Gonul ne cay ister, ne de kahve, gonul muhhabet ister, kahve bahane! ТУРЦИЯ- 5

• 20 290
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Мерхаба ханъмлар!  Flutter
kaigi Малката Селин е много сладка...ах какви хубави очички има само...маашаллах!  Heart Eyes
То моето е Селин, а нейното Мелис! И двете са хубави! Селин е родена на 3 май, а Мелис на 4 май. Но във всичко води Мелис, зъби, лазене, сядане, Селин е малка мързелана, не си дава много зор.
Лелелееее голям отбор се събрахме в Истанбул!
Казвайте кога и къде среща?

Може ли да пишем думи на турски, аз мисля, че татти ни предупреди да не го правим, а само на български! newsm78 Аз мисля да пиша така "мераба, къзлар!" нали е на български?

bz когато кажеш! Ела някоя неделя, да те заведа на големия пазар!  Hug Лек полет и много снимки да качиш после в сайта си   bouquet

# 211
  • до вятърните мелници

Лелелееее голям отбор се събрахме в Истанбул!
Казвайте кога и къде среща?
[/quote]

колко дами сме?

всички знаете къде живея аз - в Азията

а вие къде сте?

# 212
8ми март се празнува със сигурност.

Между другото за допълнително инфо искам да добавя също, че много жени в Турция си организирват т.нар. кадънлар матинеси. Събират се само жени, нося ядене пиене, имат си певци или оркестър, белъденсърски и всякакви други забавни неща. Накратко избухват си по женски. Вид женско парти. Скоро разбрах, че и при арабките го имало това кадънлар матинеси.  Flutter

Пина беше попитала за турските сватби. Накратко:
Първо се иска момичето от неговите родители (преди бяхме писали със Свеар подробно за искането на момиче). След това следва определяне деня на сватбата. Същинските сватбени тържества започват предния ден вечерта на двете места - в дома на момичето и в дома на момчето. В дома на момичето тържеството се нарича "къна геджеси"- Henna Night. Слага се къна в ръцете на младоженката. В къна геджеси присъстват само жени, обикновено приятелки, познати, братовчедки и близки на момичето. Няма мъжко присъствие. Момичето се облича в специална рокля и непременно е забулена с червен воал. Подарява й се злато. Когато и слагат къна на вътрешната част на ръцете свекървата слага паричка злато и след това се завива ръката и на другия ден се отваря. Пеят се афтентични народни песни, танцува се. Ето един примерен клип от къна геджеси: http://youtube.com/watch?v=2LVNcz4vZC4

На следващия ден, в деня на самата сватба, сватбарите тръгват от дома на момчето. Главното съдържание на сватбата е: посрещане на сватбарите и нагостяването им, прощаване на момичето със своите родители и близки роднини, изпращане на чеиза, даряване на подаръци (бохча, злато), игри и веселия. Преди или след включване на гражданския брак се отива в джамия за сключване на религиозен брак.
Това е накратко......

# 213
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Само моя мъж е преселник, май? За това и турски не знам още, много много!  Embarassed

Аз съм в Бейликдюзу, европейската част!

За среща съм навита, само кажете къде да се срещнем, трябва да отчетем, че и децата ще бъдат с нас. Аз предложих у някоя от нас, така децата ще си играят, а ние ще се наговорим на воля!  Wink
Колко сме drize, benmary, bz, erset, sonyaz, mistik, Джорди кого пропуснах?  newsm78

desert princess дай уточнение  Laughing Joy за децата!

На мен ми правиха къна геджеси. Казаха ми докато свеки не покаже злато да не си отварям ръката! Ще потърся снимки, но аз бях с булченската си рокля. Но има специялна носия, за тази вечер, но аз бях в 4 месец и вече бяхме сключили брака в България. Та в Турция остана само тази вечер и почерпката в ресторанта. За това си бях с роклята, защото бях омъжена!  Joy hahaha

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 12:58 от drize

# 214

цвете  Laughing май си търсиш поводи да посетиш Истанбул. Милата ми тя!  Hug Каква е тази истансбулска треска дето ви обвзела с Диляра!  Grinning

/Май май  Grinning
Ама мен и Анталйска треска ме тресе Joy,но Истанбул е по-близо и за това така се надъхвам.Аз от както стъпих на турска земя това лято и сън не ме лови вече.Магия май ми направиха Laughing.
Шегата на страна , но нали знаете че всики на тази земя си има едно местенце, на което се чувства добре.Е това местенце за мен е Кемер!Не съм пътувала много но където съм ходила до сега не се почувствах така както в Кемер !Изведнъж нещо в гърдите ми се разля-една такава топлина и ми стана милооо и приятно-....много странно.Още на летището.Сякаш не на почивка отивах ,а се завръщах вкъщи. newsm78Мислих мислих и измислих-била съм туркиня в предния си живот и съм живяла в Анталия Joy
Много се впечатлих и от природата и от хората HugЛелеее пакс е замечтах за там.
няколко години имах магазин на "Златни пясъци"-и може да се каже почти там живеех-Все си мислех че сме гостоприемни и  любезни към чужденците,но като видях за какво става въпрос в Турция и срам ме хвана от мен самата.През цялото време се чувствах като принцеса.Дори си правих експерименти-на един продавач в магазина срещу хотела никога не му оставях бакшиш-.но той всеки ден с такава усмивка ме посрещаше на вратата на магизина и толкова любезно ни обесняваше ,че в чудо се видях.Викам си-"Ако бях в Бг досега 100 майни по мой адрес да бях чула и никой внимание нямаше да ми обърне".Накрая на последния ден мъ дадох 15 $ бакшиш за едно пакетче дъвка което струваше около1 лира и момчето така се изцъкли #Crazy че ме гони до хотела да ги връща .Аз му обеснявам че това е за цялото време,че много сме му благодарни ,а той не ще и не ще!
Офффф роман мога да напиша за тези турциииии.
Може и от комерсиална гледна точка да са ни ухажвали ,комплименти да рзадават ,но знаят как да го правят и да си заслужат бакшишите.А тук всеки гледа да те прекара по-най-баламския начин и накрая туристите не повтарят с посещениято си .Никой не иска да го смятат за глупак нали така?
айде стига че май написха вече първа страница от романа Grinning

# 215
  • Измир
ДжордИ доббре дошла  Hug

Няма лИ вече някоя майка от ИзмИр  Grinning?

bz , лек път И ако Имаш възможност щракнИ малко НЙ за нас!

Цвете, а любИмИят не ревнува лИ от любовта тИ към ТР?

# 216
Olgarita  ами не съм се замислила дали ревнува,но и той е впечатлен от Турция.Дори освен в турция и Тайланд никъде другаде не иска да почива-твърди че това са двете места където се чувстваш бял човек!
А иначе ми е свикнал на страстите и увлеченията.Преди година бях луднала по Фън шуй-цялата къща разместих GrinningИ продължавам де GrinningТака че май не ми обръща много много внимание!

# 217
drize, карай и двете стават мои. Тя Селин и без това е послушна, няма да разбера, че са станали 2 броя.
Джорди, и аз съм в Азия, но на 420 км на изток.

8-ми март се празнува доста вяло в Турция, а и няма нищо общо с празненствата в България.

# 218
Аз на 8-ми март имам РД, ко да ви разправям....

Ех, Цвете, теб в Турция ти е харесало..., на мен пък навсякъде ми харесва и много лошо... Не знам кое е моето място, определено е повече от едно! Laughing

# 219
Аз на 8-ми март имам РД, ко да ви разправям....

Ех, Цвете, теб в Турция ти е харесало..., на мен пък навсякъде ми харесва и много лошо... Не знам кое е моето място, определено е повече от едно! Laughing
Joy Joy Joy
Ей pina и ти ли си рибка?
Аз съм на 6 март.
А 8 се пада събота и ще ти изнесем програма на танците-манците по случай рождения ден  Peace

# 220
Оооо, ако ме поздравите с танци, ще дойда непременно!! Heart Eyes
Щото аз се чудех, ако идем някъде по повод моя празник, може и да не съм на танци, ноооо ако ще ми танцувате  Mr. Green е друго нещо! Бездруго Диляра и Дезърт принцес са обещали да ни потанцуват малко, ние да погледаме, че като не можем... Embarassed поне да погледаме! Peace

Значи рибите станахме 2! Simple Smile

# 221
Здравейте момичета!
Най-сетне и аз да се включа....благодаря ви за интереса и пожеланията за свекърва ми...
Днес сутринта отново имаше криза и до 16.00 часа бяха по болници... Sad
Надявам се от утре да се стабилизира....проблема бил друг според докторите,  предписали са лечение..
Извинявам се ,че ви занимавам с това Sad

Добре дошла Джорди!

Джорди,аз също живея в азиатската част-Ченгелкой...а  обичам да се разхождам до Кадъкой ...особено Салъ пазаръ Simple Smile На пазара обаче не съм ходила от 3 години...откакто се роди сина ми..не мога да го изтезавам в тази навалица Simple Smile Иначе обичам централната част-Бахарийе джаддеси и уличката с многото магазини за дънкови стоки-не и  знам името ,но ти предполагам се сещаш Simple Smile Ох как ми се доходи до Кадъкьой  Simple Smile
Ще се радвам да се запознаем!

tsve_te и ние миналото лято почивахме в Кемер...Снимките са в  личния ни албум в Мултиплай-Atillas first holiday
Хотела ,всъщност комплекса в който почивахме беше доста интересен-със зоопарк ,конна база и градина в която се отглеждаха екологично чисти зеленчуци...тази година живот и здраве сигурно пак ще отидем там,защото за Атилла бе много интересно...

Лека вечер на всички и много здраве...когато човек се сблъска с болестите и страданието осъзнава какво богатство  е да си здрав и колко маловажно всичко останало.

Последна редакция: пн, 04 фев 2008, 20:56 от benmary 2

# 222
Benmary[/color  разгледах снимките.Как се казва хотелът ,в който отседнахте.може и ние да вземем малчо с нас тази година newsm78 и виждам че има много забавления за децата.
Лек път желая на "Американците" !
Абе що така в Турция празниците не се тачат и  не се празнуват много много  newsm78А на нас в Бг само поводи ни дай-имен ден,рожден ден,Коледа ,Великден,деня на майката ,бабин- ден,чак и Св Валентин взехме да си присвояваме.

# 223
  • Истанбул
Здавейте, булки!!! Grinning
кАКТО ПРЕДПОЛАГАТЕ СİГУРНО, МОЯ Милост се разправя (досега безуспешно) newsm78 с новия нотбук! Не знам какво му става, но тъкмо влизам в хавата Simple Smile))) той вземе,че се самозключи, напрво лудвам и го оставям  #Cussing out Mr. GreenДосега нямахме време да с разправяме с него, затова още сме така Сега съм с бука на мъжо Laughing
1,Преди всичко чрд на БЕНМАРİ: желая здраве, здраве, здраве, много любов с половинката и щастлив син!  bouquet Бързо оздравяване на аннето, гечмиш олсун ooooh!
2, Приятно пътуване и завръщане на БЗ!
3,Добре дошла на новата членка на групата Grinning
Хайде, определяйте срещата, че една сюрия неща има да си говорим, просто нямам търпение да ги изпиша тука
Айля, имам чувството,че имаш доста грешна представа за Турция и хората тук:много хора празнуват и Нова годна и 8Март, без да са "сосиете" или българи Sad Confused
Аз така и не се оправих със албума, видях го веднъж ама вече не мога и не знам защо Crazy

# 224
Айля, имам чувството,че имаш доста грешна представа за Турция и хората тук:много хора празнуват и Нова годна и 8Март, без да са "сосиете" или българи Sad Confused
Tired Аз сравнявам процентното съотношение на празнуващи и непразнуващи в България и тези в Турция  Embarassed
Докато в България всеки си търси причина да празнува и събиране там не е така.
Празнуването в България и "купона" в Турция не мога да ги сравня  Peace
Но както и да е в размисли и страсти не ми се влиза сега  Tired
Въздържам се  doh  smile3505

Общи условия

Активация на акаунт