ЯНУАРСКОТО човече две свещички духна вече!

• 11 312
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
Честит рожден ден на Даниелчо!Много здраве и весели игри.

Виличка,много е оправна твойта щерка,браво,че ходи вече с желание на ясла.Дано и при нас да е такъв резултата като тръгнем,ама малко се съмнявам. Hug

Мишленце и ние чакаме постоянните кътници.Все и надничам в устата,но още ги няма.

Неда,какъв талант си имате в къщи! HugЧудесно стихче.

ira ic, една съседка роди там,много е доволна,хем не си е избирала екип.Като цени както в Тина Киркова,но все пак е нова болница.

за обличането обува и събува сама пантофите,чорапите.Мъчи се блузките да си облича но сама не може.Като си събува пантофките винаги ги подрежда една до друга при нашите,сутрин си хвърля памперса вече без да й казвам.В яслата мисля,че гледат едно от друго и нали всичко копират,та е нормално от там да се учат на повече самостоятелност.В къщи някой път нямам търпение да я чакам и я облека или нахраня за по-бързо.

# 76
ira, честита бременност, желая ти леко раждане и здраво и кротко бебче Hug И аз бех в същата ситуация като се родиха децата, бяха на 3 месеца като се явявах на последните изпити и после на 5 като се явих на държавен Rolling Eyes Много ми беше трудно, но издържах някак си. И ти ще се справиш, права си да не искаш да протакаш, после групата завършва и оставаш сама. Ние за държавния си разпределихме въпросите 10 колежки и така смогнахме с материала, иначе нямаше да успея. Даже кумата ми, с която учехме заедно, ми написа моите 3 въпроса. Просто нямах време. Така че знам какво ще ти бъде, кураж и успех  bouquet Между другото преписването с бременелския гащеризон ми беше много по-лесно, възползвай се и ти Peace Mr. Green Джоба отпред е чудесен и от бременна жена никой не очаква да преписва, ама на bowuu

Неда, забравих да ти кажа за стихотворението, страхотно е Heart Eyes Май само аз съм пропуснала за здравословните ви проблеми, какво се случва с вас освен обрива?

# 77
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДАНИ.ПОЖЕЛАВАМЕ МУ МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО newsm59                                                       

# 78
  • София
Честит Рожден ден на Дани, да е здрав, послушен, игрив и безгрижно детство   newsm67 smile3510 и много  Gift

# 79
И на нас ни остават последни кътници , дано не ги вадим и тях с 39 градуса...
Благодаря на всички , които ни честитиха в предната темичка !
Ние нямахме интернет за известно време - затова не сме писали... досега четох , четох ...много страници сте изписали , докато нямахме интернет Но не сме ви забравили  Hug
Честит Рожден Ден на всички на които пропуснахме да честитим   bouquet
На празника не можем да дойдем за съжаление - много сме далече Confused А много ни се иска , но няма как ... Sad
А с обличането сме до никъде - аз я обличам , тя само мушка ръце , крака , и казва кое къде да слагам- шапка - глава , обувки - краче, ръкавички - ръце  hahaha
Ето малко снимки от нашия РД :

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 00:04 от Мимито & Светла

# 80
  • София
здравейте момичета!
аз не съм писала, че имах повече работа, пък и с този обрив на Вики, направо се побърквам!  #Cussing out
Хомеопатичката ми секара, че съм спряла лекарството на своя глава докато кара гриповете 3 седмици      (40 гр. Т, разстройство...) Sad Обрива стана голям, разрани се... вече в яслата стават подозрителни, искат ми бележка от дерматолог, че може да посещава ДЯ - ама как да отида на дерматолог и дфа му кажа, че не искам лекарсто, а само бележка!  #Cussing out ... всеки ти дава акъли - води я тук, води я там... но като съм се хванала на хорото (за хомеопатията) ми се ще да го изкараме (оптимист съм някак си). Сега пак я водих на хомеопат и подновихме лекарството, от понеделник сме на друго, обаче от вчера гледам, че обрива продължава да се разраства - точно на долния клепач на окото (преди 1/2 год. сме ходили на дерматолог - мина с някакво правено кремче и вит. Ц), по корема й кожата е грапава (сякаш ще започва и там обрива, още - на китките ....) Незнам доколко ще издържа да се разраства! А е добре да си я погледам вкъщи докато премине пика, ама с тая работа напоследък  Tired  Иначе дерматолози са ни казвали, че има атопична кожа - като Атопичен дерматит и с времето ще го израстне, простотрябват само от време на време като се възпали поддържащи лекарства и така ...
Ето ни го обрива (предупреждавам, че не е за хора със слаби сърца): http://i118.photobucket.com/albums/o98/galia_gtsp/Razni/DSC03205.jpg?t=1202022797
Знам, че при хомеопатията болестта се предизвиква в най-тежката форма и след това почва да минава, ама докога ли ще е това и как ще издържа!  #Cussing out
Ох, оплаках ви се! Извинявам се за голямото отклонение!

Вики ли е най-мързеливата - като ви чета, май да  Simple Smile - няма особено желание да се съблича и облича сама, като почне да се съблича и не може почва да се ядосва, да мрънка и се стига до рев - много нервно дете, пък и инат  Mr. Green. А пък ние като почнем да я събличаме/обличаме - тя го приема като някаква игра и повече ни пречи - едвам се оправяме сутрин за ясла, най-често се стига до каране, пляскане и съответно пак рев  Cry
И аз имам желание да раждам сега в Токуда, ще запомня докторката на Фурия, като му дойде и времето ще изчета и другимнения из форума - нали трябва да се избира екип.
Неда, и аз да не забравя да ти кажа - наистина е талант дъщеря ти!  Hug
И аз не съм давала, нито чувала за таблетки против глисти. Щях да се интересувам повече из нета, ама нямам време ... пък и вярвам на педиатърката ни - щом не ни ги е казала като опция, значи не е от най-необходимото. Сигурно ги предписват в по-рискови райони/деца или знам ли?  newsm78
mishlentze, за информация как се пие желязо за бременни не мога да ти кажа, че нямам такъв проблем. Но най-добре е да си й предпише лекуващи лекар - защо се изтересува първо от приятелки, а не пита лекаря направо. Аз си пия витамините на растителна основа ВЕГА ПРЕНАТАЛ (английските) и съм добре (засега  Peace).
Иначе зъбите са ни поникнали вече всичките  Tired
Хайде, ще се видим довечера (с някои)!  Heart Eyes

# 81
Първо да четитя рождения ден на последното ни януарче-февруарче Даниел! Много здраве, усмивки и подаръци!   bouquet

Неда, ама наистина щерка ти е голям талант. Дали няма да подготви и стихче за довечера  Wink

Мишленце, за желязото аз пих вднъж и доколкото си спомням беше Малтофер по една таблетка по време на хранене, но при мен беше профилактично щото бях на долната граница. Най-добре е лекар да определи дозата.

Ира-Ис, честита ти втора бременност и успех с изпитите!  Peace Няма ли да направите малка почивка довечера и да дойдеш на купона?

Галита, обрива изглежда доста неприятен Confused Сърби ли я Вики? Калоян имаше подобен зад ушите, когато беше малък. диагнозата му беше суха кожа и наистина май я израстна, щото отдавна не е имал обриви, въпреки, че на места кожата му е грапава 9като лишеи).

Светле, много сладки снимки (особено с кюфтето) Само и ти да не кажеш, че сама си правила тортата, че започнах да изпитвам компекси  Joy

# 82
Честито и от мен ан Даниел  bouquet Здраве и късмет му желая Praynig

Галита, за обрива - при нас първия курс на лечение мина по същия начин, макар че бяха обринати по телцата и по външната част на ръцете и по ходилцата. Парадокса беше, че пъпките не ги сърбяха изобщо. Също така Ники беше целия в афти и не искаше да яде почти нищо, особено ако беше готвено с домати, сол или пък сокове. 3-4 дни беше това състояние плюс температура при него. Аз действах по схемата на хомеопатката и се опави. Втория курс ми взе здравето с кашлицата, започнаха да кашлият непрекъснато и нямаха сили през деня, спяха като новородени по 3 пъти на ден. А хомеопатката казваше да даваме повече от лекарството Rolling Eyes После бяха по болници в следствие на лечението, но тъй като не бяхме тук майка ми и свекърва ми са преценили, че не може повече да продължава това лечение и са ги завели в болница. Затова не смятам да подновявам. Ако само свекърва ми беше се уплашила щях да подновя, но майка ми не беше на себе си също, а тя е доста обективен човек и дава лекарството още 2 дни след свекърва ми и накра япросто гената каза че го води в болница и това е. Та затова приключих с хомеопатията, 2 месеца след това кашлицата продължи да се точи, накрая още един антибиотик пи, за да се оправи и сега кашля по 1-2 пъти най-много или сутрин или вечер. Само около лягането. Затова и решихме на Сандански да ги зеведем вместо на Боровец. Искам малко да подишат лековит въздух.

За приятелката ми, не че първо пита мен, но тъй като й е нисък хемоглобина, а лекарите в Перник /тя е от там/ изобщо за желязо нищо не са й казали, хем е и с близнаци и е най-естественото нещо да й е нисък хемоглобина по тази причина, понеже желязото, което приема е за 3-ма души и е недостатъчно само от храната. Та като се чухме аз й споменах, че съм пила желязо и че съм пробвала няколко перпарата, та й обещах да питам какви бяха, та да пита тя доктора си. На своя глава лекарства няма да вземе Wink

Днес с Ники порведохме 10-минутен разговор по телефона /нали е при майка ми/, та ми обясни всичко, как вчера идвал чичо му Емо да оправи тока, че правил чип чип, че ял супа, че ходил на разходка и т.н.През това време майка ми се опитваше да му вземе телефона, но той отишъл в спалнята и й затворил вратата под носа, седнал си нашия на спалнята и си говорил на воля hahaha Ние правим точно същото с баща им като ни пречат да говорим по телефона Laughing

А вчера се ядосвах нещо на миялната машина и без да съобразя казах "ей да ти и тъпата машина" и нашия наострил уши и веднага започна да повтаря тъпата машина Blush Баща им си мислеше, че може да си говори каквото си иска още половин година, ама нъцки Naughty

А Ели вчера с баба си влезли в един магазин за сувенири и съборила една птица от дърво, та баба им се сдоби с нова украса за дома срещу 45 лв Laughing Добре, че не е от най-скъпите Crazy

# 83
  • София
Ох,майчета - от вчера Камчо е с лека хрема/ходихме на Витоша/, така ме е яд заради срещата и затова поизчаках да видя на къде ще се развият нещата. Та освен малко задни сополки, с които почти не можем да се разделим от както е на градина, друго нищо му няма .Див е за трима,няма температура -нищо.
Големият въпрос е ще ни приемете ли така на партито или е по-добре да не идваме?
За щерката ви благодаря,но  сигурно малко е по погледнала някъде и го е изменила, за да е актуално за  нас.  Силата й е в изпълнението, а не в текста.
Галита, съжалявам, дано се оправяте бързо.
Мишле, при нас проблема е запушено слъзно каналче, което води до чести конюктивити и май ще се наложи да го сондират под пълна упойка.

# 84
Неда,щом не е нещо сериозно мисля,че няма проблем.Макар,че и аз се двуумя,защото Бети кихна няколко пъти от сутринта.Иначе имам огромно желание да дойдем.

# 85
момичета, аз мисля, че заради малко сополки и няколко кихания няма от какво да се притеснявате  Hug То и Калоян тая зима почти не се е спасявал от задните сополки и покашлянето, но мисля че това е нормално за сезона. То несе знае и децата в градината или тези по улиците, които срещаме дали не са болни и още да не са се изразили симптомите.

Доколкото се отнася за мен - няма никакви проблеми да дойдете  Peace

# 86
Гале,много гадно това с обрива,горкото детенце.Ама за тази хомеопатия като чета направо настръхвам,както мишленцето го е обяснила.А иначе всичко си и е наред на Вики така ли?
Неда,аз да ти кажа тия сополки ще са забравени до следобяда ако му капнеш по една капчица пиносол в двете нослета Peace А на Вяра много добре и витамин Ц и действа.Щом капна веднага спира носа,ама хванат съвсем в зародиш Wink

Хм...то никой не е писал,ми да взема да продължа.Мойта калпазанка Вяра е почнала изибщо да не спи в леглотот си.Процедурата е следната:приспивам я аз,рови ми из косата и заспива,местя я в нейното легло.След около 2-3ч се събужда излиза от креватчето през решетката и ляга между нас.Всичко това досега всяка нощ го усещам,а тази нощ се събуждам по едно време поглеждам между нас се намърдало тва същество Mr. Green,много смешно ми стана,преместих я пак.Сутринта към 6 ли 7 ли беше,събуждам се да храня бебето,нашта пак между нас,направо ме уби............. JoyКак не съм усетила незнам,баща и и той не я е усетил Crazy.
КАк да я науча да си спи в леглото незнам ooooh! Идеи?

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 14:27 от Дес

# 87
Дес, и ние го имаме този проблем със спането на "гамото го"(голямо легло).Пробвах като я приспя да я местя в нейното,но след 2,3ч. се събужда,плаче хайде пак на спалнята чакам да заспи и цяла нощ се разхождаме.Едната вечер си казах край повече няма да спи прпи нас-вечерта плака,плака,но заспа,в 4 се събуди държа ми ръката уж да заспи и вече в7 не можах да издържа и я взех пак при нас.На тоз етап просто я оставих да спи където иска,защото и аз не мога от нея да спя.

# 88
Здравейте майчета Hug,
много благодаря за информацията и милите думи! Heart Eyes
Furia, доста мнения изчетох последните дни, определено има много добри отзиви за д-р Лазарова.Ще се опитам при нея да се запиша, стига да има място!Всички пишеха, че е и привърженик на естественото раждане, а на мен определено ми се иска пак нормално да родя.При все, че повечето мами не ги е страх от секцио, аз умирам от ужас само като си помисля. Confused
mishlentze, и на вас изобщо не ви е било леко, дано за напред нямате такива проблеми!
galita, много бързо да се оправяте, дано поне не го сърби детенцето. PraynigЧестита бременност и на теб! Hug
petenceto, за съжаление няма да мога да дойда Sad Много ми се иска най-накрая да се видя с вас, дано стане по-скоро.
Ники пак ми е с кашлица и сополки...вече незнам за кой пореден път.Ту се оправя , добре е 1-2 седмици и пак почва да кашля. Казаха ми че е само на ларинкса...поне не слиза надолу...не че това звучи оспокоително де.. SadПреди докато се кърмихме изобщо не боледуваше ...2 пъти общо за 1г. и 8м., а сега последния месец имам чувството, че през по-голямата част от времето сме само на някакви сиропи за кашлица Confused
Дес, сега видях снимката на малкото човече, много е сладко!/ пу пу да не му е уроки/ Heart EyesНа колко стана?
Това е от мен за сега, хубав и слънчев ден на всички! Hug

# 89
  • София
Тогава идваме! Hug Наистина мисля, че не е сериозно и няма да ви заразим, но бях длъжна да питам. Продължавам да съм на линия и да следя и други мнения, ако има против казвайте.

Общи условия

Активация на акаунт