Идеи за бизнес?

• 137 362
  • 870
  •   1
Отговори
# 285
В Гоце Делчев има поне три, за които се сещам. Може и повече да са. Марита, Мрия Магдалена, Св. Троица.
Нито една не е в Гоце Делчев от тези  Wink
В Мотописта са.

# 286
ок, приемам уточнението (мислех, че е един и същ квартал). Ами време е за градина в Гоце Делчев тогава. Simple Smile Ако ви интересува детски център с родителско участие вм. детска градина, свържете се с нас; работим по този проект от доста време и ако стартираме скоро, ще можем да споделим опит и с други.

# 287
ок, приемам уточнението (мислех, че е един и същ квартал). Ами време е за градина в Гоце Делчев тогава. Simple Smile Ако ви интересува детски център с родителско участие вм. детска градина, свържете се с нас; работим по този проект от доста време и ако стартираме скоро, ще можем да споделим опит и с други.
Супер Hug къде да прочета повече по темата Hug

# 288
Страхотна тема!
Аз живея в Италия и непрекъснато мисля с какво допълнително да се захвана така, че да работя с България.
Това ми е мечтата - да имам мъничък бизнес с БГ.
Поздравявам ви за идеите!

# 289
  • София
10¢ cafè&lounge, добре дошла. То не се знае, като направим един ден реално-виртуален бизнес клуб, може много идеи да се осъществят Simple Smile

Mila mama, за кооперативите, виж линка в подписа ми, а също и http://www.estestveno.com/index.php?pageid=4&langid=0&it … d=-2&cid=3005. Може би Емем ще изпрати и още нещо.

# 290
TanyaMG мерси много  bouquet

# 291
Здравейте и от мен. Поздрави за темата. От известно време искам да направя детски център, но не само за партита, ккато са повечето в София, а повече за игра - с градинка в зелено, с чист пясък, с обезопасени люлки и парзалки, въобще такава градинка, без кучешки л..а и с какички, които да играят с децата, докато майка им пие кафе или си прочете нещо в библиотеката. Т.е. представете си помещение вътрешно за игра, помещение за майките с много книги и списания, и външна част (заградена) за игра в хубаво време. В главата ми са всички подробности, но не мога да изровя къде има норм. изисквания за такъв вид център - досега не съм намерила, ако някой може - помогнете ми

# 292
Хубава идея; норм. изисквания ще се намерят; а място имаш ли предвид? Защото много трудно се намират места с градинка в София.

# 293
Да като идея, все още не мога да намеря начина да го взема от общината. Някъде по сайтовете на министрествата срещнах някаква програма за финансиране на подобен род проекти, та смятам с общината да се договаряме по повод политиката на ГЕРБ за възстановяване на детските площадки и т.н. хубави приказки, които изприказваха при изборите, а част от които (е факт) - изпълниха, поне в нашия квартал. За сега само събирам информация, а това е доста трудно при моето работно време - 24часа 7 дни в седмицата - имам две деца, да си ми живи и здрави ... та затова напредвам многоооо бавно

# 294
Такава програма за стопански цели няма все още. Има за държавни, общински - като детските градини, в момента те могат да кандидатстват по проекти, и ако директорките им са на място, могата да спечелят наистина добри проекти.
Но за безвъзмездно финансиране на този етап - приятелски съвет, при това безплатен - забрави.

# 295
тази идея е чудесна
точно такова място липсва във варна- заградена , обезопасена площадка с възможност да се пие кафе на открито
като двора на  '' тон бонбон '' в пловдив
каспър - бяхме в пловдив по празниците и  водихме детето да си играе често на вашето дворче  много съм доволна , най - накрая пих кафе на спокойствие , успях да се видя със стари приятели , а мартин спокоен си играеше на въздух и доволен че съм му пред очите изобщо не ме занимаваше
защо не направиш и във варна? Praynig

# 296
  • София
По тази идея с детският център и двора - мисля, че до няколко години ще има много красиви площадки в Сф. Ето в съседен квартал направиха една, дори съм я снимала и мисля да кача снимки. Доста се впечатлих. Обрадена е и има пясък за настилка. Според мен против кучета е достатъчно да има и малка ограда, те не могат да прескачат. Но точно до тази площадка няма никаква кафене. Може да се направи нещо съвместно, или да се купи имот на първи етаж в съседен блок и да се преустрои. Което е голямо ходене по мъките.
По принцип общината ще ти даде мястото безплатно да го облагородиш. Зависи от общината и дали има подходящо. Харесваш мястото, проверяваш какви са плановете за него, правиш проект за озеленяване, бюджет и кандидатстваш. Ние сме питали в нашата община, тя не е най-модерните софийски и са склони да работят с гражданите. В цялата тази история детската площадка трябва да се ползва безплатно. Т.е трябва да се измисли бизнеса с тази особеност, но пък получаваш зелена площ да си привличаш клиенти. Та не знам дали в тази посока може да се измисли нещо успешно.

Иначе изискванията можеш да се поровиш на сайта на ХЕИ, почти като за кафене са. Поне в Софийското ХЕИ дават и консултации, безплатни и не много любезни, но си е друго да чуеш  от проверяващи какво изискват.

Не бях гледала сайта на Каспър отдавна, това ми се видя много интересно -  http://www.tonbonbon.com/konsultacii.html . Информация ще намериш, обаче има тънкости, които е добре да ги научиш от опитните. Ето още един сайт, който всеки месец се рекламира в едно бизнес списание и се каня да отворя от доста време - http://www.bigobg.com/ . Ох, големи красоти има.

# 297
Искам да споделя и моята идея.Та в съседна държава видях пластмасови клечки за зъби в малка кутийка, а на нея имаше визитна картичка.Как смятате, дали ще е добра идея да вкарвам въпросните клечки за зъби и например да предлагаме на ресторанти хотели, като на кутийката ще има визитка на съответно на техния хотел или ресторант например?Странното е, че тук не съм виждала такива клечки и ми се иска да пробвам, като си мисля, че може би ще има интерес към тях!Най-вече и за визитката която, ако човек седне в един ресторант и си вземе такава клечка си взима и визитка на ресторанта или хотела.
Мислих и за частна детска градина, но за нашия град ми се струва не добра идея.А клечките няма да ги предлагаме само тук, та ми се струва по-добра идея.Какво ще кажете newsm78?

# 298
TanyaMG, благодаря ти за сайтовете. Идеята за общината бе да ми предоставят тяхна сграда (в момента пустееща и полуразрушена къща на два етажа) с дворче - там е идеалното място за това, което ми е в главата. Просто не знам откъде да тръгна да ги питам, затова споделих идеята си за съвет (една глава трудно се сеща за всичко). А защо да е безплатно ползването на градинката в двора, аз пък си представях че срещу два лева вход всяко дете би играло там на воля следобяда или сутринта. Все пак предвиждам на двора също да има момиче, което да следи играта (да не си хвърлят пясък по главите или да се претрепят по люлките, докато дивеят...)

# 299
  • Варна
TanyaMG, благодаря ти за сайтовете. Идеята за общината бе да ми предоставят тяхна сграда (в момента пустееща и полуразрушена къща на два етажа) с дворче - там е идеалното място за това, което ми е в главата. Просто не знам откъде да тръгна да ги питам, затова споделих идеята си за съвет (една глава трудно се сеща за всичко). А защо да е безплатно ползването на градинката в двора, аз пък си представях че срещу два лева вход всяко дете би играло там на воля следобяда или сутринта. Все пак предвиждам на двора също да има момиче, което да следи играта (да не си хвърлят пясък по главите или да се претрепят по люлките, докато дивеят...)

Такива терени не се ли дават само на приближени на кмета или архитекта?  newsm78 Или на групировките в града?

Общи условия

Активация на акаунт