През новата година - късмет и здраве за НоеМВРийсКата дружина!

• 25 137
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
рори, при лилова ще идем утре, защото буева е в отпуск Sad а нали сме на гости в сф и не ми се седи повече, искам си вече вкъщи
иначе таня много се радва на бебето, май още не е разбрала, че са конкуренция  Mr. Green но само повтаря, че е много сладичко и мъчнико и в търново щяла да го вози в розова количка (която е една за кукли)  Laughing
да чукам на дърво сме добре, на мен ми е останал 1кг да свалям само, как стана така и не разбрах Simple Smile

стискайте палци за утре да се похваля с добри новини!  Hug

# 211
  • София
ти си отличничка с килограмите! браво!

стискам ви палци утре всичко да е на 6 и бебчо да расте щастлив и спокоен оттук насетне!

# 212
да се отчета аз за прегледа на теди и мими и надето ако ми кажат нещо за резултатите (че лилова беше лаконична като цяло) ще съм благодарна Simple Smile
ще препиша от епикризата каквото има, иначе тя каза, че засега ще следим дали ще направи инфекция (за което ще се изследва стерилна и обикновена урина след седмица (как ще взема стерилна урина ми е под въпрос  ooooh! ) и като стане на един месец ще ходим пак на преглед

иначе ето това пише на листа
ляв бъбрек с надлъжен размер 6.6см с дилатация на пиелона с предно/заден размер 0.61см, съхранен паренхим с екстраренално разположено легенче.
десен бъбрек с надлъжен размер 5.27сн с дилатация на пиелона 0.31см

ами това е
идея си нямам колко трябва да големи бъбречетата, нито тази дилатация каква е..  Rolling Eyes

# 213
  • София
тони, как може да не ви обясни?
трябваше да й висиш и да я питаш докато не ти обясни всичко.
аз съм била при Буева на преглед за себе си навремето и е много готина, обясняваше ми всичко, особено като видя колко притеснена съм, защото преди нея една гастроентероложка такива ми ги наприказва, че ми изкара акъла...затова ходих при нея. препоръчвам ти да не се отказваш от консултация с нея, наистина е много добър човек и специалист.

# 214
мимка, буева е в отпуск, затова ходихме при лилова, иначе и аз за нея се бях засилила  Confused
а иначе лилова не че чак нищо не обясни, но просто беше по-лаконична
и например не разбрах сега тия размери колко отклонение от "нормата" са и тази дилатация много ли е, малко ли е...
както и да е, дано да няма бактерии като изследваме урината, пък ще се надяваме да го израсте  Confused

# 215
  • София
Тони,честит ти младеж! Да ти е жив и здрав  и скоро да забравите притесненията!

# 216
  • София, "Младост 3"

ляв бъбрек с надлъжен размер 6.6см с дилатация на пиелона с предно/заден размер 0.61см, съхранен паренхим с екстраренално разположено легенче.
десен бъбрек с надлъжен размер 5.27сн с дилатация на пиелона 0.31см

6,6 мисля е по дължина
0,61 е супер ако е тази ширина дето мисля - дето трябва да е под 1-ца за да е ок и да не ес налага операция
съхранен паренхимн значи, че легенчето не притиска самия бъбрек - което е основно в бъбрека е паренхимна обикалящ легенчето - щото той пропуска урината и ако легенчето го притиска - може да го разруши и всъщност бъбрека да спре да функционира

5,27 е надлъжен - т.е. по дължина, заначи предположението ми е правилно
0,31 е толкова малка стойност, че нпаправо не е за следене - ние бяхме 042 в началото в дясно

като гледам и вие сте като при нас - с ляво уголемено легенче и в дясно всичко ок - но забележи, че и десния бъбрек е леко по-малък - може затова да е по-малко и самото легенче
както и да е - добре сте и ще се следите като нас
ние отидохме с 0.83 първия път в ляво

# 217
наде, мерси за инфото  Hug
значи се надяваме да не прави инфекции и така

# 218
# 219
  • София
много е сладък, Тони! бонбон! да ви е жив и здрав!
а Таничка е страхотна кукла! сигурно непрекъснато иска да го гушка? започна ли с ревността вече?

# 220
Тони великолепен син си имаш! А Таня колко е пораснала, и се е вталила, истинска кукла! Да са ти живи и здрави децата, чудесни са!
Ти как си, справяш ли се?

И аз качих тия дни малко снимки http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=673&AlbumId=119269

# 221
благодаря за комплиментите  Hug
рорка, ами таня много му се радва, чете му приказки  Laughing , непрекъснато го гушка и мачка и само повтаря, че много го обичала "този бебчо" Simple Smile
вчера замина обаче с майка ми за пловдив и хем й се тръгваше милата, хем не Simple Smile иска да си играе с деца, но и при бебето иска да стои, няма угодия Simple Smile
след две седмици пак ще си я вземем за известно време, за да не се чувства съвсем отделена Wink

мери - ами засега всичко е екстра  Heart Eyes мама беше тук до вчера и помагаше много, а сега вече са с таня в пл. и сме си само тримката
но теди е много кротичък, нощем става веднъж, пспа за 10-15мин и пак заспива и да чукам на дърво ми е много добре Wink
отивам да гледам снимки  Hug

# 222
мерии, емката каква е бухтичка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes а на ива косата много ме кефи колко е къдрава Wink
да ги намачкаш здраво от мен  Hug

# 223
  • София
много са ти сладки момиченцата, Мери!!! Ивата е къдрокоса кукличка, а Еммата е невероятно красиво бебенце! нацелувай й сладкото пухкавко телце от мен!!! Wink

# 224
ивеееее, за малко да те изтърва!!!
честит рожден ден, душа  Hug да си жива и здрава, все такава свежарка и много да те слуша домочадието  Hug

Общи условия

Активация на акаунт