ДЕКЕМВРИйската беля кани мама на игра

• 16 141
  • 297
  •   2
Отговори
# 15
Еха,нова темичка LaughingАйде и аз у навалицата!Моля да ме сложите в колажчето,че нещо не се откриваме CryНие да се запишем с първото падане от кошарата.направо кълбо надолу направихме!добре,че ни няма нищо ooooh!момичета,от седмица вече малкия има нещо като обривче по бузките,дето не минава.От време на време пламва,но само,ако е по-навлечен.Някой сблъсквал ли се е с такова чудо,че чета едни работи за дерматити и направо ми пламват и на мен бузите.а иначе самия обрив е като малки ситни пъпчици,който на места са по-червени и с връхчета.

# 16
.........дерматити и направо ми пламват и на мен бузите.а иначе самия обрив е като малки ситни пъпчици,който на места са по-червени и с връхчета.
Прилича на себореен дерматит.Той е по бузите.Нужна е непременно консултация с педиатър или кожен, за да се постави диагноза дерматит.
При нашите деца обривите започнаха точно като тези, които описваш.После се разпространиха по цялото тяло.Диагнозата е атопичен дерматит.Лекуваме с разни мазила.Сега и с класическа хомеопатия.Не сме се справили още.За бузките много добре им се отрази "Себодерм".Можеш да го използваш и без лекарско предписание."А-дерма-емулсия", крем с невен, "Липобаза"-това са все козметични средства, от които съм доволна.  bouquet

# 17
# 18
Мацко,радвам се че сте по добре.Значи скоро ще се видим.

Днес цял ден изкарахме в парка на Заимов.Мернах една мама от общия РД,но като не й знам името ми стана много тъпо как да я извикам и поздравя.Лора ходи с посока и дава ръка да я водя.Прави много неща,ама сега ме мързи да ви ги изброявам.Не играе с кукли и не храни никой...!

Да не забравя да споделя,че вчера се запознахме с мама Дуца и двете синеочки мъжленца.Лорка си хареса едното и пред очите на Алекс,започна да го целува и прегръщата. Това трая точно няколко минутки и после пак си отиде при Алекси.От малка любовчийка ще става.

# 19
  • Бургас
Маги същите пъпки ги имаме  по бузите:cry: Сега ще купувам ето това кремче: http://apteki-optima.com/?cid=86&productID=14013
Взех да се плаша от нашите пъпки честно казано и май ще прибегна и до хомеопат......., но първо май трябва да посетим алерголог и дерматолог и ако те решат да ни лекуват с кортикостероидни препарати  Naughty веднага ще бягам при хомеопат.
А на всичкото отгоре сега като се прибрахме от разходка и преобувах Пеш видях, че има обрив по коремчето и гърдите - 10-тина пъпки, а е ял само попара... Thinking Никога до сега не е правил реакция към нещо.....Ще ги видим дали ще изчезнат, но определено тия по бузите по ме плашат.....

# 20
Момичета, искам да ви питам Вие давате ли чисто прясно мляко за пиене на миничетата?
защото Криско, отказва да пие АМ и кисело мляко, но като му дам прясно пие в несвяст  Thinking и при това е чисто без захар

# 21
  • Бургас
Tani@ аз до сега в такъв вид не съм давала, само в кремчета.....

Аз пак с мойта болежка.... седя и си мисля за обривчето на Пеш и се сетих, че една приятелка беше споделила, че след имунизацията против рубеола и на тях им излязли... Тя беше убедена, че е от имунизацията.... щото нали вкарват вируса в тялото на детето  newsm78
Та по тоя повод искам да ви питам дали някое бебче е имало такава реакция?  Thinking споделете  Praynig

# 22
Ох, и моето бебче е  пъпки по крачетата и две три по личицето. Много съм притеснена. Възможно ли е да от ваксината Ренатит? Така мисля, че и бе името.

Момичета, бях зачезнала защото много боледувахме с малкото ми слънчице. Сета вече сме добре. Радвам се, че отново съм на линия. Ще гледам да ви прочета тези дни.

bouquet

# 23
Никки, не сме се имунизирали - на питането ти : нямам представа, но сякаш и аз съм чувала нещо подобно  newsm78
Тани@, точно се надигам сега от книжката "Рационално хранене на детето от 1-3 г" и съм се засилила да повдигам въпроси относно млякото и въобще .... Grinning
Мисля някой скоро беше писал порциона мляко за деня на възрастта на мъниците ни , в книжката пише : 450 гр дневно.
Аз също като Никки прясно ползвам само да приготвям грисове, нишестете и подобни - тоест в чист вид не давам . Като се замисля обаче, за един грис или каквото и да било от този род отива при мен 200-220 мл мляко / сериозна доза/ .... а дали просто ще го сваря и предложа или му сложа някаква добавка ... то май все тая  Thinking
Точно в този ред на мисли , като взема да смятам Георги 450те мл на ден си ги пие със сутрешното и вечерното АМ / значи откакто го отбих, лочи като змей тоя моя ... мляко  ooooh!/ и като добавя и още 200 та мл със следобедната закуска ...отиде та се неВиде !  Rolling Eyes
В същата книжка дето писах по-горе е отразено, че варивата за ден трябва да са около 5 гр ...... а ние ядем всеки ден с въпросната следобедна закуска между 60-100 гр ... я овесени ядки, я ориз, я грис или качамак ...  Thinking
Пък после се чудя, защо Георги все с двойна гушка ми изглежда, кипи от енергия за пакости - не го сдържа / дори докато се храни маха с крака, рита и пружинира/ и е як като биче  Shocked
Абе те хората са си го казали : не бил луд онзи дето изял баницата , а този дето му я е дал ... ама !!!!  Crossing Arms
Моля споделете при вас как е ? .... дали въпросните храни трябва да останат зад гърба ни вече и да се ориентирам към друг род или все още не ?  newsm78
dinka, добре дошла отново !  Peace

# 24
  • София
Привет и от нас с Неличка  Hug

Още миналата седмица се завърхаме от Боровец, но не смогвам да пиша. Само да споделя, че си отпочинахме и прекарахме страхотно, случихме и на най-хубавото време. Любимото занимание на Нели беше да бута шейната, добре че през седмицата няма много хора, та беше спокойно.  И всеки път заспиваше в шейната след няколко спускания с баща й  Rolling Eyes

От сряда обаче Нели е с температура, от четвъртък с разтройство, а от тази вечер с обрив по гърба и корема. Та по твоя въпрос Никки - може този обрив при дечицата ни  да е от ваксината, така ми каза педиатърката, а при нас може  и да е от прекарания вирус.

Поли, снимките ви са страхотни!  Hands Clap

За прясното млякото - поне още половин година мисля да не давам  Thinking

# 25
От ваксината ни мина почти месец - да чукам на дърво, няма реакция...
Прясно мляко съм давала в десерти, а днес докато вършех нещо - баба и обилно я напоила с ... домашно такова! Докато си легне - нямаше реакция, надявам се и да няма през нощта...
Слънцето е доста силно - аз съм със алергия от него - вече имам обриви, да не би и на дечицата да е подействало. При мен е само на откритите части - на Дивна засега няма нищо...

# 26
  • Vaudreuil Canada
Мисля някой скоро беше писал порциона мляко за деня на възрастта на мъниците ни , в книжката пише : 450 гр дневно.
Ей тук и ей тук съм споделила по темата с порциона ... Освен това трябва да отчиташ, че и млечните продукти влизат в това количество - демек 30 гр сирене/кашкавал се равняват на 150 гр мляко и 125 гр кисело мляко на 150 гр мляко ... ако не бъркам нещо, че в момента домашната беля е в ПОДОЗРИТЕЛНО тиха дейност.

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 01:14 от shemet_neveroiaten

# 27
Никки, ние ваксината още не сме я били и не мога да споделя нищо за нея,
но днес като се разхождах навън се сетих, че едно време имах алергия от студа. Да не е нещо такова!? Консултирахте ли се с алерголог  Embarassed извинявай ако си казала, но нямам време да търся, че Криската не ми дава да погледна пък камо ли да седна на компа.
Маджеста, и аз днес си задавам този въпрос дали не е време за смяна на вида храна, та Криси ми отказва да яде всичко което му предлагам освен прясното мляко  ooooh!
още повече, че като си направя на мен нещо за хапване, каквото и да е било, дори пържени яйца иска да го яде  Thinking

# 28
  • Варна
Ние ваксина все още не сме слагали , защото на определения ден вдигнахме Т - 37.4 , после се оказа че ни е пробило 4 зъбче и вече горни и долни предви зъбчета са налице ! Но от днес пак ни подхванаха зъбите и както изглежда пак са горните зъбчета .
Та относно ваксините като се информирах една от реакциите беше Т на 7-10 ден и др. беше лек обрив !
 Никки , моят съвет е първо да се консултираш с Педито преди да действаш както си наумила !

Момичета аз имам два наболели въпроса , които искам да ви питам !!!

1). Вашите деца проявяват ли агресия ? Анди все по-често като ме гушка и милва по лицето започва да ме удря и дере . И това съвсем не е неосъзната реакция . Прави го съвсем целенасочено и нарочно . Дори и изражението си променя !Направо се плаша на моменти и незнам как да реагирам. Първоначално обяснявам , че мама и тати не се удрят а само се милват като показвам как става това , след което тя павтаря след мен един , два пъти и отново си забива пръстите да дере . След което веднага я оставям настрана и казвам че мама е тъжна и я боли . Огтовора от неина страна е отново готовност да ме милва !( Добре , че и режа ноктите редовно , че иначе все надрана щях да ходя ! ooooh!) Баща и обяснява това състояние със никненето на зъби , ама мен си ме притеснява тази агресия , която започва да става ежедневна !

И др. искам да ви питам . Наскоро си дадох сметка , че отдавна несъм чувала Анди да " пръцка " , а даже и да се уригва също . Коментирахме с татито тази тема и той сподели същото съмнение с мен (понеже само двамата си я гледаме ). Незнам дали да се притеснявам . Иначе един път на ден си пълним памперса , и много рядко пропускаме .Имаме добър апетит и сме на ДК , където дават всичко , дори боб и леща по 1 път в месеца !
 Какви са вашите наблюдения , моля да споделите !

# 29
Троя, на второто питане - веднага ти казвам - щом не страда от болки в стомаха и не е нередовна в пълненето, просто не се притеснявай - дама е все пак  Grinning! На моето мъниче изявите станаха тихи и недоловими (с изключения, разбира се).
На агресията - какво да ти кажа...по енергичните деца (на тази възраст) не правят разлика! Просто прилив на любов- то не разбира че вас ви боли, просто си изразява чувствата... Големите ми деца, ме пребиваха направо (тогово бях с дълга коса - то не бе скубане, то не бе бой), момата е доста по нежна, ама и по принцип- като ги сравнявам, тя е доста по спокойно дете. Не се притеснявай на този етап.

Общи условия

Активация на акаунт