ЮЛСКИ бебочета ще бъдат нашите отрочета :)

• 12 357
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Здравейте момичета, аз да започна с оплакванията, и мен нещо ме понаболява коремчето, реших вчера да отида на доктор, та тя съвсем се престара, изписа ми Но-шпа и бусколизин на инжекции, написа ми болничен и ме монтира на дивана за 1 седмица, а преди няколко дни ходих при Танев и той ми каза, че няма опастност от спонтанен, че пътищата били затворени...каквото и да означава. Та сега си лежа и в интерес на истината ми е приятно. Само дето ще ми надупчат дупето  Shocked
И това защото като ми напипа матката и се стори, че е напрегната.
И като си представя какво изживяваме заради тези мъници и един ден ще се обърне и ще ти каже: Ама ей! Я не ми се бъркай! и ще го размажа наистина Laughing

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 12:07 от Toni_baraboni

# 196
Катинче, за ходенето до тоалетната мога да ти препоръчам едно-две кивита сутрин на гладно, а може да пробваш и с прясно мляко или добре узрели круши. Има и чай, който е разхлабващ и може да се пие от бременни-на биопрограма е чаят и е със сена и майчин лист. Пробвай с нещо, защото иначе се задържат токсините в организма.
Ралка, аз по едно време също имах такова усещане за тежест в областта на корема, но премина. Предполагам, че е нормално, но нека и другите момичета кажат.
...........................................
И като си представя какво изживяваме заради тези мъници и един ден ще се обърне и ще ти каже: Ама ей! Я не ми се бъркай! и ще го размажа наистина Laughing
Joy Joy Joy Има го и този момент, само дето не съм се сещала за това, струва ми се толкова далече.......

# 197
Ралка,най-вероятно имаш проблем с храносмилането Blush.Доколкото знам запека е често срещан при бременните,а признаците са точно тези.
Веси,честито мъжле.Така завиждам на всички мами,които вече знаят пола на бебчо!Аз ще разбера чак след 2 седмици,защото чак тогава таткото ще може да се осводи от работа и да отидем заедно.

# 198
Ralka приличат на моите симптоми, но моята болка е съсредоточена от ляво на равнището на пъпа. Не мога да спа по гръб и на ляво, защото болката е ужасна. Питай твоя лекар все пак и сподели какво ти е казал  Praynig.

Mariq_m3 благодаря за ценната информацията!

ТоНи_79 честито ти омъжване  newsm51 щастлив и дълъг семеен живот ти желая и не се скатавай за снимките Wink

# 199
Дуци, аз при положение, че повръщах по сто пъти на ден, личната ми каза, че няма да ми изпише деган, защото е вредно. В болницата ми го биеха, но ми казаха да не го взимма после. Ако не повръщаш по повече от 5 пъти на ден - недей го купува...

Натриевият цитрат на мен не ми помагаше, но може да го пробваш. Пробвай със студена бира на малки глътки - на мен твоа най-много ми помагаше. Смучи бучка лед, също е добре.

# 200
Действително се случва да пропусна ден-два до тоалетната...Но не мисля, че случаят е такъв сега.  Ама май по принцип си имам проблеми с червата. Мисля, в момента те са ми там, където е това усещане, повдигнати от матката. Катинче, не съм звъняла още на доктора, но моята болка не е "ужасна". Даже не е болка, а усещане, но ме притеснява. С първата си бременност имах много проблеми  Cry и затова сега се вглеждам в най-дребните детайли на лека болка или дискомфорт. А и, честно казано, не ми е ясно много на какво трябва да обръщам внимание и на какво не чак толкова.

# 201
Деси, бира не пия, но с лед ще пробвам. Мерси.
Лошото е че ми се гади няколко дни от сутрин до вечер, скапвам си дните и накрая повърна за облекчение Tired
Ох, до сега месих и оформях кифли от готварския, да ме пита човек какво правя там и сега ме боли кръста Tired
Реших да изведа малко детето в парка да подиша въздух, от вчера няма температура Simple Smile

# 202
аз вече не мога да спя по корем като бебе както съм свикнала и сега само се въртя по цяла нощ. а пък ако знаете какви ги сънувам - свръхнаучна фантастика с елементи на хорър, но прочетох на предните страници че било нормално и се успокоих-не съм откачила  #Crazy мисля че вече корема ми започва да расте, защото стои като подут а си ходя редовно до вц-то даже прекалено често.  Crazy пола на бебешорко ще го разберем след седмица и половина. все си мисля че ще е девойка, но ще видим... с нетърпение чакам да усетя ритничета, но кога ще стане ...един Господ знае.

# 203
здравей те мами ейй ама много сте изписа ли бе
немога да ви изчета
аз да направя един малък отчет
направих изседването за синдрома на Даун и всичко е ОК
приятен и усмихнат ден на всички

# 204
Относно ходенето редовно до вц-то кивито и прясното мляко може и да помогнат,но всичко е строго индивидуално.Аз пък имам друг проблем-кръв при ходенето и днес по-късно ще ходя на гастроентеролог дано не е нещо сериозно,че при предишните две бременности нямах такъв проблем.Някой може ли да ми обясни как ги определят тези гестационни седмици,че аз до днес си мислех,че съм на 3.5 месеца,а се оказа 17г.с. или 4месеца и една седмица

# 205
lucia от къде си определяш седмиците?
най-добре си направи лентичка за да ти е по лесно вземсто да изчисляваш постоянно и само ще засичаш всеки месец с видеозона

ето аз напримен според видеозона съм с 1 седмица назад от лентичката но това е заради нередовния ми цикъл

# 206
  • София
belinda ти кога се върна на работа след раждането на Ники и тридно ли ти беше да се настроиш на работна вълна.
Изкарах си вкъщи цялото майчинство. Ники тръгна на ясла на 2 години и тогава се върнах на работа. Аз съм фен на привързаното родителство, което много трудно се съчетава с гледането на бебето на снимка от офиса Wink Нищо лично към майките, които се връщат рано на работа, разбира се, просто споделям какъв беше моят избор и не съжалявам за него Peace
Настройката на работна вълна стана много бързо и безболезнено. Мога да се похваля, че кариерата ми не пострада от двегодишното отсъсътвие. Сега, втория път, имам съмнения, че късметът няма да се повтори. Работата ми е изключително динамична и такова дълго отсъствие ще ме върне много назад Confused Но...какво да се прави Simple Smile

# 207
-кръв при ходенето и днес по-късно ще ходя на гастроентеролог дано не е нещо сериозно,че при предишните две бременности нямах такъв проблем.Някой може ли да ми обясни как ги определят тези гестационни седмици,че аз до днес си мислех,че съм на 3.5 месеца,а се оказа 17г.с. или 4месеца и една седмица

И на мен ми е голяма каша, но попринцип: седмиците започват да се броят от първия ден на последния цикъл (общо трябва да са 40 г. с.). Гинеколозите броят лунарни месеци т.е. 1 лунарен месец е равен на 4 седмици (общо трябва да са 10 лунарни месеца) пак от първия ден на последния цикъл. А ние простосмъртните ги брим 9 календарни месеца, като денят, в който влизаш в нов месец е денят на термина.

Това са различните начини на броене!

Поне така ги смятам аз  Thinking

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 14:48 от Katinche

# 208
Здравейте.Преди време четох за една тъмна черта на корема.Днес забелязах,че при мен е започнала да се появява от долу нагоре,но е светло кафява едва забележима.И понеже започва от долу нагоре се надявам,да е момиченце Wink

# 209
Катинче - 1 лунарен месец е 28 дни, не е календарен. От там идва разликата

Общи условия

Активация на акаунт