъж съм я виждала - още ли си има къдрици. В нашето семейство само единия ми дядо си го спомням да е бил къдрокос и сега Габриела направо ни изненада в тия къдрици. Голям майтам беше като една позната, която никога не е виждала мъжа ми попита "Таткото ли е къдрокос?". Такава физиономия само направи  Laughing като и казах "А не, той е с руса и права коса". Жената само едно "Ааа!?" успя да каже.

bosilek, тук основно пЮретата са на Хип, Нестле и Алнатура. В МЮлер само съм виждала и на Бейбивита (дано си спомням правилно, че се казваха така). Някоя мама с по-скорошен опит може да даде повече инфо, но аз поне нямам спомен да съм виждала други марки  newsm78

Gigi, а малки госпожици подстригваш ли? Аз я водя Габи в дм ама последния път така набързо я подстрига една девойка, че трябваше вечерта в банята за пръв път през живота си да хвана ножица да подстригвам  Embarassed. Добре че са къдриците, та не личи колко е криво  Wink

# 179
А, забравих:

честита половин годинка и на БомбЮ (с хубавото име Даниел)  newsm59

Общи условия

Активация на акаунт