Идеи за бизнес?

• 137 366
  • 870
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Интересна тема.
Ще следя с интерес Simple Smile

Момичета напоследък чувам, че има засилен внос на стоки директно от Китай. Отиваш на място на някое изложение на производители напр. и се свързваш директно с производителите или пък питаш чичко "Google" Wink. Има ли някой, който го е правил  или има опит в подобна тарговия?

Да.Аз внасям от Китай, но не е толкова лесно колкото си го мислиш.

# 271
  • След завоя в дясно
ПуканкаZ ще съм благодарна ако дадеш малко повече информация по въпроса - транспорт, мита, процедури.
Поста ми бе с пропит с малко пиперлива закачка, далеч съм от мисълтта, че ще ми е лесно   Laughing
Поздрави
Ели

# 272
Идеята за он-лаин магазин ми харесва много.Не може ли да се направи такъв магазин във форума - виждам че има много майчета който се занимават с нещо .Трудно ли се прави  това?

Не знам дали е много трудно, по скоро може би като организация е трудно. Но и моята идея е подобна, има много талантливи майки. Аз си го представям да е официална част от  форума. Всъщност сега се сещам, че може би Продавалника е нещо подобно, но има слава на място за втора употреба. Като организация процент от продажбата да отива за издръжката на магазина. И да има и продажба на услуги - например аз много искам някои да ми направи плакатчета на детето или календар, да ми изплете шапка по размер на главата му и други работи ще се сетя. Представям си го нещо като онлайн базар с творения на тукашните майки, така както има Коледен и Великденски, но да е постоянен и разширен с още продукти и услуги, направени от майките Simple Smile
Идеята ти е страхотна.  bouquet

# 273
  • Варна
ПуканкаZ ще съм благодарна ако дадеш малко повече информация по въпроса - транспорт, мита, процедури.
Поста ми бе с пропит с малко пиперлива закачка, далеч съм от мисълтта, че ще ми е лесно   Laughing
Поздрави
Ели

Ели, незнам какво искаш да внасяш. При всяко нещо е различно.Ние внасяме уреди и апарати свързани с медицината.Имаме си хора които постоянно изпращаме в командировки там. При масовото внасяне на джунджурийки и ефтинийки незнам как стоят нещата,но съм чувала че китайците за такива неща искат да купуваш доста хиляди бройки наведнъж.Така че трябва да помислиш и за пласирането им тука предварително.С митниците няма проблем, ако това което внасяш си има необходимите документи от производителя.

# 274
Пуканкееееееее ,ако някой от твоите колеги,откаже командировка,   Laughing  моля те,не ме забравяй-ще отида аз. bye Ще се разберем все някак си. blahblah  Командировъчни,заплата,надница-неискам   33uu  Работата ще я свърша-каквото кажеш.  33uu Само ей така до Китай ми се ходи.   ladyuu newsm56 smile3539

# 275
  • Варна
Пуканкееееееее ,ако някой от твоите колеги,откаже командировка,   Laughing  моля те,не ме забравяй-ще отида аз. bye Ще се разберем все някак си. blahblah  Командировъчни,заплата,надница-неискам   33uu  Работата ще я свърша-каквото кажеш.  33uu Само ей така до Китай ми се ходи.   ladyuu newsm56 smile3539

Laughing Laughing Laughing Става.  Wink

# 276
...да попитам (не за охлЮвите  Joy) някой занимава ли с нещо на Едро или най-вече с сувенири, подаръци, домашни потреби newsm78

Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 08:52 от Дидка КОДЖАБАШЕВА

# 277
От доста време ми се върти идеята за собствен бизнес,но.....все още се чудя с какво да се захвана.
Днес се събудих с идеята за Малка частна детска градина,но това ми изглажда Мисията Невъзможна newsm78
Знаете ли какво ми трябва като разрешителни,какви докуметни и изисквания има newsm78
Много ми е мътна и кървава,но желанието е огромно newsm78
Е,ако не стане и тази идея продължавам да умувам други варянти Thinking

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 12:48 от malinka84

# 278
  • София
malinka84, много ми хареса подхода ти, че не се отказваш. А за детската градина - от София ли си, имаш ли педагогическо образование, защото в столицата надявам се скоро ще има възможности за алтернативни форми.

В тази връзка се сещам да ви питам за неуспехите в бизнеса ви? Имали ли сте неща, с който сте се заловили и после изоставили? Как ви се отразяват?

# 279
TanyaMG в момента живея и работя в София вече 5 години,но родният ми град е Перник.
За там ми беше идеята за бизнес,живее ми се в по-спокоен град.
Нямам педагогическо образование,но това няма да ме спре ако твърдо се захвана.
Някой има ли представа от къде трябва да започна и с какво newsm78 в смисъл документи и разрешителни?

# 280
Ох много ми се ще някой да хареса предложението ми и да направи хубава частна детска градина за районите около Южния парк Wink
Няма такава в момента.

# 281
Ох,Mila mama това ми е мечта от много одавна,така ми се иска да стане реалност........ Hug

# 282
  • София
То нужда от прилични частни детски градини има в цяла София. Изискванията се намират в интернет. Ето няколко полезни:

http://www.econ.bg/law/enactments/article121175.html
http://www.econ.bg/law/enactments/article121038.html
http://www.econ.bg/law/procedures/article115332.html
http://www.econ.bg/law/forms/article115538.html
http://www.econ.bg/law/forms/article115537.html

А в тази тема  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=280201.0 и продълженията й също се намират полезни неща. Малко по-обща е, но обхваща закони, нагласа, изпълнение при конкурентите, погледа на клиентите.

Успех!

# 283
Ох,Mila mama това ми е мечта от много одавна,така ми се иска да стане реалност........ Hug
И на мен ми се иска да знаеш  Wink и ако го направиш преди моя дечко да стане на 3 години ще съм много щастлива и ще сме ти клиенти Wink
 успех  bouquet
TanyaMG за другите квартали се намират,но спец. за Стрелбище,Гоце Делчев и Иван Вазов нищо няма newsm78

# 284
В Гоце Делчев има поне три, за които се сещам. Може и повече да са. Марита, Мрия Магдалена, Св. Троица.

Общи условия

Активация на акаунт