АВГУСТовското детенце хапва вече кашичка или пюренце

• 8 172
  • 312
  •   1
Отговори
# 120
kOstOva, моля те, сподели как точно отби беба след 6-тия месец ... спря да го кърмиш или намали кърменията като ги редуваше с АМ ли? И аз смятам да го направя скоро, струва ми се, че не му стига вече а и на моменти е голяма борба. От друга страна пък така хубаво си заспива на цица ... сладур.

# 121
Ами аз не съм я отбила, но я кърмя само вечер, така че може да се каже и че съм го направила... ами как малко по малко в началото започнах да я храня  с пюрета и като взе да си хапва замених кърменето с пюре, в началото смених 1 хранене, после 2 и накрая минахме на каши и щюрета през деня, а вечер на кърма... Най лесния начин да отбиеш едно дете е да му дадеш нещо по-вкусно, а рядко дете отказва бананово пюре или каша просто ги обожават  Hug Не съм пила никакви хапчета ... кърмата сама си намаля когато не я изцеждаш сега имам само за вечерно хранене  Hug

# 122
според мен първо кърми, после давай АМ щом мислиш, че не стига кърмата.

# 123
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА МЪНИЦИТЕ! ВСЕ ТАКА ЗДРАВИ ДА РАСТЕТЕ!
hari77 на снимката с пюрето е .... нямам думи ... браво на вас!  Heart Eyes
man4eva честито ви папкане на пюре. все така да ви харесват и все така да сте НЕомазани  Hug
mentina  Heart Eyes мерси за кафето
щях да забравя ...  bob4enka ам честито и на вас. започва се .... ние още сме пас - момата предпочита да лежи по гръб, да "чете" една книжка и естествено да навира всичко което докопа в устата си. "Пълзенето" при нас е по гръб, във всички посоки, с главата напред и без ръце  hahaha  Joy ..., но в карането на колело нямаме равни - колкото часа сме будни, толкова часа караме  hahaha

# 124
Добро утро и от мен!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКИ!

Бини-продължавам с компресите. Гърдата е супер травмирана вече, дори не мога да я цедя, важното, е че Персиян не се отказва със сученето, той ми е спасението. Бучките са намалели, но още има . Продължавам да пия и Лецитин, няма начин. Опитвам се да не го мисля и да бъда търпелива. Благодаря ти за загрижеността!
За заспиването-от една седмица Персиян-Матей спи са мо следобед по 2 часа. Вечер заспиваме на цица, а през деня след 5 минути мрънкане в леглото, въпроса е супер много да се измори и няма проблеми.

Моето дете и от тиквата не се разхлабва вече 4-ти ден, днес определено ще му дам слива, ако и тогава не стане , направо Дуфалак. Аз се скапих да ям тиква, но явно доста се е запекъл.

Хубав ден за сега на всички!

# 125
Добро утро.
Тази сутрин ми дойде, така че всичко е наред, успокойх се  bouquet Peace
По този случай да ви черпя по едно кафенце Grinning

Иначе моя мишок тази нощ спа спокойно, събуди се чак в седем часа сутринта да яде. Сега отивам пак да го храня и така. Тук пече и днес може би ще излезем на вън. Другата седмица ще ходим да му пуснем кръвна картина и дано анемията ни се е нормализирала. Трябва и аз да отида на мамолог на преглед но да видим кога ще е ooooh!

# 126
Мами, какво правите когато бебоците си лапат ръцете/пръстчетата ... днес погледнах ръцете на моя и видях че на едната ръчичка между палеца и показалеца има зачервено, като от раничка ... явно е от натискането на ръката във венеца. Уф, не знам вече как да го вардя.

# 127
  • София
Добър ден от мен Peace
Хари Heart Eyes
Бруно,дай телефон на тая аптека  bouquet
За заспиването не ми се говори..... сложно ooooh!
radostche_plovdiv,аз бутам постоянно бибата за да не ги яде,но не помага много ooooh!но все пак не е постоянно с ръка в устата Peace
Манчева,честито захранване  bouquet Леко да върви! 

# 128
  • Враца
Майчета,  Hug
За лапането на ръцете няма спасение  ooooh! Всичко лапаме, направо е ужас, а венците ни май не са чак толкова подути за да имаме скоро зъбче  newsm78
Радостче, когато започне да се изнервя, я мажа с Калгел. Той не знам до колко действа но поне за час, два, забравя да си лапа ръцете.
Ние сега отиваме на преглед че нещо много се е разкашляла. Може и от сополките да е, но искам да я прегледат за да съм по спокойна
Лек ден на всички   bouquet

# 129
  • Пловдив
Добро утро. Grinning
Времето е толкова хубаво и настроението ми е супер и чакам с нетърпение да излезем на разходка семейно.
Писанка тъкмо теб те мислих,дали ти е дошло.
Миналата седмица ви писах,че моята най-добра приятелка е забременяла непланирано и не знае какво да прави.
Снощи ми прати СМС,че е била на лекар и е в 6-та седмица.Приятеля и казал,че иска бебето и ще го запазят.Много се радвам,а така се притеснявах за нея.Сега ми е мъчно,че пак не съм бременна.
Ние пак не спахме цяла нощ.На сутринта викам,на мъжа ми да взима малкия и да изчезват на някъде,да ме оставят да се наспя.Единия реве,другия си усилил телевизора,а аз две не виждам,така ми се спи.
След обед записах час да дойде в къщи ортопед,да гледа малкия с ехограф.Дано всичко е наред.

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 10:49 от Di83

# 130
Уф, то е ясно, че няма спасение от лапането на ръцете ... обаче се притесних като видях това зачервено като нагризано местенце на ръчичката. #Crazy

Кърмещите мами, по колко минути хапват бебоците ... моят като че ли си намали времето напоследък - не знам от зъбите ли .... ?! .... преди малко цока макс. 10 мин. и отгоре на всичко върна и загледа едно такова блажено ... и взе да се хили. Сега си бърбори  в кошарата ... голяма фога. newsm78

# 131
Добро утро!

Днес децата ме оставиха да спя до 9ч30 ОЛЕ!!!!!

radostche, ако запо4неш да даваш храна различна от кърма, двай я преди кърмене, така коли4еството, което бебо изцоква ще е по-малко, съответно и производството. Като разредиш и кърменията по-нататък ще стане безпроблемно отбиването. Лека полека ако работиш в посока намаляване на кърмата няма да имаш нужда от никакви лекарства за спиране. Така по естествен път е най- добре, дано се получи.
За смученето на ръцете, на Камен винаги като видим му махаме пръстите от устата и вече почти не се сеща да се яде, освен краката си и вече всичко останало  Crazy

harri, Владислава е един сладурски сладур, много готини моменти сте гепили на снимките.

man4eva, за хапането: Камъчко още няма зъбчета, но стисва от време на време венците и пак е "Ауууууу", но няма нараняване. Можеш да ползваш кремчето на Авент или Лансинох и двете са вълшебни. Аз имам още от Лансиноха и мога да ти дам.

Котаранке  Mr. Green Така май е по-добре, а? Пък другото беб ще си го планирате и няма да се притесняваш ще дойде ли или не, а напротив.

Честито захранване, Весе! Аз упорито отлагам.....обаче почнх да давам по малко вода на малчо, че си иска човека. ПО 10-20 мл му се събират, но все пак е голям кеф

# 132
shoshi84, аз от началото на януари започнах да захранвам като давам по малко преди обедното кърмене - кога яде, кога не ... т.е с относителен успех, и не сме стигали до повече от 7-8 лъжички и досега не съм заместила хранене. Той, юнака, и без това си чака млекцето но не съм спокойна като го гледам така да се гъне като глист докато цока и все си мисля, че не му достига ли ? (а е странно спокоен след това и той сам пуска цицата) ... просто не знам как да процедирам. И аз се измъчвам така. Sad
Исках да дам максимума но явно .... не става.

# 133
Здравейте и от мен!

Аз пък вече исках да сме се захранили, че много се отложи, но педиатрите не ни дават. Обривът ни става все по зле...влачим се по хомеопати и т.н., но няма да ви занимавам с нашите болежки. Факт е че още сме само на кърма за добро или лошо. Добре поне че беб си я харесва. Последният месец е качил 800гр.  Joy моя шишо. Док каза да се моля последното лекарство да помогне и след 10-тина дни да започваме да се храним.

Иначе вчера го сложихме в бънджито и голям купон стана. Такава ръченица дръпна и се смее с глас, голяма радост.

За лапането на ръчичките - нашите са мокри почти постоянно, когато няма играчка за гризане. Най-търсената играчка обаче е дистанционното.
Обаче си имаме пък две зъбчета  Joy  Разбрахме за тях, когато се разплака и разтегна джукичката. Абе, златно дете си имаме. Без температури, ревове и т.н.

# 134
Браво на вас Инедица. Дано всички зъбки така ви избият - без да усетите  Simple Smile
Радостче, ако това ще те успокои, моя Гого яде не повече от 5-6 минути още от новороден. Сега се насуква и за 3-4 дори. Просто вече имат повече сила и изсмукват кърмата по-ефективно, а и млечните канали са се поразсширили  Simple Smile Успокой се............... нали сам се пуска и е доволен и блажен...........

Общи условия

Активация на акаунт