Хипоспадия-операция или не???????

• 94 232
  • 776
  •   1
Отговори
# 330

Стиснати палци за yanads и малкия й герой! Днес им беше приемът, а утре операцията, ако не се лъжа  Praynig!

Много, много благодаря HugНаистина имаме нужда да ни стискате палци и дано този път вече всичко е наред Praynig
и ние стискаме палци за успешна операция, и да забравите с нея проблемите. Успех.
MuJIuHka едно направление на месец за тесен специалист с една и съща диагноза. Обади се на Пеев и попитай предварително как ва е цената на прегледа ако те тревожи.
И само да попитам - как стигна до заключението че вашата хипоспадия е по тежка? Къде ви излиза дупчицата на главата на пишката, на границата или на ствола?

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 18:36 от marychery

# 331

И само да попитам - как стигна до заключението че вашата хипоспадия е по тежка? Къде ви излиза дупчицата на главата на пишката, на гранижцата или на ствола?
Да, и аз това щях да питам. Останах с впечатлението, че на нашите малчугани нещата са почти единтични, а където и да сме ходили, всички казват, че Калоян е лек случай ...

# 332
Ами стигнах до това заключение, защото до колкото разбрах май само нашата пишка е скрита между тестисите  Sad  Cry Все надолу е. А дупчицата доколкото аз я виждам е някъде на границата, но по- скоро на тялото, не на главичката  Cry
Къде мога да намеря телефонен номер на Пеев? Или ако някой може да даде  Praynig

# 333
 Аз познавам детенце на което дупчицата излизаше на ствола. С 3 опрции е но защото първата е направена много лошо и е неуспешна, няма да споменавам кой е оператор. Иначе Втората е направена като всичко е започнало да се гради наново. Третата беше за фистула.
Това, че пишката е скрита межди тестисите незнам дали определя степента  на хипоспадията. Това ще ти каже специалист. Възможно е и това да си е физиология, и да си има размера нормален за възрастта. При нас също имаше доста голямо закривяване, но сега всичко си е ок, и то с една операция. Недей предварително да мислиш най-лошото. Не казвам, че случаят ви е лек - или тежък. Просто недей се филмира излишно, преди да си говорила поне с двама специалисти.

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 18:49 от marychery

# 334
  • Варна
Стискаме палци  Peace за yanads и очакваме само добри новини, надяваме се всичко да мине по вода  Hug
А да попитам на някой детенцето има ли и друга аномалия, понеже на нас кутрето на едното краче е като две слепени пръстчета с две нокътчета и Такова каза че това е свързано с хипоспадията(можело езичето да бъде по късо, такива неща).

# 335
Поне аз не знам дали има друга анамалия. В епикризата не е отразено и видимо всичко друго е ок. 
Знаят ли се причините, които водят до хипоспадия? На какво се дължи?

# 336
Стискаме палци  Peace за yanads и очакваме само добри новини, надяваме се всичко да мине по вода  Hug
А да попитам на някой детенцето има ли и друга аномалия, понеже на нас кутрето на едното краче е като две слепени пръстчета с две нокътчета и Такова каза че това е свързано с хипоспадията(можело езичето да бъде по късо, такива неща).
Мене още в родилното ме предупредиха че е възможно, и че детето трябва да мине на преглед и при нефролог и уролог. Д-р Мирчов, това е нашият уролог, ни изпрати за консултация и с доц. Лилова за оглед на вътрешните ограни. При нас поне засега няма други аномалии освен хипоспадията.
Поне аз не знам дали има друга анамалия. В епикризата не е отразено и видимо всичко друго е ок. 
Знаят ли се причините, които водят до хипоспадия? На какво се дължи?
поне засега няма данни защо и на какво се дължи. Е има различни видове предположения за лекарства по време на бременноста приемани от майката и т.н но нищо което да е 100% доказано. Казаха ни обаче че честотата е голяма - едно на всеки 300 момченца е с хипоспадия, а аз четох и друга статискика в нета - едно на всеки 100.

# 337

Къде мога да намеря телефонен номер на Пеев? Или ако някой може да даде  Praynig
Детска урoлогия, Пирогов – 9154371 /детски урологичен кабинет/

д-р Пандарова – детски уролог /завежда детската урология в Пирогов/ -  0889625990

д-р Момчилов /уролог в Пирогов/ - 0888 770 310 и 048 848 122

д-р Чаначев -  Вече не практикува

Д-р Пеев - тел. 0889/608322

# 338
  • София
yanads, всичко ще бъде наред! очакваме те скоро с хубави вести Simple Smile

относно хипоспадията и какво я предизвиква: аз по време на бременността не съм приемала никакви лекарства с изкл. на фолиева киселина и магнезий за 1 месец най-много, не съм била и на хормонално лечение, така че не вярвам, че се предизвиква по подобен начин. мъжът ми спомена, че по негови много бледи спомени при него е имало проблем, но нищо по-конкретно. няма кой да припомни, за да се установи някаква генетична връзка ... ако имаше такава, щяхме да знаем по-рано..

друга аномалия нямаме (поне видима физическа такава). още по време на бременността обаче беше видяно уголемено легенче на едното бъбрече. проследихме развитието от раждането до сега и към настоящия момент случаят е в наша полза, т.е. размерите са в нормите. нефрологът, с който се консултирахме, е доц. Анелия Буева - има много информация за нея в интернет. мога да дам и телефон, ако някой има нужда. и тя, и урологът казаха, че двете неща нямат връзка  Rolling Eyes

# 339
разговарях с пеев и се оказа, че е в отпуск до 16.05 и няма да може той да прегледа йоан. казах му на колко е детето /5м./ и отговори, че е твърде малко и можело да се говори за операция едва след година, година и половина  newsm78  newsm78 т.е. когато е на 2 г. не е ли късно  newsm78

# 340
  • София
и на нас всички доктори (педиатър, уролог, нефролог), с които сме обсъждали проблема, са ни казвали, че ако се налага операция, тя е след навършване на 1 г. или 1,5 г. за по-ранните операции вероятно има конкретни причини, които ги налагат.

# 341
 newsm78  newsm78  newsm78 Хмммм, е как така ... нали уж докато е по-малко детето е по-добре. Честно казано, аз ще настоявам да е възможно по-скоро, за да ми се махне от главата и милото да няма големи спомени от това ... На мен и в родилния дом (неонатологията) и педиатърката ни, казаха, че след 8-ми месец е ок. В Пирогов (е как не се сещам кой ни прие, че Момчилов го нямаше - един по-млад лекар) се опитаха да кажат, че .... "абееее, има времеее", общо взето го погледна точно за 30 сек., а и (повтарям се) не ни каза абсолютно нищо как протича самата операция, че може да се наложи втора и т.н. - все неща, които разбрах тук от темата  Twisted Evil ! Предполагам, че така или иначе не може да се обобщи и всичко си е до дете. Стискам палци на всички, на които им предстои, да мине бързо, леко и без повторение и да влизаме тук само за да помогнем със съвет на други майчета  Hug! След нашата консултация другия петък ще споделя впечатления от Такова.
А относно причините ... аз също не съм пила никакви лекарства по време на бременността. Само фолиева киселина 3 м. и след това нищо. Дори витамини не съм пила, защото бях бременна пролетта-лятото и си имаше всички плодове и зеленчуци, хранех се разнообразно, като наблягах предимно на тях и с моята док. сметнахме, че няма причина да вземам допълнителни изкуствени неща. Калоян няма други аномалии (поне видимо), гледали са го и на ехограф - вътрешните му органчета са ок.

# 342
Пеев сигурно е бил, той е млад. Като му казах как е пениса на Йоан и спомена каква му е хипоспадията и след като каза, че е в отпуск до 16.05, му казах, че най- вероятно ще отидем при негов колега, той нещо много настоя непременно при него да извършим прегледа.  newsm78 И той каза, че имало време. Сега нищо не можело да се направи  newsm78

# 343
Да, може би е той - и на нас ни каза същото, че сега нищо не може да се направи. Аз му обясних, че съм наясно, че на 2 м. е рано, но сме там, за да прецени тежестта и да ни каже какво следва и кога. Единствено разбрах от него, че ще ни приемат за 7 дни и детето ще има катетър (пак от темата разбирам, че явно този катетър изобщо не е както аз си го представям). Толкова от него  Crossing Arms !

# 344
  • Варна
От всички коментари дотук разбирам че в Пирогов искат 1 год, докато Такова в Токуда преценява според състоянието на детето, както вече се повтарям на нас ни иска 11мес. когато вече ще има достатъчно материал за операцията. И ние се надявахме за по скоро, но щом тя така прецени ще почакаме 3 мес и после дано всичко се оправи от първия път  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт