Идеи за бизнес?

• 137 442
  • 870
  •   1
Отговори
# 720
  • София, България
Не ми се иска да започвам нова тема ... затова да ви питам тук
Как сте с конкуренцията?
Играят ли ви мръсни номера? Плюят ли по вас пред клиенти, за които са разбрали че ще предпочетат вас?
Разбира се това не се отнася за търговията на дребно,защото там не ми се вярва някой да се занимава с това... 

# 721
  • Отвъд алеята зад шкафа
Гледам скоро не е писано в темата, но ще я бутна малко- зачетох се, но имам още 2/3. Незнам дали е обсъждана идеята с интернет магазините- ако да, простете, ще чета назад. Ако не- какво е мнението ви? Как се организира доставката на стока- в смисъл куриерите предлагат ли специални цени за такива магазини....Интересуват ме всякакви подробности.

и аз се интересувам от интернет търговията, но все не ми остава време да проуча как стоят нещата.

# 722
Доколкото знам, за и-нет магазините, ако сте фирма, куриерската скл договор с вас, съответно могат да предложат и отстъпки, ако не сте, ги ползвате като частно лице, и тогава едва ли има отстъпки. Но си мисля, че все пак това зависи от фирмата де, ако има добро желание може и на вас да ви даде отстъпка. Но пък в крайна сметка купувача си плаща транспорта. Дето се вика, може и на ръка да давате, ако се окаже, че доставката е по-скъпа от покупката. Варианти много.

# 723
За Интернет магазините, направата е скъпа, защото си иска сериозен и добре написан сайт, както и човек, който да се грижи за съдържанието и актуалността на стоките по 24 часа на денонощието. Защото поръчка онлайн може да се направи и в 2 през нощта. Ако информацията е подвеждаща или неточна, това е много лошо за имиджа на сайта. При продажбата е важно да се реагира в рамките на деня - прозвъняване и уточняване. Куриерите отстъпки не правят, или поне не такива, че да си заслужават. Но клиентът си плаща доставката, така че това не е от особено значение. В нашата фирма се занимаваме с продажба на няколко продукта онлайн и го правим като допълнителна дейност. Зорът е продуктите да са при нас, защото малко фирми, чиито продукти сме продавали и заявката отива при тях за обслужване, са имали адекватно обслужване - прозвъняване и организиране на пратката НА СЪЩИЯ ДЕН. Но, това е само една от тънкостите. Когато организираш голям онлайн магазин и работиш с много доставчици, различни стоки, различни договорености с всеки, условностите са много повече.

# 724
Момичета, случайно да знаете какво е необходимо, за да се отвори частна детска градина? Къде бих могла да получа повече информация?

Детски клуб е много по-лесно от градина. Много такива са стартирали именно като родителски инициативи. В кой град си? Ако нямаш нито познания, нито средства, не е лесно; остава ти да намериш хора с едното и с другото и да ги накараш да се харесат и направят нещо заедно!

# 725
Около нас в рамките на два месеца изникнаха няколко детски клуба,ако съм точна 6 на бой.Явно това е модата за бизнес в момента,покрай три от тях минавам всеки ден,даже и в събота и неделя не е особено заето,не знам как ще си избият инвестицията.Според мен доста станаха тези клубове.

# 726
В София може да е така,но В Пловдив детските центрове са кьт. Има няколко ,но колкото пьти искам да си заведа детето някьде,винаги са заети. Последно сега вьв вторник обиколих тези до вкьщи-навсякьде имаше РД и сьответно няма как да ти вземат детето.Учудих се,че е пьлно дори и през седмицата. На центьра имаме страхотен,но вече се отказах да ходя там-последните 10 пьти ,в които заведох малкия имаше празненства,а на 3 год дете няма как да обясня,защо не може да остане.Сега до нас сторят много голям тьрг.центьр-огромен и много се надявам някой да се навие да направи нещо подобно,защото определено имаме нужда.

# 727
Какво мислите за търговията с дрехи втора употреба? newsm78

# 728
Здравейте!Тъй като искам да започна собствен бизнес следя форума с интерес и реших да се допитам до вашето мнение.Имам няколко идеи,които все още обмислям.
1.Магазин за дрехи "Гигант".От малък град съм и не съм виждала открит такъв тук
2.Агенция за подбор на перонал - агенция за намиране на работа на безработните,но не мисля,че ще има реализация в малкия град.Все пак знаете,че мълвата за открито работно място в някоя фирма бързо се разнася
3.Гравиране на чаши - Вместо покана за сватба или късметчетата, които раздават, може младото семейство да подари чаша с имената им и датата на сватбата
Надявам се да ми помогнете с мнения и препоръки, и аз да съм била полезна с идеите

# 729
Търговията с дрехи втора употреба е супер разпространена в Плевен. Явно много хора пазаруват такива, защото поне 20 магазина съм виждала, а иначе сигурно са много повече. Аз нямам обяснение на този феномен, защото в момента е пълно и с евтини нови дрехи, ако човек наистина е в нужда, но просто явно хората обичат да ровят и да си избират, тоест този бизнес си върви...

# 730
Latinoto7,
магазин "Гигант" отвориха наскоро във Видин.
Агенция за подбор на персонал е добра идея,но за да функционира трябва да има свободни работни места,а в града безработни много,но работещи фирми-малко....
Не бих ти препоръчала да се захващаш с търговия(от опит)

# 731
Аз имам обяснение на магазините на килограм- дрехите са качествени. Вярно, че има евтини нови дрехи, но те илии ще пускат боя, или ще се разтегнат и завалят, или са изкуствени.

# 732
abigale има логика, все пак всички дрехи 2-ра, са прани, и знаеш, че както го гледаш сега, така ще е и после. Аз знам за случай, хората да си купуват от там дрехи, защото просто няма такива нови (защото все пак няма мн магазини дето да внасят от къде ли не, или пък не са никак евтини). А и Българина си е свикнал да е евтиничко, а ако може и марково, какво по-хубаво от това, нали така? А ти как ще разбереш дали въпросната дреха е от такъв магазин за 10лв, или от марков за 100лв? А пък за малки градове, сигурно още повече върви този бизнес. Имайки предвид, че в София като цяло нещатата са доста по-евтини (като изкл недв имоти), а заплатите доста по-големи, тологично е защо народа купува такива дрехи.

# 733
Каква е процедурата за отваряне на магазин за дрехи втора употреба?Ако някой знае линк или има опит да пише.Това ми се върти в главата от известно време.Решила съм че с малко пари може да се започне такъв бизнес.но по принцип искам от тези втори употреби където дрехите са изпрани-изгладени и т.н.Моля всички който имат представа да пишат.в момента не работя и се чудя дали ако започна такъв вид бинес-ще имам успех?

# 734
Една приятелка, която живее в Австралия, ходела веднъж месечно с група приятелки на ресторант по женски . Дотук нищо интересно. От време навреме, обаче, ходели в някакъв ресторант с екстра - ясновидство. В първия момент ми прозвуча странно, но като се замислих ми се видя хитро. Wink
Доколкото разбрах в заведението имало три ясновидки и на входа всеки посетител получавал билет с номерче. Като в нормален ресторант хапваш, пийваш и в даден момент ти извикват номера. Отиваш при тази, при която се паднеш. Какво и как ти гледа така и не разбрах, но приятелката ми каза, че ставал голям купон. Естествено след сеанса всеки се връща на масата си и започва да разправя как е минало.
Аз лично не бих била от постоянната клиентела на подобен вид ресторанти, но реших да споделя, защото не съм чувала за подобно нещо в БГ.

Общи условия

Активация на акаунт