СНБМ - инициативи - 17 част

• 17 330
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Момичета, написах един по-остър постинг в темата за детегледачките, защото ми омръзна да ме питат едно и също по 100 пъти на лични, защото ги мързи да четат една страница назад или защото си мислят, че като ме попитат на лични, ще им кажа нещо по-различно не знам  Tired
Ако сметнете , че е груб и трябва да го редактирам кажете.
Ето го:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=228450.new#new

Добър си ти е постинга - почивай максимално и оздравявайте   bouquet

# 181
# 182
За кампания, мисля, че ще е добре да има и интернет и под друга форма. Под друга форма защо не - да използваме Пролетния празник. За друго не се сещам за момента.
Относно Крум и Елена мисля, че е най-логично да ги поканим отново за водещи и накрая на празника да ги поканим за почетни членове. (не знам кани ли се или им се съобщава, че сме ги избрали  Rolling Eyes)
Вчера ми дойде муза и ето какво написах за набирането на нови членове. Кажете си мнението:
Акции/ Кампании за набиране на нови членове
До момента годишно се увеличават членовете ни с около ...%, като най-голям е притока на нови членове след успешните проведени инициативи, довели до положителни резултати.
През 2008 г. Планираме да организираме акции/кампании за набиране на нови членове. Подходът, който сдружението е избрал е свързан с основния начин на осъществяване на дейността му, а именно като се използва интернет пространството.
1.   Интернет страница на СНБМ – в момента на страницата има осигурено пространство с информация за нови членове, която най-общо дава представа за целите и политиките на сдружението и правилата за кандидатстване. Осигурена е и електронна форма за онлайн регистрация на нови членове. Една от целите на сдружението ще е да доразвие този раздел от страницата като предостави по-голяма гъвкавост за  характера на членството – възможност за новите членове да избират дали ще подкрепят СНБМ само финансово или и допълнително, чрез доброволна работа.
2.   Интернет форума на БГ-МАММА. Сдружението традиционно разчита на подкрепата на собствениците на форума и вярва, че ще получим подкрепа и сега за провеждането на своебразна рекламна кампания. Тази рекламна кампания ще включва:
        Поставяне на банер/ рекламно каре на СНБМ на видно място във форума и в интернет страницата на БГ-МАММА. Това рекламно каре може да бъде поставяно за определени периоди от време или банер за постоянно;
        Поставяне на постоянна тема за набирането на нови членове но водещо място, в която членове на Сдружението ще могат да дават отговори на желаещите да се присъединят нови членове (такава тема вече съществува в подтемата на СНБМ във форума);
        Пускането в определени периоди от време на теми в отделните раздели на форума за набирането на нови членове (вид рекламни/ медийни кампании за набиране на членове);
3.   Публикуване на банери на СНБМ в интернет сайтове на наши партньори и спонсори. Това е една много лесна за реализиране възможност, която изисква единствено сдружението да подготви подходящи банери за себе си. Сдружението би могло да потърси възможност да постави банера си на страници на организации като Асоциация „Родители”, „Save-dari-na”, Сдружение „Зачатие”, БАМКО (на Танчето организацията), ....... ....... . Сред спонсориращи организации може да се потърси възможност за поставяне на банер в страниците на „Детето-инфо”, Пумпелина, Хиполенд и др. 
4.   Една допълнителна възможност, която ще бъде проучена е пускането на рекламни карета в някои издания, специализирани в темите бременност, майчинство и родители. Целта е да използваме създадените вече контакти и да поискаме безвъзмездното отпечатване в някои броеве на карета, които да приканват нови членове да се присъединят към сдружението. Така например списание 9 месеца е поставило свой банер на интернет страницата на сдружението като предварително договореното време за публикуването на този банер изтече. Сега ние бихме могли да предложим на списанието да продължим публикуването на банера на сайта ни, в замяна на предоставянето на възможността за публикуването на рекламни карета в няколко от броевете им.
5.   Съобщение за набирането на нови членове маже да се включва и в прес-съобщения /рекламни публикации за конкретни събития на сдружението.
Важни условия, за успеха на тези кампании са
          Осигуряването на много доброто функциониране на всички раздели на интернет страницата на СНБМ и навременното и редовно обновяване на информацията в нея – особено в частта новини и провеждани инициативи, т.к. това представлява един от основните стимули, привличащи нови членове.
          Изработка на банер и рекламно каре на СНБМ.
          ....
Изключително подходящо ще бъде да използваме, организираните от СНБМ събития за привличането на нови членове. В рамките на тези събития, ще дадем възможност на родителите да се запознаят лично с нашите членове и с работата ни, и също да попълнят или донесат на място заявленията си за членство.

Разбира се използвам нещата, които Кали ми нахвърля и допълвам  Sunglasses

Много ми хареса идеята да използваме пролетния празник да направим Крум и Елена почетни членове, но си мислех че ще е готино да се свържем и с други известни личности да водят (така ще имаме и други поддръжници сред по-известните лица  Wink ). Хрумват ми имена на журналисти като Габриела Наплатанова, Ани Салич (лице на УНИЦЕФ), Анна Цолова (избирам БТВ, за да засилим връзките си там), а също и можем да помислим за известни актьори и т.н. Мисля че комбинацията актьор / журналист е много добра  Simple Smile

# 183
  • На края на вселената!
Към последния пост на Доли  Grinning

всяка от нас в подписа си да си сложи банер водещ към обновения ни сайт. Банера може да е с надпис: Стани член на СНБМ и да се погрижим заедно за по-добро бъдеще на българските деца! или нещо такова newsm78

Друга идея - почти всяка от нас поддържа връзки с отчетната си тема. Често се правят срещи на отчетни теми - по градове, по месец на раждане. Да използваме там да раздадем брошури на СНБМ newsm78

# 184
Мислех си, че брошури даже могат да се раздават на всяко събитие, на Пролетния празник например. На тях освен инфо за сдружението и как да се става член, да сложим и номера на банковата сметка за бъдещи дарители.

# 185
  • СОФИЯ
За кампания, мисля, че ще е добре да има и интернет и под друга форма. Под друга форма защо не - да използваме Пролетния празник. За друго не се сещам за момента.
Относно Крум и Елена мисля, че е най-логично да ги поканим отново за водещи и накрая на празника да ги поканим за почетни членове. (не знам кани ли се или им се съобщава, че сме ги избрали  Rolling Eyes)
[/quote]

Трябва да ги питате предварително. Все пак членството, дори и почетното е доброволно. За Крум дълбоко се съмнявам, че би се навил.

# 186
Доли, много добре си го измислила текста  bouquet И аз си мислех за пролетния празник, тогава да обявим Елена и Крум за почетни членове, но наистина Саня е права, че първо трябва да ги питаме дали са съгласни.

Хриси, поста ти ми хареса много Wink Само така Mr. Green Дано оздравявате вече Praynig Също за общински ясъветник зда ти кажа, някъде в предходните линкове имаше инфо как лъжат Бойко Борисов. Заложили са 600 евро на квадратен метър, което е просто безумие. Не знам какъв лукс и красота трябва да са материалите, които ще се ползват, но въпреки ВИК-то, трафопоста и т.н. сумата е доста височка. Мога да попитам мъжо колко би струвало такова нещо реално. Също така долу в коментарите на една от статтите за новите австрийски къщички - детски градини имаше една проста сметчица. В статията е казано, че ще с еправят 10-15 къщички, които ще могат да съберат до 50-60 деца, бяха сметнати 15х60= 900 деца общо, а останалите над 2100 къде отиват? Мисоълта им е ако ги не си ги видяла тези неща да ти насоча вниманието към тях, защото смятам, че ще ти бъдат полезни за разговора Wink

# 187
А, щях да ви питам за платените консултации кога ще дискутираме въпроса, защото ако ползваме този похват можем да го включим към плана за ФРГИ?

# 188
....За Крум дълбоко се съмнявам, че би се навил.
Можем да го направим почетен татко  Laughing

# 189
Elpet,
сроро разбрах, че съм леко отговорник за оедно от звената от организационната ни структура. Като такава трябва да напиша отчет какво сме свършили миналатая година. И тъй като с правната страна ти си навътре, моля те за съдействие.Ако можеш да го изпратиш до края на седмицата на имейла ми ще ти бъда много благодарна:)
Опитах се да се свържа с теб по телефона, но не успях.
Ще ти пусна моя номер на лични, ако има нещо- звънкай

# 190
Саня, слънце, разбира се че ще ги питаме първо искат ли Grinning

Проверих цифрите от миналогодишния празник и да ви ги кажа - Общо разходи - 485 лв.Приходите са както следва - Дарени средства от бизнеса - 800,00 лв
От празника 849,00 лв или общо Общо: 1 649,00 лв
Тук трябва да се допълнят и предоставенета помощ в натура - зала, подараци за децата и т.н.
Всички финансови средства са похарчени да кампанията за близнаците - клипове и кръгла маса
Еми това е  от миналата година.

# 191
  • София
....За Крум дълбоко се съмнявам, че би се навил.
Можем да го направим почетен татко  Laughing

Joy Нали всички фирми и сдружения така или иначе трябва да се пререгистрират в срок от 3 години, та освен СНБМ да стана "Сдружение настоящи и бъдещи майки и бащи". Иначе току-виж ни обвинили и в дискриминация по пол. hahaha

# 192
Момичета, Мими - Айла ме подсети, че съм забравила да включа нещата към министерство на здравеопазването за близнаците и тъй като сега преглеждам в пощата писмото до Гайдарски с последно фигурираща дата 18.10.2007г., да ви питам какво стана с това писмо, помня, че Таня беше казала ,че го е пратила, но дали са връщали отговор? Да не би да съм изпуснала инфото докато ме нямаше? Притеснява ме да не би да е идвало, но поради проблема с пощата да са го върнали? Може ли някой да ми каже имаме ли новини по тоди въпрос, за да знам какво правим оттук нататък?

# 193
Мишленце, до довечера се надявам да успея да пусна на пощата инфо за няколко града за условията за ползване на  детските кухни. До тук няма град, който да предлага отстъпка за близнаците.

По повод набирането на средства: ако намерим кой да ни поддържа сайта и не му платим (парите се приемат един вид за дарение) може ли това да се включи към онези суми за удвояване към ФРГИ ?

За пролетният празник - да потърся ли контакт с фондация "НИЕ - ХХI ВЕК"  и вокална студия "Дъга", да ги поканим за участници - сладки, добре пеещи дечица са.

Налегнал ме е някакъв грип и се надявам да не сдам багажа точно преди уикенда.

# 194
  • На края на вселената!
Креми, говорихме на срещата, че Гита Ог ще се заеме със сайта  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт