Идеи за бизнес?

• 137 449
  • 870
  •   1
Отговори
# 705
kremena, най-грубо казано, означава, че дадена фирма предпочита да използва услугите на външна фирма/лице за вид услуги, вместо да назначава човек на договор и заплата. Например - счетоводна къща вместо счетоводител в офиса, рекламна агенция вместо рекламист в офиса, фирма за обслужване на компютрите вместо администратор на място и т.н. Предимство е, когато съответната работа не е толкова много, че да заема цялото работно време на даден кадър и реално нямат нужда да им седи там. Аутсорсинга им дава повече свобода. Практикува се от все повече фирми. (Слава Богу! Grinning)

Много благодаря  bouquet

# 706
Доколкото знам, в Бг няма детско радио. Такова има в Германия. Ето една много специфична пазарна ниша. Дано да устройва някого. Ще е хубаво да има нещо чисто и невинно в този толкова недетски свят.

А по принцип аз разработвам една идея в нетрадиционната медицина, върви бавно, имам още да уча, но пък лично на мен ми е много полезно .
Много интересна идея!

# 707
Доколкото знам, в Бг няма детско радио. Такова има в Германия. Ето една много специфична пазарна ниша. Дано да устройва някого. Ще е хубаво да има нещо чисто и невинно в този толкова недетски свят.

А по принцип аз разработвам една идея в нетрадиционната медицина, върви бавно, имам още да уча, но пък лично на мен ми е много полезно .
Много интересна идея!
IИ доста мащабна ...да не кажа трудно осъществима .

# 708
  • Варна
kremena, най-грубо казано, означава, че дадена фирма предпочита да използва услугите на външна фирма/лице за вид услуги, вместо да назначава човек на договор и заплата. Например - счетоводна къща вместо счетоводител в офиса, рекламна агенция вместо рекламист в офиса, фирма за обслужване на компютрите вместо администратор на място и т.н. Предимство е, когато съответната работа не е толкова много, че да заема цялото работно време на даден кадър и реално нямат нужда да им седи там. Аутсорсинга им дава повече свобода. Практикува се от все повече фирми. (Слава Богу! Grinning)

Много благодаря  bouquet
А да знаете има ли фирми във Варна, които практикуват подобно нещо. Би ме устроило чудесно в ситауцията, в която съм в момента.

# 709
Темата ми е интересна и се записвам да следя

# 710
  • България
И аз се записвам, току виж докато чета ми просветне някоя идейка  Wink

# 711
Най-накрая ви изчетох ooooh!
Здравейте и от мене. Аз веднъж вече пробвах със собствен бизнес и не успях.
Сега стоя в къщи обмислям идеи, но вече не смея да рискувам.
От няколко дни се каня да ви покажа една програма за развитие на селските райони, това са 231 общини на територията на БГ, ето списъка на общините - http://evroprogrami.com/index.php?option=com_content&task=vi … 17&Itemid=167
Ето тук е програмата - http://www.mzh.government.bg/Article.aspx?rmid=503&id=503&am … lang=1&lmid=0

Кой може да кандидатства
Новорегистрирани или съществуващи микропредприятия (с персонал под 10 човека), работещи в неземеделски сектори в селските общини.

Дейности
-туристически услуги - селски, еко, културен туризъм;
- образование и обучение (училища и центрове за обучение);
-социални и здравни услуги - грижи за деца (детски градини, ясли), възрастни хора и хора с увреждания (дневни центрове), здравни услуги, специализирани транспортни услуги за населението в селските райони;
- услуги за населението, свързани с използването на информационни и комуникационни технологии и центрове за бизнес, обучение и услуги на базата на информационните технологии (обучение, здравни съвети, подпомагане на бизнеса, общински услуги и др.);

Приоритет при финансирането- новосъздадени микропредприятия (независими и регистрирани до една година преди кандидатстването);
- проекти представени от жени и млади хора (до 40 г. възраст) Simple Smile
- проекти представени от кандидати, които не са били подпомагани по ПРСР и/или САПАРД.

Има ли някой, които се е замислял за кандидатстване. Ние искаме да развием дейност в една такава община и сега оглеждам. А също и по ОП Конкурентроспособност има 2 нови програми, там мин. е за фирми с поне 3 годишна дейност и оборот над 80 хил.

Забравих да кажа, идеята за детското радио е много интересна Simple Smile

За Малко Търново сме обмисляли и ние с мъжът ми, но в малкия град всичко е толкова трудно. Кмета коли и беси.

# 712
А да знаете има ли фирми във Варна, които практикуват подобно нещо. Би ме устроило чудесно в ситауцията, в която съм в момента.

Despina, не може да няма. Не знам как да разбереш кои са, обаче...  newsm78 Или чрез познати, които работят или познават дадената фирма или може би чрез обяви? Съжалявам, че не мога да помогна.  Peace

# 713
Момичета, случайно да знаете какво е необходимо, за да се отвори частна детска градина? Къде бих могла да получа повече информация?

# 714
Това май е много сложно да се направи. В смисъл, че бюрокрацията ще е голяма. Не съм наясно, но със сигурност ХЕЙ ще трябва да се викне и още куп други такива. Разрешения какви ли не. Май сега е по-лесно да не се води детска градина, а просто да се гледат деца, но не мога да се сетя точно как се наричаше това, излиза по-евтино и не се искат разрешителни.  Ама а де, убий ме не мога да се сетя. Може би някой друг ще подскаже?

# 715
Да, детски център за почасово гледане на деца се отваря много по-лесно, а нищо не пречи после той да си действа като детска градина реално. Но задължително персонала трябва да е квлифициран, тоест да имаш учители със специалност детска педагогика или близка някаква, също може логопед, мед. сестра и т.н.

# 716
Tess точно това имах предвид. А ако има място, и квалифициран персонал, мисля, че е чудесна идея, която е лесно осъществима, не са нужни големи разходи, което съответно ще се отрази и за заплащането от родителите, и така ще има по-голяма посещаемост, место да се дават по 15-20лв на ден, за частна детска градина, могат да бъдат мноооого по-малко.

Според мен трябва да има повече такива центрове, защото като гледам колко деца има, определено детските гради няма да стигнат, а частните са ужасно скъпи (дето се вика, то по-добре си гледай детето, отколкото да ходиш на работа).

Dominika надявам се да пишеш, какво е станало. На мен ми е интересно. Желая ти успех  Peace

# 717
Всъщност аз нямам намерение да отварям такава частна детска градина. Нямам нито нужните средства, нито педагогическо образование. Попитах, защото в моя град няма частна детска градина, а вече много млади семейства с малки деца се оплакват от лошите условия в детските заведения. Като започнем от закостенелите комунистически разбирания на педагозите пред пенсия, принципа на работа на персонала, изнудването за пари (с памук ти вадят душата) и завършим с едно много важно нещо - незадоволителното качество на храната, определено към една частна детска градина ще има много голям наплив! Много би ми се искало да съм инициатор за един такъв бизнес, но предпочитам да съм от другата страна - родител, който иска по-добри условия за детето си. Това е идея за млади педагози  Simple Smile

# 718
Dominika, а кой е твоят град?
Такава идея изисква 2 страни - педагог и икономист. Бих казала, че като начало икономистът е по-важен дори! Аз съм педагог , в по-друга насока , но бих помогнала някак, може би дори само ако свържем подходящите хора. Познавам няколко човека, които обмислят такава идея.

# 719
Гледам скоро не е писано в темата, но ще я бутна малко- зачетох се, но имам още 2/3. Незнам дали е обсъждана идеята с интернет магазините- ако да, простете, ще чета назад. Ако не- какво е мнението ви? Как се организира доставката на стока- в смисъл куриерите предлагат ли специални цени за такива магазини....Интересуват ме всякакви подробности.

Общи условия

Активация на акаунт