Ще се спука ли скоро имотния балон

• 46 410
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
В тази тема май само Клок и Радостина ще си купят имоти с коледно намаление.  Laughing

Не сте ли вече малко пораснали, за да вярвате в чудеса? Mr. Green

# 736
  • София
Това е пазар и всеки има право да е спекулант на него. Някой ще спечели едно, друг-друго, някой ще изгуби. Направила съм своя избор към момента. Причините да не купувам са много повече и с по-голяма тежест в сравнение с тези да купувам. Поемам си риска точно толкова, колкото и купуващите поемат своя си риск. С течение на времето ще се разбере чии прогнози са били по-близо до действителността.

# 737
Аз също смятам че няма да е чудо спада на цените на имотите, то вече се започва. Първо са ваканционните имоти, те ще повлекат след себе си и другите особено в големите градове.
Киса на теб като ти е неизгодно да живееш под наем що не си вземеш някоя панелка /че са по-евтини/ поне сега дават кредити и без доказване на доход, е малко ще ти е височка лихвата, но пък нали ще е твое??? Поне така пишеш в постингите си, да не би и ти да чакаш да се случат чудеса и да ти се падне от тотото например???

Последна редакция: сб, 16 фев 2008, 17:47 от Treasury

# 738
До Киса . Аз разполагам с кеш да си взема сега апартамент,но ако го направя в този момент ще трябва да си скъсам дипломата.Елементарното правило е да се купува при спад и да се продава когато цената е най-висока.

# 739
До Киса . Аз разполагам с кеш да си взема сега апартамент,но ако го направя в този момент ще трябва да си скъсам дипломата.Елементарното правило е да се купува при спад и да се продава когато цената е най-висока.

Доста ще почакаш ми се струва.И по Коледа няма да е,но нищо не пречи на човек да се надява.

# 740

Доста ще почакаш ми се струва.И по Коледа няма да е,но нищо не пречи на човек да се надява.
Е щом знаеш светни ме докога да чакам???

# 741
  • София
3m     Статии излизат в почти всички медии(според теб навсякъде ли лъжат?) , а за мнението писал съм ама кой да чете.

Клок, позволи ми да съм работила 2 години в маркетинга на една от най-големите фирми за недвижими имоти в България (да не кажа и най - голямата) и да знам как съм поглеждала в тавана и съм казвала цифри на журналисти от престижни икономически издания... така ми беше казано да го правя, така го и правех. Или пък за тенденциите на пазара дето ги пишеше колежката завършила културология и бъкел не отбираше... А после журналистите пишеха статии на база на моите цифрички и нейните тенденции...

И друго да ти обясня, балона на жилищата в София няма да се спука - цените се вдигат. И да - 1000 Евро на кв. метър може да струва една панелка в софия - зависи от мястото, годината на строеж, големината на апартамента и още други неща - дори и броя на офертите в района. Съвсем друг е въпроса  дали на нас ни харесва или не...Погледни колко струват жилищата в други съседни на нас столици... Та аз купих преди 2 години и вече съм 50% на печалба. Сега пак ще купя, само кеш да имам... Чужденците купуват в София като невидели и с този темп цените няма да паднат - мъжа ми работи в най-голямата фирма за недв. имоти които продават на чужденци и имар сделки за по 2 млн. на месец... Та ти прецени Simple Smile

# 742
  • Варна

Киса на теб като ти е неизгодно да живееш под наем що не си вземеш някоя панелка /че са по-евтини/ поне сега дават кредити и без доказване на доход, е малко ще ти е височка лихвата, но пък нали ще е твое??? Поне така пишеш в постингите си, да не би и ти да чакаш да се случат чудеса и да ти се падне от тотото например???

Ами взела съм си. НС обаче - за зло или добро...

# 743
3m     Статии излизат в почти всички медии(според теб навсякъде ли лъжат?) , а за мнението писал съм ама кой да чете.

Клок, позволи ми да съм работила 2 години в маркетинга на една от най-големите фирми за недвижими имоти в България (да не кажа и най - голямата) и да знам как съм поглеждала в тавана и съм казвала цифри на журналисти от престижни икономически издания... така ми беше казано да го правя, така го и правех. Или пък за тенденциите на пазара дето ги пишеше колежката завършила културология и бъкел не отбираше... А после журналистите пишеха статии на база на моите цифрички и нейните тенденции...

И друго да ти обясня, балона на жилищата в София няма да се спука - цените се вдигат. И да - 1000 Евро на кв. метър може да струва една панелка в софия - зависи от мястото, годината на строеж, големината на апартамента и още други неща - дори и броя на офертите в района. Съвсем друг е въпроса  дали на нас ни харесва или не...Погледни колко струват жилищата в други съседни на нас столици... Та аз купих преди 2 години и вече съм 50% на печалба. Сега пак ще купя, само кеш да имам... Чужденците купуват в София като невидели и с този темп цените няма да паднат - мъжа ми работи в най-голямата фирма за недв. имоти които продават на чужденци и имар сделки за по 2 млн. на месец... Та ти прецени Simple Smile
ooooh!Бреййй на тълпи ли идват чужденците да ни купуват калпавото строителство и да живееят в мизерните ни квартали без никаква инфраструктура ... Thinking  JoyАйде бе ... Naughty

# 744
Абе аз все се чудех какви са тези опашки пред агенциите за НИ а те били чужденци.И купуват апартаменти в центъра за да гледат бикините на комшииката прострени на 3 метра от балкона му.В нашия вход си търсим чистачка с англииски и руски.Ей разсмя ме с това за чужденците.Аз също имам приятел който има собствена агенция за НИ и се занимава точно с чужденци повярвай ми няма такъв наплив.Имаше 2005-2006 вече не.

# 745
  • София

Чудя се само, ако мъжът ти прочете написаното от теб дали  ще бъде щастлив, или ще спре да говори за работата си пред теб.
Със сигурност ако аз бях толкова навътре в нещата нямаше да ги разправям на цял форум.
Щом е толкова изгодно, защо не вземете да си дръпнете едно кредитче и да си купите още един апартамент?

Последна редакция: сб, 16 фев 2008, 19:20 от RadostinaHZ

# 746
  • Варна
Аз пък чета един форум, за руснаците, които живеят (или искат да живеят) в БГ.

Много са тези, дето искат да си купят тук жилище, дори и да се намират в Русия или друга държава постоянно, явно имат пари и си искат да имат имотче, ей-така, в БГ, защото са били тук на почивка и много им е харесало.   

Да си го ползват по време на отпуската, за не повече от 1 мес. в годината. На теб, Клок, едва ли това е разбираемо, но пак казвам, хората определено имат пари и правят каквото си искат.  Wink

# 747

ако говориш за 2 000 000 евро на месец и да кажем че 1000 евро е ср. цена на кв.м. ако се купува по 100 кв.м. пак средно говоря то това са 20 сделки на месец е колко е голяма тази фирма че се фука с 20 сделки на месец??? Това за мен е несириозна цифра, освен ако не говориш само за един определен офис?
Киса първо честито ти придобивка! Второ стига вече с тези руснаци, на всички живеещи в този град им е ясно че те купуват предимно и основно къщи или парцели да строят в местностите около града /пример горна трака и т.н./ и ако купят случайно апартамент то той пак ще е ваканционен тип, пък техните цени вече падат!

# 748
Аз пък чета един форум, за руснаците, които живеят (или искат да живеят) в БГ.

Много са тези, дето искат да си купят тук жилище, дори и да се намират в Русия или друга държава постоянно, явно имат пари и си искат да имат имотче, ей-така, в БГ, защото са били тук на почивка и много им е харесало.   

Да си го ползват по време на отпуската, за не повече от 1 мес. в годината. На теб, Клок, едва ли това е разбираемо, но пак казвам, хората определено имат пари и правят каквото си искат.  Wink
Разбирам и то много добре има руснаци но не търсят апартаменти в града.То виждам че вече са ти отговорили

# 749
...Щом е толкова изгодно, защо не вземете да си дръпнете едно кредитче и да си купите още един апартамент?
тя не е казала нищо , което е кой знае каква тайна ,
отвори броеве на Капитал отпреди 2 години и ще видиш прогнозите им , които бяха , че цените ще паднат ,
оттогава цените се вдигнаха 2 пъти почти , а аз намалих доста четенето на вестника Simple Smile
 кредит не се дава чак толкова лесно , дори и да се даде той не е за  100 % от цената на имота , а за някакъв %  от нея .... така че тези ок.30% от цената , която купувачът трябва да има спират много хора от покупка ....

Общи условия

Активация на акаунт