Хипоспадия-операция или не???????

• 94 229
  • 776
  •   1
Отговори
# 255
Цитат
Дали е от това, че я почиствам с памук потопен в сапунена вода?
Мисля че сапун не трябва да се ползва.

# 256
На първия преглед ще ни кажат ли кога може да се направи операция или са необходими няколко прегледа? При вас как стана, още на първи преглед ли ви казаха кога може да бъде направена операцията и само една ли ще е?

# 257
Още на първия преглед ще ви кажат, кога е най-добре да се направи операцията PeaceА колко ще бъдат операциите никой не може да ти каже предварително колко ще са, при нас например трябваше да е една, а вече отиваме на трета.При други деца пък лекарите не са давали гаранции че ще стане само с една, но нещата са се получили и са минали с по една операция.Така, че не се настройвай предварително за нищо, само гледайте позитивно и не се притеснявайте предварително Hug

# 258
И аз да допълня - не се тревожи, ще си до бебето ти спрез цялото време. Превръзките ги правят в стаята така че и тогава ще си до него. Ще седите 7 дена, с дните на приемането и изписването. Кърма можеш да даваш до 4 часа преди операцията, реално до към 3 сутринта. Т.е за това не се тревожи. Ти пак разпитай анестезиолозите. Най важното е да си спокойна, за да е спокойно и детето ти и тогава всичко ще мине леко и безпроблемно.
Прегледа при д-р ТАКОВА Е 35 ЛВ - ПЛАТЕН

# 259
Т.е. не ми трябва направление от педиатъра?
Благодаря много за изчерпателните ви отговори. Така знам какво да очаквам.  Hug   bouquet

# 260
Ако ще ходиш без направление прегледа е 35лв. Иначе с направление е безплатен. За приема в болница - направление или от педиатър или Такова може да ти го издаде.

# 261
Нас сега в деня на приемането д-р Такова ни каза да отидем с направление №7, така че когато дойде време за операция задължително си искат направление Peace

# 262
Момичета, много сте полезни с вашия опит, благодаря и аз за споделеното.  Hug
До тук ние подадохме документите за ТЕЛК, чакаме дата за комисия. Искам да заведа Калоян при Такова, с идеята след това да ходим в Токуда, но дали да изчакам да стане на 6 м. (или повече) или да го заведа сега? Водихме го в Пирогов като навърши 2 м. и там док. ни каза да отидем пак след половин година,т.е. като навърши 8 м. На мен ми се ще да имам по отрано яснота и ако могат да ни приемат към Септември, когато ще вече на 9 м. ми се струва най-доброто време  newsm78 Не ми се ще да е в късна есен/ранна зима.

# 263
Виждам, че сте от София така, че не ви пречи да си вземете едно направление и да отидете някой вторник при д-р Такова, защото тогава е по здравна каса и да види тя детето и да ви каже кога е най-добре, но според мен е напълно възможно да я направите есента.Знам, че много се повтарям, но пак го казвам за всички, решавайте проблема на децата си колкото се може по-рано.Така ще им спестите много неща.Аз направих огромна грешка като послушах, някои нарочени за лекари, да стане на поне 3 год. за тази операция, за това действайте смело Hug

# 264
Записахме час за 08.05 от 14. 00 ч.
Колко трае прегледа, че като видях колко се плаща за час престой на паркинга на Токуда и лошо ми стана.  ooooh!

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 09:55 от MuJIuHka

# 265
Записахме час за 08.05 от 14. 00 ч.
Колко трае прегледа, че като видях колко се плаща за час престой на паркинга на Токуда и лошо ми стана.  ooooh!

Прегледа е не повече от 15-20 мин с всички обяснения и уточнения, а на паркинга първия половин час престой е безплатен, от втория час започва да се плаща мисля по 2лв беше Peace

# 266
Да, а ако има местенце може  извън паркинга да паркирате. Но едва ли за това ще мислите в деня на прегледа. Успех на всички стискам ви палци. Hug
Само да уточня, че принцпно тесните специалисти могат сами да си издадат талон номер 7. Но за по - сигурно си го вземете от педиатърката.

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 12:27 от marychery

# 267
  • София
Здравейте! И ние сме от вашия отбор Sad

Синът ми е с хипоспадия и предстои първа консултация с уролог. Освен хипоспадията, имаме проблем с едно от бъбречетата, който беше диагностициран още по време на бременността. Проблемът се състои в увеличено бъбречно легенче. Не знам дали двата проблема са свързани, но е факт. Слава Богу, засега ситуацията с бъбречето се подобрява, т.е. започва да влиза в норми. За него се консултирахме с доц. Буева (детски нефролог).

Във връзка с хипоспадията и относно превенция на всякакви възпаления доц. Буева ни препоръча да правим ежедневни промивки със смрадлика. Всяка вечер подръпвам кожичката и правя леки промивки с отварата с марличка. Не използвам нищо друго, даже и с шампоана внимавам в тази деликатна област. Ще споделя повече след първата консултация с уролог.

Стискам палци при всички малчовци много бързо да отшумят проблемите и да се радват на безгрижно детство!

# 268
Момичета, какво ви е мнението за проф.Бранков? Става въпрос за операция на хипоспадия.

# 269
Той не оперира хипоспадия. Сега ще оперира Михаил от ингвинална херния, но хипоспадията се оперира от уролозите. Той препраща към детската урология в Пирогов. Виждам че си писала и в pedsurg.net и там има доста отговори на зададени подобни на твоят въпрос че хипоспадията се оперира от уролози.

Общи условия

Активация на акаунт