Идеи за бизнес?

• 137 482
  • 870
  •   1
Отговори
# 675
имам познат, който направи преди време точно такъв вестник - само с обяви и реклами и тук-так по вътрешните страници някое интересно бизнес-четиво. разпространяват го безплатно (като брошура), печалбата им е от цената на каренцата с обяви и реклами  Peace

# 676
  • най-шареното място
За подобно издание е важно къде си и ще има ли някаква тема.
При нас има всякакви. Никнат, но някои нямат нищо /или почти нищо/ полезно в тях.

# 677
Това с вестника не е лоша идея, но е трудно изпълнима, ако нямаш контакти с рекламодатели - дали ще е тясно специализирано в някой бранш или всичко за всеки, плюс ще има разход (мисля сериозен) за разпространители.

# 678
момичета, браво на вас за страхотната тема  Peace
какво стана с идеята за онлайн магазин? има ли някакво развитие?

П.П. Зачудих се дали трябва да имаш регистрирана фирма, за да имаш онлайн магазин? newsm78

# 679
ами естествено,дали е он лайн или не все си е магазин.търговия без фирма не става

# 680
  • Варна
момичета, браво на вас за страхотната тема  Peace
какво стана с идеята за онлайн магазин? има ли някакво развитие?

П.П. Зачудих се дали трябва да имаш регистрирана фирма, за да имаш онлайн магазин? newsm78

Естествено. Нали като пращаш стоката на клиента, най-малкото си длъжна да издадеш касова бележка.

# 681
При нас има всякакви. Никнат, но някои нямат нищо /или почти нищо/ полезно в тях.
Идеята е да се печели от обявите и да се разпостранява безплатно или весника да се продава,а обявите да са безплатни.Чудя се кое е по добрия вариант(
 Смятам да проверя цените в печатниците ,за да мога да изчисля разходите.А,също дали печатниците се занимават с предпечатната подготовка на страниците ,като аз ще набирам информацията само или трябва да им го представя на дискета или на нещо друго във вид ,в който ще бъде отпечатано.
 Някой знае ли ,лиценз ли се плаща за тази дейност и колко е?

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 21:23 от Vqqra

# 682
  • най-шареното място
Май първият вариант Simple Smile

# 683
Идеята е да се печели от обявите и да се разпостранява безплатно или весника да се продава,а обявите да са безплатни.Чудя се кое е по добрия вариант(
 Смятам да проверя цените в печатниците ,за да мога да изчисля разходите.А,също дали печатниците се занимават с предпечатната подготовка на страниците ,като аз ще набирам информацията само или трябва да им го представя на дискета или на нещо друго във вид ,в който ще бъде отпечатано.
 Някой знае ли ,лиценз ли се плаща за тази дейност и колко е?

Понеже съм в бранша, а и имам опит на пазара на безплатните медии /самата аз издавам подобно нещо/, да ти кажа: вестник такъв има. В София е Седмична поща, познавах момчето, което беше издател. Трябват сериозни търговци, които да продават реклама и огромен брой разпространители. Те са завзели пазара. Друг е въпросът, че според мен, рекламата, която е безадресна отмира като концепция. Но това си е мое мнение. Ако продаваш вестник, трябва да има съдържание /трябва ти редакция или поне 1-2 журналисти/ - никой не дава пари за вестник с реклами. А пазарът на вестниците с обяви е доста пренаситен.

За печатниците - ако не си работила това, ще има доста проблеми. Такова нещо като дискета няма. Трябва ти предпечатар, а той ще иска минимум 1200лв. заплата. Това в печатницата да ти правят предпечат го забрави. Е, освен, ако не ти се плаща на час - съдират 3 кожи. И отново, ако нямаш търговци, не се захващай. Не искам да те обезкуражавам, но този пазар е доста пренаситен и то от хора, които работят професионално и с размах. 

# 684
  • София
А и хартия за вестничето трябва да си купиш. Може лично, може и да платиш на печетницата, а всички заедно опирате до Полиграфснаб и ролите вестникарска хартия от Коми.
не е реклама - просто те я внасят.

# 685
А и хартия за вестничето трябва да си купиш. Може лично, може и да платиш на печетницата, а всички заедно опирате до Полиграфснаб и ролите вестникарска хартия от Коми.
не е реклама - просто те я внасят.

Отделното закупуване на хартия няма особен смисъл, когато работиш с печатница. Да, вземат ти повече пари, но нито имаш грижи за доставка, нито за съхранение. Но при издаването на нещо печатницата е най-малкият проблем. Всеки месец излизат нови и нови списания и вестници. Разпространителите изобщо не вземат първите месеци нови вестници и списания, освен ако не са лицензни, например и зад тях стои голям издател. Не че го правят нарочно, но практиката им показва, че повечето слаби издания, които се правят с малко пари фалират след 2-4 броя. А да правиш вестник на фона на това море от печатнии медии, които всичките имат проблем с продажбата на реклама и тиражи, които не се разпродават, си е самоубийство.

# 686
  • най-шареното място
Ако изданието е безплатно пак ли има разпространители? На пръв поглед не изглежда така.
Иначе ,че пазара е наситен, спор няма. Това обаче не означава, че добро издание не може да успее.
Аз имам скромен пресен ярък опит - поканиха ме да си "партнираме" с ново регионално списание. Нямаше как да не сравня продукта с конкуренцията му. Не я издържа. Та ако ще се захващаш с подобно нещо, трябва да имаш прилична основа, както е обяснила malko_mishlence.

# 687
Здравейте!Темата се развива супер добре,това ми харесва,защото ние майките сме готови да работим за добър семеен бюджет,макари многото домакински и семейни задължения.Аз лично нямам много свободно време,но когато го имам продължавам да работя за откриването на добрата идея за собствен бизнес.Сега ми дойде една нова идея,която предполагам няма да ми носи големи и постъпления,но искам да събера повече информация.Затова отново ви моля да ми помогнете в разясняването и.Става въпрос за разпространението на безплатни вестници и рекламни брошури по пощата.Това да  го върша докато разхождам кучето,например.Каква печалба ще ми носи!А някой можели да ми каже как да се свържа с хора,компании и фирми,който имат и осъществяват такава дейност.Благодаря!
Друг въпрос,който ме мъчи е с това да открия валутен  детски влог на децата.Къде е изгодно да го направя: в банка или застрахователна компания,и кои да са те?

# 688
Ако изданието е безплатно пак ли има разпространители? На пръв поглед не изглежда така.
Иначе ,че пазара е наситен, спор няма. Това обаче не означава, че добро издание не може да успее.
Аз имам скромен пресен ярък опит - поканиха ме да си "партнираме" с ново регионално списание. Нямаше как да не сравня продукта с конкуренцията му. Не я издържа. Та ако ще се захващаш с подобно нещо, трябва да имаш прилична основа, както е обяснила malko_mishlence.

Има разпространители, които трябва да си наемеш. Къде ще се разпространява? Ако е по заведения, офиси, бизнес паркове, примерно трябва човек, който да разработи тази мрежа - преговори с всеки собственик по отделно. Огромен ресурс, като време и преговори, не става лесно. А, за да звучиш сериозно на рекламодател, трябва да имаш сериозна мрежа. След това физическото разпространение - кола, зареждане, прибиране на остатъчни бройки... Работата не е никак малко. Казвам го, като човек, който беше мениджър продажби на Fame Cards - безплатните картички по заведенията - това е сериозен бизнес, мрежата трябва да е голяма като брой точки на разпространение, конкуренцията е голяма, има всякакви безплатни издания, които си мислят, че могат да издържат, аудиторията претенциозна /нищо, че са безплатни медиите/. Познавам и бизнес модела на Седмична поща по-отблизо - минимум 4 търговци, около 20 човека разпространители, които покриват цяла София - много разход и време, управление на хора и т.н. На същия принцип работи и Позвънете в Бургас. Идете да си пуснете обява там, да видите за какъв огромен офис и хора става дума. Каквото и съдържание да имаш, нямаш ли тази организация, си мъртъв.

# 689
  • най-шареното място
Мерси! Много е интересно. Аз имах само наблюдения като вземащ си такива издания човек, за няколко местни издания и изглежда, че тези неща ги вършат самите издатели, разпространяват в търговски вериги и  видимо няма остатъчни бройки. Нямам предвид, че е един човек фирмата, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт