Идеи за бизнес?

• 137 256
  • 870
  •   1
Отговори
# 810
Не успях само да разбера как реши, че няколко години съм си седяла в къщи  Shocked
Явно е, че човек няма да се хвърли с главата на пред без да има никакво понятие или без да е разучил малко нещата.
Мислиш ли, че всеки един бизнес е започнат след като човека  е работил това години наред? Е повечето почват от малко към по-голямо. И винаги се влагат пари, дали малко или много, и никой не може да ти гарантира и 10г да си работил това нещо, че нещата ще потръгнат, както и да ти каже, че ако си нямаш понятие ще затънеш на 100%, нали така?

# 811
Markrit, аз също се занимавам с бизнес, разбира се, сигурно съм на светлинни години от теб по знания и умения, но определено не си седя вкъщи Grinning

# 812
Някъде да съм казала че аз съм на светлинни години от вас ????  ooooh!
Откъде си ги исмуквате от пръстите тия изводи , незнам .
Аз просто и казах с две думи , че вложенията за подобен бизнес са не малки за да си прави някой експерименти .По добре да си пресметне добре нещата чисто математически/счетоводно още в началото .Да удари чертата и да прецени дали изобщо си струва дори да опитва .Надявам се сега да съм станала по ясна и разбираема . Peace

Последна редакция: нд, 28 дек 2008, 14:29 от Markrit

# 813
Тъй като голям смях падна над моя точно постинг, заблудила съм се  Simple Smile

Моето мнение беше - щом vanjamis и мъжа й се занимават с тежкотоварен бизнес в страната и чужбина, бензиностанцията ще е песен за тях. Очевидно са наясно с доста проблеми, които вече им се е налагало да решават със сегашния им бизнес, справят се с тях, значи вероятността да се справят и тук е голяма, още повече че бензиностанцията си седи на едно място и лесно можеш да я контролираш, докато тежкотоварния транспорт ти предлага изненади на хиляди километри от теб най-общо казано. Wink

# 814
Момичета,дилемата ми е по-скоро дали да си седя мирно и кротко на д....то/от транспорт с много нерви и ядове все пак се изкарва прилично/ или да рискувам в нещо,което може и да е добро,но може и да не е. Мъжът ми наистина е рискувач по принцип-негова максима е , че "Пашата обича смелите",но благодарение на моята недоверчивост нещата вървят в релси,а сега незнам дали да се поддам. Притесняваме самата ситуация в момента и тази истерия със световната криза-дали не подценяваме нещата,дали наистина кризата ще се задълбочи?

# 815
  • София
Момичета и аз мисля, че когато се взима решение за инвестиране трябва сериозно обмисляне. Вярно е, че и ентусиазмът е важен, много неща в БГ потръгнаха, без хората да имат опит. Но това беше защото имаше много ниши, а вече е много рисково по този начин.

Аз бях чула, че "Петрол" си продават бензиностанциите преди 5-6 месеца. На мен ми казаха, че продават най-нерентабилните и в отдалечени места. Показаха 2 за продажба, наистина бяха такива. Разбира се с ентусиазъм и вложения сигурно е възможно да ги разработиш. Също това е бензин и може би няма да си на загуба... Но ти си написала, че мястото е атрактивно.
Всяка бензиностанция има дневни и месечни отчети, от там с малко изчисления ще видите какви са очакваните продажби. Криза ще има и хората в провинцията ще ходят повече пеша. Трябва да ви покажат документите за продажбите на стоки и горива в изминалите 2-3 години, разходите и тогава ще можете да предвиждате.
Успех каквото и да решите!

# 816
чЧЕСТИТА НОВА 2009 ГОДИНА
здравейте на всички
моето мнение е, че в този момент, момента, в който назрява голяма криза не е подходящо за развиване на бизнес ако нещата не са поне 90 % сигурни. мисля, че идва моментът на фалити и то в сферата на дребната търговия-дрехи, обувки и там подобни неща. може би ще се позакрепят магазините за бързооборотни стоки.да не говорим за произдводствените предприятия - от миналия месец има хиляди съкратени работници - поне в нашия район.
по принцип най-лесно е де отвориш магазин-да купуваш, да сложиш една голяма надценка и да чакаш - да потекат паричките, не изисва и голям капитал, но по дяволите въобще не е толкова лесно - зная го от опит. не можете да си представите и какви фактори влияят на всичко, без дори да можете и да прогнозирате за тях.
така че по-добре изчакайте, а за бензиностанцията- за мен въобще не е печелившо решение, този бизнес е несигурен и по мое мнение е на големите.

# 817
не можете да си представите и какви фактори влияят на всичко, без дори да можете и да прогнозирате за тях.

от толкова приказки най-важното ти убягна да ни разкажеш Wink)

# 818
  • BG
d.det ,
Съгласна съм с теб, че на прага на икономическа криза не се започва бизнес, но какво да се прави, не може и да се стои и да се пляска с ръце и да се вайкаме.
Трябва да се работи, ако чакаме икономическата криза да мине от само себе си, няма да стане, трябва да се борим.
Това е моето мнение, аз и съпругът ми започваме бизнес с около 100 000 лв инвестиция точно в този момент.
Пожелавам на всички успехи и горе главите.
Светът е на смелите.  newsm10

# 819
ИРА успех в бизнеса!
А и то май тая криза в БГ най малко се усеща (може би по-нататък ще се усети, знам ли), а може би както казват, понеже сме си постиянно в криза, та не го усещаме  Mr. Green

# 820
Успех на тези,които рискуват-истината е,че веднъж като се завърти колелото няма спиране. Пожелавам си успех и на мен, дай Боже да имаме късмет и сили да се справим със ситуацията.

# 821
Еее, вие хората в провинцията ги взехте за последни бедняци- чак пък да ходят пеш... Може да не са им доходите като в столицата, но и разходите не са такива.
Има си риск има и премерен риск. Аз лично не бих рискувала, ако парите са само от кредит. Не и сега.

# 822
  • София
Еее, вие хората в провинцията ги взехте за последни бедняци- чак пък да ходят пеш...

Е-хе, ако коментара ти е към един мой пост по нагоре, написала съм "повече пеша", но то и здравословно. Ще си извадят колелетата, особено от пролетта до есента, дори това може да е нова ниша  Simple Smile Просто си спомням някои неща от около 2000 г.
Може би трябва да поясня, че аз под провинция разбирам селища с под 25-30 хил. жители. Това са така наречените селски общини - от общо 264 общини в България, 231 са определени за селски общини.

Новите начинания са едно голямо приключение, предизвикателство и възможност човек да научи различни неща. Периода на криза също ще бъде възможност за част от предприемчиви хора да започнат нещо ново или да си преструктурират дейностите.

Успех на всички!

# 823
 Grinning Така е по-добре. Peace Погледнато от друг ъгъл е даже привлекателно. Laughing Как пък ги обявиха за селски общини толкова много. То много селяни в таз държава бе.  ooooh!  Laughing Нищо, по-важно селяндурите да са малко, селяните са готини. Но това с велосипедите в мноого добра идея. Като се замисля в колко западни държави хората се движат с колелета..и вероятно не защото нямат пари...

# 824
  • София
Ами не знам защо са ги обявили за селски общини, за мен не е дума за "специално тълкуване". Така са решили, така са ги нарекли. Условието беше да няма в общината селище с повече от определен брой жители, мисля, че беше около 28 хил.

Приятен ден!

Общи условия

Активация на акаунт