Доколкото разбрах в заведението имало три ясновидки и на входа всеки посетител получавал билет с номерче. Като в нормален ресторант хапваш, пийваш и в даден момент ти извикват номера. Отиваш при тази, при която се паднеш. Какво и как ти гледа така и не разбрах, но приятелката ми каза, че ставал голям купон. Естествено след сеанса всеки се връща на масата си и започва да разправя как е минало.
Аз лично не бих била от постоянната клиентела на подобен вид ресторанти, но реших да споделя, защото не съм чувала за подобно нещо в БГ.
В темата за таро споменах за такъв бизнес. Гледах разказа на една бизнес-дама по руската телевизия която разказа как е започнала. Имала някакъв дребен бизнес който изобщо не вървял. В един момент се оказала на дъното и в пълна безизходица. До такава степен била отчаяна, че за пръв път в живота си отишла на таролог.
Тароложката извадила картите и и казала че голям успех я чака, много пари и всичко това нещо от Париж. Без много да му мисли, жената си купува билет за Париж. Обикаляла няколко дни по туристически забележителности и поседнала на някаква уличка на кафе. Приближило се някакво младо момче-студент и я попитал дали иска да и гледа на таро. Оказало се че било обичайна практика на студентите да си подработват по подобен начин. Тя се съгласила, но каза "нищо не чух и не запомних от това което ми говореше". Цялата се разтреперила защото вече знаела с какво ще се заеме когато се върне в Москва. Прибирайки се открива агенция за таролози, които изпраща по договор в различни ресторанти на Москва и в определени дни и часове. Услугата била изключително търсена, таролозите идващи в определени дни силно увеличили посещаемостта на ресторантите и толкова били търсени, че ресторантите плащали луди пари за тяхното посещение. В момента жената има огромна фирма и печели страшно много от това.