Идеи за бизнес?

• 137 429
  • 870
  •   1
Отговори
# 735
Една приятелка, която живее в Австралия, ходела веднъж месечно с група приятелки на ресторант по женски . Дотук нищо интересно. От време навреме, обаче, ходели в някакъв ресторант с екстра - ясновидство. В първия момент ми прозвуча странно, но като се замислих ми се видя хитро. Wink
Доколкото разбрах в заведението имало три ясновидки и на входа всеки посетител получавал билет с номерче. Като в нормален ресторант хапваш, пийваш и в даден момент ти извикват номера. Отиваш при тази, при която се паднеш. Какво и как ти гледа така и не разбрах, но приятелката ми каза, че ставал голям купон. Естествено след сеанса всеки се връща на масата си и започва да разправя как е минало.
Аз лично не бих била от постоянната клиентела на подобен вид ресторанти, но реших да споделя, защото не съм чувала за подобно нещо в БГ.

В темата за таро споменах за такъв бизнес. Гледах разказа на една бизнес-дама по руската телевизия която разказа как е започнала. Имала някакъв дребен бизнес който изобщо не вървял. В един момент се оказала на дъното и в пълна безизходица. До такава степен била отчаяна, че за пръв път в живота си отишла на таролог.
Тароложката извадила картите и и казала че голям успех я чака, много пари и всичко това нещо от Париж. Без много да му мисли, жената си купува билет за Париж. Обикаляла няколко дни по туристически забележителности и поседнала на някаква уличка на кафе. Приближило се някакво младо момче-студент и я попитал дали иска да и  гледа на таро. Оказало се че било обичайна практика на студентите да си подработват по подобен начин. Тя се съгласила, но каза "нищо не чух и не запомних от това което ми говореше". Цялата се разтреперила защото вече знаела с какво ще се заеме когато се върне в Москва. Прибирайки се открива агенция за таролози, които изпраща по договор в различни ресторанти на Москва и в определени дни и часове. Услугата била изключително търсена, таролозите идващи в определени дни силно увеличили посещаемостта на ресторантите и толкова били търсени, че ресторантите плащали луди пари за тяхното посещение. В момента жената има огромна фирма и печели страшно много от това.

# 736
Такива истории ме карат да гледам така  Shocked  Laughing... Ама шарен свят, така е.
Не съм чувала за изпрани и изгладени дрехи на едро. Виждала съм да ги продават в чували, а после собствениците сами си перат, гладят, кърпят, слагат етикети, махат петна....Имах такава позната. Дрехите наистина и бяха хубави, но доста скъпи. Сега отвори магазин в едно голямо село и там май е по-добре. Има и друго- много е важен подхода в такъв магазин (както във всеки де). Психиката е по-друга н атези клиенти- хем нямат много пари или не им се дават, хем искат хубаво. Могат да се обидят, ако се държиш с тях като втора категория...

# 737
На тоя прицип с ясновидките,видях нещо много интересно в Белгия,което никьде другаде не сьм виждала ,но може и да има-club prive
За една вечер платихме 80 евро на човек и пиене ,ядене на корем-от октоподи до хайвери,каквото ти пожелае душата,огрoмен дансинг. И всички други забавления стига да си си довел половинка. Хората бяха супер осовбодени,всички се забавляваха,имаше хора на по 50,60 години. Имаше джакузи,сауна и най-различни стаички-лекарски кабинет,асансьорна кабинка,стая-далматинци,затворническа килия,една малка кола-фолксфаген костенурка с вдльбнат капак.Много пьти сьм си мислела,че ще е интересно да се направи такова нещо и тук в Бьлгария,но сякаш хората  не са толкова освободени ,а и мутрите едва ли ще позволят.
http://www.only4you.be/FR/visit.html

# 738
Здравейте!Страхотна тема!
И аз като много от вас имам своя идея и мечтая за реализирането й години на ред..
Живея в провинцията.Баща ми е в каменоделския бизнес от много години.Идеята ми е отваряне на траурен магазин.Та,моля съфорумки,които са запознати с този вид дейност,да ми пишат на лични-интересува ме от къде бих могла в София да зареждам с такива стоки,аксесоари.Изобщо интересува ме всичко около този род магазини.
Предварително благодаря и успех на всички!

# 739
Много пьти сьм си мислела,че ще е интересно да се направи такова нещо и тук в Бьлгария,но сякаш хората  не са толкова освободени ,а и мутрите едва ли ще позволят.
http://www.only4you.be/FR/visit.html
Що да не позволят, даже ще го направят Simple Smile. Само им дай идея.

# 740
И мен ме гложди една идея, но не съм много запозната - какви са изискванията да отвориш брокерска къща в сферата на застраховането newsm78 Ако някой е запознат с тези неща ще се радвам да сподели Hug

# 741
Най-лесно за старт на всякакъв вид дейност е да се консултираш с адвокат, те са наясно по процедурите и всички изисквания в началото на дейността. Ако тръгнеш сам е голямо ходене по мъките, и без това има места, които си длъжен да обиколиш лично, поне от които можеш, трябва да се отървеш.

# 742
Консултацията  с адвокат е неизбежна (за сега не ми остава време за нея), но вие винаги сте били полезни с първичната информация  bouquet

# 743
Естествено, аз понеже нищо не разбирам от брокерска дейност, затова давам такъв съвет  Wink Иначе ако беше нещо, което знам, с удоволствие бих го споделила тук

# 744
В София може да е така,но В Пловдив детските центрове са кьт. Има няколко ,но колкото пьти искам да си заведа детето някьде,винаги са заети. Последно сега вьв вторник обиколих тези до вкьщи-навсякьде имаше РД и сьответно няма как да ти вземат детето.Учудих се,че е пьлно дори и през седмицата. На центьра имаме страхотен,но вече се отказах да ходя там-последните 10 пьти ,в които заведох малкия имаше празненства,а на 3 год дете няма как да обясня,защо не може да остане.Сега до нас сторят много голям тьрг.центьр-огромен и много се надявам някой да се навие да направи нещо подобно,защото определено имаме нужда.

Аз между другото си мислех, че е хубава идея да се отвори детски център, в който никога не се организират рожденни дни. Смятам, че ще има достатъчно клиенти, защото хората ще са сигурни, че могат да си оставят детето по всяко време на деня без да се притесняват, че клубът ще е зает за частно парти.

# 745
В София може да е така,но В Пловдив детските центрове са кьт. Има няколко ,но колкото пьти искам да си заведа детето някьде,винаги са заети. Последно сега вьв вторник обиколих тези до вкьщи-навсякьде имаше РД и сьответно няма как да ти вземат детето.Учудих се,че е пьлно дори и през седмицата. На центьра имаме страхотен,но вече се отказах да ходя там-последните 10 пьти ,в които заведох малкия имаше празненства,а на 3 год дете няма как да обясня,защо не може да остане.Сега до нас сторят много голям тьрг.центьр-огромен и много се надявам някой да се навие да направи нещо подобно,защото определено имаме нужда.

Аз между другото си мислех, че е хубава идея да се отвори детски център, в който никога не се организират рожденни дни. Смятам, че ще има достатъчно клиенти, защото хората ще са сигурни, че могат да си оставят детето по всяко време на деня без да се притесняват, че клубът ще е зает за частно парти.

За съжаление почасовото забавление е много трудоемко, а от него не се печели, колкото и различно да изглежда отстрани.
Това че е пълно 1 час вечер и събота и неделя, за съжаление не е достатъчно.

# 746
Каспър, аз по-скоро си го представям като някаква комбинация между детски клуб и забавачница.
Не казвам в никакъв случай, че това е печеливша формула. То е ясно, че ти си по-навътре в спецификата на този бизнес.
Просто си мислих, че такова нещо няма.

# 747
  • най-шареното място
Сега разбирам, че няма отделни зали за рожденни дни и не пускат други деца.
Значи отиваш и ако те пуснат, пуснат... Най-малкото би трябвало да има гарантирани дни и часове, когато няма партита.

Това е странично мнение, на човек, който не уважава подобни места. И то единствено защото не съм видяла добър за сега. Каспър, твоя изглежда такъв, дай Боже и тук да се появи някой!

Последно гледах деца наредени пред телевизор, други скачащи на 10 метра от тях и една кака с гръб към всички, а помещението е и  без никаква вентилация. и на 5-6 метра от димящо кафене в същия обем.

# 748
Как ви се вижда идея за магазин за сувенири- битови, керамични, картички, за градината, картини..?

# 749
  • София
abigale, идеята ти ми харесва, тя е нещо и като моя мечта, която не знам дали ще осъществя. Но много зависи от мястото и от града.  Според мен на всеки 15000-20000 жители има нужда от 1-2 такива магазини.

За детските клубове, много се надявам да се появи нова форма в София, а и в другите градове. Част от клубовете да си останат за детски рожденни дни и празненства. А да има и нови възможности - например детски фитнес или игрална зала за народна топка, нормални детски игри където децата да се движат, без да ги подготвяме за състезание, или пък да правят експерименти с нещо, а да не са 20 деца скачащи в басейн. 

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 13:09 от TanyaMG

Общи условия

Активация на акаунт